Cu trenul prin Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

FaustIN

Revin cu amanunte legate de calatora cu trenul la Viena, dar de data asta din partea sotiei:

La plecarea din Gara de Nord, la urcare in tren ne-au intampinat niste tigani. Erau doua fete cu bagaje la scara si ei erau extrem de amabil sa le ajute la bagaje. Tipa ia refuzat si unu din ei a insistat punand direct mana pe geanta. Atunci tipa sa scandalizat si ia luat genta cu forta, la care tiganu a injurato... Asta a fost asa, de intampinare!

Trenu a plecat cu juma de ora intarziere din Gara. Am stat in cuseta cu o doamna in varsta iar langa cuseta noastra mai era un tip tanar. Eu cand mam urcat in tren, dupa tot ce am citit pe forum, am trecut la actiune: am cerut nr. de tel. nasului, l-am avertizat ca o sa baricadez usa, etc... Evident ca nasu ne-a asigurat ca nu o sa se intample nimic in Rromania, ca intradevar au fost probleme dar doar dupa Curtici, oricum nu a vrut sa dea nr. de mobil, cica il gasim la cuseta 11(sic!). Nasu era si el un pic mai tuciuriu. Cu comportamentul meu i-am alertat si pe ceilalti din jurul meu si saracul tip de langa noi...s-a speriat, ca el era singur si vrea sa doarma...dar acu ce sa faca?...

Pe la 10 am hotarat sa dorm, ca doar nu o sa se intample ceva in Rromania, NU?
Nu au trecut nici 5 minute si cineva a incercat sa intre. Am facut galagie, am batut in usa si l-am intrebat ce vrea. Au raspuns ceva dar nu am inteles ce, ca era zgomot, in fine au plecat...

S-a trezit si colega de cuseta, a tipat si ea putin la ei...ideea e ca s-a speriat si ea...dar cu toate astea ea vroia la WC. Si eu avem nevoie dar imi era frica sa ma duc. In fine m-am dus eu prima si la WC am auzit scandal pe hol. Erau niste tigani daia de satra, palarii, fuste, tot tacamu...Eu am fugit repede in camera si acum a plecat cucoana la WC. Eu, cum a iesit cocoana din cuseta, am INCHIS USA! w00t.gif Cucoana evident ca a dat nas in nas cu tiganii care tranzitau vag. de dormit. A tipat la ei, ca ce cauta acolo si a vrut sa intre la loc in cuseta...da io nu iam dat drumu pana nu a urlat ca EA E! coolspeak.gif

A intrat in cuseta si a inceput sa dea TELEFOANE! Evident ca la sunat pe Gigi, sotu! Eu radeam cu lacrimi la ce ii spunea...
"Da domne, suntem in trenu groazei! Vrea sa intre peste noi, sa ne dea cu spreiu domle!"
Nush cui ia dat telefon, cert este ca a sunat-o de doua ori de la politie pt. amanunte, iar in fiecare gara pana la Curtici s-a urcat politia si a controlat sa nu mai fie tigani pe hol. Deci se poate!
Politia s-a luat si de responsabilu de vagon si asta s-a enervat pe noi ca am facut scandal...ca cica nu nea batut nimeni la usa, ca poate o fi gresit cineva usa...nu ca ar fi avut alte intentii. Cred ca a fost cam sifonat de politie si nu ia picat bine. Dar pana la urma era treaba lui sa nu se plimbe nimeni la vag. de dormit! El cica "Ce suntem rasisti! Tre sa se duca si tiganii la restaurant!"(mie asta mi-a adus aminte de reclamele de ajutoarare a tiganilor)
Dupa faza asta am baricadat usa cu scara, dar usa era prevazuta deja cu incuietoare de interior montata cica dupa mai multe incidente... Dar oricum nu am mai putut sa dorm deloc!

Totu a mers bine pana la Budapesta unde am stat in depou 2 ore si cred ca ne-a cuplat cu alt tren, deoarece a oprit in mult mai multe statii decat erau prevazute. Asta a mai insemnat inca o ora jumate in plus intarziere.

Am ajuns intr-un final apoteotic in Viena. la 13.10 in loc de 09.10.
4 ORE INTARZIERE, o noapte nedormita, scandal cu nasu, stress... ce sa mai o experienta de neuitat!

