Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

alexxxxx

Salut!
Merci de mesaj. Sa inteleg ca ai fost cu trenul asta? Acum cat timp? Cum o fi, merg pe varianta cu trenul avand in vedere ca nu prea m-as aventura cu masina iarna prin bulgaria (ma duc de anul nou), iar cu autocarul nu merg din principiu, n-am siguranta (n-am chef de experiente cu autocar in pana prin bulgaria si n-am incredere in soferi) si confortul e nul. Cum trenul la vagonul de dormit e jumatate din biletul de avion si nu ma grabesc prea tare in perioada aia, ma gandesc ca n-are cum sa fie prea rau si hope for the best. Daca mai are cineva ceva de adaugat, sa scrie aici, daca nu, voi scrie eu cand ma intorc!

Merci!

Alex
alexxxxx
Cum vad ca n-am edit la postul initial, mentionez ca dupa ultima scumpire a biletelor la cfr, biletul la vag. de dormit cls I la Istanbul dus/intors costa 384 de lei.

kingblana
Cluj-Budapesta Keleti (dus-intors) 147RON (Clasa2) (pentru cine e interesat de preturi)

Trenuri :
03:22Cluj- 09:47Budapesta
05:15parca -11:50parca Budapesta

La Intoarcere : 13:15 Budapesta - 21.30 Cluj
15:00 parca -0:30 Cluj
terratec
Astept bilantul lunii decembrie.
Sunt si eu curios cati dintre cei care au calatorit au fost jefuiti.
ue lu' arpad
QUOTE(terratec @ Dec 11 2006, 23:29) *
Astept bilantul lunii decembrie.
Sunt si eu curios cati dintre cei care au calatorit au fost jefuiti.

Care e problema ta ... ? dry.gif
gogu2
costa costa biletul bucresti viena doar dus la cuseta si la loc normal
Florin_Alex
QUOTE(gogu2 @ Dec 12 2006, 11:52) *
costa costa biletul bucresti viena doar dus la cuseta si la loc normal

Locul normal e aprox. 330 RON la cls. II-a.

rvic77
QUOTE(Florin_Alex @ Dec 13 2006, 08:38) *
Locul normal e aprox. 330 RON la cls. II-a.

Cam mult, acum 4 ani am fost cu 225 Ron dus intors - oricum probabil ca si acum e diferenta mica intre dus si dus-intors ! Intre timp a mai scazut euro dar ne-am mai alineat la preturi cursing.gif , acum as alege autocarul sau masina
dianita_arh
330 ron este dus-intors, nu doar dus.
Florin_Alex

QUOTE(dianita_arh @ Dec 13 2006, 12:33) *
330 ron este dus-intors, nu doar dus.

Scuze, intr-adevar e dus intors. Insa si doar dus e vreo 2 mil si ceva nu doar jumatate (165 Ron).
tmeda
QUOTE(alexxxxx @ Nov 30 2006, 16:11) *
Salut! A mai mers cineva pana la Istanbul cu trenul, la vag. de dormit? Ceva special de semnalat? Merci!

Ceau,eu am fost la Istanbul cu trenul in luna octombrie.Eu am fost multumita,chiar f multumita.Daca iti iei bilet la vagonul de dormit romanesc confortul este f mare,sunt 2 paturi in compartiment si de obicei se sta cate unul in compartiment deci singur,totul este nou si curat.Cred ca te costa in plus 25 euro dus-intors.Daca iti iei bilet la vagoanele turcesti acolo nu e tocmai comod pt ca sunt 6 paturi in compartiment dar e ok si acolo.Cand am fost eu a avut trenul intarziere 4 ore la dus si 3 ore la intors.Dar e mult mai confortabil decat cu autocarul.
Calatorie placuta!
alexxxxx
Evident ca la vagonul de dormit am luat, doar nu stateam 18 ore in fund smile.gif. Suntem 8, si am luat 4 cusete de 2 locuri. Vroiam sa te intreb, cumva baga pe vreo portiune de parcurs vagon restaurant? Daca nu, conductorul de vagon avea sucuri, etc? Oricum, prefer sa merg in plus cateva ore dar sa am siguranta ca ajung ok si in confort. Merci de raspuns!
tmeda
QUOTE(alexxxxx @ Dec 14 2006, 08:37) *
Evident ca la vagonul de dormit am luat, doar nu stateam 18 ore in fund smile.gif. Suntem 8, si am luat 4 cusete de 2 locuri. Vroiam sa te intreb, cumva baga pe vreo portiune de parcurs vagon restaurant? Daca nu, conductorul de vagon avea sucuri, etc? Oricum, prefer sa merg in plus cateva ore dar sa am siguranta ca ajung ok si in confort. Merci de raspuns!

