mirwoona
15th July 2007, 21:20
QUOTE(mkn @ Jul 15 2007, 14:55) [snapback]3102644[/snapback]
salut,
am nevoie de niste lamuriri :
Vreau sa plec in august spre Corfu si m-am gandit la tren Bucuresti- Kalambaka si de acolo un green bus al Ktel (sper sa fie).
Costuri estimative :
Balkan Flexi pass 82 euro ( sunt cu tva sau fara? )
Autobuz : 15-20 euro
Ferry boat : 6 euro.
Intrebari :
1. Pana la Salonic voi merge cu trenul TRANSBALKAN care ajunge in Salonic la 05:27 . de aici pana la kalambaka sunt doua trenuri legate : 603 si 1882. teoretic la 11:10 voi fi in Kalambaka. Avand in vedere ca pe site-ul bahn.de aceste trenuri nu au indicativ de IC sau ICE mai este nevoie de alt bilet decat Flexi Pass?
2. Vagon de dormit din ce am priceput pana acum T2 costa cam 45 eur pentru doua persoane. Corect?
3. Are cineva cunostiinta de orarul autobuzelor Ktel din kalambaka pana in Igoumenitsa sau kalambaka- kerkyria ?
4. pentru varianta asta de plecare dimineata din bucuresti si ajuns la Kalambaka a doua zi la ora 11:10 cate zile de Flexi pass se taxeaza?
1. daca sunt trenuri normale, fara IC sau ICE, nu mai paltesti nici un supliment.
2. Presupun ca da, nu cunosc tarifele.
3. am cautat pe net, dar nu am gasit..decat plecari din atena.
si inca ceva, nu ziceai zakinthos? 
4. 2 zile, pentru ca se taxeaza pe zile calendaristice, nu ore.
mkn
15th July 2007, 22:31
ziceam Zakynthos dar sunt totusi 25 de ore pana la Atena plus 5 cu autobuzul . Corfu pare mai accesibil si o insula cu multi turisti tineri. Zakynthos mi se pare mai pentru odihna, pentru familisti.
merci pentru informatii.
Momentan plecarea 7 august pentru Corfu. Amatori pentru ruta asta in conditiile de mai sus?
danat
27th July 2007, 09:40
Stiu ca si olandezii au o retea buna de trenuri, as vrea insa sa stiu de la cei mai plimbareti cam care sunt facilitatile de transport cu trenul intre orase. Exista carduri mai reduse decat daca as cumpara fiecare calatorie la pret intreg? Si orice sfat imi puteti da mi-ar fi util! Multumesc.
Imperator
27th July 2007, 09:47
QUOTE(danat @ Jul 27 2007, 10:40)

Stiu ca si olandezii au o retea buna de trenuri, as vrea insa sa stiu de la cei mai plimbareti cam care sunt facilitatile de transport cu trenul intre orase. Exista carduri mai reduse decat daca as cumpara fiecare calatorie la pret intreg? Si orice sfat imi puteti da mi-ar fi util! Multumesc.
Liniile ferate olandeze (NS - Nederlandse Spoorwagen) nu se intrec in oferte deosebite.
Singurele oferte sunt:
1. Dagkaart - bilet de o zi, poti merge oriunde si oricand pe reteaua NS -> 40,30 euro in clasa II (pentru inca 5 euro, poti folosi si alte mijloace de transport cum ar fi metro, autobuz, etc).
2. Weekendretour - ceva mai ieftin, dar nu senzational decat sa cumperi 2 bilete one-way.
Exista niste abonamente anuale care iti asigura discounturi de pana la 40%, dar nu merita daca stai cateva zile.
alexxxxx
27th July 2007, 12:30
poate te ajuta si oferta interrail....vezi detalii aici http://www.cfr.ro/calatori/romana/noutati.html . Sau, si mai bine, eurail (poti sa-l iei de la wasteels sau cfr), http://www.eurail.com/eurail_benelux_pass/?currency=eur aici daca sunteti 2 adulti va costa un pass de 5 zile la alegere dintr-o luna in benelux 127 eur/persoana. Daca aveti <26, e 114. Preturi bunicele, mai bune decat la caile lor ferate. Si, la o adica poti sa dai o fuga si prin belgia/luxemburg. Hope it helps
danat
27th July 2007, 13:05
Multumesc, m-am cam lamurit! Credeam ca exista ceva similar cu Belgia, adica un card cu cateva calatorii pe care ti le gestionezi cum doresti.
Imperator
28th July 2007, 11:48
QUOTE(danat @ Jul 27 2007, 14:05)

