Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

ralina22

QUOTE(alexxxxx @ Jun 20 2007, 09:21) [snapback]2990608[/snapback]
Te poti informa aici: http://www.cfr.ro/calatori/romana/index_ro.html , la oferte comerciale trafic international (dai harta site). Biletul costa 49 eur/pers, la cls. a II-a pentru tinerii sub 26 de ani. La banii astia poti circula 5 zile la alegere dintr-un interval de o luna (de-aia e FLEXIpass) in toate tarile balcanice (RO, BG, GR, TR, SCG, FYROM). Platesti in plus doar suplimentul de pat, daca e cazul.

biggrin.gif ok mersi la amndoi. am fost si io azi din nou, era alta tanti si mi-a zis ca si voi. nu-mi prea venea sa cred ca e asa ieftin. sa aveti o vara faina
ogog
Buna, o sa merg prin iulie cu trenul la praga de la bucuresti. Voi sta la vagon de dormit 2 persoane. Voi fi eu si prietenul meu si cainele.
Drumul am inteles ca tine 24h. Este priza in vagon, inauntru sau numai pe hol? Ce stiti de calatoria cu un caine cu trenul? Am inteles ca e de ajuns sa aiba vaccinurile, plus microcip si pasaport. Daca il tin inauntru si cu lesa si botnita e de ajuns. Stie cineva mai multe info?
De asemenea, prin cate tari trece trenul si cam ce opriri, pe unde are trenul?

Va multumesc anticipat!

mirwoona
QUOTE(ogog @ Jun 21 2007, 12:36) [snapback]2996244[/snapback]
Buna, o sa merg prin iulie cu trenul la praga de la bucuresti. Voi sta la vagon de dormit 2 persoane. Voi fi eu si prietenul meu si cainele.
Drumul am inteles ca tine 24h. Este priza in vagon, inauntru sau numai pe hol? Ce stiti de calatoria cu un caine cu trenul? Am inteles ca e de ajuns sa aiba vaccinurile, plus microcip si pasaport. Daca il tin inauntru si cu lesa si botnita e de ajuns. Stie cineva mai multe info?
De asemenea, prin cate tari trece trenul si cam ce opriri, pe unde are trenul?

Va multumesc anticipat!

drum tine 25 de ore, pentru ca este si diferenta de fus orar:P

si uite aici statiile si la ce ora ar trebui sa opreasca in fiecare statie.
ogog
QUOTE(mirwoona @ Jun 21 2007, 15:47) [snapback]2997151[/snapback]
drum tine 25 de ore, pentru ca este si diferenta de fus orar:P

si uite aici statiile si la ce ora ar trebui sa opreasca in fiecare statie.

Multumesc mult de tot smile.gif smile.gif smile.gif

Acum stiu tot traseul biggrin.gif
Johnnywal
QUOTE(mirwoona @ Jun 21 2007, 14:47) [snapback]2997151[/snapback]
drum tine 25 de ore, pentru ca este si diferenta de fus orar tongue.gif

23 ore. Dinspre Praga catre Bucuresti pierzi o ora, deci din alea 24 una se datoreaza diferentei de fus iar 23 drumului propriu-zis.
mirwoona
QUOTE(Johnnywal @ Jun 22 2007, 13:30) [snapback]3001220[/snapback]
23 ore. Dinspre Praga catre Bucuresti pierzi o ora, deci din alea 24 una se datoreaza diferentei de fus iar 23 drumului propriu-zis.

eu am fost doar buc-praga. iat trenul pleaca dimineata la ora 6 din buc si ajunge a doua zi dim la ora 6 in praga (ora locala), la noi fiind atunci ora 7. printr-un calcul am dedus cele 25 de ore smile.gif)

la intoarcere, vad k pleaca la ora 23 (ora locala) si si ajunge la ora 23.30 in bucuresti, ora Romaniei ( ora 22.30 ora cehiei)

facand un calcul, la intoarcere face doar 23 de ore si 30 de minute.
F|ash
Salut - ma poate ajuta cineva cu informatii legate de traseul Bucuresti - Paris cu trenul ? informatii legate de pret, confort, servicii etc. Ms anticipat. happy.gif

ogog
QUOTE(mirwoona @ Jun 22 2007, 18:47) [snapback]3002624[/snapback]
eu am fost doar buc-praga. iat trenul pleaca dimineata la ora 6 din buc si ajunge a doua zi dim la ora 6 in praga (ora locala), la noi fiind atunci ora 7. printr-un calcul am dedus cele 25 de ore smile.gif)

la intoarcere, vad k pleaca la ora 23 (ora locala) si si ajunge la ora 23.30 in bucuresti, ora Romaniei ( ora 22.30 ora cehiei)

facand un calcul, la intoarcere face doar 23 de ore si 30 de minute.

