doctorul
11th February 2007, 21:48
Ar trebui sa plec miercuri dimineata cu SkyEurope pana la Bratislava, iar de acolo la Viena, cu orice altceva. As ramane recunoscator celor care mi-ar da niste informatii utile. Multumesc
TIC
11th February 2007, 22:48
QUOTE(doctorul @ Feb 11 2007, 21:48)

Ar trebui sa plec miercuri dimineata cu SkyEurope pana la Bratislava, iar de acolo la Viena, cu orice altceva. As ramane recunoscator celor care mi-ar da niste informatii utile. Multumesc
pt. mai multe info si o cautare mai precisa vezi pe www.bahn.de
doctorul
11th February 2007, 22:53
QUOTE(TIC @ Feb 11 2007, 22:48)

pt. mai multe info si o cautare mai precisa vezi pe www.bahn.de
Prea multa germana pt mine.
Ceva in engleza ar fi mult mai ok.
TIC
11th February 2007, 22:57
QUOTE(doctorul @ Feb 11 2007, 22:53)

Prea multa germana pt mine.

Ceva in engleza ar fi mult mai ok.
daca esti mai atent o sa ai si multa engleza!
doctorul
11th February 2007, 23:04
QUOTE(TIC @ Feb 11 2007, 22:57)

daca esti mai atent o sa ai si multa engleza!
Mersi frumos.
Cand am intrat si-am vazut atata germana, n-am mai tras cu ochiul si-n coltisorul englezesc din stanga.
yannis_gr
11th February 2007, 23:37
sunt interesat si eu kt face, dak are intarziere de obicei si kre sunt orele de plecare si la kt ajunge in Thessaloniki
alexxxxx
12th February 2007, 00:34
crimoro
12th February 2007, 14:52
QUOTE(alexxxxx @ Feb 12 2007, 00:34)

multumesc , am citit topicul asta , dar este vb de anul anul trecut, pe mine ma intereseaza dupa 1 ian 2007 daca a fost cineva, vreau mai mult sa stiu cam care este procedura de vamuire acum , este mai lejera?
crimoro
12th February 2007, 14:59
QUOTE(yannis_gr @ Feb 11 2007, 23:37)

sunt interesat si eu kt face, dak are intarziere de obicei si kre sunt orele de plecare si la kt ajunge in Thessaloniki
Salut,
Este un tren care pleaca in fiecare zi din Gara de nord la 10.30( dim) ajunge in Atena pe la 18.00 a doua zi, am inteles ca in Bulgaria merge f incet, in Thessaloniki ajunge pe la 7dim
alexxxxx
12th February 2007, 15:58
Daca nu ati aflat din topicul precedent, linkul pt mersul trenurilor int. e aici. Deci ajunge in principiu in Salonic la 5 jumate dimineata. Nu e tren direct catre Atena, se schimba in Salonic. Cat despre vamuire, pot sa-ti spun (vezi si pe topicul cu trenul la istanbul) ca doar se verifica C.I. La greci nu stiu cum e, oricum, nu are ce sa fie prea grav daca iei la vagon de dormit, probabil doar trec sa-ti verifice C.I., tu neparasind compartimentul.
crimoro
12th February 2007, 16:33
QUOTE(alexxxxx @ Feb 12 2007, 15:58)

Daca nu ati aflat din topicul precedent, linkul pt mersul trenurilor int. e
aici. Deci ajunge in principiu in Salonic la 5 jumate dimineata. Nu e tren direct catre Atena, se schimba in Salonic. Cat despre vamuire, pot sa-ti spun (vezi si pe topicul cu trenul la istanbul) ca doar se verifica C.I. La greci nu stiu cum e, oricum, nu are ce sa fie prea grav daca iei la vagon de dormit, probabil doar trec sa-ti verifice C.I., tu neparasind compartimentul.
Multumesc pt informatii
crimoro
19th February 2007, 21:09
QUOTE(crimoro @ Feb 8 2007, 10:56)

