Imperator
30th March 2007, 14:51
QUOTE(mirwoona @ Mar 30 2007, 00:25) [snapback]2637694[/snapback]
la pretul respectiv se adauga pretul cusetei, care la 9 nopti sau cate vrei tu sa petreci in tren o sa fie ceva destul de mare. sa inteleg ca ai sub 26 de ani de zici de pretul de 80 de euro ptr 10 zile? ca si eu o sa folosesc la vara acest pass, dar varianta ptr 5 zile intr-o luna. eu la vagoane de dormit am vazut ca au si dusuri, dar al vagoane de dormit, nu cuseta, unde-s cate 6 locuri.
oricum, era la un tren pe directia viena, nu in balcani la noi, asa ca mai bine intebi la agentia cfr.
In primul rand, gandeste-te ca in Serbia, Muntenegru si Macedonia iti trebuie viza. Din cate stiu, Serbia si Muntenegru nu-ti dau viza decat daca ai vouchere, etc, etc. Asa ca ar ramane Bulgaria - Grecia - Turcia potential Macedonia. In toate tarile astea, merita sa te opresti acolo unde ajungi, dormi linistit intr-un pat, te speli, etc. Si poti gasi preturi foarte rezonabile.
Imperator
30th March 2007, 14:52
QUOTE(Irishman @ Mar 29 2007, 23:22) [snapback]2637555[/snapback]
Somnul ratiunii naste monstrii. Doar ce ma bagasem la somn cand m-a traznit o idee. Am 9 zile libere de concediu la inceputul lunii mai. M-am gandit ca nu ar fi rau sa fac un traseu prin Balcani cu trenul. Ceva la genul mers noaptea cu trenul dintr-un oras in altul si de vizitat ziua orasul. Spre exemplu plecat seara la 17 din B, ajuns dimineata la 9 Belgrad, vazut Belgradul pana la 8-9 seara si plecat mai departe cu trenul spre alta destinatie. De dormit as dormi in tren, la cuseta de dormit. Singura problema care mi-o pun in momentul de fata este unde fac baie timp de 9 zile? Ca in tren nu cred ca pot (personal nu tin minte sa fi remarcat dusuri in trenuri), iar bai publice nu cred sa fie la tot pasul.
De vizitat voi vizita doar tarile din circuitul Balkan Flexipass. Pe site-ul CFR spuneau ceva de genul 80 de euo la clasa a doua pentru 10 zile. Presupun ca pentru cuseta ar fi mai scump. Am pus cam 200 de euro pentru 10 zile.
Ce ziceti de idee? A mai incercat cineva asa ceva?
Astept sugestii, opinii, comentarii
Da, am incercat Inter-Rail (de 7 sau 8 ori). Maximum care l-am atins a fost 3 nopti consecutive, dar ajungi rupt la destinatie. Parerea mea este sa iei niste pauze pe drum.
unixroo
3rd April 2007, 19:00
pentru rezervari sau verificarea trenurilor Balkan Flexipass intrati aici > http://www.railpass.com/new/infocentre/rp06.htm
Dokken
7th April 2007, 19:11
Doresc sa calatoresc la vara prin Europa si o alternativa este trenul. Eurail Global Pass este un abonament cu un numar nelimitat de calatorii, cu o valabilitate de 15 zile, 21 zile sau 1, 2 si 3 luni, pe teritoriul a 18 tari europene (inclusiv Romania).
Care este principiul? Ma pot urca practic in orice tren? (de ex la noi: atat in accelerat, rapid, IC?) Sau sunt anumite vagoane speciale?
Faza este ca pe http://www.eurail.com/ se specifica faptul ca rezidentii tarilor europene nu pot cumpara acest tip de abonament. Exista ceva si pentru Romania?
Mircea Hirjau
8th April 2007, 00:42
robertd78
11th April 2007, 17:03
Salutare,
Vreau sa stiu daca a mai fost cineva la Munchen de curand cu trenul care pleaca din Bucuresti dimineata,sosire Munchen a doua zi dimineata si ce imi poate spune despre calatorie: conditii,intarzieri,etc.
alexxxxx
12th April 2007, 10:29
Salut!
Si eu am fost interesat anul trecut de o calatorie cu trenul la munchen, insa pana la urma m-am dus cu masina. Cum si anul asta o sa am treaba acolo, si pe mine m-ar interesa detalii de la cineva care a fost. Oricum, ce am realizat dupa multe calatorii internationale cu trenul cu cfr, e ca e f. important sa-ti iei bilet la vagon de dormit. In cazul asta e scumpicel, biletul e 140 de eur. si suplimentul dus-intors la vag. de dormit e 52/78 de eur. (3/2 paturi). Oricum, cum curse de avion lowcost nu sunt, si autocarul costa 160 de eur. si face si el 30 de ore (cel putin asa e la atlassib, pleaca la 5 si ajunge la 10 dim.), e de preferat confortul trenului. Macar te poti misca, iar la vagonul de dormit e absolut ok. Ce stiu e ca trenul stationeaza vreo 3h in Timisoara N, ajunge pe la 13:30 si pe la 16 si ceva pleaca. Deci e timp si de o plimbare. Oricum, cel mai important avantaj, e ca trenul merge zilnic si e acelasi pret mereu. Plus ca biletul e refundable. Deci daca megi cu treaba (business) si evident nu stii cu 2 luni inainte data exacta cand pleci si cand vii, si poate se mai schimba planurile (poti beneficia de refund), e de luat in calcul. Dupa atata reclama la cfr, concluzia e ca vreau si eu opinii de la cineva care a mers cu trenul asta. Merci!