Nu stiu daca este vagon restaurant dar avea sucuri cred cel care avea grija de vagonul romanesc.Zic cred pentru ca m-a intrebat daca vreau Pepsi sau un ceai cald.
Calatorie placuta!
twisterme2003
se pare ca multa lume merge la viena cu trenul de vreme ce :
În perioada sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, CFR Calatori va opera modificari în circulatia trenurilor, pentru o adaptare eficienta a transportului feroviar la traficul de calatori pe distanta Bucuresti Nord -Viena se va suplimenta cu un vagon, trenul international "Dacia" Bucuresti Nord – Viena si retur . tuturor celor spre viena (si nu numai) calatorie placuta! cfr se gandeste la voi, se pare... smile.gif
lucian14
QUOTE(dianita_arh @ Dec 4 2006, 19:27) *
nu este o regula exacta de numerotare, in general sunt cele din spate, dinspre gara pentru trenul acesta. restul trenurilor sunt numerotate in general de la locomotiva, dar nu este o regula!
oricum can anunta trenul in gara spune si numerotarea.

NUmerotarea vagoanelor incepe de la locomotiva...numerotarea compartimentelor incepe tot dinspre locomotiva (10 spre locomotiva - 90 spre coada trenului) e oarecum o logica aici... happy.gif
drumaru
Sunt in general 10-11 cabine la vagonul de dormit: locurile 11, 13, 15 sunt in prima cabina, 12, 14, 16 in a doua, apoi 21, 23, 25 in a treia, 22, 24, 26 in a patra etc.
TiranuX
salutare . cine mai pleaca azi in Viena cu trenul de la ora 5 ? dati un semn ... smile.gif
Florin_Alex
Tocmai am venit aseara de la Viena si am fost foarte dezamagit de transportul CFR. Sa va povestesc de ce:

In primul rand la plecare (22.12) trenul a plecat cu 50 minute intarziere. In vagonul de clasa a 2-a (a fost singurul nu am vazut nici un vagon suplimentar, o fi fost mai in fata probabil) a fost un frig incredibil, prin radiatorul de langa geam a iesit doar aer rece si evident ca multi am racit. Am discutat cu conductorul care a incercat sa dea drumul la caldura (ne mai lua si la misto ca uite ca merge, dar dureaza ca la soba pana se incinge) insa pana la Curtici singurul lucru pe care l-a reusit a fost sa nu mai primim aer foarte rece, in nici un caz aer cald. De la Curtici mai departe controlorii unguri au vb. doar in ungureste si au lasat sistemul sa bage doar aer rece care a intrat toata noaptea si astfel am dormit cu gecile si manusile pe noi toata noaptea. Evident ca din cauza inarzierii de 50 minute am pierdut in Budapesta trenul la care trebuia sa lege vagoanele de Romania si ne-a plimbat vreo 2 ore prin triaj pana ne-a legat la alt tren. Am plecat din Budapesta pe la ora 10 si am ajuns in Viena la ora 12:30 cu o intarziere de 3.5 ore.

