Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

nic_biso

Ai aici totul: http://www.eurostar.com/UK/be/leisure/travel_information.jsp
Daca ti-e lene sa citesti, sa nu te astepti ca altcineva sa aiba chef sa-ti povesteasca cum a fost calatoria cu Eurostar-ul...
Ce impresii deosebite astepti? Iti spun eu, e doar un tren care are scaune, merge cu vreo 300 km/h, trece prin tunel intre Franta si Marea Britanie, costa ceva mai mult, te lasa in centrul Londrei si cam atat... Iar biletele se cumpara cel mai bine online, cu cardul... E foarte simplu totul.
Si pasaport nu trebuie! Daca nu stiai, Romania a intrat in UE de la 1 ianuarie, iar Belgia si UK sunt tot in UE, deci trebuie doar carte de identitate.
duculeana
S-au afisat noile tarife pe rute internationale incepand cu data de 1 iunie 2007:
Astfel un bilet dus-intors Bucurest-Munchen va costa 146 euro la cls. II si 209 euro la cls. I., iar suplimentul in cabina cu 3 paturi costa 26 de euro. Calatorie placuta! cool.gif

danat
QUOTE(nic_biso @ Jun 5 2007, 15:16) [snapback]2927596[/snapback]
Ai aici totul: http://www.eurostar.com/UK/be/leisure/travel_information.jsp
Daca ti-e lene sa citesti, sa nu te astepti ca altcineva sa aiba chef sa-ti povesteasca cum a fost calatoria cu Eurostar-ul...
Ce impresii deosebite astepti? Iti spun eu, e doar un tren care are scaune, merge cu vreo 300 km/h, trece prin tunel intre Franta si Marea Britanie, costa ceva mai mult, te lasa in centrul Londrei si cam atat... Iar biletele se cumpara cel mai bine online, cu cardul... E foarte simplu totul.
Si pasaport nu trebuie! Daca nu stiai, Romania a intrat in UE de la 1 ianuarie, iar Belgia si UK sunt tot in UE, deci trebuie doar carte de identitate.

Multumesc pentru deosebita amabilitate....Daca simteai nevoia de a fi malitios mai bine nu faceai efortul sa raspunzi.
Daca gaseam suficiente info pe net, nu mai intrebam. Iar la cumparat online biletul, am observat ca Romania nu se gaseste printre tarile din lista...asa ca...nu mai zic nimic.
nic_biso
Eeee, hai te rog nu te supara...
Dar asa e, acum vad, ce porcarie, sa nu apara si Romania in lista... Si se mai mira cei din conducere de ce Eurostar-ul e in pragul falimentului... Vrea sa cumpere lumea bilete si n-are cum.

Atunci iti ramane varianta sa cumperi pe loc, de acolo... dar cred ca si pretul ar fi mai mare. Poate totusi a fost cineva de pe forum cu Eurostar-ul, ca sunt si eu curios.
danat
QUOTE(danat @ Jun 6 2007, 17:03) [snapback]2932614[/snapback]
Multumesc pentru deosebita amabilitate....Daca simteai nevoia de a fi malitios mai bine nu faceai efortul sa raspunzi.
Daca gaseam suficiente info pe net, nu mai intrebam. Iar la cumparat online biletul, am observat ca Romania nu se gaseste printre tarile din lista...asa ca...nu mai zic nimic.

Nu ma supar eu dintr-atit! Rilecs peacefingers.gif
Dar dupa cum ai vazut acum si tu, nu prea poti a faci mai nimic direct pe net. Nu pricep de ce sunt mentionate tari ca nepal, Botswana si altele de gen...iar Romania, proaspata membra UE nu este...
Cat despre bilete, si eu m-am gandit ca va fi mai dificil din gara direct si mai scump, asa ca e musai sa gasesc o solutie inainte de a pleca in concediu.
Vad ca lumea nu se prea inghesuie sa raspunda la acest topic.

