Revin cu amanunte legate de calatora cu trenul la Viena, dar de data asta din partea sotiei:
La plecarea din Gara de Nord, la urcare in tren ne-au intampinat niste tigani. Erau doua fete cu bagaje la scara si ei erau extrem de amabil sa le ajute la bagaje. Tipa ia refuzat si unu din ei a insistat punand direct mana pe geanta. Atunci tipa sa scandalizat si ia luat genta cu forta, la care tiganu a injurato... Asta a fost asa, de intampinare!
Trenu a plecat cu juma de ora intarziere din Gara. Am stat in cuseta cu o doamna in varsta iar langa cuseta noastra mai era un tip tanar. Eu cand mam urcat in tren, dupa tot ce am citit pe forum, am trecut la actiune: am cerut nr. de tel. nasului, l-am avertizat ca o sa baricadez usa, etc... Evident ca nasu ne-a asigurat ca nu o sa se intample nimic in Rromania, ca intradevar au fost probleme dar doar dupa Curtici, oricum nu a vrut sa dea nr. de mobil, cica il gasim la cuseta 11(sic!). Nasu era si el un pic mai tuciuriu. Cu comportamentul meu i-am alertat si pe ceilalti din jurul meu si saracul tip de langa noi...s-a speriat, ca el era singur si vrea sa doarma...dar acu ce sa faca?...
Pe la 10 am hotarat sa dorm, ca doar nu o sa se intample ceva in Rromania, NU?
Nu au trecut nici 5 minute si cineva a incercat sa intre. Am facut galagie, am batut in usa si l-am intrebat ce vrea. Au raspuns ceva dar nu am inteles ce, ca era zgomot, in fine au plecat...
S-a trezit si colega de cuseta, a tipat si ea putin la ei...ideea e ca s-a speriat si ea...dar cu toate astea ea vroia la WC. Si eu avem nevoie dar imi era frica sa ma duc. In fine m-am dus eu prima si la WC am auzit scandal pe hol. Erau niste tigani daia de satra, palarii, fuste, tot tacamu...Eu am fugit repede in camera si acum a plecat cucoana la WC. Eu, cum a iesit cocoana din cuseta, am INCHIS USA!
A intrat in cuseta si a inceput sa dea TELEFOANE! Evident ca la sunat pe Gigi, sotu! Eu radeam cu lacrimi la ce ii spunea...
"Da domne, suntem in trenu groazei! Vrea sa intre peste noi, sa ne dea cu spreiu domle!"
Nush cui ia dat telefon, cert este ca a sunat-o de doua ori de la politie pt. amanunte, iar in fiecare gara pana la Curtici s-a urcat politia si a controlat sa nu mai fie tigani pe hol. Deci se poate!
Politia s-a luat si de responsabilu de vagon si asta s-a enervat pe noi ca am facut scandal...ca cica nu nea batut nimeni la usa, ca poate o fi gresit cineva usa...nu ca ar fi avut alte intentii. Cred ca a fost cam sifonat de politie si nu ia picat bine. Dar pana la urma era treaba lui sa nu se plimbe nimeni la vag. de dormit! El cica "Ce suntem rasisti! Tre sa se duca si tiganii la restaurant!"(mie asta mi-a adus aminte de reclamele de ajutoarare a tiganilor)
Dupa faza asta am baricadat usa cu scara, dar usa era prevazuta deja cu incuietoare de interior montata cica dupa mai multe incidente... Dar oricum nu am mai putut sa dorm deloc!
Totu a mers bine pana la Budapesta unde am stat in depou 2 ore si cred ca ne-a cuplat cu alt tren, deoarece a oprit in mult mai multe statii decat erau prevazute. Asta a mai insemnat inca o ora jumate in plus intarziere.
Am ajuns intr-un final apoteotic in Viena. la 13.10 in loc de 09.10.
4 ORE INTARZIERE, o noapte nedormita, scandal cu nasu, stress... ce sa mai o experienta de neuitat!
Ideea e ca mai trebe sa ma si intorc. Nasu m-a asigurat ca problemele sunt la intoarcere in Bucuresti! Acu nush daca s-a razbunat pentu sifonarea din Rromania sau chiar asa o fi... o sa vad, dar clar o sa tin usa baricadata!
Calatoria asta nu a insemnat doar o noapte pierduta dar si bani pierduti!
Tarifele pt. tel. mobile sunt criminale, in urma experientei asteia eu am reusit sa cheltui 400 mii pe telefoane si evident ca si sotul meu tot cam atat. Deci cu si fara hoti tot peacolo am ajuns.
Pe viitor o sa facem un efort si o sa plecam cu avionul, oricum NOI NU RECOMANDAM NIMANUI TRENUL ACESTA!
decat daca esti cautator de senzatii tari!
Eu am avut dificultati in a gasi poze cum arata cusetele...asa ca atasez o poza cu noua incuietoare!
O sa revin cu amanunte privind calatoria de intoarcere in Rromania.
Calatorii placute!