kingblana
13th January 2007, 14:37
Am ramas si eu putin dezgustat de trenul Budapesta-Cluj (13:15Bud-21:30Cj) . Un tren infect nu vedeai pe geamuri nimic , atat erau de "curate" , iar vagonul unde am stat eu , cica nu exista . Ale naibii in fata 433 , in spate 435 , la mijloc era vidul . L-am intrebat pe nasu` si ala : "Wi ar sori . Wi dont hev dhis car , bat yu chen stei in this uan" . Adica in cel de la mijloc care era nenumerotat . Noroc ca erau vagoane de MAV si nu de CFR , ca alfel bombaneam mai mult. Geamuri care se deschideau si nu se mai inchideau .. si afara erau 2 grade ... etc .... Interesant MAV-ul asta ....
La dus , a avut intarziere 50 de minute,pentru ca a avut brilianta idee de a astepta intr-o gara cu nume imposibil de scris,nu mai putin de 10 trenuri.
emil1980
22nd January 2007, 20:53
Am si eu o intrebare. In marite vreau sa merg in Franta (prin Viena). Am vazut pe internet oferta companiei feroviare austriece, trenurile SparSchiene, biletul costa 39 de euro intre Viena si Paris Est. Stie cineva daca biletul pentru ruta Viena-Paris mi-l pot procura de aici. Este vreo agentie. Multumesc anticipat
emil1980
22nd January 2007, 20:54
Am si eu o intrebare. In martie vreau sa merg in Franta (prin Viena). Am vazut pe internet oferta companiei feroviare austriece, trenurile SparSchiene, biletul costa 39 de euro intre Viena si Paris Est. Stie cineva daca biletul pentru ruta Viena-Paris mi-l pot procura de aici. Este vreo agentie. Multumesc anticipat
pastel3005
22nd January 2007, 22:24
nu cred. eu am citit tot pe net despre o oferta, din budapesta la venezia, tot la acelasi pret.
aici nu am reusit sa imi iau bilet. am mers in budapesta, si acolo intr-o gara au spus ca nu mai este acea oferta, dar in cealalta am gasit. incearca sa intri pe net, sa ceri info de la ei.
alexxxxx
23rd January 2007, 10:40
Daca nu merge la cfr calatori, la agentia grivita, incearca la wasteelstravel.ro, sunt mai descurcareti. au agentia chiar in gara de nord.
Johnnywal
23rd January 2007, 17:42
QUOTE(emil1980 @ Jan 22 2007, 19:54)

Am vazut pe internet oferta companiei feroviare austriece, trenurile SparSchiene, biletul costa 39 de euro intre Viena si Paris Est.
Problema cu biletele la oferta este ca ele se mai si termina. Deci primul lucru care trebuie intrebat este daca mai au bilete ieftine.
Icelemon
23rd January 2007, 22:31
Tariff abroad
For connections outside of Germany, a special ticket is required. These offers are not bookable via the internet.
Tickets may be purchased in any DB ReiseZentrum, authorised travel agencies or over the telephone using DB ReiseService by dialing 11861 (toll call).
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en
se pare ca aici nu iti arata preturile/implicit nici nu poti face rezervari online
am inteles de la stiri ca din aprilie se va implementa si in Romania
o foarte buna si ieftina solutie pt. cei ce vor sa calatoreasca prin Europa
incomparabil ai un drum mai linistit fata de o calatorie cu masina personala sau autocarul
mersul cu trenul e foarte linistitor, mai ales daca ai parte de cuseta + restaurant, e o binefacere
sper sa prinda bine si la noi tipul asta de calatorii
nimic nu se compara cu o excursie cu trenul prin Alpi
inca e prematur sa ma gandesc la asa ceva anul asta, dar sper ca pe viitor sa ma relaxez asa cum imi place intr-o asemenea calatorie prin Europa
... uite ca apar si avantajele UE
florinlin
24th January 2007, 00:42
Salutare !
As vrea si eu sa merg la Istanbul cu trenul, mi-au mai ramas ceva zile dintr-un bilet Balkan Flexipass si as avea vreo cateva intrebari.
In primul rand daca e nevoie sa am lire turcesti sau e ok si euro acolo ?
Puteti sa-mi recomandati un hotel (ceva pana in 20 euro de persoana/noapte) ?
Avand in vedere ca o sa fie un sejur foarte scurt, nu stau decat 2 zile, ce n-ar trebui sa ratez ?
Va multumesc.
mimau
24th January 2007, 10:29
"Avand in vedere ca o sa fie un sejur foarte scurt, nu stau decat 2 zile, ce n-ar trebui sa ratez ?"
Parerea mea este ca n-ar trebui sa ratezi Miniaturk. Uite despre ce este vorba: http://www.wan-press.org/article3129.html
Apoi, o plimbare in Taksim, pe Istiklal Caddesi, cu oprire la Turnul Galatei, in care se merita sa te urci, se vede superb de-acolo.
oztan
24th January 2007, 12:29
QUOTE(mimau @ Jan 24 2007, 10:29)

