nic_biso
5th January 2007, 19:02
Super "trip report"-ul. Mai rar am vazut o asa descriere pe forumurile din Romania.
Acum chiar ca stie oricine la ce sa se astepte daca vrea sa ajunga la Istanbul. Indiferent de mijlocul de transport.
Si chiar ar fi interesant sa vedem niste poze. Daca nu le incarci aici, pe topic, macar incarca-le pe niste site-uri de "photo upload" si specifica link-urile pozelor.
oztan
5th January 2007, 23:38
QUOTE(alexxxxx @ Jan 5 2007, 18:45)

RE: Principala sursa de intarziere este la turci, unde cred ca e singura vama feroviara din europa unde trebuie sa cobori din tren ca sa-ti vizezi pasaportul (daca mai stiti alta vama, spuneti). Nu e mare chestie, dar e deranjant ca trebuie sa te imbraci. Cobori din tren, te duci sa-ti cumeri viza (10 eur), si stai vreo 3-5 min. la coada sa-ti vizeze pasaportul. Dupa care te urci in tren, si cand au ei chef, la noi am stat vreo ora fara sa se intample nimic, vin vamesii turci care verifica sa fie vizat pasaportul si te intreaba daca ai marfa.
Te rog sa nu uit Nu ai nevoie sa mergi la ambasada turcia si ia VIZA. pot sa rezolv la VAMA TURCIA , Asta un avantaj. poate pierd 1 ora dar nu astept o zi. Da ca vrei viza de la ambasada trebie sa astept o zi ...
QUOTE(alexxxxx @ Jan 5 2007, 18:45)

RE: Cu masina faci cam 12h daca mergi bine si nu stai deloc la vama (dar drumul direct, prin munti, la bulgari, e haos, fara indicatoare, si trebuie sa iti calculezi din prima cel putin o "amenda" de 10 euro dus/10 intors la bulgari, care au cele mai multe limitari de 60, 30, total aiurea puse, parca special pentru a hrani politia locala, oricum nu recomand nimanui sa faca drumul asta cu masina personala iarna, mai ales noaptea (daca vrei sa ajungi in ist. dimineata, sa nu pierzi o noapte de cazare aiurea)), cu trenul cam 20h, iar cu avionul efectiv 1h, practic, cu timpii de la/la aeroport, imbarcare, check-in cam 4-5h.
Cu masina fac maximum 10 ora, Noi plecam 2 ori /luna pana la istanbul cu masina , si placam 00.00 noapte si ajungem 10.00 la istanbul TAKSIM.
Buc- Giurgu = 65 KM
Bulgaria Vama - Vama - 315 Km
Edirne - Taksim ( IStanbul / Centrum) 270 km AutoStrada ( 4 Banzi)
sfaturi ; cumparati Motorina / Benzina Inainte de intrat Turcia ( bulgaria - turcina FREE ZONE ) Motorina 0.65 Euro / litru
In turcia peste 1 euro litru ..
RE: Toate bune!
La fel si tie ....
alexxxxx
6th January 2007, 09:36
Daca esti turc te inteleg, e mai nasol pentru voi ca trebuie sa luati viza de la ambasada. Nu stiu de ce s-au introdus iarasi vizele intre Romania si Turcia, eu cand am fost prima oara, prin 2003 parca, nu erau vize. Intr-adevar, la turci de bine de rau cumperi viza pe loc, insa asta nu scuza durerea la basketi cu care lucreaza, si faptul ca tin mereu trenul nejustificat, desi toate pasapoartele sunt vizate.
In rest, nu contest ca poti face 10 ore cu masina (cu autocarul in nici un caz), insa asta daca faci drumul foarte des si nu prinzi coada la vama. Eu fac cam 12 ore cel putin fiindca in bulgaria merg cu frica, la orice zona de 60 de-a lor stau sa ma uit dupa masini de politie ascunse prin tufis.
oztan
6th January 2007, 11:40
QUOTE(alexxxxx @ Jan 6 2007, 09:36)

Daca esti turc te inteleg, e mai nasol pentru voi ca trebuie sa luati viza de la ambasada. Nu stiu de ce s-au introdus iarasi vizele intre Romania si Turcia, eu cand am fost prima oara, prin 2003 parca, nu erau vize. Intr-adevar, la turci de bine de rau cumperi viza pe loc, insa asta nu scuza durerea la basketi cu care lucreaza, si faptul ca tin mereu trenul nejustificat, desi toate pasapoartele sunt vizate.