Multumesc, m-am cam lamurit! Credeam ca exista ceva similar cu Belgia, adica un card cu cateva calatorii pe care ti le gestionezi cum doresti.
Din pacate, nu au
Seinfeld
31st July 2007, 04:21
O sa ma intorc in tara in curand si de la Bucuresti - Cluj am doua posibilitati:
- Trenul 6-7 ore... si numai de trenuri imputite n-am chef dupa 8000 km de zbor.
- Avionul.. 1 ora pana la Cluj
- Cu trenul:70-80 lei jaful taxiului de la Aeroport la Gara de Nord + 80 biletul de tren = 150-160 lei
- Cu avionul: in jur de 220 lei, ajung direct...
Acum, nu stiu nimic despre calatoriile interne cu Tarom... e ceva (negativ) ce ar trebui sa stiu ? Mi-ar conveni ff tare varianta cu avionul, pentru cateva zeci de lei in plus, ma scutesc de o calatorie foarte aiurea cu trenul (jeg, betivi, dubiosi, drum plictisitor) ... nu mai stau cu ochii pe bagaje si economisesc cateva ore bune.
O sa fiu rupt oricum pentru ca am 3 avioane de schimbat pana ajung in ro: Hyderabad->[Mumbai->Milano]->Bucuresti si acum ma gandesc sa-l pun si pe al 4-lea.
Multumesc...
KALOO
31st July 2007, 05:46
iei autobuzul din otopeni in bucuresti= 5 RON
metroul din piata victoriei pana in autogara(statia pacii) = 2 RON
Iti ia cam o ora si 15 minute sa ajungi de la aeroport la autogara
Dacos Bucuresti-Cluj = 39 RON
Total Otopeni-Cluj 46 RON , durata totala de mers 10 ore jumatate
Cu avionul e mai putin de o ora (cam 45 minute) durata totala de mers.
Vezi si tu, daca iti convine sa economisesti 200 RON pentru 9 ore in plus. Tinand cont ca nu castigi usor 200 RON in 9 ore as lua autocarul in locul tau.
nic_biso
31st July 2007, 08:35
Dupa 3 zboruri, un al 4-lea n-ar mai fi chiar asa de rau, mai ales ca e scurt... Dar sa pleci de la aeroport la gara si apoi cu trenu (sau autocar), o sa fie cam obositor, plus griji cu bagajele, cum ai zis si tu. Si tinand cont de diferenta mica in plus pe care o platesti pentru zbor, mi se pare logic sa alegi varianta asta.
Cat despre ce a zis KALOO, legat de bani... Daca Seinfeld a fost prin India, ma gandesc ca acesti bani nu reprezinta chiar asa o suma mare pentru el.
Si caratul bagajelor prin autobuzul de la aeroport, care nu are AC, esti ca intr-o sauna, plus caratul bagajelor la metrou, pe scari etc..., si transferul intre liniile de metrou, apoi alt carat de bagaje pana la autogara... deja e prea mult...
alexxxxx
31st July 2007, 09:12
In mod evident daca e doar 220 de lei ia avionul si nu te doare capul. Chestia e ca m-am uitat si sub 350 de lei nu am gasit....am dat la intamplare peste 10 zile cautare. Daca tu ai gasit, e super varianta asta.
Pe de alta parte, IC-urile spre Cluj nu arata nici pe departe cum zici tu....adica sunt chiar curate si confortabile. Poate cand om avea direct metrou Otopeni-Gara de nord or sa stea altfel lucrurile.... Iar cu autocarul, pe distante mari si pe drumurile noastre, nu recomand nimanui. Dar asta e doar o parere personala....
Seinfeld
31st July 2007, 09:31
Banii nu-s o problema (ma rog, tre sa fiu chibzuit
). Ma intereseaza in special cum sunt zborurile interne... daca-s imprevizibile, ce conditii etc. Am auzit de cazuri in care nu era loc pe aeroport si avionul a trebuit sa stea o ora deasupra Clujului.
Varianta cu autocarul o elimin din start.. mai ales cu caldurile astea daca dau peste unul fara AC am muscat-o. Oboseala + Caldura = cocktail aiurea pt mine.
Exclud si orice alta varianta de a merge cu transportul public prin Bucuresti. Am lucruri de valoare cu mine...laptop, camera, ipod etc. Nu vreau sa ma trezesc fara ele. Btw... trebuie sa platesc ceva dupa laptop ? L-am primit aici ...
In alta ordine de idei.. pe 9 August, data care ma intereseaza am asa (de pe Tarom.ro citire):
travellers flights taxes
1 adult(s) x (187.00 + 24.00) = 211.00 RON
sub total 211.00 RON
additional charges +15.84 RON
total for all travellers 226.84 RON
Cancellation and Rebooking conditions
fare basis information
flight notes
? This fare is bilateraly agreed between TAROM and the selected airline(s).
? To ensure that you get this fare, the reservation should be made now.
? Specific rules and restrictions may apply to this fare.
? Taxes are included.
The final sum to be paid is shown in this page; no additional sums will be required at ticketing or check-in time.
Ar trebui sa fac rezervarea in zilele imediat urmatoare, cu cat ma apropiu de data dorita, cred ca cu atat creste valoarea biletului....(oscileaza si in functie de data plecarii... seara e mai ieftin).
Apropo, avem tarife mult mai mari ca in India (desi e un pic deplasata comparatia). Aici o cursa de 800-900 km pleaca de la $45 cu tot cu taxe ajungand la $100 daca vrei super conditii.
nic_biso
31st July 2007, 10:17
Trebuie sa cumperi biletu cat mai repede, pt. ca sigur se scumpeste...
Zborul de seara, pe care vrei tu sa-l iei, este operat cu 737-700. Iar pretul este 226.84 lei, pt. ca sunt si locuri mai multe in avion, evident.
Probleme mai sunt, dar iarna, din cauza cetii de obicei... in rest, mai ales vara, nu sunt probleme.
Imperator
31st July 2007, 14:11
QUOTE(Seinfeld @ Jul 31 2007, 10:31)