Ideea e ca mai trebe sa ma si intorc. Nasu m-a asigurat ca problemele sunt la intoarcere in Bucuresti! Acu nush daca s-a razbunat pentu sifonarea din Rromania sau chiar asa o fi... o sa vad, dar clar o sa tin usa baricadata!

Calatoria asta nu a insemnat doar o noapte pierduta dar si bani pierduti!
Tarifele pt. tel. mobile sunt criminale, in urma experientei asteia eu am reusit sa cheltui 400 mii pe telefoane si evident ca si sotul meu tot cam atat. Deci cu si fara hoti tot peacolo am ajuns. biggrin.gif

Pe viitor o sa facem un efort si o sa plecam cu avionul, oricum NOI NU RECOMANDAM NIMANUI TRENUL ACESTA!
decat daca esti cautator de senzatii tari!

Eu am avut dificultati in a gasi poze cum arata cusetele...asa ca atasez o poza cu noua incuietoare!

O sa revin cu amanunte privind calatoria de intoarcere in Rromania.

Calatorii placute!
terratec
dec 2005.
Scuze.
:)

Faustin ???
Deci pana la urma ce ai patit ???
Din ce citesc eu mai sus, tu te-ai panicat pentru ca o tipa s-a speriat.
Iar nasul era un pic tociuriu si statea la cabina 11 (Vineri 13, pisica neagra).

Iti recomand sa te duci sa te descante vreo vrajitoare si sa-ti dea o amuleta norocoasa.

:)
Hai ca am zambit destul acum.
Ii mai astept si pe altii care au fost speriati de moarte in acest tren.

FaustIN
QUOTE(terratec @ Nov 12 2006, 13:47) *
dec 2005.
Scuze.
smile.gif

Faustin ???

Terratec ?

Deci pana la urma ce ai patit ???
Din ce citesc eu mai sus, tu te-ai panicat pentru ca o tipa s-a speriat.
Iar nasul era un pic tociuriu si statea la cabina 11 (Vineri 13, pisica neagra).

DECI, multam de (inca) un rezumat. Ai inteles TOT!
Bravo, ia loc... 4!

Iti recomand sa te duci sa te descante vreo vrajitoare si sa-ti dea o amuleta norocoasa.

Multumesc de recomandare. Este venita din experienta personala? Daca da, recomanzi pe cineva anume?

smile.gif
Hai ca am zambit destul acum.
Ii mai astept si pe altii care au fost speriati de moarte in acest tren.