In rest, nu contest ca poti face 10 ore cu masina (cu autocarul in nici un caz), insa asta daca faci drumul foarte des si nu prinzi coada la vama. Eu fac cam 12 ore cel putin fiindca in bulgaria merg cu frica, la orice zona de 60 de-a lor stau sa ma uit dupa masini de politie ascunse prin tufis.
Nu ai observat ca scriu atat de prost :-P
Ai dratpate pana 2004 nu a fost nici o viza intre Ro - Tr , Din cauza Romania a pus si Viza Turcia , Dar pot sa ei La Vama, Dar , Un cetaten Turc da ca vrea sa vine Romania , Trebie sa merge la ambasada Romania , In Istanbul / ankara / Izmir ,
Izmir : Consulatul general al României la Izmir
Adresa: strada 1479, nr. 9, ALSANCAK
Telefon: 0090 232 465 04 63 - secretariat
Fax: 0090 232 465 09 38
E-mail: romconsizmir@ttnet.net.tr
Consul general Dl. Mircea Neață
Istanbul :
Consulatul General al României
Adresa: Sira Selviler Cad nr. 55, Taksim, Istanbul, Beyoglu
Telefon: 0090-212-243.42.86, 0090-212-243.42.87
Fax: 0090-212 293.82.61
E-mail: konsrom@doruk.net.tr
Sectia economica: 0090-212-292.41.27
Consul general: Dl. Radu Gabriel SAFTA
Ankara :
Ambasada României în Republica Turcia
Adresa: Bükres Sok.No.4, 06680 Çankaya, Ankara
Telefon Ambasador: 009.0312/468.12.90.
Prim - colaborator: 009.0312/468.60.05
Telefon secretariat: 009.0312/466.37.06; 009.0312/427.12.43
Fax: 009.0312/427.15.30
Sit web: http://www.roembtr.org/; http://ankara.mae.ro
E-mail: romania@attglobal.net, romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr
Secția consulară:
Adresa: Borazan Sok. No.7, GOP, Ankara
Telefon : 009.0312/468.12.91
Fax : 009.0312/468.12.92
Secția politică: 009.0312/467.78.57
Secția cultură/învământ/presă: 009.0312/467.71.37
Secția economică: 009.0312/428.82.90
Atașat interne: 009.0312/466.06.22
Atașat militar: 009.0312/427.23.22
Ambasador: Dl. Constantin Mihail GRIGORIE
si trebie sa pragatesca urmatoare documentele ; Pt viza Turistica ;
2. Turism (simbol C/TU sau CL/TU pentru viza colectiva)
Viza cu o intrare (41 dolari) care se acorda strainului care urmeaza sa calatoreasca în România pentru motive turistice, daca prezinta:
a) voucher sau dovada asigurarii conditiilor de cazare, sub forma unei rezervari ferme la o unitate de cazare, a unui act de proprietate sau de închiriere a unei locuinte în România pe numele solicitantului;
bilet de calatorie dus - întors sau permisul de conducere, cartea verde si documentele de înmatriculare ale mijlocului de transport, în cazul conducatorilor auto;
c) asigurare medicala internationala (de calatorie) pentru perioada valabilitatii vizei;
d) dovada mijloacelor de întretinere în cuantum de 100 euro/zi (decont de banca, nu mai vechi de 24 de ore, sau fotocopii carti de credit) ori echivalentul în valuta convertibila, pentru întreaga perioada;
e) documentul de calatorie (sau pasaportul) valabil 6 (sase) luni peste perioada valabilitatii vizei;
f) 2 fotografii;
g) fotocopie pasaport.
Datele din bilet si cele din rezervarea la hotel trebuie sa corespunda.
Deci Si respunsul pt viza duraza 1 saptamana si platest 41 $ , Si acum tu fac plingere ca ai asteptat la Vama turcia 1 ora si ai platiti numai 10 $ ?