La venire (27.12) am plecat la fix din Viena insa cum am intrat in Ungaria am stat pe loc cam 1.5 ore. Apoi inca aprox. 1 ora in alta statie netrecuta pe mersul trenurilor. Am ajuns in Budapesta cu o intarziere de 2.5 ore. Evident ca am intampinat aceleasi probleme cu caldura (adica frigul care venea prin radiator), iar conductorul ungur nu a vrut sa ne ajute deloc. AM incercat sa discutatm cu el, stia engleza, insa cand ii spuneam despre ce e vb. o dadea pe ungureste si nu rezolvam nimic. La plecarea din Budapesta au venit alti conductori cu care am vorbit cu ajutorul unor calatori care stiau ungureste. Au incercat sa mestereasca ei ceva la vagon, dar evident ca nu au reusit (vagon kaput zicea unul smile.gif ). Cand am ajuns la Curtici evident ca am sarit pe nasul roman sa rezolve problema. Singura rezolvare a fost sa vina din 30 in 30 de minute sa seteze din nou sistemul de incalzire fiindca altfel baga aer rece (in alea 30 de minute sa nu credeti ca baga aer cald, ci doar aer la temperatura camerei sa zicem). Bineinteles ca si conductorul asta era pontos si ne zicea ca vine aer cald, insa nu simtim noi ca suntem inghetati smile.gif. Ne mai intrebase de ce nu am facut reclamatie la unguri si cum de am stat asa de la Viena, desi i-am spus ca nimeni nu ne bagase in seama. Drumul pana la Bucuresti l-am facut tot cu geaca si fesul pe mine. Am avut o intarziere de 210 minute insa cand am ajuns in gara (28.12 - 17:30) am avut o alta surpriza. Trenul pt. Viena cu care am plecat si noi la 17:08 era tot trenul care venea in aceeasi zi de la Viena. In momentul in care am trecut prin fata liniei de la care ar fi trebuit sa plece trenul spre Viena am vazut ca era afisata o intarziere de 110 minute, insa sigur a mai crescut.

Asadar sa va luati haine groase la voi ca eu nu mai merg asa curand cu CFR, cel putin nu iarna.
mirwoona
M-am intors si eu ieri de la viena (29 dec) si adevarul este ca trenul a ajuns in bucuresti cu 3 ore intarziere (la vama deja avea o ora intarziere, am mai stat in vama inca o ora juma si ce a mai capatat de la arad la buc). insa, prefer cfrul decat autocarul, la dus n-am stat in vama decat juma de ora maxim, nu a avut nici 10 min intarziere si din cand in cand ne-au mai bagat si caldura smile.gif) poti sa te plimbi pe culoar cat vrei, nu amortesti pe scaun, poti sa-ti intinzi piciaorele, sa te duci la toaleta cand poftesti, nu cand opreste soferul.

a, si in leg cu hotii de pe tren, n-am observat nimik...nu am patit-o si nici n-am auzit pe cienva in tren sa fi fost furat biggrin.gif
remg
QUOTE(tmeda @ Dec 14 2006, 21:22) *
Nu stiu daca este vagon restaurant dar avea sucuri cred cel care avea grija de vagonul romanesc.Zic cred pentru ca m-a intrebat daca vreau Pepsi sau un ceai cald.
Calatorie placuta!

N-are vagon restaurant (de fapt tot trenul are 3-4 vagoane). Cu vama la turci este neplacut!!
penca
cit costa trenul dus intors la vagonul de dormit ?

Stiu ca avionul, cursa charter, care zboara in fiecare saptamina de citiva ani, costa undeva la 130 euro cu tot cu taxe. daca nu ma insel....
catalina_chirciu
QUOTE(Willi73 @ Oct 17 2005, 14:34) *
exista un tren direct bucuresti-venetia. a mers cineva cu trenul pe aceasta ruta? cum e? cat de sigur e vagonul? ce pareri aveti de aceasta ruta? raportul siguranta/timp e bun? o alta varianta terestra exista? eventual tot cu trenul.