Asteptare placuta,
Faustin
dianita_arh
eu alt lucru nu inteleg. ok s-a specificat de la inceput ca trebuie avut grija. dar de la asta pana la toate povestile astea de groaza...si pentru ce? cred ca toti am inteles ca trebuie sa avem grija. dar asa cum am mai spus, nu este singurul tren care circula pe aceasta ruta. si chiar nu cred ca este necesar sa se ajunga pana la denumiri de genul trenul groazei etc. pentru ca totusi au fost cateva incercari de furt si cateva furturi, si nu crime in serie. astfel de discutii despre persoane adormite si furat banii au mai fost si vor mai fi in toate mijloacele de transport (inclusiv in banalul autobuz in care te urci si te fac gealatii la buzunare) chiar si in trenul de satu mare. asa ca haideti sa ne linistim si sa nu mai exageram atata ca este trenul groazei si vai... hai sa luam avionul ca este mai sigur... daca tineti minte (si asta stiu de la un pilot de avion si a aratat si la stiri) au fost discutii cum ca se fura din bagaje in cala avionului (si asta este un adevar).
alexxxxx
Eu tot n-am inteles de ce stimabila sotie a lui Faustin a considerat ca a mers cu trenul groazei....In afara de faptul ca niste tuciurii in drumul spre vagonul restaurant au dat sa intre in cuseta (dar nu au putut, fiindca e prevazuta cu incuietoare) si ca s-au panicat de au chemat politia, n-am inteles unde era marele pericol. Daca mergeau la vagon clasa si bagau tiganii ratu' pe usa (ca n-are incuietoare) mai se panicau asa? Am mai afirmat o data, trenu ala merge de ani buni si nu se raporteaza incidente in fiecare zi. Cand mergi cu autobuzul sau metroul nu casti ochii la tuciurii? In tren barem esti protejat, ai o incuietoare. Pe principiul asta sa stam cu totii acasa si sa ne baricadam, sa nu cumva sa ne pape babau'. In alta ordine de idei, pentru unele persoane chiar calatoria in sine e placuta. Si cum bine zicea si terratec, o amuleta e de bun augur pentru speriatii de bombe.
rvic77
In urma celor citite aici se recomanda avionul sau autocarul (pentru buget mai mic si frica de avion).
Totusi pentru senzatii tari e cool si trenul ! Eu zic ca ar trebui sa-l scumpeasca si sa-l numeasca trenul surprizelor.
Poate sunt offtopic dar un amic de-al meu mi-a povestit cum a venit din Berlin acasa cu un hot in compartiment. Hotul cinstit : s-a recomandat si i-a cerut o mica taxa de protectie (10 euro). Amicul meu s-a codit dar pana la urma din vorba in vorba i-a facut cinste cu acesti bani biggrin.gif . Noaptea alti hoti i-au vizitat, dar pe baza bunelor relatii cu primul hot amicul meu n-a avut nici o neplacere spre deosebire de altii care dimineata nu-si gaseau cate ceva biggrin.gif . Evident ca hotul il stia si pe nas, ii stia si pe cei ce operasera si mai ca il convisese pe amicul meu sa intre si el in breasla !
Morala : in tren, cine nu sta langa un hot declarat sa aiba mare grija ! sau Hotul la drum lung se cunoaste ! laugh.gif
terratec
smile.gif)
Super povesti.
Ma bine-dispune acest topic.
Mai baieti, speriati lumea cu povestile astea.
Oricum cine are ochi sa citeasca si creier sa inteleaga va realiza ca nu a fost nimeni talharit.
Daca omul este prost sau neatent se mai intampla.

Concluzie: daca esti om normal si atent poti pleca linisitit la drum, altfel ia-ti parintii cu tine.

sebulbus
scuze, dar n-am inteles o treaba.

opiniile de genul "ciocu mic, si dincolo sunt tigani". ok, dar pun intrebarea: e normal sa fie tigani? aia ce cauta acolo? au bilet? din punctul asta de vedere e bataie de joc trenul asta.

ca sunt tigani colo si colo nu-mi pasa. cine ii lasa pe-aia sa urce in tren fara sa ii intrebe de sanatate?

si nu, nu imi plac trenurile, le evit pe cat posibil.
dianita_arh
frate...la 500 ron biletul nu cred ca este o problema pentru ei
si sunt peste tot, inclusiv in avion (pentru ca spre deosebire de altii au destui bani sa mearga si cu avionul). de unde stiti ca nu aveau bilet?
terratec

Ori sunteti rasisti ?
Ce aveti cu tiganii ?
Vreti un tren special pentru romani ?
smile.gif)
sebulbus
QUOTE(dianita_arh @ Nov 13 2006, 17:55) *
frate...la 500 ron biletul nu cred ca este o problema pentru ei
si sunt peste tot, inclusiv in avion (pentru ca spre deosebire de altii au destui bani sa mearga si cu avionul). de unde stiti ca nu aveau bilet?

aia care urca prin trenuri la ciordit sunt fomisti care n-au bani nici de o sticla de whisky, nu mai vorbim de bilet la trenul ala.
aia care isi permit un bilet din asta in primul rand n-au sa dea banii, ca asa e specia lor, si in al doilea rand invart treburi mai mari decat buzunarit in trenuri. si oricum, nu se duc in trenuri ca au prins gustul luxului si cheltuie la destinatie mai mult decat scot.

