Keto
6th September 2007, 18:34
QUOTE(zodrac @ Sep 5 2007, 12:03)

Are cineva idee ce inseaman clasa de climatizare la un Frigider?
Este posibil sa te referi la clasa climatica, respectiv capacitatea aparatului de a functiona intr-o anumita zona geografica, cu trimitere directa la temperatura asteptata a mediului ambiant.
Cu alte cuvinte, se garanteaza functionarea/performantele produsului intr-un anumit interval al temperaturii mediului ambiant.
Clasificarea este :
SN (sub-Normal) - temperatura mediului ambiant 10-32C
N (Normal) - temperatura mediului ambiant 16-32C
ST (sub-Tropical) - temperatura mediului ambiant 18-38C
T (Tropical) - temperatura mediului ambiant 18-43C
razvan c
7th September 2007, 17:59
QUOTE(CGI @ Sep 6 2007, 13:36)

Am cumparat acum un an un Electrolux ENB 3850 senzori, alarme, no frost.... cica sa ma tina o viata... a murit la un an. Dau telefon la Ledaserv SRL fisma care se ocupa cu service Electrolux ( si nu numai .. Indesit Ariston etc samd) in Galati. Cand aud " Aaa combina Electrolux... stiu ce are ca sunt defecte toate) . Vine , se uita 1 min "OK cum spuneam senzor defect propusa la schimbare) . Si a inceput calvarul. Ma duc la magazin " Nu ...ca e propusa ptr schimbare" ma duc la Ledaserv .. OK trimit la centrul service din Bucuresti care da OK-ul. In cat timp il am ? intreb eu nevinovat . "in 1 saptamana" si stai si asteapta ...nimic.
Iar la Ledaserv . Astia ca nu ca ei nu dau telefon la cei din Buc. sa dau eu . OK dau .. dar sun de atunci si nu raspunde nimeni ( ptr amuzament si cine nu crede 021 451 20 30) Nu stiu ce fac aia dar nu raspunde nimeni niciodata. Intru pe site-ul Electrolux Ro. si le dau mesaj ce si cum ... sanatate ..nici un reply. Ma duc la OPC. OK o sa va dam raspunsul in 30 de zile .. dar sa stiti ca suntem f incarcati ... cred ca o sa dureze mai mult.
Sa nu innebunseti ? deci am mai bine de 1 luna fara frigider vara ... ca dc era iarna mai mergea.
Dc o sa vedeti prin Galati un tip cu o pancarda mare "NU VA CUMPARATI ELECTROLUX CA SUNT DE KKT" sa stiti ca eu sunt ca ma bate gandul ... macar poate vine o televiziune si asa sa se miste si astia .
Deci fratilor dc mai auziti pe cineva ca Electrolux sunt bune da-ti un telefon la serviceul din localitate si va piere cheful de cumparat.
de la ce magazin ai cumparat produsul ?
sigur cei de la leda serv nu au primit confirmare de inlocuire ?
daca nu ai rezolvat,iti eu nr de tel al dir de service al electrolux.
CipiO
9th September 2007, 19:54
Hop și io! Foarte tare threadul asta! mai aveam nițel și-mi cadea capu' pe tastatura azi-noapte
dar l-am dovedit. Și ca să mai pun niște paie pe foc. mă gândesc sa arunc in discuție și Hotpoint Ariston. Ce compresor folosesc? Păreri pro/contra, mai ales părerile eventualilor posesori sunt mai mult decît binevenite.
Ma gândesc să achiziționez Hotpoint Ariston MTP 1912 F http://www.ariston.com.ro/index.php?page=product&id=1139
tcostea
10th September 2007, 07:10
Salutare,
Am si eu o rugaminte la voi...
Incerc de 2 saptamani sa imi cumpar o combina frigorifica si nu stiu exact ce model merita..In principiu mi-as dori ceva mare si cu clasa de energie A+ , pentru o familie care il intrebuinteaza la cea mai mare capacitate...
Astfel nu am pasiuni cu frost sau NO FROST , 1 compresor sau 2 si asa mai departe..Vrea ceva care poate sa fie cu un copresor pe sistem clasic atata timp cat e suficient de bun sa-si faca jobul adica sa raceasca de la lapte la br!
Din ce am gasit prin magazine am vazut la altex o combina ELECTROLUX ERB40003W cu un singur compresor si tehnologie clasica...
Pe net la www.kumparaturi.ro acelasi model e cu 1 mil mai ieftin...
Deci ce parere aveti???Merita asta sau mai caut...
Mult'am fain!
CLAXON
12th September 2007, 18:15
QUOTE(Keto @ Aug 1 2007, 17:59)