Daca afli cumva ceva nou despre misteriosul tren Bucuresti-Venetia te rog sa-mi spui si mie. orice detalii imi sunt de folos. merci console.gif
remg
QUOTE(Willi73 @ Oct 17 2005, 14:34) *
exista un tren direct bucuresti-venetia. a mers cineva cu trenul pe aceasta ruta? cum e? cat de sigur e vagonul? ce pareri aveti de aceasta ruta? raportul siguranta/timp e bun? o alta varianta terestra exista? eventual tot cu trenul.

Sint doua vagoane directe (dormit si cuseta) care se ataseaza la diferite trenuri. Pleaca undeva pe la miezul noptii din Bucuresti si ajunge dimineata in Venetia(nu dimineata urmatoare, cealalta), cca 30 ore.
remg
Cu avionul am fost in noiembrie (dus/intors 210 EUR cu toate taxele incluse), dar poti gasi mai ieftin cred.
Cu trenul e cam asa:
-dus/intors: 66 EUR(cl 2), 99 EUR (cl.1)
-suplimet pat :22 EUR(cl.2) 28 EUR (cl.2)
-supliment cuseta: 10 EUR
Pleaca pe la prinz din Bucuresti si ajunge dimineata (cca 20 ore). La vama cu Turcia trebuie coborit din tren in gara pentru viza, sau ma rog asa era acum vreo 3 ani.
alexxxxx
Avand in vedere ca eu am intrebat, dupa ce am facut calatoria tot eu o sa raspund:

In primul rand orarul: Buc-Ist pleaca din Buc. Nord la 13:24 si aj. la 8:25
Ist-Buc pleaca din Ist. Sirkeci la 22:00 si aj. in Buc. Nord la 16:35

