Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

DanCld

Azi la știrile de la ora 7, de la Pro(s)TV - Ioan Gyuri Pascu jefuit în trenul de Viena, a dormit dus, și s-a trezit fără bani în buzunar deadtongue.gif
DanCld
Din nou, știrile de la 7 de la Pro(s)TV: cică au vrut să spargă cu ranga compartimentul în care era șeful de la poliția TF, însărcinat cu protecția călătorilor coolspeak.gif Și în plus, ar fi reușit să smulgă vreo două încuietori nono.gif

Cine mai circulă cu acest tren.... bicycle.gif wave.gif

gabird
QUOTE(DanCld @ Apr 2 2006, 19:16) *
Din nou, știrile de la 7 de la Pro(s)TV: cică au vrut să spargă cu ranga compartimentul în care era șeful de la poliția TF, însărcinat cu protecția călătorilor coolspeak.gif Și în plus, ar fi reușit să smulgă vreo două încuietori nono.gif

Cine mai circulă cu acest tren.... bicycle.gif wave.gif

Fratilor, nu o fi d..... atat de negru! notangel.gif

Sincer, la dus si eu am injurat acest tren, dar din alte motive. Eu nu am mai ajuns cu el in Viena ci la granita cu Austria. De acolo am fost obligati sa schimbam trenul cu un altul!!!!. La intoarcere a fost ok. Hotel recomandat Ibis 10 minute pe jos de gara West si aproape de centru!!! Site-ul pe care am facut rezervarea www.hotelscentral.com
mihail75
care a fost, daca nu te superi, motivul pt. care ati fost obligati sa schimbati trenul? ati intirziat mult?
gabird
QUOTE(mihail75 @ Apr 4 2006, 18:47) *
care a fost, daca nu te superi, motivul pt. care ati fost obligati sa schimbati trenul? ati intirziat mult?

Intarziere a fost cauza. Am ajuns in Bundapesta la ora la care trebuia sa plecam. Am ajuns in Viena cu aproape 4 ore intarziere
giliola
A mai fost cineva cu trenul in Grecia?...la Salonic mai precis...am auzit despre Balkan Flexipass, am gasit pe net diverse orarii de mers (unele chiar nu coincid), dar as dori impresii ale celor care au calatorit efectiv: se respecta orarul de mers, se sta mult in vami, conditiile de calatorie sunt decente, cusetele sunt confortabile si curate, cat costa efectiv calatoria?...din Salonic pana in statiunea unde v-ati petrecut concediul cu ce v-ati deplasat?...daca exista autobuze locale (sau trenuri locale) de unde se pot lua, cat costa, cum se calatoreste cu ele?...prea multe intrebari, poate, dar calatoresc cu fetita mea si nu as vrea sa ma ia prin surprindere ceva legat de conditii in acest concediu...cu multumiri, Giliola
nic_biso
Am folosit si eu Balkan Flexipass, cel cu 5 zile din o luna calendaristica. O sa bifezi 2 zile la dus si 2 la intors, astfel ca mai ramai cu o zi, pe care o poti folosi in decurs de o luna de la ziua primului drum. Poti sa dai o fuga la mare sau la munte intr-un weekend, adica sa pleci dimineata si sa vii seara. Asta evident dupa ce vii din Grecia, nefiind nevoie sa mai platesti decat rezervarea de loc, adica foarte putin (1-2 lei, parca).
Eu am luat biletul de la agentia Wasteels Travel, aflata chiar la intrarea in Gara de Nord, 'la coloane'. Poti sa-l iei si de la agentiile CFR, dar eu am apelat la ei pentru ca mi s-au parut mult mai profesionisti.
Cat despre drumul cu trenul... e destul de plictisitor, mai ales ca in Bulgaria nu prea ai ce sa vezi. Se pleaca in jurul pranzului din Bucuresti si se ajunge in Salonic la 7 dimineata, a doua zi. Cu politia de frontiera nu sunt probleme, atata timp cat esti acoperit de documente si ai banii necesari. Este enervant ca trebuie sa prezinti de multe ori biletul la nu stiu cati controlori, care parca nu se mai termina.
Eu am facut marea greseala sa nu iau la cuseta sau vagon de dormit la dus, insa am remediat acest lucru la intoarcere, si s-a vazut diferenta de confort. E incomparabil, mai ales ca aici nu te controleaza decat ofiterii de frontiera si vamesii. Am luat la vagon de dormit iar conditiile erau decente: curatenie, asternuturi curate.
La Salonic am luat alt tren spre Atena (nu am mai platit nimic in plus, era acoperit de Balkan Flexipass; insa trebuie sa iei loc pe scaun la agentia de bilete), de la ora 8. Acest tren opreste si la Katerini (microbuz sau autocar spre Paralia, Olympic Beach), Platamonas si Leptokaria. Daca trebuie sa ajungi insa in Halkidiki, probabil ca sunt autocare. Intrebi la 'informatii' in gara din Salonic.
Concediu cat mai placut!