Numai bine!
nic_biso
QUOTE(danat @ Jun 7 2007, 09:43) [snapback]2935147[/snapback]

E posibil sa se inghesuie aici: Trip Advisor
zanganel
Salutare,

Eu voi pleca peste o luna cu InterRail Global Pass (5 days within 10 days (Flexi).
Din cauza ca nu am decat 14 zile de concediu mi se pare super aceasta optiune.Voi pleca cu R.Dacia pana in Viena.A doua zi seara,din Viena cu EN 490 pana la Hanovra.In Germania depinde de cazare cat vom sta.Dar nu mai mult de 5 zile pentru ca vrem sa ajungem si la Praga.
Acum,a mai fost cineva de curand prin Germania cu InterRail?De la 1 Aprilie incoace.Ma intereseaza cat e suplimentul la vagoanele cuseta/dormit ;daca a mers cineva cu ICE;cu CityNightLine; daca se pot rezerva locurile direct din gara cu cateva ore inainte de plecarea trenului la trenurile care au rezervarea obligatorie.
Stiti cumva care gara a fost renovata/terminata anul trecut in Berlin?
Apropo,R.DACIA mai ajunge cu intarziere la Viena?

Multumesc.

vi0r3l
QUOTE(alexxxxx @ May 23 2007, 18:07) [snapback]2876980[/snapback]
si la bulgari. same shit. Daca vrei detalii suplimentare vezi pe site-ul mae.ro.

salutare! ne-am intors....si pot sa spun ca ori am eu mai mult "noroc" ori s-au schimbat regulile pentru ca m-au intrebat de asigurare. bine ca, cicalita de mama, am facut-o pe ultima suta de metri....
Imperator
QUOTE(danat @ Jun 7 2007, 09:43) [snapback]2935147[/snapback]
Nu ma supar eu dintr-atit! Rilecs peacefingers.gif
Dar dupa cum ai vazut acum si tu, nu prea poti a faci mai nimic direct pe net. Nu pricep de ce sunt mentionate tari ca nepal, Botswana si altele de gen...iar Romania, proaspata membra UE nu este...
Cat despre bilete, si eu m-am gandit ca va fi mai dificil din gara direct si mai scump, asa ca e musai sa gasesc o solutie inainte de a pleca in concediu.
Numai bine!

Biletele se pot lua linistit si din gara din Bruxelles. Evident, poate fi mai scump, aparent daca le cumperi din timp sunt mai ieftine. Vezi ca sunt mai multe trenuri pe zi si nu toate costa la fel - ca unele sunt la ora de varf, deci mai scumpe, altele, nu. In principiu, da, se poate cumpara linistit si din orice gara din Bruxelles (sunt 3 - numite foarte creativ Sud, Central si Nord).
danat

QUOTE(Imperator @ Jun 12 2007, 10:37) [snapback]2955863[/snapback]
Biletele se pot lua linistit si din gara din Bruxelles. Evident, poate fi mai scump, aparent daca le cumperi din timp sunt mai ieftine. Vezi ca sunt mai multe trenuri pe zi si nu toate costa la fel - ca unele sunt la ora de varf, deci mai scumpe, altele, nu. In principiu, da, se poate cumpara linistit si din orice gara din Bruxelles (sunt 3 - numite foarte creativ Sud, Central si Nord).

Pe site-ul Eurostar am vazut ca plecarile trenurilor catre Londra sunt din Bruxelles Gare Midi (sau ceva de genul) pina in London Waterloo. Deci bilete as lua din gara aceea din bruxelles. Singura chestie, deloc neglijabila, care ma deranjeaza este costul care variaza in limite cam mari (de la 40 la 200 euro de pers :-((( )
Nu stiu acum cum voi proceda.....sunt in ceatza. Pe net nu pot rezerva... :-(

nic_biso
In conditiile astea, eu m-as gandi serios sa iau avionul, in locul trenului... Numai ca trebuie sa stii exact cand vrei sa pleci.
Iei un zbor cat mai devreme dimineata, pe la 7, si te intorci seara, plecand de la Londra, pe la 20-21... Dar totusi nu prea ai timp suficient sa vezi mare lucru din Londra, doar sa fugi dintr-o parte in alta si sa stai putin in fiecare loc.
Ca pret, te duce cam la 100-130 euro maxim, dus-intors:
-Brussels Airlines
-VLM
-British Midlands (BMI)
-Ryanair
- si de ce nu, chiar British Airways