A fost careva cu trenul in Grecia dupa 1 ian ? procedurile la vama sunt greoaie? Cam cat faci pana in Salonic?
Chiar n-a fost nimeni cu trenul in Grecia dupa 1 ianuarie? imi este cam teama sa ma duc singura!
alexxxxx
19th February 2007, 21:47
Fara suparare, dar nu vad ce are mersul singura cu inainte/dupa 1 ianuarie. Daca erau probleme (haiduci, talhari, alte bazaconii din folclor) erau si inainte de 1 ianuarie si sunt si dupa. Daca mergi singura si iti iei loc la vagonul de dormit, te incui inauntru si n-are ce sa se intample. Daca mergi la clasa, te expui la aceleasi "riscuri" la care te-ai expune daca ai merge cu trenu singura in romania. Cat despre vama, nu vad ce te poate infricosa. Nu mai exista temei legal (suma minima de bani, etc) pe care sa nu-ti permita accesul. Calatoresti numai in interiorul uniunii europene, asa ca nici macar nu trebuie sa ai pasaport la tine. Daca dormi mai bine, ia-l cu tine. Nu vad ce asa mare bau-bau sa te dai cu trenu pana la Salonic.....Sa nu ne facem probleme unde nu sunt...
andrei_tj
20th February 2007, 22:03
Care ar fi cea mai ieftina varianta Vienna - Budapesta (si retur) cu trenul... daca stie cineva care a mai fost si poate sa ma ajute. pls! Nu ma intereseaza ce fel de tren e si poate sa fie la ce ora, numai sa fie mai ieftin.
ObjectOrientedDatabase
20th February 2007, 22:12
Daca te intereseaza poti "incerca" si un autocar Eurolines !
http://www.eurolines.at/index_en.php
alexxxxx
20th February 2007, 22:53
Din cate am vazut eu pe oebb.at, un ic dus-intors Viena-Budapesta costa 64 euro. Face aproape 3h. Pentru mai multe variante, uita-te si tu. Desi e in germana, e intuitiv. Poti face rezervarea direct online, cu cc.
andrei_tj
21st February 2007, 07:53
QUOTE(alexxxxx @ Feb 20 2007, 22:53)

Din cate am vazut eu pe oebb.at, un ic dus-intors Viena-Budapesta costa 64 euro. Face aproape 3h. Pentru mai multe variante, uita-te si tu. Desi e in germana, e intuitiv. Poti face rezervarea direct online, cu cc.
Am bazut ceva intersant la OBB (oebb.at) si anume Sparschiene Hungary , adica te duci cu 19euro pana in budapesta si intors inca 19euro... suna bine dar din pacate nu sunt foarte multe detalii (si nici nu poti cumpara online). Trenurile sunt de gen IC EN si sunt la ore favorabile. Daca stie cineva la ce ma refer, sariti cu informatii
EviluSH
4th March 2007, 02:41
In cateva saptamani voi face o scurta iesire pana in Polonia si am bilete la clasa a II a pentru trenul de Polonia cu plecare din Alba-Iulia.
La clasa a II-a din cate am inteles sunt compartimente de cate 8 persoane, dar doamna de la CFR nu a stiut sa-mi zica daca compartimentele au si priza, sa stiu sa nu car laptop-ul degeaba dupa mine. Daca nu se gaseste priza in compartiment, unde ar mai putea exista? Pe hol?
De asemenea, a mai fost cineva cu trenul in Polonia. Cum arata ? Are vagon restaurant, ca din cate am inteles nu exista vagon de dormit? am citit un topic cu trenurile care fac Viena si in care era vb despre conditii mizere (frig).
alexxxxx
4th March 2007, 18:01
Din cate stiu eu trenul de polonia merge cu trenul 374, care pleaca pe la 6 din Bucuresti, resp. vreo 12 si ceva din A.I. Ce pot sa-ti spun e ca are vagon restaurant, o zi MAV, o zi romanesc. Nu cred sa fie compartimente de 8 locuri, avand in vedere ca sunt vagoane modernizate. Deci de 6. Compartimentele nu cred sa aiba priza, numai la cls. I am vazut sa fie. Poate pe culoar....Si din cate stiu vagonul de dormit se ataseaza in budapesta, unde ajunge pe la 6-7 seara. In Polonia ar tb sa ajunga dimineata. Dupa ce te intorci, posteaza pe-aici impresii, poate se mai duce careva....
EviluSH
4th March 2007, 19:51
QUOTE(alexxxxx @ Mar 4 2007, 20:01)