giliola
[quote name='nic_biso' date='May 4 2006, 19:21' post='1475921']

Multumesc mult pentru informatii, nic smile.gif...si raman recunoscatoare cui imi mai spune cate ceva despre drumul thessaloniki-psakoudia (sau alta localitate de pe bratul sithonia)...
giliola
crissa
QUOTE(nic_biso @ May 4 2006, 19:21) *
Am folosit si eu Balkan Flexipass, cel cu 5 zile din o luna calendaristica. O sa bifezi 2 zile la dus si 2 la intors, astfel ca mai ramai cu o zi, pe care o poti folosi in decurs de o luna de la ziua primului drum. Poti sa dai o fuga la mare sau la munte intr-un weekend, adica sa pleci dimineata si sa vii seara. Asta evident dupa ce vii din Grecia, nefiind nevoie sa mai platesti decat rezervarea de loc, adica foarte putin (1-2 lei, parca).
Eu am luat biletul de la agentia Wasteels Travel, aflata chiar la intrarea in Gara de Nord, 'la coloane'. Poti sa-l iei si de la agentiile CFR, dar eu am apelat la ei pentru ca mi s-au parut mult mai profesionisti.
Cat despre drumul cu trenul... e destul de plictisitor, mai ales ca in Bulgaria nu prea ai ce sa vezi. Se pleaca in jurul pranzului din Bucuresti si se ajunge in Salonic la 7 dimineata, a doua zi. Cu politia de frontiera nu sunt probleme, atata timp cat esti acoperit de documente si ai banii necesari. Este enervant ca trebuie sa prezinti de multe ori biletul la nu stiu cati controlori, care parca nu se mai termina.
Eu am facut marea greseala sa nu iau la cuseta sau vagon de dormit la dus, insa am remediat acest lucru la intoarcere, si s-a vazut diferenta de confort. E incomparabil, mai ales ca aici nu te controleaza decat ofiterii de frontiera si vamesii. Am luat la vagon de dormit iar conditiile erau decente: curatenie, asternuturi curate.
La Salonic am luat alt tren spre Atena (nu am mai platit nimic in plus, era acoperit de Balkan Flexipass; insa trebuie sa iei loc pe scaun la agentia de bilete), de la ora 8. Acest tren opreste si la Katerini (microbuz sau autocar spre Paralia, Olympic Beach), Platamonas si Leptokaria. Daca trebuie sa ajungi insa in Halkidiki, probabil ca sunt autocare. Intrebi la 'informatii' in gara din Salonic.
Concediu cat mai placut!