Succes!
danat
QUOTE(nic_biso @ Jun 13 2007, 13:34) [snapback]2961547[/snapback]
In conditiile astea, eu m-as gandi serios sa iau avionul, in locul trenului... Numai ca trebuie sa stii exact cand vrei sa pleci.
Iei un zbor cat mai devreme dimineata, pe la 7, si te intorci seara, plecand de la Londra, pe la 20-21... Dar totusi nu prea ai timp suficient sa vezi mare lucru din Londra, doar sa fugi dintr-o parte in alta si sa stai putin in fiecare loc.
Ca pret, te duce cam la 100-130 euro maxim, dus-intors:
-Brussels Airlines
-VLM
-British Midlands (BMI)
-Ryanair
- si de ce nu, chiar British Airways

Succes!

Nu vreau avioane! Imi ia mult sa ajung din aeroport pina in orasul cu pricina. In plus, la avion pierzi timp cu check in-ul si nu imi permit dintr-o zi sa pierd atitea ore...

Merci oricum! Om vedea...
Exista cumva auto transport? Curse regulate?

nic_biso
QUOTE(danat @ Jun 13 2007, 13:45) [snapback]2961607[/snapback]
Nu vreau avioane! Imi ia mult sa ajung din aeroport pina in orasul cu pricina. In plus, la avion pierzi timp cu check in-ul si nu imi permit dintr-o zi sa pierd atitea ore...

Tu la cat ai vrea sa ajungi la Londra, pe la ce ora?
Pt. ca daca sa zicem ai lua dus cu avionul, ar fi avion pe la 7 dimineata (costa cam 50 de euro cu Brussels), si ajungi in Londra la aerop. Gatwick tot la 7 (fusul orar, -1 ora), nu ai ce bagaje sa astepti deci iesi repede din aeroport, si iei trenul Gatwick Express, care ajunge la maxim 8 in Victoria Station, care e la o aruncatura de bat de Buckingham Palace, Big Ben si British Parliament... Eu asa am facut in 2005, si pana pe la ora 16 vazusem cam tot ce era mai important din Londra... m-am folosit de metrou foare mult si evident mers pe jos, dar stiam exact traseul prin Londra, desi nu mai fusesem. Planificarea de dinainte iti economiseste o groaza de timp.

Seara la cat ai vrea sa pleci din Londra?
danat
QUOTE(nic_biso @ Jun 13 2007, 14:02) [snapback]2961701[/snapback]
Tu la cat ai vrea sa ajungi la Londra, pe la ce ora?
Pt. ca daca sa zicem ai lua dus cu avionul, ar fi avion pe la 7 dimineata (costa cam 50 de euro cu Brussels), si ajungi in Londra la aerop. Gatwick tot la 7 (fusul orar, -1 ora), nu ai ce bagaje sa astepti deci iesi repede din aeroport, si iei trenul Gatwick Express, care ajunge la maxim 8 in Victoria Station, care e la o aruncatura de bat de Buckingham Palace, Big Ben si British Parliament... Eu asa am facut in 2005, si pana pe la ora 16 vazusem cam tot ce era mai important din Londra... m-am folosit de metrou foare mult si evident mers pe jos, dar stiam exact traseul prin Londra, desi nu mai fusesem. Planificarea de dinainte iti economiseste o groaza de timp.

Seara la cat ai vrea sa pleci din Londra?

