Salutare la toata lumea...
Am si eu nevoie de un sfat... doresc sa cumpar o combina frigorifica si as alege una din variantele de mai jos:
1. Electrolux
ENB 38400 W, din gama Premium de la Electrolux, deci 3 ani garantie, 1 compresor, NO FROST la congelator, iar cei din magazin au spus ca sunt facute in Germania, insa nu erau expuse, deci nu pot sa confirm, iar compresoarele am inteles ca sunt facute in Brazilia
2. Electrolux
ENB38000W, e la fel ca cel mai de sus, insa fara LCD, e analog si nu e din gama Premium, 1 compresor, NO FROST la congelator
3. Electrolux
ERB 40402 W?, nu e NO FROST la congelator si are 2 compresoare,
3. Bosch
KGS39X01?, nu e NO FROST, 2 compresoare, volum ceva mai mic la frigider 262l decat Electrolux care are 291l, cu compresoare Danfoss au spus cei din magazin, insa nu le-am vazut cu ochii mei
Din informatiile care le-am aflat si de pe forum si de la altii... alimentele se dezhidrateaza daca in frigider sistemul de racire e NO FROST, asa ca nu prefer FULL NO FROST fiindca nu ma incanta sa pun folie la toate alimentele care le voi tine in frigider. De asemenea, am mai inteles de la cineva care face service la frigidere, ca cele NO FROST sunt mai sensibile la fluctuatiile de tensiune electrica. Eu sunt din Iasi si cei de la EON isi cam bat joc de noi... de multe ori observ cum palpaie becurile in apartament... deci iau si chestia asta in considerare.
Diferenta de consum intre modele este destul de mica... din calculele mele.. undeva la 30-40 RON pe an, deci nu iau in considerare acest aspect. De pe forum am inteles ca cele cu 2 compresoare ar fi mai fiabile... insa din ce mi-au spus cei din service, nu este mare diferenta... singurul avantaj ar fi ca poti opri congelatorul daca nu il folosesti... ceea ce nu prea va fi aplicabil in cazul meu.
Si partea electronica de la display-ul LCD am inteles ca e sensibila la fluctuatiile de tensiune... insa tind sa cred ca nu va fi nevoie sa ne intoarcem la Albalux ca sa ne ferim de aceste situatii...
Preturile se invart intre 16-21 mil... depinde si de unde il voi achizitiona...
Are cineva un sfat util?
Merci.