Consumul indicat in fisa tehnica se obtine in conditii standard (de clasificare) si este util la comparatia intre produse. In conditii reale, valorile depind de extrem multi factori : temperatura camerei, numar de deschideri usa, durata deschiderii usii, grad de incarcare cu alimente etc. Este bine sa adaugi cam 15-20% mai mult fata de consumul indicat la clasificarea produsului.
Oricum, pentru cele 2 aparate care deja au ani buni de functionare, mult peste durata recomandata de producator, au intervenit deja uzuri :
- scadere debit compresor
- posibile neetanseitati ale usilor
- izolatie termica imbatranita
Cam toate aceste uzuri conduc catre o singura directie : crestere consum
In mod normal, daca lampa rosie s-a aprins la congelator, inseamna ca temperatura a crescut in interior pana la -12 C, fata de -18C cat este minimum necesar. Daca lampa s-a stins ulterior, cauza poate fi numai o deschidere prelungita a usii sau o pana de curent.
La frigider, problema a fost cu siguranta depunerea excesiva de gheata/zapada in zona compartimentului de congelare - daca se acumuleaza excesiv, scade si performanta de racire in frigider (circulatia naturala a aerului in interiorul frigiderului este ingreunata)
Este posibil ca sa inregistrezi un consum de 1.3-1.5 KWh/zi la congelator (cel cu 5 sertare) si 1.0-1.2 KWh/zi la frigider.
Daca vei cumpara un produs care inglobeaza si congelator si frigider, in clasa A sau A+, trebuie sa te astepti ca in compartimentul frigider sa obtii o temperatura medie de 5C - vechiul frigider putea obtine in anumite zone si 1-2-3 C.
Performante de racire pentru compartimentul frigider, apropiate (si chiar mai bune) cu cele ale vechiului frigider, vei putea gasi numai la frigiderele no-frost.
Consumul asteptat al unui frigider no frost cu volum apropiat de volumul insumat al celor 2 aparate pe care le ai (400 litri) este de cca 1.5..1.9 KWh/zi .
Oricum, cele 2 produse pe care le ai , ar cam fi trebuit inlocuite.
am o situatie asemantoare numai ca in loc de congelator am un Fram 180...intrebarea este consumul unei combine no-frost de aprox 200-300 litri va depasi consumul arcticului de peste 20 de ani?
lucky5strike
12th September 2007, 19:44
Salut!
Am avut incredere in oferta Domo privitoare la reducerile de pana la 10% practicate pentru comenzile facute prin telefon sau internet. Au fost cinstiti si au acordat reducerea, nimic de zis...
Problema este ca mi-au livrat un frigider lovit in fata, la usa congelatorului. Incredibil! Oare e posibil asa ceva? Sunt indignat ca niciodata in viata mea. Fac si eu comert, livrez la clienti produse. Poate sunt de moda veche, dar daca un client are ceva sa-mi reproseze, ma simt foarte rau. M-am dus la domo la magazin si au inceput sa faca pe nevinovatii si sa traga de timp, dor doar m-or demoraliza.
Ati mai fost in asemenea situatii? Cum ati rezolvat?
alexckriss
15th September 2007, 12:42
am mai gasit ceva in oferta de la domo:
http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_...desit_BAN_33_NF
http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_...rlpool_ARC_5564
ar merge una din ele? din ce am vazut pe site-ul domo Indesit se vinde cel mai mult, sa fie buna firma sau doar acceptabila la pret?
m-am cam saturat sa tot caut in stanga si-n dreapta, trebuie sa ma hotarasc la ceva dar tot nu stiu la ce.
razvan c
18th September 2007, 19:25
QUOTE(lucky5strike @ Sep 12 2007, 18:44)