si crede-ma, tigani am cunoscut destui pe unde am umblat, si aici in zona mea stau destui. le stiu felul mai bine decat mi-as dori, chiar.
addy2002
Pentru cei speriati de banda de romani care te jefuieste in ungaria (caci sunt romani cei care se urca in tren pe la 4 noaptea inainte de budapesta si te fura, dupa povestile care se aud pe aici prin timisoara, si nu folosesc substante de adormit sau alte cele, ci se bazeaza pe faptul ca esti rupt in gura de somn dupa ce vi de la buc. si ai trecut vama abia pe la 2 noaptea si deci dormi dus!) ofer urmatoarea varianta de mers pe lumina in ungaria (cata o fi ca e iarna) pt ruta buc - viena daca nu ai probleme sa stai in fund cca 17 ore jumate (exact la fel cat faci si cu R 346 la vagon de dormit, "trenul groazei" dupa unii, care e subiectul acestui topic).
DECI, din buc iei IC 591 care pleaca la 5:47 si ajunge la cca 13:30 in gara de nord din timisoara (14 in realitate ca intarzie mai tot timpul jumate de ora). Freci menta 2 ore jumate in gara ( mananci un chips, bei o cafea tongue.gif ) pana la 16:25 cand te sui in IC 46 care te duce direct pana la viena. Vezi citat:
Șeful Agenției de voiaj Timișoara, doamna Maria Iucu, ne-a informat că, de la intrarea în vigoare a noului mers de tren (decembrie 2005), pe relația Timișoara-Viena și retur circulă zilnic (dus/întors) vagoane de călători directe, atât de clasa I, cât și de clasa a II-a. Astfel, din Timișoara vagoanele sunt atașate la Intercity 46 , care pleacă din Gara de Nord la ora 16,25 și sosește la Budapesta - Keleti la ora 20,07, de unde la ora 20,25 vagoanele sunt atașate la trenul Euronight 268, care ajunge la Viena la ora 23,20. A doua zi, vagoanele se atașează la trenul Euronight 269 care pleacă din Viena la ora 7,10 și sosește la Budapesta - Keleti la ora 9,08, de unde vagoanele se atașează la Intercity 49, cu plecare din Budapesta - Keleti la ora 9,20 și sosire Timișoara Nord la ora 15,33. Un bilet dus Timișoara-Viena, clasa I, costă 74,20 euro (echivalent în lei) + 20,90 RON, iar biletul dus/întors - 95,60 euro + 41,80 RON; un bilet Timișoara-Viena, clasa a II-a, costă 48,60 euro + 15,60 RON, iar dus-întors - 62 euro + 31,20 RON.

DECI, plecare buc 5:47, sosire viena 23:20 ==> aprox 17h 30 min de stat in fund. Cu R346 plecare buc ora 17, sosire viena 9:30 (dupa cum spunea cineva la inceputul acestei discutii) ==> tot 17h jumate numai ca stai in pat smile.gif
Daca socotim cat te arde la buzunar la clasa I: 900k e un drum la IC buc-timisoara clasa I(nu stiu daca e mai ieftin daca il iei dus-intors) deci sa zicem 1,8mil dus-intors + 400k + 3,4mil (95 euro) ==> 5.6 mil fata de 5.2 cu R346.
Singura problema e ca la intoarcere nu stii cate 3-4 ore poate sa intarzie fata de 15:33 cat e prevazut sa ajunga in timisoara si nu prea ai legaturi spre buc decat de pe la 8 seara incolo, ceea ce e bine daca intarzie dar nu prea e bine daca nu intarzie smile.gif
mirwoona
Pai si daca tot stai in fund la trenul asta, de ce sa nu iei direct "trenul groazei" smile.gif) si stai tot in fund, ca totusi, nu cred ca vin hotii si sar pe tine sa le dai banii. hotul se mai uita si la om, cat de grija are de banii lui.

cu varianta pe care ai spus-o tu, se pierde o zi intreaga pe drum, zi pe care ai fi putut-o petrece prin viena biggrin.gif
asa, la cel care ajunge la 9 dim, mai stai un pic, te cazezi pe la vreo 12-1 si aia e
exorcistul
QUOTE(FaustIN @ Nov 10 2006, 09:02) *
Salutare!

Eu sunt acum in Viena si am venit cu avionul dar sotia mea pleaca astazi "cu trenul la Viena"!
Asta e fraza folosita in google care ma dus la forumul asta!

Initial ne-am speriat dupa ce am citit peaici si am zis ca mai bine nu stiam, ca acu ne e teama sa nu se intample ceva, mai rau decat sa iti fure banii!