Cu masina serios fac 10 ora pana la ist, Acum stiu unde astepta Radar in bul. ( Cand intru Ruse, dupa 20 - 25 km Sub un Pod , Si intrare la Stara Zagova , Si inainte de Harmanli ai grija. )
Dupa ce intru la Edirne pot sa merg linistit cu 140 - 160 km / ora
Cu respect ...
Ps :
Da ca mai ai nevoie informatie pot sa ajut cu mare placere ....
alexxxxx
6th January 2007, 19:40
Daca tot am zis, macar sa postez poze facute prin bulgaria, din tren (nice view) si ale cusetei din vagonul de dormit.
lucian14
7th January 2007, 14:51
Daca pateam magaria asta cu caldura eu ma mutam cu tupeu la clasa 1a ...putea sa cheme si politia ca nu ma dadeam dus de acolo...ma cac pe ei de unguri sau austrieci...Banii care ii platesc pe bilet includ caldura iarna...ca doar nu ne cred oameni preistorici sa inghitim toate rahaturile lor!!!
Florin_Alex
7th January 2007, 22:23
QUOTE(lucian14 @ Jan 7 2007, 14:51)

Daca pateam magaria asta cu caldura eu ma mutam cu tupeu la clasa 1a ...putea sa cheme si politia ca nu ma dadeam dus de acolo...ma cac pe ei de unguri sau austrieci...Banii care ii platesc pe bilet includ caldura iarna...ca doar nu ne cred oameni preistorici sa inghitim toate rahaturile lor!!!
Nu exista clasa 1a la trenul asta de la Viena pana la Bucuresti prin vagoane romanesti. De la Arad pana la Bucuresti au existat si alte vagoane, incalzite, insa nu stiam daca are loc cineva la ele si nu puteam sa ne plimbam prin tren cu bagajele asa ca faceam cu schimbul. Cativa din nou, care eram raciti mai tare am fost la clasa 1a pe teritoriul Ungariei la un vagon OBB, insa acela s-a oprit la Budapesta.
Ps: din pacate vina nu e decat in foarte mica masura a ungurilor (anume ca nu au vrut sa vina din 30 in 30 de minute sa reseteze sistemul de incalzire
), ci a romanilor care au pus in circulatie un vagon defect. Din fericire, fiind in gara acum cateva zile la ora de plecare a trenului de 17:08, m-am urcat in vagoanele de Viena, 2 la numar de aceasta data desi erau goale, iar acum erau incalzite.
dianita_arh
8th January 2007, 12:24
La multi ani!!!
Adevarul este ca si eu am plecat pe 29.12, tot cu o ora intarziere, si tot in jur de 13.00 am ajuns la Viena, si tot mediul "racoros" oferit de CFR m-a insotit de la Curtici la Budapesta... La intoarcere a fost f bine, nu a intarziat decat 15 min si a fost si cald....
La vama a fost bine, lasand ungurii care erau in crize ca eram toti veniti de la viena, si bineanteles ei au fost cei care ne-au pus si stampila....ca la austrieci si la romani ne-au lasat in pace...
de hoti nici vorba....si sincer data viitoare tot cu trenul o sa merg sau in cel mai bun caz cu avionul...daca bugetul ne va permite
tritel
8th January 2007, 18:09
salut,
am vazut ca ati fost de curand (chiar foarte de curand) in turcia cu trenul. as avea si eu o intrebare - se poate fuma in tren?
s-ar putea sa sune stupid, insa ca fumator, 20 hr fara nici o pipa... not a very nice business... din cate stiu SNCFR a interzis fumatul in garnituri... so... stie cineva cate ceva despre povestea asta?
si inca ceva - ce m-ati sfatui? sa-mi iau tigari cu mine din Romania sau de-acolo? Nu stau mult, insa daca e ca in UE 5-6 EUR/pachetul, la un cartus, faceti si voi o mica socoteala si comparati cu ce e la noi...
multumesc
alexxxxx
8th January 2007, 20:07
Salut!
Nu fumez, insa am fost cu niste prieteni fumatori si n-au avut nici o problema, ca au fumat in cabina. Asta daca mergeti 2-3, ca sa puteti lua o cabina cu totul. Daca nu, trebuie sa cazi de acord cu vecinul de cabina. Oricum, si nasul fuma in cabina de serviciu, asa ca nu era problema......