Pare ok ce spui tu acolo. Dar bilete de avion gasesc oricand? Sau numai cu rezervare anterioara cu mult timp inainte, fiind linii low cost?
Seara as vrea pe la maxim 8 sa plec din Londra.

Imperator
QUOTE(danat @ Jun 13 2007, 15:50) [snapback]2962264[/snapback]
Pare ok ce spui tu acolo. Dar bilete de avion gasesc oricand? Sau numai cu rezervare anterioara cu mult timp inainte, fiind linii low cost?
Seara as vrea pe la maxim 8 sa plec din Londra.

Pretul biletelor de tren variaza in functie de tren... chiar daca variaza de la 40 la 200 euro, e normal smile.gif.
Bilet de tren poti sa iei din orice gara belgiana, nu trebuie sa te duci musai in Bruxelles Midi.
Daca nu vrei si nu vrei cu avionul, desi e cea mai ieftina optiune, poti sa mergi si cu autobuzul. Eurolines pleaca de 3 - 4 ori pe zi, faci 7 - 7.5 ore (traversarea cu ferry boat-ul cel mai probabil la Ostende) si costa 72 euro (tur - retur) sau 66 euro (promo fare). Rezervari si bilete pe www.eurolines.be.
alexxxxx
Totusi, nu inteleg de ce nu folosesti site-ul francezilor, oricum ei opereaza trenul: http://www.voyages-sncf.com/leisure/fr/launch/home/ . Acolo poti linistita sa selectezi Romania, daca e suficient timp pana la plecare iti trimit biletele si acasa. Din cate am vazut sunt trenuri convenabile ca ore, la 7 si 5 dimineata pleaca si ajunge la 8:26 in Londra Waterloo int. m si seara pleaca la 7 sau la 8 jumate, la alegere. Am dat o simulare pt plecare la inceputul lui iulie, si mi-a dat ca pret 160 de euro dus-intors. Cam scumpicel, ce-i drept.....dar e mult mai convenabil decat cu avionul. Plus ca nu mai sunt costuri aditionale (la plecare transport de la si la aeroport, same shit la sosire.....aici poate sa ajunga lejer la 10 Eur/segment, deci pana la 40 de euro....plus checkin, etc). Fa cum vrei, eu unul as alege trenul, pentru o excursie de o singura zi. Daca stai o noapte pe-acolo, cred ca merita avionul, daca-ti iei bilet din timp.
ct6610
QUOTE(whoop007ro @ Feb 26 2006, 10:55) [snapback]1286517[/snapback]
M-ar interesa sa aflu daca exista curse cu autocarul pe acest traseu. Cu trenul faci mult prea mult iar cu avionul nu merita. Stiti niste oferte ceva ?
Multumesc.

www.BileteAUTO.com, sunt curse de Bulgaria, si au si preturi ok.
trav
Salut!
Un site foarte util celor care doresc sa calatoreasca in Belarus.
http://www.welcometobelarus.net/
alexxxxx
Cel mai simplu e sa luati trenul direct din Bucuresti, merge la Minsk. Costa 94 eur. la cls. a II-a, dus-intors, plus suplimentul de pat, 13 euro/segment. Merge si cu masina, insa daca e in leasing nu va da nimeni procura sa mergeti cu ea in Belarus...
Alin C
Salut!
In vara asta dupa Bacalaureat si Admiterea la facultate fac un sejur in Grecia in jur de 1 August. Plec cu prietena, un verisor din Canada si prietena lui.
Ei pleaca din MTL pe la jumatatea lui iulie, se opresc in Barcelona 4 zile, apoi in Romania 1-2 sapt si apoi mergem in Grecia.( Ei 2 merg mai departe la Barcelona si noi ne intoarcem cu trenul acasa).
Am hotarat sa calatorim cu trenul.Am observat ca toata lumea care merge in Grecia foloseste Balkan Flexi Pass.Noi vrem sa stam 2 saptamani, o saptamana in Atena si o saptamana intr-o insula. M-am uitat pe http://www.rezervare.ro/tara.php?id_tara=4...registreaza.y=7 si am vazut preturile de acolo,usor piperate.
Si acum urmeaza intrebarile...