Dar am citit aseara cam tot ce am gasit pe google despre trenul "Dacia" si furturi, concluzia fiind ca ti se fura DOAR BANII si asta DACA DORMI ADANC (sau te fac ei sa dormi adanc, asta este alta speculatie...), iar daca faci ZGOMOT/SCANDAL, HOTII FUG!

Deci cred ca singurul mod de aparare e atacul:

O sa vorbeasca cu nasu' sa nu o deranjeze astfel incat sa stie daca incearca cineva sa intre ca nui nasu'.
O sa incerce sa mai gaseasca o alta persoana cu care sa stea in cuseta, daca nu o sa fie deja...
O sa LEGE clanta/usa/scara cu sarma/sfoara dupa plecarea din Gara de Nord si dupa fiecare vama...
O sa-si bage banii/cardu/mobilul (pe vibratii!) la chiloti...
O sa incerce sa doarma pana la Curtici, intre 21:00-01:30, si in Ungaria sa stea treaza...
Daca o sa auda zgomot la usa o sa faca scandal, sa bata in pereti!...
Si o sa incerce sa asculte radio de la tel. mobil pe speaker, nu la casti cum ar fi facut de obicei!

si ATA ETE, daca trebe sa ne comportam ca in jungla!

PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA! (sper!)

Hoping for the best!...

Astept si alte sugestii/idei... oricum faceti cat mai muta publicitate evenimentului, poate asa se iau masuri mai dure!

Drum bun! biggrin.gif

PS: Mai mult decat atat nu prea avem ce face, in conditiile in care cel mai ieftin bilet de avion
este cel putin DUBLU! Eventual un mic documentar pe Discovery - "Survival in Dacia! (not the car!)"™

Asta trebuie facut ghid pentru cei care isi cumpara bilet la acest tren si oferit odata cu acesta coolspeak.gif
terratec
Nu vreau sa supar pe nimeni insa cred ca unii trebuie sa faca vizite la psihiatru.
In categoria asta ii includ pe cei care habar nu au despre calatoriile in afara, au fost o singura data in vest si in rest urmaresc stirile de la ora 5.
Eu am mers de multe ori cu trenul pe aceasta ruta, am multi cunoscuti care merg de pe vremea lui Ceausescu afara, oameni care au rude acolo sau au plecat sa-si cumpere masini.
In ciuda acestor lucruri vad ca a prins minciuna unui betiv ce a afirmat ca a fost adormit cu gaze ...
Feriti-va de stirile de la ora 5 ca nu va fac bine la psihic.
4 august 1919
QUOTE(terratec @ Nov 13 2006, 17:57) *
Ori sunteti rasisti ?
Ce aveti cu tiganii ?
Vreti un tren special pentru romani ?
smile.gif)

De pui o asemenea intrebare ?

Ești de etnie rromă ? Te-am ghicit ! Nu-ai așa ?

Ideea e că voi rromii ar trebui să vă educați ca și colegii voștri unguri care ca și voi au venit din asia )ei în schimb sub mongoloizi http://72.14.221.104/search?q=cache:2bqf6wHX88EJ:dienekes.blogspot.com/2005/08/eshg-abstracts.html+E.+Bog%C3%A1csi-Szab%C3%B3+et+al.,+Maternal+and+paternal+lineages+in+ancient+and+modern+Hungarians&hl=en&ct=clnk&cd=1&client=opera
) Ei cel putin - comparativ cu voi - au o țată, mică așa cu e ea , dar e mică ! Nu cred că trebuie să vă considerați discriminați !

@on-topic: Criminalii care fura din tren sunt unguri ! Aceasta banda ataca doar trenurile internationale care tranziteaza ungaria si care nu sunt din ungaria din motive mai mult decat obiective ! Atacul se produce cu putin inainte de iesirea din Ungaria - in mod special - din motive iarasi mai mult decat obiective !
Sfatul meu e sa folositi cursele aeriene SkyEurope care pt. destinatia Viena ofera tarife imbatabile ! Mai mici decat CFR :-) !