La capitolul tigari, as recomanda sa iei de-aici ceva tigari, stiu ca pe-acolo erau cam 4-5 lire un pachet (1,8 lei/lira).
Numai bine!
Alex
lucian14
8th January 2007, 21:11
Daca v-ati intors dupa 1 ian. 2007 nu aveau dc sa puna stampila...puteati sa le aratati doar CI !
drumaru
9th January 2007, 13:27
Am plecat pe 1 cu trenul de Budapesta (18.40 Buc. - 06.57 Bud.), la vagon de dormit cu doua paturi (circa 30 de euro de pat). Curat, vagoane nemtesti refacute, chiuveta cu apa calda, priza (ne-am uitat la filme pe laptop), veceul clasic, dar destul de curat, trusa de cometice pt. fiecare calator, 0,5 l apa plata. Stiam ca trebuie sa primim si mic dejun, insa insotitoarea de vagon ne-a trezit cu numai cinci minute inainte de sosire si nu ne-a dat nimic. In plus, duin cauza grabei, mi-am uitat trusa cu cosmetice in tren.
Am petrecut citeva zile in Bud., dupa care am plecat cu EC de Dortmund (09.10 dimineata) spre Viena (am avut bilet Viena Special - 330 de lei dus-intors Buc. - Viena fara nici un fel de rezervare). Mie personal nu-mi place stilul asta de teren (cum au bagat si la noi pe IC, fara compartimente, adica), imi aduce aminte de personale, insa a fost f. curat, deasupra fiecarui loc erau biletele pe care era scris pe ce portiuni este (daca este) rezervat, astfel incit sa stii daca te poti aseza sau nu, iar cle trei ore pina la viena trec repede.
La intoarcere am optat pentru o solutie mai ciudata (insa am avut motive serioase sa o facem): am luat vagonul de dormit care vine de la Munchen (plecare viena 06.10, sosire buc. 23.35). A costat cam 40 de euro patul in cabina cu doua paturi, curat, dar nu luxos, chiuveta, din pacate priza nu mergea - erau fluctuatii de tensiune, asa ca am incarcat laptopul la una din cele doua prize de pe hol. Am primit si mic dejun (doua felii de brinza topita, un gem, un pachetel de unt, piine, ness), insa destul de plictisitor.
Johnnywal
10th January 2007, 16:17
QUOTE(lucian14 @ Dec 23 2006, 10:58)

NUmerotarea vagoanelor incepe de la locomotiva...numerotarea compartimentelor incepe tot dinspre locomotiva (10 spre locomotiva - 90 spre coada trenului) e oarecum o logica aici...

ambele afirmatii sunt false. Ca sa iti dai seama gandeste la urmatoarea situatie: in Budapesta se muta locomotiva la capatul celalalt al trenului
. Se intampla ceva cu numerotarea?
QUOTE('Florin_Alex')
Nu exista clasa 1a la trenul asta de la Viena pana la Bucuresti prin vagoane romanesti.
In schimb exista la trenul Timisoara-Arad-Viena (ajunge la Viena pe la 23:30
)
mimau
11th January 2007, 09:01
Salut,
ca tot veni vorba
a auzit careva istorii cum ca ar fi periculos sa mergi cu trenul la Istanbul,
ca sunt hoti, vamesi spagari si alte asemenea?
Multam'
dianita_arh
11th January 2007, 11:01
dar daca e sa faci calculul ca trebuie sa pleci din Bucuresti sa ajungi la Timisoara la timp sa prinzi trenul de vienna si ajungi acolo la 12 noaptea....ce afacere ai facut pentru ca oricum trebuie sa platesti o noapte in plus la hotel si combinate biletele de tren dus-intors poate ajunge mai scump
si e total aiurea sa mergi pana la timisoara ca sa ajungi tot la arad....ocoloesti toata tara pentru ce?
drumaru
11th January 2007, 12:09
Dar de ce nu poti sa iei trenul din Arad?
dianita_arh
11th January 2007, 12:13
DACA PLECI DIN BUCURESTI SI AI TREN DIRECT DE CE SA IEI TRENUL DIN ARAD SAU SA O IEI PE LA TIMISOARA CA SA IESI DIN TARA TOT PE LA ARAD?