Buna. Multumesc pentru raspuns. Cum ti s a parut drumul? Lung, greu etc.... Au priza inauntru? despre fumat cum e? Am inteles ca CFR interzice fumatul, dar pe restul teritoriilor (celelalte tari) cum este? Noi mergem doar dus wink.gif
Va multumesc!
alexxxxx
@flash: Iti recomand drumul asta doar daca esti pasionat de mersul cu trenul. Costa ca la balamuc.....cand am intrebat eu, asta-primavara, era "oferta" cu vreo 15 mil, dus-intors la vagonul de dormit, cu schimb in viena (din viena se ia "orient-express"). Nu zic, din punctul meu de vedere face banii, pentru aventura, insa cu avionul am gasit pe la vreo 160 eur, pe beauvais. Daca, totusi, vrei sa mergi cu trenul pana la paris, si stai acolo pana in 10 zile, ia-ti cu incredere un intrerrail global flexi-pass (5 zile la alegere din 10), daca ai pana in 26 de ani costa doar 159 de eur. Cu pass-ul asta ai 5 zile sa te duci si sa te intorci, le bifezi cand le folosesti, mai te plimbi si pe la fata locului. Cu 239 ai pass de 10 zile la alegere din 22, deci si mai avantajos, te plimbi de-ti vine rau. Ce sa zic, intereseaza-te la agentiile cfr mai in amanunt si nu uita sa postezi si pe-aici cam ce-ai aflat...
@ogog: cat te costa biletul doar dus pana acolo, la vag. de dormit? In cabina ai priza, chiuveta, etc, deci poti folosi fara grija laptop (vezi ca am postat pe undeva poze cu interiorul unui vag. de dormit cfr). De fumat fumezi fara probleme in cabina, ca se poate inchide si nasul nu zice nimic, oricum.
ogog

QUOTE(alexxxxx @ Jun 22 2007, 20:21) [snapback]3002989[/snapback]
@ogog: cat te costa biletul doar dus pana acolo, la vag. de dormit? In cabina ai priza, chiuveta, etc, deci poti folosi fara grija laptop (vezi ca am postat pe undeva poze cu interiorul unui vag. de dormit cfr). De fumat fumezi fara probleme in cabina, ca se poate inchide si nasul nu zice nimic, oricum.

Buna! Multumesc pt info ft mult. Biletul doar dus costa 425 ron pt un adult. Daca ai sub 26 de ani este 377 ron. Am ales trenul pt ca o pers dus cu avionul la praga este in jur de 260 euro la CSA, singurii (sau Tarom dar acelasi pret, dar depind de CSA asa ca e la fel). Intrebam de fumat, pt ca am intrebat la CFR si o doamna ft suparata mi a spus ca NUUU! Geamurile se deschid? sau nu? pt ca ma gandesc ca se face ceva fum de la tigara. Multumesc! biggrin.gif
mirwoona
QUOTE(ogog @ Jun 22 2007, 21:00) [snapback]3003120[/snapback]
Buna! Multumesc pt info ft mult. Biletul doar dus costa 425 ron pt un adult. Daca ai sub 26 de ani este 377 ron. Am ales trenul pt ca o pers dus cu avionul la praga este in jur de 260 euro la CSA, singurii (sau Tarom dar acelasi pret, dar depind de CSA asa ca e la fel). Intrebam de fumat, pt ca am intrebat la CFR si o doamna ft suparata mi a spus ca NUUU! Geamurile se deschid? sau nu? pt ca ma gandesc ca se face ceva fum de la tigara. Multumesc! biggrin.gif