"Avand in vedere ca o sa fie un sejur foarte scurt, nu stau decat 2 zile, ce n-ar trebui sa ratez ?"
Parerea mea este ca n-ar trebui sa ratezi Miniaturk. Uite despre ce este vorba:
http://www.wan-press.org/article3129.htmlApoi, o plimbare in Taksim, pe Istiklal Caddesi, cu oprire la Turnul Galatei, in care se merita sa te urci, se vede superb de-acolo.
Despre MINIATURK sunt % 100 de acord , ne aparati vizita ,
Nu ne aparat sa ai Lira turcesc , mai mult merge $ , dar pot sa schimb bani la exchange cu liniste .
Despre hotel , incerca zona SIRKECI , gasesti multe, sau contactaze cu agentie de turizm in Romania .
Vacanta placuta ...
Axy29
24th January 2007, 21:13
Spuneti-mi si mie va rog o varianta ieftina de zbor de la Bucuresti catre Amsterdam sau Eindhoven. as vrea sa merg pe 23 martie la meciul olanda-rom. As vrea sa achit online biletul pt ca am card dar nu stiu cum, n-am mai calatorit cu avionul. Dati-mi cateva sfaturi. merci frumos
Aa si daca mai e cineva care vrea sa mai mearga la meci cu avionul , join me
florinlin
24th January 2007, 22:23
Multumesc frumos pentru raspunsuri
.
Dar am o maaaare problema......am incercat sa intru pe sit-uri sa gasesc ceva mijloace de transport in comun sa ajung acolo unde mi-ati spus voi. Dar sincer nu ma descurc deloc cu turca. Asa ca va cer din nou ajutorul.
Acum, am vazut ca ajung in gara Sirkeci, probabil ca o sa ma cazez la unul din hotelurile din zona, deci de acolo cum ajung la:
1. Piata Sultan Ahmet (pe google earth am vazut ca in zona ar fi Sf. Sofia, Moscheea Albastra, Topkapi, Cisternele
2. Turnul Galatei
3. Marele Bazar
4. Sala Abdi Ipekci (sunt mare fan baschet si stiu ca in Istanbul sunt echipe bune de Euroliga) poate prin si un meci
.
5. Miniaturk
Am vazut ca in Istanbul sunt mai multe tipuri de Metro.....am harta metro-ului dar nu stiu unde ar trebui sa cobor pentru obiectivele de mai sus.
Multumesc frumos.
xwh
25th January 2007, 00:42
www.klm.ro ofera pretul cel mai bun online , cel putin asa am gasit eu comparand cu paravion.ro si airtickets.ro
Axy29
25th January 2007, 23:19
pai zice de la 189 euro catre Amsterdam. mi se pare f scump eu caut ceva sa ajunga in jur de 100
umblaretz
26th January 2007, 13:31
QUOTE(mirwoona @ Oct 10 2006, 20:03)