Din cate stiu eu trenul de polonia merge cu trenul 374, care pleaca pe la 6 din Bucuresti, resp. vreo 12 si ceva din A.I. Ce pot sa-ti spun e ca are vagon restaurant, o zi MAV, o zi romanesc. Nu cred sa fie compartimente de 8 locuri, avand in vedere ca sunt vagoane modernizate. Deci de 6. Compartimentele nu cred sa aiba priza, numai la cls. I am vazut sa fie. Poate pe culoar....Si din cate stiu vagonul de dormit se ataseaza in budapesta, unde ajunge pe la 6-7 seara. In Polonia ar tb sa ajunga dimineata. Dupa ce te intorci, posteaza pe-aici impresii, poate se mai duce careva....
Da, din cate imi aduc aminte pe la 12 parca am plecarea din Alba Iulia. Si eu tot de 6 locuri stiam(am vazut in poze pe site-ul CFR-ului), dar doamna de la CFR mi-a zis ca de 8. E nasol rau de tot daca nu e priza
Se supara oare cineva daca vin cu prelungitorul d-acasa sa-mi trag curent de pe hol?
Oricum am bilete la clasa a 2-a asa ca ma intereseaza mai putin vagonul de dormit, dar chestia e ca vreau sa-mi alimentez laptop-ul de undeva si mi s-ar parea normal sa fie prize si in compartimentele de la clasa a 2-a. Trenul ajunge la Krakovia pe la 5 dimineata.
O sa am grija sa va spun impresiile mele dupa ce ma intorc.
P.S.: Niste preturi estimative pentru vagonul restaurant?
alexxxxx
4th March 2007, 22:21
Nu se supara nimeni de prelungitor, totul e sa fie prize pe hol. Preturi estimative pt vagonul restaurant: depinde ce vagon prinzi. Daca prinzi vagonul ungurilor, e mai scumpicel, am mancat o omleta cu vreo 7 lei, crenvursti cu vreo 5 lei, 3 lei o apa. La vagonul romanesc sunt preturi mai acceptabile, la pranz un meniu compus dintr-un piept de pui maricel, cu cartofi prajiti, ciuperci si salata si paine e vreo 22 de lei. O bere (ursus) 3-3,5 lei, deci ok dupa parerea mea. La vagonul MAV e bine daca esti fumator, ca se poate fuma. Ca idee, cat a costat biletul dus-intors?
EviluSH
5th March 2007, 10:22
QUOTE(alexxxxx @ Mar 5 2007, 00:21)