si noi am avut problema asta, si n-am avut la vagon de dormit. am mers cu vagon normal si am stat singuri in compartiment. de fumat se paote fuma la baie, pe gemulet biggrin.gif depinde si de nasi...unii te lasa, altii nu. atentie la statiile din afara, nici acolo nu ai voie sa fumezi, adik sa te dai jos pentru o tigara, ca la noi biggrin.gif
F|ash
ms mult pentru lamurire alexxxxx , nu sunt un pasionat la drumurilor cu trenul asha ca o sa aleg pina la urma myair-ul smile.gif
alexxxxx
@ogog: Din cate am inteles ai bilet la vag. de dormit, deci nu-ti face probleme. Geamul se deschide, si te poti incuia in cabina, asa ca nu sunt probleme nici cu nasul. Sper doar sa prinzi un model de vagon cu aer conditionat...
zanganel
Multumesc JohnnyWal.
Am vazut reportajul pe Discovery dar nu am retinut numele garii.
ferris
Daca am balkan flexipass, pe ruta salonic - atena prind un IC-E, aveti idee cat costa suplimentul si de unde trebuie luat?
si cat costa suplimentul la vagon de dormit de 2 persoane din craiova pana in salonic

10x
alexxxxx

De suplimentul ala nu stiu, banuiesc cativa euro. Despre suplimentul de pat, e 15,4 eur/T3 si 23,1 la T2. Respectiv vagon de dormit cu 3 paturi/2 paturi in cabina. Deci daca sunteti 2 persoane, va costa cam 45 eur cabina. Daca afli cat e suplimentul, sa scrii si pe-aici.
mirwoona
QUOTE(ferris @ Jun 30 2007, 17:20) [snapback]3038140[/snapback]
Daca am balkan flexipass, pe ruta salonic - atena prind un IC-E, aveti idee cat costa suplimentul si de unde trebuie luat?
si cat costa suplimentul la vagon de dormit de 2 persoane din craiova pana in salonic

10x

io zic ca suplimentul de IC ptr atena de la salonic costa destul de mult biggrin.gif ca m-am interesat si eu si am gasit niste tarife pe net pentru anul in curs.
le puteti vedea aici

daca faceti o diferenta dintre pretul la un bilet normal la rapid si cel la IC va da pretul de supliment...ma gandesc eu biggrin.gif

plus ca trenul care pleaca din salonic la ora 7.22 dimineata (care face legatura cu trenul din buc) este ICE, pretul fiind de aproape 50 de euro smile.gif) fata de 15 la rapid.

oricum, daca cineva are alte informatii, sa le posteze aici.
iuliaster
Salut!

Sunt noua in forum si apreciez sfaturile voastre.
Planuiesc cu niste prieteni o mica vacanta in Centrul europei. Stam 4 zile in Viena, apoi o zi in Bratislava sau Praga (nu ne-am hotarat) si de acolo mergem in Budapesta vreo 2 zile. Din Budapesta ne intoarvem cu avionul, iar in Viena ajungem cu avionul.
De la Viena vrem sa luam un vaporas pe Dunare - sunt curse spre Bratislava si Praga. As vrea inclusiv sa dormim pe vaporas. Am auzit ca se poate. Ce recomandati?
Si se merita sa luam tot vaporasul pana in Budapesta sau mai bine trenul?
idioteque
Salut
Eu am nevoie de un bilet de tren la Saumur (sau Nantes, sau Paris) de la Brasov (sau Bucuresti) la sfarsitul lunei August (20-27 August). Am uitat la linkurile postate de voi, dar la InterRail, Elvira.hu nu e nicio vorba despre Franta sad.gif La CFR am vazut trenuri care calatoresc in saptamana asta. Ma poateti ajuta?

P.S. Nu stiu bine romaneste, scuze rolleyes.gif
mirwoona
QUOTE(idioteque @ Jul 9 2007, 19:28) [snapback]3078665[/snapback]
Salut
Eu am nevoie de un bilet de tren la Saumur (sau Nantes, sau Paris) de la Brasov (sau Bucuresti) la sfarsitul lunei August (20-27 August). Am uitat la linkurile postate de voi, dar la InterRail, Elvira.hu nu e nicio vorba despre Franta sad.gif La CFR am vazut trenuri care calatoresc in saptamana asta. Ma poateti ajuta?