AM SI EU UNELE INTREBARI UNDE GASESC MERSUL TRENURILOR INTERNATIONAL SI DACA MAI PLATESTI CEVA IN PLUS DACA MERGI CU VAGONUL DE DORMIT , BINENTELES DACA MERGI CU BILET BALKAN FLEXIPASS(DACA DA CAT MAI TREBUIE PLATIT?). VA MULTUMESC!
giliola

Crissa, mersul trenurilor international...poate pe bahn.de, daca te descurci in germana...la noi e in constructie dintotdeauna smile.gif)...eu stiu ca la vagonul de dormit platesti in plus cuseta (in compartiment cu 3 cusete, 11,5 eur de persoana; in compartiment cu 2 cusete, 16,5 eur de persoana)...asta in plus fata de cei 80 eur dus/intors...e cam scumput, faci mult pe drum, insa e mai confortabil decat cu autocarul, mai ales cand ai si copii dupa tine...
sa avem o zi buna!
giliola
crissa
QUOTE(giliola @ May 10 2006, 09:08) *
Crissa, mersul trenurilor international...poate pe bahn.de, daca te descurci in germana...la noi e in constructie dintotdeauna smile.gif)...eu stiu ca la vagonul de dormit platesti in plus cuseta (in compartiment cu 3 cusete, 11,5 eur de persoana; in compartiment cu 2 cusete, 16,5 eur de persoana)...asta in plus fata de cei 80 eur dus/intors...e cam scumput, faci mult pe drum, insa e mai confortabil decat cu autocarul, mai ales cand ai si copii dupa tine...
sa avem o zi buna!
giliola

MERSI GILIOLA ,AM FOST ASTAZI LA AGENTIA DE VOIAJ SI AM AFLAT DAR ESTE DESTUL DE SCUMP SI NOI FACEM DIN DEVA CAM 27 DE ORE CEEA CE E FOARTE MULT, DACA AVEAM CU CINE MERGE INCERCAM CU MASINA DAR ASA IN 2 E EXPENSIV SI CRED CA O SA MERGEM CU AUTOCARUL DAR DEPINDEM DE AGENTIE ,E DESTUL DE COMPLICAT VREM SA STAM 7 ZILE IN THASSOS SI 7 ZILE IN HALKIDIKI (DEPINDE UNDE NE POATE REZOLVA AGENTIA : Psakoudia SAU KASANDRA),CEAO, MAI TINEM LEGATURA!
KITZU
Autocar e minim 60e (215RON) trenul e 80e + 120RON cuseta dubla (407RON)adica dublu.
Varianta 1 este sa intepenesti in scaun dar sa nu pui mana pe valize iar varianta 2 e sa visezi frumos dar schimbi in Thesalonic si e mai scump. 18e ii recuperezi cu un drum pana la Athena(dus intors). Au fost si cazuri cand nu s-a stampilat a 2-a zi deci inca o calatorie gratis. Fata de avion este insa o optiune buna ca numai taxa de aeroport e 55e si tot trebuie sa schimbi mijlocul de transport.
Cu masina proprie e numai benzina 80-90e si mai dai spaga la bulgari plus taxe, oboseala, nu-mi pare cu mult mai bine ca in autocar.
Eu personal am zis sa nu mai aud de autocar. Acum o sa vad daca fac economie sau nu smile.gif
trancedi
QUOTE(KITZU @ Jul 7 2006, 14:30) *
Autocar e minim 60e (215RON) trenul e 80e + 120RON cuseta dubla (407RON)adica dublu.
Varianta 1 este sa intepenesti in scaun dar sa nu pui mana pe valize iar varianta 2 e sa visezi frumos dar schimbi in Thesalonic si e mai scump. 18e ii recuperezi cu un drum pana la Athena(dus intors). Au fost si cazuri cand nu s-a stampilat a 2-a zi deci inca o calatorie gratis. Fata de avion este insa o optiune buna ca numai taxa de aeroport e 55e si tot trebuie sa schimbi mijlocul de transport.
Cu masina proprie e numai benzina 80-90e si mai dai spaga la bulgari plus taxe, oboseala, nu-mi pare cu mult mai bine ca in autocar.
Eu personal am zis sa nu mai aud de autocar. Acum o sa vad daca fac economie sau nu smile.gif