As mai agauga :
Bucuresti-Praga: aproximativ 500 ron la clasa a IIa, cu loc rezervat, dus intors. pentru vagon de dormit se mai plateste in jur de 170 rom dus intors.
Bucuresti-Budapesta : in jur de 220 ron, fara vagon de dormit, dus intors.
Mie personal mi se par destul de ridicate preturile la CFR, insa de craciun am facut reervare ptr praga si ma duc cu trenul...caci curse directe de avion nu am gasit la preturi accesibile

insa de la anul, cand vor intra pe piata mai multe comapnii aeriene low-cost, calatoriile cu trenul se vor imputina.
bucuresti-praga 2 persoane cu vagon de dormit . poate sa-mi spuna cineva cat costa ???
florinlin
30th January 2007, 01:36
nu ma ajuta nimeni ?
alexxxxx
30th January 2007, 08:20
Pt punctele 1,2 si 3 te descurci foarte usor cu metroul lor usor 38. Care are statie chiar in fata garii Sirkeci. Pt piata Sultan Ahmet poti merge si pe jos, in 5-10 min. ajungi. Daca nu, de la Sirkeci 2 statii cu tramvaiul 38. Pt. marele bazar, vreo 4 statii cu 38, in acelasi sens (stanga, cum stai cu spatele la gara). Pt turnul galatei, iei 38-ul in directia opusa, pana la prima statie dupa ce trece de podul galatei. Acolo cobori si e o straduta pe partea stanga, care urca destul de abrupt. De fapt vezi turnul, si te indrepti direct spre el. In 5 min. ajungi. Pt punctele 4 si 5 poate te ajuta oztan, e mai de-al locului....
oztan
30th January 2007, 14:57
QUOTE(florinlin @ Jan 24 2007, 22:23)

4. Sala Abdi Ipekci (sunt mare fan baschet si stiu ca in Istanbul sunt echipe bune de Euroliga) poate prin si un meci

.
5. Miniaturk
A venit Oztan si salvaze pe tot
Pentru puntul 5 : putei sa vedezi o prezantare http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/KenteBakis/Gal...l/miniaturk.htm
Am fost acum 2 ani si un loc f frumos .. merita la vizita .
Despre Transport :
54 HT [Hasköy / Taksim] De la Taksim
54 HŞ [Hasköy / Şişli] De la Mecidiyeköy si Şişli
47, 47 Ç, 47 E De la Eminönü
41 ST [Seyrantepe / Topkapı] de la Topkapı
Si maxi taxi Seyrantepe / Topkapı
Si pentru harta : http://demo.fbs.com.tr/miniaturk/default.asp?git=13
Pentru Punctul 4 ;
Abdi İpekçi Spor Salonu
Adres : 10.Yıl Caddesi Kazlıçeşme Zeytinburnu
Telefon : 0 212 665 86 47
Fax : 0 212 558 54 98
De la Taksim , otobus spre ZEYTINBURNU , no : 93 T
Pentru detail : http://kentrehberi.ibb.gov.tr/
Si eu am fost la 2-3 eurolige baschet match , este SUPERB ! !
Succes
monny_75
5th February 2007, 11:32
QUOTE(umblaretz @ Jan 26 2007, 13:31)