Experienta a fost una cat se poate de placuta. Contrar celor zise de alti useri, care ori au fost acum ceva mai mult timp, ori isi dadeau cu parerea, vagonul de dormit arata cat se poate de onorabil, cu lenjerie curata, apa calda la chiuveta, hartie igienica si prosoape la toaleta. Totul curat. Trenul are doua vagoane la plecarea din Bucuresti, un vag. de dormit romanesc si o cuseta turceasca. Recomand din toata inima vagonul de dormit, pentru suma in plus (vreo 30-40 lei pe segment) ofera un confort superior. Ulterior, la Videle se leaga un vagon clasa unguresc, si apoi la bulgari inca doua vagoane de dormit, unul bulgaresc si unul sarbesc. Trenul nu are vagon restaurant, deci trebuie luata mancare de-acasa, insa insotitorul de vagon are sucuri si snacksuri.
La vama giurgiu-ruse am stat in total vreo 1h, 30'-30'. La dus ne-au stampilat pasapoartele, la intors doar ne-a dat seria prin statie la bulgari si verificat doar ochiometric pasapoartele la noi. Foarte draguti vamesii. Principala sursa de intarziere este la turci, unde cred ca e singura vama feroviara din europa unde trebuie sa cobori din tren ca sa-ti vizezi pasaportul (daca mai stiti alta vama, spuneti). Nu e mare chestie, dar e deranjant ca trebuie sa te imbraci. Cobori din tren, te duci sa-ti cumeri viza (10 eur), si stai vreo 3-5 min. la coada sa-ti vizeze pasaportul. Dupa care te urci in tren, si cand au ei chef, la noi am stat vreo ora fara sa se intample nimic, vin vamesii turci care verifica sa fie vizat pasaportul si te intreaba daca ai marfa. Dupa aia iar mai stai ceva (te poti culca) si te trezesti la Istanbul. La noi a avut intarziere vreo 2h la dus, toata intarzierea acumulata fiind la turci in vama.
La intors e mult mai bine pus orarul, in sensul ca pleci la ora 22, obosit din Istanbul, te culci pana la vama (vreo 4h:30), te trezesti, iti vizezi pasaportul, treci si de vama bulgareasca si apoi poti sa dormi linistit pana la Ruse. Trecand bulgaria pe zi, poti sa te uiti pe geam, la trecerea prin munti, unde chiar ai ce vedea, peisajele sunt superbe.
La intoarcere a avut int. 65 min., acumulate tot la turci. Trenul merge foarte incet la bulgari, care au liniile varza. Oricum, vagoanele de dormit sunt foarte bine insonorizate, si m-am uitat la multe filme de pe laptop (au priza 220 V in fiecare cabina). Desi face ceva mai mult, cam 20h, confortul e superior masinii personale si incomparabil cu autocarul (care, apropo, nu face nici pe departe 10 h..., si unde esti la mana soferului cu toaleta si durerile de spate iminente). Am mers la Istanbul in toate configuratiile acum, si cu masina personala si cu trenul si cu avionul. Cu masina faci cam 12h daca mergi bine si nu stai deloc la vama (dar drumul direct, prin munti, la bulgari, e haos, fara indicatoare, si trebuie sa iti calculezi din prima cel putin o "amenda" de 10 euro dus/10 intors la bulgari, care au cele mai multe limitari de 60, 30, total aiurea puse, parca special pentru a hrani politia locala, oricum nu recomand nimanui sa faca drumul asta cu masina personala iarna, mai ales noaptea (daca vrei sa ajungi in ist. dimineata, sa nu pierzi o noapte de cazare aiurea)), cu trenul cam 20h, iar cu avionul efectiv 1h, practic, cu timpii de la/la aeroport, imbarcare, check-in cam 4-5h.
Daca intereseaza pe cineva, spun aici si costurile :
cu masina (logan diesel, in cazul meu): cam un plin de motorina pe segment (poate putin mai mult, depinde de mers). Motorina, stiti, bagata de la benzinaria dintre bulgari si turci. Deci cam 100 eur dus-intors. Taxe: 180 ron la giurgiu dus (taxa giurgiu (am fost asta vara, poate au scos-o intre timp 45 ron), taxa dezinfectie, taxa ecologizare (45 ron), taxa pod. La bulgari 4 eur. vigneta 4 zile, 10 eur. vigneta 2 saptamani (parca), 2 eur. taxa dezinfectie. Inca 2 eur. pt dezinfectie la vama bulgaro-turca. Autostrada la turci cam 5 lire (3 euro). La intors de 2 ori cate 2 euro dezinfectie la bulgari, 6 eiro taxa de pod la Ruse, 3 euro autostrada, si la noi cam 100 de ron la giurgiu (nu ne-a mai luat taxa de giurgiu). Deci costuri totale cam 200 eur.
cu trenul: 380 ron/persoana la vagon de dormit clasa I ( 2 persoana in cabina) dus-intors. La vagon de dormit clasa a doua (e acelasi vagon, doar ca se fac 3 paturi in cabina, cabina e configurabila pentru 1, 2 sau 3 paturi) e aprx. 300 lei/pers/dus-intors.
cu autocarul (m-am interesat la toros) e 250 lei dus-intors. Clar merita cei 50 de lei in plus pentru un loc la vag. de dormit cls II, mai ales daca sunteti 3 sau multiplu de 3. Daca e familie cu copil, nu se plateste locul pentru copil la vag. de dormit.
cu avionul, cel mai ieftin e la blueair, care are pret fix de 180 eur dus-intors. Nu conteaza cu cat timp rezervati inainte. E varianta cea mai buna, totusi, dar si cea mai costisitoare. Faza nasoala e ca nu sunt zboruri zilnice, ci 3 zboruri/sapt, deci daca aveti noroc sa picati pe zilele lor bine, daca nu, nu. Totusi, in caz ca alegeti avionul, aruncati un ochi si la tarom, daca se rezerva cu 2 sapt. inainte, au un pret cu doar vreo 5-10 euro mai mare decat blueair-ul dar serviciile sunt incomparabile.

Sper sa fiu cuiva de ajutor. In caz ca mai aveti intrebari puneti-le, daca intereseaza pe cineva o sa postez si poze cu interiorul la vagonul de dormit si poze de pe drumul cu trenul.

Toate bune!
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.