Salut!
Am avut incredere in oferta Domo privitoare la reducerile de pana la 10% practicate pentru comenzile facute prin telefon sau internet. Au fost cinstiti si au acordat reducerea, nimic de zis...
Problema este ca mi-au livrat un frigider lovit in fata, la usa congelatorului. Incredibil! Oare e posibil asa ceva? Sunt indignat ca niciodata in viata mea. Fac si eu comert, livrez la clienti produse. Poate sunt de moda veche, dar daca un client are ceva sa-mi reproseze, ma simt foarte rau. M-am dus la domo la magazin si au inceput sa faca pe nevinovatii si sa traga de timp, dor doar m-or demoraliza.
Ati mai fost in asemenea situatii? Cum ati rezolvat?
ce frigider ?
CLAXON
22nd September 2007, 14:43
Click pentru a vizualiza atașamentul vreau asa ceva....ce parere aveti?
A mai intrebat cineva cu cateva posturi in urma despre acest model....nu s-a raspuns.
mircea-teodor
22nd September 2007, 20:45
Salutare.Pentru toti cei care intreaba de frigidere , mai ales de Beko, am achizitionat acum o luna si mai bine combina BEKO BKEX386PLUS, http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...itemId=664.Sunt foarte multumit de ea.Consumul este foarte redus in comparatie cu frigiderul de trompeta pe care il aveam.Oricum pretul este mai mare cu 100 ron decat in luna in care l-am cumparat , dar pe net,www.shopix.ro, sau la alte site-uri se gasesc la un pret mult mai mic.Daca stai in Bucuresti te-ai scos ca nu mai platesti taxa de transport.Oricul Beko a cumparat Artic si sunt 95 % asemanatoare.Cred ca sistemul 1 compresor + o electrovalva este ideal in consumul redus de energie.
soruncan
23rd September 2007, 19:28
Salutare.
Am cumparat de curand de la domo o combina frigorifica marca LG model GR-B399PQA (http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/LG/Combina_frigorifica_LG_GR-B399PQA) si am urmatoarea dilema: in toate prospectele despre combina respectiva de pe net scrie ca are si functia "alarma usa deschisa", dar nu stiu cum se manifesta pentru ca la combina mea nu se intampla nimic daca las usa deschisa mai mult timp. Ma poate lamuri cineva cu alarma asta? In rest sunt foarte multumit de ea. sa fie contrafacuta combina mea si sa-i fi scos functia respectiva?
Multumesc.
mircea-teodor
23rd September 2007, 19:44
QUOTE(mircea-teodor @ Sep 22 2007, 21:45)

Salutare.Pentru toti cei care intreaba de frigidere , mai ales de Beko, am achizitionat acum o luna si mai bine combina BEKO BKEX386PLUS,
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...itemId=664.Sunt foarte multumit de ea.Consumul este foarte redus in comparatie cu frigiderul de trompeta pe care il aveam.Oricum pretul este mai mare cu 100 ron decat in luna in care l-am cumparat , dar pe net,www.shopix.ro, sau la alte site-uri se gasesc la un pret mult mai mic.Daca stai in Bucuresti te-ai scos ca nu mai platesti taxa de transport.Oricul Beko a cumparat Artic si sunt 95 % asemanatoare.Cred ca sistemul 1 compresor + o electrovalva este ideal in consumul redus de energie.
La combina mea , de mai sus, BKEX386PLUS, alarma de usa deschisa sa activat dupa 24 de ore de la conectarea combinei la retea.Dupa 1 minut incepe sa bipaie.E un lucru bun dar cateodata si stresant mai ales cand cureti putin frigiderul.Cauta pe alte site-uri despre combina ta si vezi poate ca acolo nu scrie de alarma.Multe firme pun opbtiuni in plus sau arata alte poze ale produselor numai ca sa atraga clientii.
soruncan
28th September 2007, 21:27
QUOTE(mircea-teodor @ Sep 23 2007, 20:44)