bucuresti-praga 2 persoane cu vagon de dormit . poate sa-mi spuna cineva cat costa ???
Sper sa iti mai fie de folos informatiile urmatoare, de pe
http://www.cfr.ro/calatori/romana/index_ro.html
preturi dus-intors/ pers / euro :
- cls I - 190
- cls II - 133
- Cabina 3 paturi - 18.2 / pat
- Cabina 2 paturi - 27.3 / pat
-Cuseta 4 paturi - 14 / pat
- Cuseta 6 paturi- 9.4 / pat
florinlin
5th February 2007, 18:33
Multumesc de ajutor alexxxxx si oztan.
Deci, ieri m-am intors. Am plecat de joi dimineata, drumul pana la Istanbul (si la dus si la intors) l-am facut la cuseta turceasca (din cauza de low budget), n-a fost deloc rau, partea buna e ca noi am fost 4 si n-a mai venit nimeni sa completeze pana la 6 paturi. Ceva demn de semnalat: trenul nu a avut intarziere nici un minutzel nici la dus nici la intors. In vama la turci unde trebuie sa te dai jos din tren ca sa-ti cumperi viza de 10 eur n-a mai acumulat intarzier.
Ajuns acolo ne-am cazat la un hotel de langa gara Sirkeci (23 de eur dubla) rezervasem in prealabil prin mail camerele.
Prima zi am fost la Topkapi, Sf. Sofia, Cisternele si Bazar.
A doua zi : Turnul Galata, de la pod (Karakoy) pana la Beyoglu cu Tunnel, plimbare pe Istiklal pana in piata Taksim. Din piata Taksim am vrut sa mergem la Miniaturk dar am asteptat intr-un vant destul de taios mai bine de o ora jumate bus-ul 54HT care n-a mai vrut sa vina (asta a fost singura bulina neagra), asa ca ne-am intors la pod la Eminonu de unde am luat un vaporas pentru croaziera pe Bosfor.
Preturi informative:intrarile la muzee 10 lire, croaziera pe Bosfor 15 lire. Legat de bani sa stiti ca peste tot (in afara de Bazar) nu acceptau decat lire turcesti. Am schimbat la cursul de 1eur = 1,8 lire turcesti.
Ar mai fi fost o gramada de vazut, dar probabil ca voi reveni pentru mai multe zile. Excursia asta nici nu o prevazusem de fapt, dar asa cum am spus imi ramasesera zile dintr-un Balkan Flexipass pe care il cumparasem initial pentru Salonic. Asa ca va dau un tip. Daca vreti sa vedeti si Grecia si Turcia in decurs de 1 luna (atat e valabil biletul) luati un Balkan Flexipass de 80 eur (>26 ani) sau 48 eur (<26 ani) + optional cuseta sau vagon de dormit. E mai mult decat convenabil.
alexxxxx
5th February 2007, 19:38
Ma bucur ca ti-a placut cu trenul si la Istanbul.
Ma mir ca n-a avut intarziere trenul. Poate datorita simplificarii trecerii frontierei rom-bg in viitorul mers al trenurilor sa-i scurteze putin parcursul, ar cam fi cazut.
Cat a fost suplimentul pentru cuseta? La vagon de dormit cls. I era cam 85 lei/segment, ma intrebam daca e semnificativ mai ierftin ca sa merite deranjul. Era curat la cuseta turceasca? Asternuturi, in vagon/toaleta? La vagonul de dormit macar nu m-am putut plange la capitolul asta, era f. curat si la toaleta era hartie igienica/prosoape de hartie, curat, etc.
In rest, ceva turisti in Istanbul in perioada asta?
Ce mai vroiam sa te intreb....daca iti iei balkan flexipass, din cate inteleg eu de 5 zile/80 eur (48), poti merge cu banii astia de doua ori dus-intors la istanbul/grecia platind doar suplimentul de pas? Sau se pun 2 zile pt fiecare segment, ca pleaca trenul azi si ajunge a doua zi? Ca daca ar fi prima varianta, ar fi f.f. avantajos.
Astept detalii
oztan
6th February 2007, 12:33
Ma bucur ca ti-a placut , bine ai venit in Romania
crimoro
8th February 2007, 10:56
A fost careva cu trenul in Grecia dupa 1 ian ? procedurile la vama sunt greoaie? Cam cat faci pana in Salonic?
doctorul
11th February 2007, 21:30
Intrebare: care e cel mai rapid si ieftin mod de a ajunge de pe aeroportul din Bratislava la Viena? Exista si un mers al trenurilor asa incat sa ma pot orienta si-n functie de ora la care imi aterizeaza avionul in Bratislava (11.50) ?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.