alexxxxx
12th April 2007, 10:35
Ideea e ca te poti urca practic in orice tren, mai putin trenurile de mare viteza, TGV, ICE, etc, pentru care trebuie sa platesti suplimentul. Cum la ei suplimentul nu e inca o data cat biletul, ca la noi, ci cam 20%, e acceptabil, respectiv cativa euro. In principiu daca vrei loc rezervat, platesti in plus, dar in afara rezervarea locului nu e obligatorie, si cam toata lumea merge fara rezervare, oricum sunt puse placute la fiecare loc daca e/nu e rezervat, asa ca stii unde poti si unde nu poti sa te asezi. Daca ai de gand sa calatoresti prin europa mult, interrail e o alternativa buna (mai ales prin tarile scumpe, ca germania, franta, tarile nordice, etc). Daca vrei sa calatoresti prin tarile balcanice (grecia, turcia, bulgaria, romania, serbia, etc) renteaza mai degraba un balkan flexi-pass. Succes!
valiro
12th April 2007, 22:25
Vezi ca la Tarom e 128 euro fara taxe( un drum) daca iti ie bilet peste 2 saptamani.
714 ron dus intors ... am facut eu o aplicatie acum pe site. Au oferta.
clasa economic
ajungi intr-o ora
asa ca nu merita cu trenul
robertd78
13th April 2007, 19:48
Stiu de oferta de la Tarom,oricum eu plec pe 19 cand e 914 RON biletul,chiar nu se pune problema banilor,insa am o frica de avion de nu se poate,cu autocarul exclus,mi se pare incomod,cu masina personala as fi prea obosit si am ales trenul.
Si face 2 ore nu una:P
QUOTE(valiro @ Apr 12 2007, 23:25) [snapback]2691155[/snapback]
Vezi ca la Tarom e 128 euro fara taxe( un drum) daca iti ie bilet peste 2 saptamani.
714 ron dus intors ... am facut eu o aplicatie acum pe site. Au oferta.
clasa economic
ajungi intr-o ora
asa ca nu merita cu trenul
valiro
13th April 2007, 19:51
Si eu am avut frica de avion pana m-am urcat odata fortat de imprejurari.
Statistic cel mai sigur mijloc de transport este trenul si apoi avionul..... dar daca tii cont de timp merita sa alegi avionul.
Oricum e alegerea ta....calatorie placuta!
maggimaggi
20th April 2007, 19:48
Site-ul oficial:
www.interrailnet.com
re_pinguin
1st May 2007, 18:13
Salut!
Am citit cu mare interes informatiile scrise de voi toti despre calatoria cu trenul la Istanbul si ma bucur ca mai gasesc oameni de treaba care dau astfel de informatii fara sa ceara bani in schimb
As avea totusi o intrebare, daca ma puteti ajuta: DE UNDE ATI CUMPARAT, OAMENI BUNI, BILETELE DE TREN, ca eu n-am gasit nimic pe CFR care sa ma ajute (e adevarat ca noi suntem din Brasov, dar nu ar fi o problema sa le luam nici din Bucuresti, NUMAI SA STIM DE UNDE)???
Si inca ceva: ati fost vreunul in Belgrad cu trenul? Stiti cumva daca merita? Eu am auzit ca e foarte frumos orasul.
Merci mult!
QUOTE(re_pinguin @ May 1 2007, 19:13) [snapback]2773990[/snapback]
Salut!
Am citit cu mare interes informatiile scrise de voi toti despre calatoria cu trenul la Istanbul si ma bucur ca mai gasesc oameni de treaba care dau astfel de informatii fara sa ceara bani in schimb
As avea totusi o intrebare, daca ma puteti ajuta: DE UNDE ATI CUMPARAT, OAMENI BUNI, BILETELE DE TREN, ca eu n-am gasit nimic pe CFR care sa ma ajute (e adevarat ca noi suntem din Brasov, dar nu ar fi o problema sa le luam nici din Bucuresti, NUMAI SA STIM DE UNDE)???
Si inca ceva: ati fost vreunul in Belgrad cu trenul? Stiti cumva daca merita? Eu am auzit ca e foarte frumos orasul.
Merci mult!