La combina mea , de mai sus, BKEX386PLUS, alarma de usa deschisa sa activat dupa 24 de ore de la conectarea combinei la retea.Dupa 1 minut incepe sa bipaie.E un lucru bun dar cateodata si stresant mai ales cand cureti putin frigiderul.Cauta pe alte site-uri despre combina ta si vezi poate ca acolo nu scrie de alarma.Multe firme pun opbtiuni in plus sau arata alte poze ale produselor numai ca sa atraga clientii.
Enervant este ca pe toate site-urile unde am gasit combina asta scrie de functia asta si mai ales pe site-ul oficial LG ( http://ro.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...p;model=NOTHING ). Pana unde poate merge nesimtirea in tara asta?
VODAFONUL
29th September 2007, 07:27
Fratilor ....NU va atingeti de electrolux !!!
Mi-am luat 1 buc ENB ..xxx , cu electrovalva, full no frost, cu afisaj electronic al temp , control separat etc....cititi ce am scris atunci ...am fost f multumit 3 luni. Temp era 4 grd in frig si -18 in cong STAS
Am mai facut si GRESEALA sa-i laud, si niste prienteni au cumparat si ei acelasi model
Al lor s-a stricat primul - PLACA ELECTRONICA -
Si acum si al meu ....a luat-o razna , ticaie, merge in continuu, in frigide 2 grd, in congelator -10, etc
DECI DIN 2 NOI CUMPARATE S-AU STRICAT 2 - Procentaj 100 %
efflorin
2nd October 2007, 23:25
Salutari tuturor
As vrea sa-mi cumpar o combina frigorifica no-frost (cu racitorul mai mare de 240 l) in valoare de 16-18 milioane lei.
Dupa ce am citit aproape tot ce s-a scris pe aici pe forum inca tot sunt foarte nelamurit. Unul dintre aspectele care ma intereseaza foarte tare este fiabilitatea combinelor. Nu vreau sa-mi las frigiderul mostenire nepotilor dar nici nu vreau ca dupa cateva luni (sau 1-2 ani) sa am probleme si sa trebuiasca sa umblu cu aparatul prin service-uri.
Daca am inteles eu bine intr-un clasament al fiabilitatii si calitatii pe primul loc este LIEBHERR dar acesta este prea scump pt. bugetul meu. Ma intereseaza care ar fi marca sau marcile care s-ar afla pe locul doi.
Cu multumiri anticipate
Florin
efflorin
3rd October 2007, 23:01
Vad ca nimeni nu poate sa-mi dea nici un sfat.
Incerc sa reformulez intrebarea. Care dintre marcile: Ariston - Electrolux - Bosch - Siemens este mai buna? Este vreo diferenta intre ele?
Keto
4th October 2007, 08:12
QUOTE(efflorin @ Oct 4 2007, 00:01)

Vad ca nimeni nu poate sa-mi dea nici un sfat.
Incerc sa reformulez intrebarea. Care dintre marcile: Ariston - Electrolux - Bosch - Siemens este mai buna? Este vreo diferenta intre ele?
Intre cele enumerate, mergi pe Ariston.
Eu am Beko - o varianta similara DEN477WD - de cca 3 ani si sunt extrem de multumit (volum, performanta racire). Consumul este insa cam mare (similar cu toate no-frost) .
kronosro
4th October 2007, 08:39
QUOTE(efflorin @ Oct 3 2007, 00:25)