Drumuri bune si vise placute stimabile !
dianita_arh
sa-mi arati si mie unde are sky europe de craciun si revelion preturi mai mici decat cfr-ul, ca eu nu am vazut..si nici nu are curse in fiecare zi
4 august 1919
QUOTE(dianita_arh @ Nov 17 2006, 13:13) *
sa-mi arati si mie unde are sky europe de craciun si revelion preturi mai mici decat cfr-ul, ca eu nu am vazut..si nici nu are curse in fiecare zi

Hmmm ...
Rezervarile se fac din timp ... si nu in ultimul moment !
Eu am facut rezervari cu pana la 6 luni in avans !
Sunt sigur ca in urma cu 2/3 luni ai fi gasit tarife foarte avantajoase !

Totusi chiar si acuma gasesti tarife avantajoase pt. Bratislava (si de acolo poti lua trenul pana la Viena) dar nu pt. perioada sarbatorilor de iarna !
micha69
QUOTE(nic_biso @ May 4 2006, 19:21) *
Am folosit si eu Balkan Flexipass, cel cu 5 zile din o luna calendaristica. O sa bifezi 2 zile la dus si 2 la intors, astfel ca mai ramai cu o zi, pe care o poti folosi in decurs de o luna de la ziua primului drum. Poti sa dai o fuga la mare sau la munte intr-un weekend, adica sa pleci dimineata si sa vii seara. Asta evident dupa ce vii din Grecia, nefiind nevoie sa mai platesti decat rezervarea de loc, adica foarte putin (1-2 lei, parca).
Eu am luat biletul de la agentia Wasteels Travel, aflata chiar la intrarea in Gara de Nord, 'la coloane'. Poti sa-l iei si de la agentiile CFR, dar eu am apelat la ei pentru ca mi s-au parut mult mai profesionisti.
Cat despre drumul cu trenul... e destul de plictisitor, mai ales ca in Bulgaria nu prea ai ce sa vezi. Se pleaca in jurul pranzului din Bucuresti si se ajunge in Salonic la 7 dimineata, a doua zi. Cu politia de frontiera nu sunt probleme, atata timp cat esti acoperit de documente si ai banii necesari. Este enervant ca trebuie sa prezinti de multe ori biletul la nu stiu cati controlori, care parca nu se mai termina.
Eu am facut marea greseala sa nu iau la cuseta sau vagon de dormit la dus, insa am remediat acest lucru la intoarcere, si s-a vazut diferenta de confort. E incomparabil, mai ales ca aici nu te controleaza decat ofiterii de frontiera si vamesii. Am luat la vagon de dormit iar conditiile erau decente: curatenie, asternuturi curate.
La Salonic am luat alt tren spre Atena (nu am mai platit nimic in plus, era acoperit de Balkan Flexipass; insa trebuie sa iei loc pe scaun la agentia de bilete), de la ora 8. Acest tren opreste si la Katerini (microbuz sau autocar spre Paralia, Olympic Beach), Platamonas si Leptokaria. Daca trebuie sa ajungi insa in Halkidiki, probabil ca sunt autocare. Intrebi la 'informatii' in gara din Salonic.
Concediu cat mai placut!

Buna, a trecut ceva vreme de cand ai fost tu in Grecia cu Balkan Flexipass. Daca ma poti ajuta cu niste detalii: unde pot gasi "orarul" trenurilor care pleaca spre Grecia. Am inteles bine, iar pentru un asemenea "pass" platesti 80 euro care acopera drumul dus/intors, iar pe ruta Salonic/Atena nu platesti nimic in plus daca nu rezervi cuseta? Imi mai poti spune inca ceva, te rog, care este suma minima necesara de aratat la romani/bulgari/greci, si ce altceva in afara de bani/asigurare medicala/eventual o rezervare hotel on line? Am inteles ca in special grecii sunt foarte "cusurgii" si duri: e adevarat? Multumesc mult pentru ajutor.
nic_biso
Orar trenuri: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en (From: Bucuresti To: Athenes / Thessaloniki)
Nu stiu sa existe cuseta intre Salonic si Atena; chiar daca ar fi, nu-i vad rostul, ca e deja ziua, doar nu dormi 24 de ore pana la Atena...
Cat despre frontiera, cel mai bine ar fi sa suni la 9590 (daca esti din Bucuresti) sau 959 (din afara Buc).