Adica autocar 60Euro NUMAI dus. Iar cu flexipass inseamna dus-intors. Pe mine ma intereseaza varianta de autocar si ma jos de 120 euro (Paralela 45) nu am gasit. Daca ai/ati gasit voi, va rog spune-ti-mi si mie!!!!!!
Numai bine:D
ama391
am gasit un site ff tare despre transportul cu trenul...intrati sa vedeti...e unul londonez, fiind axat pe traseul "londra-orice oras din lume"..dar iti da toate info posibile...
http://www.seat61.com/Turkey2.htm
drum bun !
D.Adrian
De cateva zile mi s-a pus pata sa merg la Minsk in Belarus.
Stie cineva o modalitate de a ajunge acolo, agentii de turism care ofera transport pana acolo sau orice altceva ?
As vrea sa merg cu trenul sau cu autocarul, deci fara de avion cu care as putea sa merg facand escala la Viena (am citit pe tarom.ro).
Multumesc !
kingblana
Tocmai in ... Coreea de Nord a Europei vrei sa mergi ? Mai bine incearca o Elvetie a Balcanilor : Muntenegru /

Minsk:

Muntenegru
D.Adrian
QUOTE(kingblana @ Aug 13 2006, 00:08) *
Tocmai in ... Coreea de Nord a Europei vrei sa mergi ?

Da, ai idee cum ajung acolo ?
costy31
din katerini pana in salonic biletul este 3,1 euro...dus-intors 5 euro. vagoanele lor sunt super nu se compara cu ale noastre, seamana doar cu sageata albastra de la noi..dar e mai misto.....compartiment mare( dublu) de joaca ptr copii, aer conditionat, mocheta pe holuri, nu am vazutsa se fumeze in tren,... Din katerini in Paralia Katerini, se poate ajunge cu autobuzul..1,1 euro, la fel si invers. Biletul se gaseste la automatul de bilete din statii. Poti face semn cu mana si autobuzul te ia de unde vrei. La fel, autobuzele lor au aer conditionat....
Adi_B
De ce doar cu trenul sau cu autocarul? Esti masochist sau iti place sa traiesti tare? biggrin.gif
Am cautat transport, dar nu prea am gasit. Incearca la o agentie CFR si vezi daca pot sa iti rezolve vreun bilet. Dar cred ca trebuie sa schimbi trenul de vreo 2-3 ori pana ajungi. Si pe deasupra, cred ca ajungi in vreo 2 zile!
Iar cu autocarul prin Ucraina si Belarus (chiar daca ar fi) nu m-as aventura. Nu stiu in secolul XXI cum e, dar prin anii '90 stiu ca erau probleme destul de mari cu siguranta pe drumurile ucrainene.
codruta
QUOTE(D.Adrian @ Aug 10 2006, 13:47) *
De cateva zile mi s-a pus pata sa merg la Minsk in Belarus.
Stie cineva o modalitate de a ajunge acolo, agentii de turism care ofera transport pana acolo sau orice altceva ?
As vrea sa merg cu trenul sau cu autocarul, deci fara de avion cu care as putea sa merg facand escala la Viena (am citit pe tarom.ro).
Multumesc !

Uita-te pe www.bahn.de pentru trenuri. Este o varianta cu schimb la Kiev dar sunt doar cateva minute intre un tren si altul. Alta varianta este via Polonia cu schimb in Varsovia si Cracovia care pare mai ok. Ca si numar total de ore faci in jur de 40 de ore. Cu autocarul e si mai complicat in sensul in care ai legaturi doar din Cehia, Polonia, Germania.
D.Adrian
Ok multumesc, se pare ca o varianta convenabila ar fi sa iau trenul Bucuresti-Chisinau iar apoi Chisinau-Minsk. Total 37 ore.
GENOCLAUDIU
QUOTE(D.Adrian @ Aug 24 2006, 02:52) *
Ok multumesc, se pare ca o varianta convenabila ar fi sa iau trenul Bucuresti-Chisinau iar apoi Chisinau-Minsk. Total 37 ore.