P.S. Nu stiu bine romaneste, scuze rolleyes.gif

Bucuresti - paris, costa 320 euro dus intors, cu schimb de tren la viena. suplimentul de cuseta, la 6 locuri este 16 euro pe tronson. si trenuri din cate stiu eu, sunt in fiecare zi (cate unu)....sau poti alege myair biggrin.gif citeste si mai sus.
danat
QUOTE(alexxxxx @ Jun 13 2007, 16:31) [snapback]2962508[/snapback]
Totusi, nu inteleg de ce nu folosesti site-ul francezilor, oricum ei opereaza trenul: http://www.voyages-sncf.com/leisure/fr/launch/home/ . Acolo poti linistita sa selectezi Romania, daca e suficient timp pana la plecare iti trimit biletele si acasa. Din cate am vazut sunt trenuri convenabile ca ore, la 7 si 5 dimineata pleaca si ajunge la 8:26 in Londra Waterloo int. m si seara pleaca la 7 sau la 8 jumate, la alegere. Am dat o simulare pt plecare la inceputul lui iulie, si mi-a dat ca pret 160 de euro dus-intors. Cam scumpicel, ce-i drept.....dar e mult mai convenabil decat cu avionul. Plus ca nu mai sunt costuri aditionale (la plecare transport de la si la aeroport, same shit la sosire.....aici poate sa ajunga lejer la 10 Eur/segment, deci pana la 40 de euro....plus checkin, etc). Fa cum vrei, eu unul as alege trenul, pentru o excursie de o singura zi. Daca stai o noapte pe-acolo, cred ca merita avionul, daca-ti iei bilet din timp.

Ieri am incercat sa rezerv prin site-ul francezilor, intr-adevar exista Romania DAR pretul total e dublu (!!!) fata de site-ul eurostar (unde nu exista ROmania...).

Asa ca, habar nu am ce pot face!

Imperator
QUOTE(danat @ Jul 13 2007, 10:05) [snapback]3094549[/snapback]
Ieri am incercat sa rezerv prin site-ul francezilor, intr-adevar exista Romania DAR pretul total e dublu (!!!) fata de site-ul eurostar (unde nu exista ROmania...).

Cand ajungi la Bruxelles, du-te la gara si cumpara bilet !
codruta
QUOTE(danat @ Jul 13 2007, 08:05) [snapback]3094549[/snapback]

Nu stiu daca e o regula, dar din putina experienta pe care am avut-o pana acum (verificare tarife bilete online si in final achizitionare din gara) am iesit tot timpul mai ieftin la cumpararea direct din gara. Parerea mea e sa nu te stresezi, sigur vei gasi o varianta buna direct la fata locului.
danat
QUOTE(codruta @ Jul 13 2007, 10:53) [snapback]3094789[/snapback]
Nu stiu daca e o regula, dar din putina experienta pe care am avut-o pana acum (verificare tarife bilete online si in final achizitionare din gara) am iesit tot timpul mai ieftin la cumpararea direct din gara. Parerea mea e sa nu te stresezi, sigur vei gasi o varianta buna direct la fata locului.

Da, asa voi face! Oricum nu am alta varianta... sper sa avem noroc!
mkn
salut,

am nevoie de niste lamuriri :

Vreau sa plec in august spre Corfu si m-am gandit la tren Bucuresti- Kalambaka si de acolo un green bus al Ktel (sper sa fie).

Costuri estimative :

Balkan Flexi pass 82 euro ( sunt cu tva sau fara? )
Autobuz : 15-20 euro
Ferry boat : 6 euro.

Intrebari :

1. Pana la Salonic voi merge cu trenul TRANSBALKAN care ajunge in Salonic la 05:27 . de aici pana la kalambaka sunt doua trenuri legate : 603 si 1882. teoretic la 11:10 voi fi in Kalambaka. Avand in vedere ca pe site-ul bahn.de aceste trenuri nu au indicativ de IC sau ICE mai este nevoie de alt bilet decat Flexi Pass?

2. Vagon de dormit din ce am priceput pana acum T2 costa cam 45 eur pentru doua persoane. Corect?

3. Are cineva cunostiinta de orarul autobuzelor Ktel din kalambaka pana in Igoumenitsa sau kalambaka- kerkyria ?

4. pentru varianta asta de plecare dimineata din bucuresti si ajuns la Kalambaka a doua zi la ora 11:10 cate zile de Flexi pass se taxeaza?
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.