Pufuete
11th January 2007, 15:26
Am fost si eu cu trenul la Viena de revelion... si impresia a fost una de neuitat... concluzia e ca nu o sa mai merg niciodata cu trenul la Viena (cel putin nu cu trenurile romanesti, care... sa avem pardon dar sunt vai mama lor), prefer sa ma duc cu masina personala... nu mai vreau astfel de senzatii tari 
Trenul pleca pe data de 27.12.2006 la ora 17:08 din Bucuresti si trebuia sa ajunga in Viena pe 28.12.2006 la ora 09:00. Dupa ce ca am degerat pe peron (fiind fff frig in dimineata aia), au bagat trenul pe peron cam cu 5-10 minute inainte de plecare... si a plecat deja cu 10 minute intarziere. Am avut bilet de 330 RONi dus-intors in compartiment de 6 locuri. Dupa ce am vazut si vagoanele austriece am ajuns la concluzia ca diferenta dintre vagoanele lor si ale noastre e aceeasi ca diferenta dintre niste vagoane de personal si unele de intercity de la noi... scaunele erau rupte, langa geam erau 2 masute pe care se presupune ca ar fi trebuit sa iti pui ceva ... bineinteles erau si alea out of service... in fine sa trecem mai departe. Caldura din compartiment a fost si nu a fost... adica era cam frigulet asa. Am ajuns la Curtici si ce credeti... s-au urcat cam... 6 vamesi romani sa ne verifice pasapoartele si asigurarile medicale. Toata treaba asta a durat cam 45 de minute... Ne-au verificat la toti asigurarile medicale si in final, din tot trenul au dat jos o persoana, o SINGURA persoana pe motiv ca avea scris in asigurarea medicala - valabil pana la 32.01.2007 in loc de 31.01.2007. L-au lasat pe saracul om pe peron mai intr-o parte, iar vamesii au facut un cerc si tot barfeau si spuneau bancuri intre ei in timp ce noi inghetam in tren... Dupa vreo ora (timp in care nu au ajuns la nici o solutie cu respectivul) a mai venit un tren (Bucuresti - Budapesta), si noua ne-au dat drumul sa plecam... Respectivul a ramas in Curtici ca sa rezolve problema, nu stiu ce s-a intamplat cu el. Deci am stat la Curtici datorita romanasilor nostri zelosi cam 2 ore... Bineinteles ca dupa ce am intrat pe teritoriul Ungariei a mai stationat de vreo 3 ori prin camp (cam 20-30 de minute de fiecare data) ca sa astepte alte trenuri, sa nu le intarzie si pe acestea... deja noi aveam intarziere... Vamesii unguri s-au urcat dupa Curtici si au stampilat pasapoartele in mers... s-au urcat in numar dublu fata de romani si au terminat in 20 de minute!!! In cele din urma am ajuns si la Budapesta, evident cu vreo 3 ore intarziere... vagoanele noastre trebuiau lipite la alt tren care pleca din Budapesta la Viena, si care, la fel de evident ca plecase de ceva vreme. Asa ca ne-au frecat de vreo 4-5 ori inainte inapoi prin triajul din Budapesta ( o mica paranteza: gara din Budapesta este ceva gen... 5xGara de Nord ca marime) si in cele din urma ne-au lasat pe o linie... si am asteptat vreo 2 ore acolo noua legatura...