1. Pe langa pasaport, buletin de identitate si bani trebuie sa avem vreun document la noi?
2.Major fiind si cu parintii divortati am nevoie de acordul lor de a parasi tara?
3.Stiti cumva daca rezervarile pentru Grecia din Romania sunt mai ieftine decat daca se fac din Canada?
4.Aveti la cat se ridica aproximativ costul acestui sejur?
5.Ce parere aveti despre Balkan Flexi Pass? E vreo solutie mai ieftina?
6.Stiti vreun site bun de la vreo agentie de turism?
7.Aveti vreun sfat, hint, indrumare in legatura cu Grecia?

Astept raspunsurile voastre smile.gif
mirwoona
QUOTE(Alin C @ Jun 18 2007, 17:12) [snapback]2983505[/snapback]
Salut!
In vara asta dupa Bacalaureat si Admiterea la facultate fac un sejur in Grecia in jur de 1 August. Plec cu prietena, un verisor din Canada si prietena lui.
Ei pleaca din MTL pe la jumatatea lui iulie, se opresc in Barcelona 4 zile, apoi in Romania 1-2 sapt si apoi mergem in Grecia.( Ei 2 merg mai departe la Barcelona si noi ne intoarcem cu trenul acasa).
Am hotarat sa calatorim cu trenul.Am observat ca toata lumea care merge in Grecia foloseste Balkan Flexi Pass.Noi vrem sa stam 2 saptamani, o saptamana in Atena si o saptamana intr-o insula. M-am uitat pe http://www.rezervare.ro/tara.php?id_tara=4...registreaza.y=7 si am vazut preturile de acolo,usor piperate.
Si acum urmeaza intrebarile...

1. Pe langa pasaport, buletin de identitate si bani trebuie sa avem vreun document la noi?
2.Major fiind si cu parintii divortati am nevoie de acordul lor de a parasi tara?
3.Stiti cumva daca rezervarile pentru Grecia din Romania sunt mai ieftine decat daca se fac din Canada?
4.Aveti la cat se ridica aproximativ costul acestui sejur?
5.Ce parere aveti despre Balkan Flexi Pass? E vreo solutie mai ieftina?
6.Stiti vreun site bun de la vreo agentie de turism?
7.Aveti vreun sfat, hint, indrumare in legatura cu Grecia?

Astept raspunsurile voastre smile.gif

acelasi sejur vreau sa-l fac si eu, insa in luna septembrie, la inceput, cand temperaturile vor fi ceva mai accesibile. nuc red ca iti convine sa stai la coada la acropole, in atena, pe 40 de grade biggrin.gif

oricum, uite raspunsurile la intrebari:
1. pasaport sau buletin de membru UE ( ptr prietenii din canada trebe pasaport), eventual si o asigurare medicala sa fiti siguri-costa maxim 25 ron/pers
2.nu
3. luat din romania, balkan flexy pass este 49euro pentru 5 zile la alegere dintr-o luna ptr tienrii pana in 26 de ani
4. depinde de insula si de ce cheltuieli aveti biggrin.gif, oricum, un pic cam ridicate, avand in vedere ca va duceti in august, in plin sezon.
5. e bun, o sa-l cumapr si eu ptr sept si stiu ca au mers multi prieteni de-ai mei. te urci in tren in bucuresti si-l schimbi la salonic ptr atena. poti lua si supliment de pat pe directia Bucuresti-Salonic (nu stiu cat costa-cred k undev ape la 20 de euro drum)
6. nu-ti recomand folosirea agentiei de turism, ca poti organzia si tu singur vacanta asta biggrin.gif, in schimb www.booking.com ptr rezervari pe insule si in atena.
7. ti-as recomanda septembrie, inceputul lu septembrie caci am fsot si in august si era mult prea cald...la ora 2 cu greu puteai sa mergi pe strada.