sa ne povestesti cum a fost cand vii si ruta aleasa ,ca si pe mine ma interesa traseul ca am niste prieteni la minsk si chiar si din perspectiva jocului romaniei . is curios si eu cum e prin fosta URSS.
zipperboy
QUOTE(D.Adrian @ Aug 24 2006, 02:52) *

Daca mergi prin ungaria si slovacia pana in polonia si apoi iei spre dreapta spre Brest cu trenul.

Prin polonia e cel mai siplu cred ca.

Viza de unde trebuie procurata? Din Bucuresti, inainte de plecare sau la granita?
asshole
Tocmai ce m-am intors ieri de la Viena cu trenul Bucuresti Nord - Viena Westbahnhof. Am calatorit la vagon de dormit, clasa I, impreuna cu prietena mea. Biletele au costat un pic peste 10.000.000 ROL (zece milioane lei vechi).

Imediat ce a venit controlorul dupa ce a plecat trenul din gara Bucuresti, ne-a spus ca in Romania si Austria suntem in siguranta, dar pe teritoriul Ungariei e bine sa stam cu usa incuiata, PLUS sa punem scara pentru urcat in patul cel mai de sus in dreptul ei (!), pentru ca urca hoti care descuie (!) usa incuiata. Bineinteles ca nu am mai putut dormi pe teritoriul Ungariei (ceea ce a anulat complet avantajul vagonului de dormit peste un vagon normal), si la dus chiar a incercat cineva sa descuie usa si sa intre peste noi. Am incuiat-o la loc si am inceput sa vorbesc tare in compartiment, la care s-au speriat si au fugit din vagon. Usa se deschidea oricum spre exterior asa ca scara pusa in fata ei pe interior ar fi fost doar un inconvenient minor pentru hoti. Solutia, dupa cum ne-a explicat o doamna patita din compartimentul vecin, la intoarcere, era sa pui scara in fata, sa o fixezi de usa jos si sa o legi cu ceva rezistent de clanta, ca sa nu poata fi deschisa usa chiar odata descuiata.

La intors am cerut socoteala controloarei, care a spus ca nu poate face nimic, ca si pe ea au jefuit-o de vreo 5 ori, si ca nu au jurisdictie in Ungaria, unde sunt obligati (?!?) sa nu se bage peste politia lor. Ne-a spus ca a transmis mai sus reclamatiile dar firma ei nu poate sa faca nimic in privinta asta. Am incercat argumentul de bun simt (ca nu inseamna ca se baga peste politia lor daca pur si simplu angajeaza un om sa stea treaz pe hol pe durata calatoriei ca sa tipe la hoti daca intra), si argumentul economic (ca daca nu o fac, firma ei nemotivata va pierde bani fiindca eu nu mai merg cu ei, si deci ar avea o ratiune sa o faca), insa nici unul nu a functionat si femeia a plecat plictisita de naivitatea mea. Una peste alta, probabil sunt intelesi cu hotii, iau un procentaj ceva, pentru ca e prea putin probabil sa fie atatea plangeri de atata vreme si sa nu fi facut nimeni nimic.

Trenul nu a intarziat decat 30 de minute la intoarcere, iar vamesii au fost OK peste tot. Dar va recomand un low-cost (Sky Europe are zboruri spre Bratislava, de unde se ajunge in Viena cu shuttle-bus in mai putin de 2 ore la Viena si e inclus in pret - si pretul era si mai ieftin decat trenul la vagon de dormit) oricand. Nu va dati banii banditilor (ma refer si la aia la care credeti voi, si la CFR/OEBB).
razvan_2002
Sa-mi spui si mie te rog Adrian care varianta e cea mai buna pana la urma si cat costa, pentru ca chiar ma intereseaza sa merg si eu in curand la cineva in Minsk
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.