Salutari tuturor
As vrea sa-mi cumpar o combina frigorifica no-frost (cu racitorul mai mare de 240 l) in valoare de 16-18 milioane lei.
Dupa ce am citit aproape tot ce s-a scris pe aici pe forum inca tot sunt foarte nelamurit. Unul dintre aspectele care ma intereseaza foarte tare este fiabilitatea combinelor. Nu vreau sa-mi las frigiderul mostenire nepotilor dar nici nu vreau ca dupa cateva luni (sau 1-2 ani) sa am probleme si sa trebuiasca sa umblu cu aparatul prin service-uri.
Daca am inteles eu bine intr-un clasament al fiabilitatii si calitatii pe primul loc este LIEBHERR dar acesta este prea scump pt. bugetul meu. Ma intereseaza care ar fi marca sau marcile care s-ar afla pe locul doi.
Cu multumiri anticipate
Florin
Sint de acord cu tine cu privire la Liebherr. Celor care isi permit, il recomand. In plus , sint singurii pe piata care dau 4 ani garantie...
tparaschiv
6th October 2007, 19:09
Salutare
Dupa vreo 4 ore de citit subiectu'
trebuie sa iau o decizie despre urmatorul produs :http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/Electrolux/Combina_frigorifica_Electrolux_ERB_40402_W
Plusuri:
capacitate mare a frigiderului (cea mai mare la combina de 60 cm latime cred)
2 compresoare
LCD cu afisare temp
Full No Frost
Puteti sa imi dati si mie ceva detalii despre el ???(daca a mai cumparat cineva ?,defecte ,etc) tot ce am reusit sa descopar in magazin : compresoarele made in brazil (D-zeu cu mila ca numele nu l-am tinut minte ) restul cica asamblat in RO (probabil Satu-Mare )
am vrut sa iau LIEBHERR dar vad ca site nu mai au (redirectionare la .de) si alte firme prin Buc nu vind sau nu au pe stoc
,pe grivita nu mai sint daca are cineva o alta adresa .....................
efflorin
7th October 2007, 08:58
QUOTE(tparaschiv @ Oct 6 2007, 20:09)

Full No Frost
Din cate am vazut eu asta nu este No Frost
tparaschiv
7th October 2007, 09:23
asta nu e full no frost intradevar ,gresala mea, dar mai exista modelul 4003 aprox 1900 lei
sugestii ?????
kronosro
10th October 2007, 16:04

am vrut sa iau LIEBHERR dar vad ca site nu mai au (redirectionare la .de) si alte firme prin Buc nu vind sau nu au pe stoc

Incearca sa le scrii un mail . Nu pot sa cred ca nu mai au reprezentant in Ro.
Cel putin service si tot trebuie sa aibe.
aljarreau
12th October 2007, 16:36

QUOTE(kronosro @ Oct 10 2007, 17:04)

Incearca sa le scrii un mail . Nu pot sa cred ca nu mai au reprezentant in Ro.

Cel putin service si tot trebuie sa aibe.
Si eu am cautat LIEBHERR, dar nu mai exista nimic-nimic. Parca s-au evaporat frigiderele astea. Toate linkurile de pe net duc catre site-ul in germana...
Ce se intimpla??? Oare nu aveau vinzari si s-au decis sa plece?
N-am ajuns pe Grivita, dar va cred daca spuneti ca nu mai au magazin acolo. Mai stie careva de unde se mai pot cumpara frigire LIEBHERR in Romania?
tparaschiv
12th October 2007, 16:53
salut
2 chestiuni :
1. i-am gasit pe aia cu liebherr www.coldline.ro , magazin pe grivita (nimic de vazut acolo , au numai echipamente profesionale in showroom , am luat catalogul )
2. m-am hotarit (si cumparat
) la electrolux ERB 40402 W cu 2 compresoare etc din urmatorul motiv : nu pot sa dau 2400 lei pe un frigider pe care mi-l aduce in cel putin 4 saptamini si sa il mai si iau fara sa pun eu mina pe el
pt ca astea sunt conditiile la liebherr 
cam asta e sper sa nu fi luat teapa si o sa va tin la curent cu evolutia device-ului
Bafta
Techno
17th October 2007, 14:06
Salut, ce frigider (combina frigorifica) full no frost recomandati, din cele existente pe piata noastra? Care sunt avantajele unei combine full no frost si care sunt dezavantajele. La combinele cele cu dezghetare automata exista ceva munca din partea utilizatorului (curatare, stergere, etc.)?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.