Johnnywal
QUOTE(zanganel @ Jun 11 2007, 11:50) [snapback]2951939[/snapback]
Stiti cumva care gara a fost renovata/terminata anul trecut in Berlin?
Apropo,R.DACIA mai ajunge cu intarziere la Viena?

Salut,
Gara noua din Berlin se numeste Berlin Hauptbahnhof (Hbf. adica) si e fosta Berlin Lehrter. Vezi aici.
Cu Dacia si intarzierile, cum ti-e norocul confused.gif .
ralina22
QUOTE(mirwoona @ Jun 18 2007, 20:54) [snapback]2984336[/snapback]
acelasi sejur vreau sa-l fac si eu, insa in luna septembrie, la inceput, cand temperaturile vor fi ceva mai accesibile. nuc red ca iti convine sa stai la coada la acropole, in atena, pe 40 de grade biggrin.gif

oricum, uite raspunsurile la intrebari:
1. pasaport sau buletin de membru UE ( ptr prietenii din canada trebe pasaport), eventual si o asigurare medicala sa fiti siguri-costa maxim 25 ron/pers
2.nu
3. luat din romania, balkan flexy pass este 49euro pentru 5 zile la alegere dintr-o luna ptr tienrii pana in 26 de ani
4. depinde de insula si de ce cheltuieli aveti biggrin.gif, oricum, un pic cam ridicate, avand in vedere ca va duceti in august, in plin sezon.
5. e bun, o sa-l cumapr si eu ptr sept si stiu ca au mers multi prieteni de-ai mei. te urci in tren in bucuresti si-l schimbi la salonic ptr atena. poti lua si supliment de pat pe directia Bucuresti-Salonic (nu stiu cat costa-cred k undev ape la 20 de euro drum)
6. nu-ti recomand folosirea agentiei de turism, ca poti organzia si tu singur vacanta asta biggrin.gif, in schimb www.booking.com ptr rezervari pe insule si in atena.
7. ti-as recomanda septembrie, inceputul lu septembrie caci am fsot si in august si era mult prea cald...la ora 2 cu greu puteai sa mergi pe strada.

salut

as avea si eu o intrebare in legatura cu acest balkan flexi pass. am intrebat si eu azi la o agentie cfr cat m-ar costa si mi-a zis ca peste vreo 200 de euro si acum vad aici ca zici de numai 49 de euro. fie tanti de la ghiseu n-a inteles fie eu am auzit aiurea. deci ai cumparat balkan flexipass cu numai 49 de euro? and one more question cele 5 zile trebuie sa fie consecutive sau poti alege zilele care iti convin?

multumesc mullt
alexxxxx
Te poti informa aici: http://www.cfr.ro/calatori/romana/index_ro.html , la oferte comerciale trafic international (dai harta site). Biletul costa 49 eur/pers, la cls. a II-a pentru tinerii sub 26 de ani. La banii astia poti circula 5 zile la alegere dintr-un interval de o luna (de-aia e FLEXIpass) in toate tarile balcanice (RO, BG, GR, TR, SCG, FYROM). Platesti in plus doar suplimentul de pat, daca e cazul.
mirwoona
QUOTE(alexxxxx @ Jun 20 2007, 09:21) [snapback]2990608[/snapback]
Te poti informa aici: http://www.cfr.ro/calatori/romana/index_ro.html , la oferte comerciale trafic international (dai harta site). Biletul costa 49 eur/pers, la cls. a II-a pentru tinerii sub 26 de ani. La banii astia poti circula 5 zile la alegere dintr-un interval de o luna (de-aia e FLEXIpass) in toate tarile balcanice (RO, BG, GR, TR, SCG, FYROM). Platesti in plus doar suplimentul de pat, daca e cazul.

subscriu la ce-a zis alexxxx. eu am fsot si am intrebat si la agentia CFR de la gara si tot 49 de euro mi-a zis doamna biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.