In tot acest timp am inghetat de frig. A venit si legatura ( nu stiu daca era trenul cu care trebuia sa plecam noi ) - ne-au 'lipit' la un EuroCity care mergea la Dortmund cu care am mers o bucata din teritoriul Ungariei... trenul era atat de lung incat intr-o curba nu mai vedeam nici locomotiva nici ultimele vagoane - avea ceva gen 30 de vagoane, poate mai mult. Recunosc, s-a simtit ca era o locomotiva nemteasca (un Siemens )... mergea cu ditamai trenul lejer cu 160-200 Km/h. Ne-am oprit intr-o statie din apropierea granitei cu Austria si am asteptat (iar!!!)... au lasat vagoanele noastre acolo iar EC-ul si-a continuat drumul la Dortmund. Dupa vreo 20 de minute au catadicsit si ungurii sa ne puna o locomotiva ( probabil de prin anii '50) ca abia se târa cu 60 Km/h... si am ajuns dupa inca vreo 45 - 60 de minute la granita cu Austria. Vamesii (pardon, erau vamese!) austriece ... erau reprezentate de 2 gagici blonde
, una avea laptop si lua prin sondaj cate 1 pasaport din fiecare compartiment si il baga intr-o baza de date... Evident toata treaba s-a desfasurat in mers, nu ca la noi... Aici ne-au pus iarasi alta locomotiva (tot Siemens)... si in cele din urma a ajuns si trenul nostru pe la ora 14:00 in Viena... total 5 ore intarziere...
La intoarcere am ajuns la cat trebuia deoarece nu ne-a mai stampilat nimeni pasapoartele, doar se uitau la ele. (aceleasi vagoane rupte, etc, de data asta caldura cat de cat). As mai avea mai multe de zis, dar... cred ca ajunge.
Oricum nu am cuvinte in rest, Austria e la 200 de ani lumina de noi, nu cred sa ajungem vreodata la gradul lor de civilizatie!
Johnnywal
11th January 2007, 16:11
QUOTE(dianita_arh @ Jan 11 2007, 11:13)

DACA PLECI DIN BUCURESTI SI AI TREN DIRECT DE CE SA IEI TRENUL DIN ARAD SAU SA O IEI PE LA TIMISOARA CA SA IESI DIN TARA TOT PE LA ARAD?
DE CE? Ca sa nu calatoresti noaptea pe teritoriul Ungariei (parca asta era bau-baul principal pe cateva pagini). Poti de ex., sa iei un rapid de dimineata din Buc. (R374), ajungi in Arad la 15:22, pierzi vremea 1h48min si iei trenul spre Viena. Nu ocolesti nimic si calatoresti ziua.
@Pufuete: Let me guess, e prima ta iesire si nu ai termen de comparatie? Cu autocarul timpul de stationare e 1+n ore (unde n este numarul de autocare din fata aceluia in care te afli - si intodeauna sunt, pentru simplul motiv ca toate ies dupa-amiaza tarziu din tara). Sa vezi acolo cand se urca un vames prin autocar, colecteaza pasapoartele, le ia, si astepti, astepti, astepti. Mai urmeaza niste scurte "negocieri" cu cei care au mici "probleme" la hartii, eventual o mica cotizatie sa aiba si gura la vamesi ce manca. Recunosc ca e o experienta interesanta sa mergi cu autocarul, cunosti oameni (de toate felurile), auzi povesti, etc. Cand mergeam cu autocarul si eu credeam ca "asta e situatia" si nu se poate face nimic. Totusi, trenul este mult PESTE.
alexxxxx
11th January 2007, 17:42
Daca mai vad si pe threadul asta povesti din vestul salbatic cu hi-jackers, banditi, gaze care te adorm si alte alea.....ca pe threadul cu trenul de viena cred ca ma lasa nervii....Wtf, incui pur si simplu usa la cabina si daca ti se pare ceva suspect n-o descui. Sunt doua incuietori, una care poate fi deschisa si de-afara, si una care poate fi deschisa doar de tine, dinauntru. La usa ai vizor. Intr-adevar, hotul ti-ar putea arunca o grenada pe geam, daca-l tii deschis. Noroc ca au climatizare. Cat despre vamesi, intre noi si bulgari doar verifica actul de identitate, deci nu vad pentru ce ti-ar cere spaga, si la turci de duci personal la ghiseu sa-ti vizeze pasaportul, asa ca nu prea vad cum ti-ar putea cere spaga de fata cu inca n persoane, si pentru ce.
dianita_arh
11th January 2007, 18:37
deci faza cu hotii e cam trasa de par...eu una nu am vazut picior de tigan sau de hot, am dormit f bine (exteptand parte cu frigul), a venit si cu cafea de la vag. restaurant si singurii care ne-au deranjat au fost vamesii si controlorii. si de ce sa mergi toata ziua si sa ajungi noaptea cand nu mai poti face nimica...cand de bine de rau ajungi la maxim 14.00 si mai poti vizita ceva (de la un barulet...la un magazin si de ce nu chiar si un mic muzeu)
oztan
11th January 2007, 20:47
QUOTE(mimau @ Jan 11 2007, 09:01)

Salut,
ca tot veni vorba
a auzit careva istorii cum ca ar fi periculos sa mergi cu trenul la Istanbul,
ca sunt hoti, vamesi spagari si alte asemenea?