La agentiile de voiaj ai incercat?
http://www.cfr.ro/calatori/romana/agentii.html
alexxxxx
1st May 2007, 22:44
Salut
Eu le-am luat de la agentia nr 2 bucuresti, dar poti fara probleme sa le iei de la agentia de bilete din Brasov. Cel putin in Bucuresti la respectiva agentie am dat numai peste doamne dragute, ma si miram ca sunt la cfr
. Un alt loc de unde mai poti sa iei bilete de tren in trafic international e wasteels travel, au sediul in gara de nord. http://www.wasteelstravel.ro/. Sunt singura agentie de turism care ofera bilete pe tren, in trafic international. Si daca tot vrei sa vizitezi Belgadul, si sa mergi si la istanbul, fii destept si ia-ti un Balkan flexi pass pe 5 zile la alegere dintr-o luna, la 49/82 eur (tinar <26, adult) si te duci in ambele cu trenul, platind doar suplimentul de pat in plus. Te sfatuiesc sa iti iei macar cuseta, daca nu vagon de dormit (strongly recommended), diferenta de bani merita. Privelistea prin muntii bulgarilor din tren merita!
Dupa ce te intorci, sa ne zici cum a fost!
marinandreea
3rd May 2007, 12:22
Buna!
Am si eu o intrebare. Cum pot sa aflu cat costa treul din Katerini pana in Atena? Orarul trenurilor le-am gasit dar nu gasesc pretul!
Mersi anticipat![size="6"][/size][/color][color="#800080"]
re_pinguin
3rd May 2007, 21:15
Multumesc mult pentru raspunsuri!
O sa incerc si la cfr si la wasteels travel. Sper sa reusesc sa-mi conving si logodnicul (sot dupa 15 septembrie
) sa mergem si noi in "saptamana de miere" in Istanbul.
Inca ceva: credeti ca e mai bine sa fac rezervarea la hotel pe cont propriu sau sa merg prin agentie de turism?
Merci inca odata!
Pana in septembrie probabil ca o sa va mai intreb cate ceva
Thanks!
QUOTE(re_pinguin @ May 3 2007, 21:15) [snapback]2784230[/snapback]
Inca ceva: credeti ca e mai bine sa fac rezervarea la hotel pe cont propriu sau sa merg prin agentie de turism?
Prin agentie. Iesi mai ieftin.
vi0r3l
22nd May 2007, 10:09
salut! am si eu o intrebare pt cei care au fost la istanbul/tucia. am nevoie de asigurare medicala asa cum procedez si pt celelalte tari ale europei?
alexxxxx
22nd May 2007, 17:07
QUOTE(vi0r3l @ May 22 2007, 11:09) [snapback]2870056[/snapback]
salut! am si eu o intrebare pt cei care au fost la istanbul/tucia. am nevoie de asigurare medicala asa cum procedez si pt celelalte tari ale europei?
Cu Turcia e acord de reciprocitate, deci nu te intreaba nimeni de asigurare la frontiera (verificat de vreo 10 ori). Practic, iti faci asigurare doar daca vrei, ca un plus.
vi0r3l
23rd May 2007, 09:03
QUOTE(alexxxxx @ May 22 2007, 18:07) [snapback]2872024[/snapback]
Cu Turcia e acord de reciprocitate, deci nu te intreaba nimeni de asigurare la frontiera (verificat de vreo 10 ori). Practic, iti faci asigurare doar daca vrei, ca un plus.
sar'na
si la bulgari?
alexxxxx
23rd May 2007, 17:07
si la bulgari. same shit. Daca vrei detalii suplimentare vezi pe site-ul mae.ro.
danat
4th June 2007, 13:53
Dragilor, salutare! Sunt noua pe forumul acesta, va citesc mai demult, dar de inregistrat abia acu', deh nevoia il invata pe om!
Am rugamintea de a ma ajuta cu informatii (cine stie clar) despre modalitati de a ajunge cu trenurile de viteza dinspre Bruxelles la Londra.
Voi sta in august cateva zile la Bruxelles de unde as vrea sa trag o fuga de o zi plina la Londra.
Cu ce fel de tren merg (am gasit ceva despre Eurostar???) , se fac musai rezervari pt a beneficia de preturile mici, am vazut ca acestea incep de la 40 de eur pina la 200. Cand mergi in 2 deja e cam multisor pentru un moft de o zi.
Va rog sa imi dati si mie detalii orice mi-este de folos!
Multumesc!
nic_biso
5th June 2007, 07:36
E cam scump Eurostar ... Gasesti pe site tot ce vrei, orare, tarife etc...
Ai putea insa sa iei si avionul, numai sa rezervi biletele din vreme:
- Ryanair , Bruxelles (Charleroi) - London (Stansted)
- British Midlands , Bruxelles - London (Heathrow)
Preturile sunt chiar mai bune decat la Eurostar, dar depinde de zilele in care vrei sa faci calatoria.
danat
5th June 2007, 12:48
Chestia cu avioanele nu imi surade deloc, pentru ca trenul ma duce din buricul Bruxelles-ului pina relativ in buricul Londrei. AM niste repere de vizitat si ma "aranjeaza" cel mai bine statia Waterloo unde am vazut ca opreste Eurostarul.
De aceea, as fi vrut sa stiu daca mai exista si alte variante decat acest tren, si cum se pot face rezervarile, cu cat timp inainte etc?
Si bineinteles orice alte detalii legate de calatoria in sine, mi-ar fi deosebit de utile.
Se face check-in ca la avioane, sau doar arati biletul si gata? Iti trebuie pasaportul la tine si cum e in tren?
Merci!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.