Banii nu-s o problema (ma rog, tre sa fiu chibzuit

). Ma intereseaza in special cum sunt zborurile interne... daca-s imprevizibile, ce conditii etc. Am auzit de cazuri in care nu era loc pe aeroport si avionul a trebuit sa stea o ora deasupra Clujului.
Varianta cu autocarul o elimin din start.. mai ales cu caldurile astea daca dau peste unul fara AC am muscat-o. Oboseala + Caldura = cocktail aiurea pt mine.
Exclud si orice alta varianta de a merge cu transportul public prin Bucuresti. Am lucruri de valoare cu mine...laptop, camera, ipod etc. Nu vreau sa ma trezesc fara ele. Btw... trebuie sa platesc ceva dupa laptop ? L-am primit aici ...
In alta ordine de idei.. pe 9 August, data care ma intereseaza am asa (de pe Tarom.ro citire):
Ar trebui sa fac rezervarea in zilele imediat urmatoare, cu cat ma apropiu de data dorita, cred ca cu atat creste valoarea biletului....(oscileaza si in functie de data plecarii... seara e mai ieftin).
Apropo, avem tarife mult mai mari ca in India (desi e un pic deplasata comparatia). Aici o cursa de 800-900 km pleaca de la $45 cu tot cu taxe ajungand la $100 daca vrei super conditii.
Cursele interne sunt super ok... N-am auzit ca Clujul sa fie un soi de JFK si sa zboare avioane pe deasupra ca cele 500 de avioane care aterizeaza zilnic pe Cluj Intercontinental Airport au ratat sloturile de aterizare. Taromul este pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste punctualitatea. Temerea mea este ca daca vi din India sa nu ratezi conexiunile. Daca bagi si un Air India sau Indian Airlines, nu e sigur daca pleci in ziua respectiva sau saptamana viitoare
reghin
1st August 2007, 10:28
QUOTE(Seinfeld @ Aug 1 2007, 07:10)