Multam'
Poate acum 10 ani ai dreaptate , dar acum stai linistit ... cu Tren , Cu masina , Cu avion , Cu taraban ... toate este sigur pana ala Turcia.....
drumaru
12th January 2007, 19:02
QUOTE(Pufuete @ Jan 11 2007, 15:26)

Am avut bilet de 330 RONi dus-intors in compartiment de 6 locuri.
Am ajuns la Curtici si ce credeti... s-au urcat cam... 6 vamesi romani sa ne verifice pasapoartele si asigurarile medicale. Toata treaba asta a durat cam 45 de minute... Ne-au verificat la toti asigurarile medicale si in final, din tot trenul au dat jos o persoana, o SINGURA persoana pe motiv ca avea scris in asigurarea medicala - valabil pana la 32.01.2007 in loc de 31.01.2007. L-au lasat pe saracul om pe peron mai intr-o parte, iar vamesii au facut un cerc si tot barfeau si spuneau bancuri intre ei in timp ce noi inghetam in tren... Dupa vreo ora (timp in care nu au ajuns la nici o solutie cu respectivul) a mai venit un tren (Bucuresti - Budapesta), si noua ne-au dat drumul sa plecam... Respectivul a ramas in Curtici ca sa rezolve problema, nu stiu ce s-a intamplat cu el. Deci am stat la Curtici datorita romanasilor nostri zelosi cam 2 ore...
Asa ca ne-au frecat de vreo 4-5 ori inainte inapoi prin triajul din Budapesta ( o mica paranteza: gara din Budapesta este ceva gen... 5xGara de Nord ca marime)
In tot acest timp am inghetat de frig. A venit si legatura ( nu stiu daca era trenul cu care trebuia sa plecam noi ) - ne-au 'lipit' la un EuroCity care mergea la Dortmund cu care am mers o bucata din teritoriul Ungariei... trenul era atat de lung incat intr-o curba nu mai vedeam nici locomotiva nici ultimele vagoane - avea ceva gen 30 de vagoane, poate mai mult. Recunosc, s-a simtit ca era o locomotiva nemteasca (un Siemens )... mergea cu ditamai trenul lejer cu 160-200 Km/h.
Nu stiu de ce ai vrut sa mergi in fund de la Bucuresti la Viena - pentru citeva zeci de lei in plus luai loc la cuseta...
Nu vamesii verifica pasapoartele, ci politistii de frontiera. Apoi, mi-e foarte greu sa cred ca au tinut in loc tot trenul din cauza unei asigurari de sanatate gresita. Mai degraba a fost o problema tehnica, ceva...
Gara din Budapesta este chiar mai mica decit Gara de Nord (are doar patru linii in gara propriu-zisa si vreo opt in exterior, fata de 14 in Gara de Nord, care mai are si vreo sase in Basarab) dar de, oboseala isi spune cuvintul...
Click pentru a vizualiza atașamentul
Sa nu mai vorbesc de trenul cu 30 de vagoane (daca n-as fi mers si eu cu trenul de Dortmund acum citeva zile as mai fi zis, desi n-am vazut in viata mea tren de persoane cu mai mult de 16 vagoane) sau de vitezele fenomenale de 200 km/h pe care le-a prins... Pe lionia cu pricina sunt mici portiuni unde s epoate merge, intr-adevar, cu MAXIM 160 km/h, dar in rest se merge cu MAXIM 120 km/h si sunt si destule restrictii (se lucreaza la linie).
hardvare
12th January 2007, 19:59
Fiți amabili, cât fac și eu de la Bârca la Viena și înapoi?
Mulțumesc!
alexxxxx
13th January 2007, 07:12
Asta e vreo caterinca mai altfel? Apreciem
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.