Oricum, daca si dupa 1 ianuarie, noi, ca cetateni romani, o sa fim intrebati de fiecare data unde ne ducem si de ce... eu o sa le raspund... ca e treaba mea, sunt cetatean european, pot sa ma duc unde vreau eu... M-am saturat sa fiu intrebat de fiecare data aceleasi lucruri... N-am avut probleme niciodata, dar pur si simplu m-am saturat de atatea intrebari.... Voi nu?
alexxxxx
Orarul CFR in trafic international: http://www.cfr.ro/calatori/romana/mers_extern.html
asshole
QUOTE(artemys @ Nov 6 2006, 12:56) *
Stici cumva, cei care au fost jefuiti, din ce ati mai auzit si voi, ce fel de locuri aveau? cuseta de 2 persoane clasa I, cuseta de patru persoane clasa a 2-a, sau bilet obisnuit in compartiment?

Vagon de dormit, clasa I, 2 locuri in compartiment. Era o doamna foarte indignata pe hol care vorbea tare ca sa auda toata lumea, care spunea ca era singura in compartiment si atipise, apoi s-a trezit cu cineva in compartiment care lucra la bagajele ei. L-a intrebat ce cauta si i-a raspuns in romaneste (!) ca nu cauta nimic, apoi a iesit politicos. Povestea ei.
Mie personal mi-au incercat, si chiar pe jumatate descuiat, compartimentul la dus. La intors aveam un soi de capsunar tip ninja care spunea ca abia asteapta sa ii intre un nefericit in compartiment, doamna care vorbea tare, si am reclamat si eu ce s-a intamplat la dus insotitoarei, si ca prin miracol nu a mai incercat nimeni nimic.

QUOTE(dianita_arh @ Nov 6 2006, 13:14) *
Asa ca hai sa nu mai ne panicam atata ca daca e sa o luam asa: cu avionul nu mergi ca sunt teroristi si se prabuseste, cu autocarul ramai inzapezit (si faci 24 de ore), iar cu vaporul...daca ingheata Dunarea? Si inca o chestie: de Craciun si Revelion trenul este full. Ne luam masuri de precautie dar sa nu exageram. Ca asa nu mai mergem nicaieri.

In caz ca nu esti de la CFR sau OEBB, iti doresc o calatorie placuta si sigura.

N-am comentat decat experienta personala cu trenul de Viena, si am postat cu "no comment" ce s-a auzit in presa. Nu imi pasa prea tare nici intr-un fel nici in altul ce decizii iau altii. De curiozitate, intreaba si insotitorul care iti ia biletul cand urci in tren despre jafuri, si o sa iti explice totul despre scara si cum sa o legi de clanta. Vacanta placuta!

QUOTE(mirwoona @ Nov 6 2006, 15:39) *
e normal sa mai existe cate o intamplare si de acolo sa se faca mare valva...dar poate e si din cauza ca acele persoane nu au fsot suficient de atente.

De acord, insa atentie inseamna sa stai treaz toata noaptea cu ochii pe usa, sau sa legi clanta cu o sfoara de scara si sa speri ca e suficient. Daca ti se par conditii bune in care sa-ti petreci mai mult de 30 de ore de concediu, da-i inainte.
lucian14
Voiam sa intreb daca stie cineva traseul cu opririle trenului Dacia...daca are oprire in gara Szombathely inainte de a iesi din Ungaria?

Voiam sa intreb daca stie cineva traseul cu opririle trenului Dacia...daca are oprire in gara Szombathely inainte de a iesi din Ungaria?
dianita_arh
Ploieşti Vest 17.29 - Sinaia 18.18 - Predeal 18.42 - Braşov 19.12 - Sighişoara 21.04 - Mediaş 21.34 - Blaj 22.10 - Alba Iulia 22.42 - Simeria 23.30 - Deva 23.47 - Arad 01.40 - Curtici 02.00 - Budapesta Keleti 05.17 - Viena 09.10
Nicanor
am fost si nu mi s-a intamplat nimic, nici tur, nici retur. adevarat ca eram cinci dar s-a dormit bine....
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.