Nu se supara nimeni de prelungitor, totul e sa fie prize pe hol. Preturi estimative pt vagonul restaurant: depinde ce vagon prinzi. Daca prinzi vagonul ungurilor, e mai scumpicel, am mancat o omleta cu vreo 7 lei, crenvursti cu vreo 5 lei, 3 lei o apa. La vagonul romanesc sunt preturi mai acceptabile, la pranz un meniu compus dintr-un piept de pui maricel, cu cartofi prajiti, ciuperci si salata si paine e vreo 22 de lei. O bere (ursus) 3-3,5 lei, deci ok dupa parerea mea. La vagonul MAV e bine daca esti fumator, ca se poate fuma. Ca idee, cat a costat biletul dus-intors?
Ma nu-ti pot spune un pret exact individual pentru ca am cumparat bilete de grup si la 10 persoane e undeva in jur de 30 de milioane daca imi aduc eu bine aminte si parca pentru un bilet de o sg persoana la cls a IIa pretul era de 570 RON.
Mar
24th March 2007, 13:25
cele mai bune preturi la mancare le-am avut in trenul budapesta - praga , compartimente cuseta.
berea ceheasca krusovice ( 21 koroane) a fost cireasa de pe tort, sublim
Irishman
29th March 2007, 23:22
Somnul ratiunii naste monstrii. Doar ce ma bagasem la somn cand m-a traznit o idee. Am 9 zile libere de concediu la inceputul lunii mai. M-am gandit ca nu ar fi rau sa fac un traseu prin Balcani cu trenul. Ceva la genul mers noaptea cu trenul dintr-un oras in altul si de vizitat ziua orasul. Spre exemplu plecat seara la 17 din B, ajuns dimineata la 9 Belgrad, vazut Belgradul pana la 8-9 seara si plecat mai departe cu trenul spre alta destinatie. De dormit as dormi in tren, la cuseta de dormit. Singura problema care mi-o pun in momentul de fata este unde fac baie timp de 9 zile? Ca in tren nu cred ca pot (personal nu tin minte sa fi remarcat dusuri in trenuri), iar bai publice nu cred sa fie la tot pasul.
De vizitat voi vizita doar tarile din circuitul Balkan Flexipass. Pe site-ul CFR spuneau ceva de genul 80 de euo la clasa a doua pentru 10 zile. Presupun ca pentru cuseta ar fi mai scump. Am pus cam 200 de euro pentru 10 zile.
Ce ziceti de idee? A mai incercat cineva asa ceva?
Astept sugestii, opinii, comentarii
mirwoona
30th March 2007, 00:25
QUOTE(Irishman @ Mar 30 2007, 00:22) [snapback]2637555[/snapback]
Somnul ratiunii naste monstrii. Doar ce ma bagasem la somn cand m-a traznit o idee. Am 9 zile libere de concediu la inceputul lunii mai. M-am gandit ca nu ar fi rau sa fac un traseu prin Balcani cu trenul. Ceva la genul mers noaptea cu trenul dintr-un oras in altul si de vizitat ziua orasul. Spre exemplu plecat seara la 17 din B, ajuns dimineata la 9 Belgrad, vazut Belgradul pana la 8-9 seara si plecat mai departe cu trenul spre alta destinatie. De dormit as dormi in tren, la cuseta de dormit. Singura problema care mi-o pun in momentul de fata este unde fac baie timp de 9 zile? Ca in tren nu cred ca pot (personal nu tin minte sa fi remarcat dusuri in trenuri), iar bai publice nu cred sa fie la tot pasul.
De vizitat voi vizita doar tarile din circuitul Balkan Flexipass. Pe site-ul CFR spuneau ceva de genul 80 de euo la clasa a doua pentru 10 zile. Presupun ca pentru cuseta ar fi mai scump. Am pus cam 200 de euro pentru 10 zile.
Ce ziceti de idee? A mai incercat cineva asa ceva?
Astept sugestii, opinii, comentarii
la pretul respectiv se adauga pretul cusetei, care la 9 nopti sau cate vrei tu sa petreci in tren o sa fie ceva destul de mare. sa inteleg ca ai sub 26 de ani de zici de pretul de 80 de euro ptr 10 zile? ca si eu o sa folosesc la vara acest pass, dar varianta ptr 5 zile intr-o luna. eu la vagoane de dormit am vazut ca au si dusuri, dar al vagoane de dormit, nu cuseta, unde-s cate 6 locuri.
oricum, era la un tren pe directia viena, nu in balcani la noi, asa ca mai bine intebi la agentia cfr.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.