Daca gagicutele astea sunt cel putin frumoase atunci eu sunt popă.
Cele mai frumoase le-am gasit la WIZZAIR. Si cand spun frumoase, asta inseamna ca intr-adevar erau frumoase.
Nu stiu cum se face ca oriunde intoarceam capul tot la ele ma opream cu privirea ...
johndoe13
1st August 2007, 14:49
ma poate ajuta si pe mine cineva, care se descurca mai bine ca mine cu italiana
, cu ce optiuni as avea pentru Milano - Piacenza fie cu trenul , fie cu autocarul(autobuzul) ..si eventual niste idei de preturi
.....macar niste link-uri utile
merci anticipat
codruta
1st August 2007, 15:18
QUOTE(johndoe13 @ Aug 1 2007, 13:49)

ma poate ajuta si pe mine cineva, care se descurca mai bine ca mine cu italiana

, cu ce optiuni as avea pentru Milano - Piacenza fie cu trenul , fie cu autocarul(autobuzul) ..si eventual niste idei de preturi
.....macar niste link-uri utile
merci anticipat
www.trenitalia.it (e si varianta in engleza).
Trenul face in jur de o ora, biletul pe trenul regional (cel mai ieftin) costa in jur de 5 euro. Ai trenuri minim din ora in ora.
Imperator
1st August 2007, 16:45
QUOTE(reghin @ Aug 1 2007, 11:28)

Daca gagicutele astea sunt cel putin frumoase atunci eu sunt popă.
Cele mai frumoase le-am gasit la WIZZAIR. Si cand spun frumoase, asta inseamna ca intr-adevar erau frumoase.
Nu stiu cum se face ca oriunde intoarceam capul tot la ele ma opream cu privirea ...
Pentru India sunt o culme a frumusetii... in primul rand au pielea alba si asta este principala frumusete a unei tipe...
Seinfeld
1st August 2007, 20:03
QUOTE(Imperator @ Aug 1 2007, 17:45)

Pentru India sunt o culme a frumusetii... in primul rand au pielea alba si asta este principala frumusete a unei tipe...
Yep... aici sunt o multime de produse de albit pielea (cand te gandesti ca in europa si US e taman invers..) ...si stewardessele care le-am vazut eu erau mult mai "bune" ca cele din poze 
Imperator
2nd August 2007, 09:26
QUOTE(Seinfeld @ Aug 1 2007, 21:03)

Yep... aici sunt o multime de produse de albit pielea (cand te gandesti ca in europa si US e taman invers..) ...si stewardessele care le-am vazut eu erau mult mai "bune" ca cele din poze

Da, in toata Asia, exista tone de produse de albit pielea....
anca_ang
3rd August 2007, 10:33
Salut, urmeaza sa plec la salonic , mi-am luat bilet la trenul transbalkan flexi pass cel cu 5 zile. O sa calatoresc singura asa ca voiam sa va intreb pe cei care ati mers cu trenul asta este sigur? Adica pot dormi linistita in tren sau trebuie sa am grija la bagaje banii, etc.
Am vazut discutiile de aici referitoare la trenul bucuresti-viena si trebuie sa recunosc ca m-am cam speriat putin.
As vrea sa stiu mai multe despre acest tren? Cum este calatoria?
Multumesc anticipat.
alexxxxx
3rd August 2007, 10:46
pai depinde unde ti-ai luat. daca ti-ai luat supliment de vagon de dormit, inchizi si incui usa si n-ai nici o problema. Daca ti-ai luat la compartiment, trebuie sa ai aceeasi grija ca si prin romania, cand calatoresti cu trenul. adica putina grija la bagaje, ca si pe-aici si ca si pe oriunde. In rest stai linistita ca nu sunt hi-jackers pe nici un tren... Oricum, ca recomandare, merita suplimentul de vagon de dormit, trust me....
mirwoona
3rd August 2007, 11:06
QUOTE(anca_ang @ Aug 3 2007, 11:33)

Salut, urmeaza sa plec la salonic , mi-am luat bilet la trenul transbalkan flexi pass cel cu 5 zile. O sa calatoresc singura asa ca voiam sa va intreb pe cei care ati mers cu trenul asta este sigur? Adica pot dormi linistita in tren sau trebuie sa am grija la bagaje banii, etc.
Am vazut discutiile de aici referitoare la trenul bucuresti-viena si trebuie sa recunosc ca m-am cam speriat putin.
As vrea sa stiu mai multe despre acest tren? Cum este calatoria?
Multumesc anticipat.
daca ti-ai luat la vagon de dormit, cat ai platit ptr supliment?
mersi frumos
Benningtoana
3rd August 2007, 12:08
As vrea si eu sa stiu cam cat costa o calatorie cu trenul pana in Italia si cat dureaza?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.