Keto
1st August 2007, 16:59
QUOTE(alfa&omega @ Aug 1 2007, 15:26)

Dragii mei,
va rog sa imi spuneti si mie cat consuma un frigider Arctic clasic de acum 20 de ani (modelul cu o usa si un mic congelator sus, care se mai gaseste si acum pe piata cu schimbari minore), si cat consuma un congelator tot Arctic dinainte de revolutie (sa zicem 1985) care are un motor din 1996 (congelator tot clasic care mai e si acum pe piata).
ma intereseaza daca merita sa scap de acesti 2 consumatori (dar care functioneaza inca, chit ca nu sunt f multumit de racirea frigiderului si in vara asta congelatorul a stat cam mult pe culoarea rosie la termostat) si sa iau o combina frigorifica (clasa A sau A+) mai mare, care sa le inglobeze pe amandoua.
de ex e oferta in Selgros un Bosch KGV36V00 cu 2 compresoare, consum 343 kWh pe an cu 10 mil.
care ar fi cea mai buna firma (calitate pret) (diferenta dintre clasa A si A+ nu stiu daca o scoti) asa ca dupa ce m-am uitat cred ca se gaseste ceva mare la 10-11 mil.
multumesc pentru sfat
Consumul indicat in fisa tehnica se obtine in conditii standard (de clasificare) si este util la comparatia intre produse. In conditii reale, valorile depind de extrem multi factori : temperatura camerei, numar de deschideri usa, durata deschiderii usii, grad de incarcare cu alimente etc. Este bine sa adaugi cam 15-20% mai mult fata de consumul indicat la clasificarea produsului.
Oricum, pentru cele 2 aparate care deja au ani buni de functionare, mult peste durata recomandata de producator, au intervenit deja uzuri :
- scadere debit compresor
- posibile neetanseitati ale usilor
- izolatie termica imbatranita
Cam toate aceste uzuri conduc catre o singura directie : crestere consum
In mod normal, daca lampa rosie s-a aprins la congelator, inseamna ca temperatura a crescut in interior pana la -12 C, fata de -18C cat este minimum necesar. Daca lampa s-a stins ulterior, cauza poate fi numai o deschidere prelungita a usii sau o pana de curent.
La frigider, problema a fost cu siguranta depunerea excesiva de gheata/zapada in zona compartimentului de congelare - daca se acumuleaza excesiv, scade si performanta de racire in frigider (circulatia naturala a aerului in interiorul frigiderului este ingreunata)
Este posibil ca sa inregistrezi un consum de 1.3-1.5 KWh/zi la congelator (cel cu 5 sertare) si 1.0-1.2 KWh/zi la frigider.
Daca vei cumpara un produs care inglobeaza si congelator si frigider, in clasa A sau A+, trebuie sa te astepti ca in compartimentul frigider sa obtii o temperatura medie de 5C - vechiul frigider putea obtine in anumite zone si 1-2-3 C.
Performante de racire pentru compartimentul frigider, apropiate (si chiar mai bune) cu cele ale vechiului frigider, vei putea gasi numai la frigiderele no-frost.
Consumul asteptat al unui frigider no frost cu volum apropiat de volumul insumat al celor 2 aparate pe care le ai (400 litri) este de cca 1.5..1.9 KWh/zi .
Oricum, cele 2 produse pe care le ai , ar cam fi trebuit inlocuite.
Keto
1st August 2007, 17:14
QUOTE(uledu @ Aug 1 2007, 17:43)

salut
Dupa ce am citit toate cele 28 pagini, ieri (31.07.2007) am cumparat
Combina frigorifica Arctic K386B+. pana acum este OK, doar ca este deranjant zumzaitul care cateodata este destul de puternic. Daca ating combina sau imping usor de usa in spate acest zumzait dispare. Am citit cartea tehnica, unde scrie sa reglez picioarele, sa nu se atinga sticle in interior, sa nu fie proptit. COmbina este la nivel, sta f bine pe toate cele 4 picioare, si intradevar daca mai reglez putin picioarele dispare zumzaitul pentru a reaparea dupa un anumit timp. Eu ma gandesc nu este fixat foarte bine compresorul sau vaporizatorul. Nici frigiderul arctic vechi de 30 de ani nu face asa zgomot si merge mai uniform. Ce se poate face? inainte de a suna la service.
am cumparat combina si din considerente de patriotism, dar acum ma gandesc ca era mai bine daca ascultam de userii care spuneau ca au avut probleme cu Arctic
Multumesc anticipat pt ajutor, pareri.
Problema pe care descrii nu pare a fi un zgomot de vaporizare, mai degraba un zgomot mecanic.
Observatiile pe care le-ai facut indica fie :
- o pozitionare incorecta (de ce dispare zgomotul atunci cand misti aparatul ?)
- o problema la fixarea compresorului
- o problema la conductele circuitului frigorific exterior (vibreaza sau ating carcasa).
In ultimele 2 situatii, posibil s-a intamplat ceva la transportul aparatului.
Daca pardoseala este din ceramica (gresie), incearca sa plasezi sub aparat - in zona din picioarelor din spate un material care sa amortizeze vibratiile (poate fi si ceva textil sau de cauciuc).
Daca nu obtii rezultate, scrie un mail - http://www.arctic.ro/Pages/Support/Warranty/CallCenter.aspx
uledu
1st August 2007, 19:41
QUOTE(Keto @ Aug 1 2007, 18:14)

Problema pe care descrii nu pare a fi un zgomot de vaporizare, mai degraba un zgomot mecanic.
Observatiile pe care le-ai facut indica fie :
- o pozitionare incorecta (de ce dispare zgomotul atunci cand misti aparatul ?)
- o problema la fixarea compresorului
- o problema la conductele circuitului frigorific exterior (vibreaza sau ating carcasa).
In ultimele 2 situatii, posibil s-a intamplat ceva la transportul aparatului.
Daca pardoseala este din ceramica (gresie), incearca sa plasezi sub aparat - in zona din picioarelor din spate un material care sa amortizeze vibratiile (poate fi si ceva textil sau de cauciuc).
Daca nu obtii rezultate, scrie un mail -
http://www.arctic.ro/Pages/Support/Warranty/CallCenter.aspx
multumesc mult de raspuns.
Nu este vorva de zgomotul de la vaporizor, alea is OK, adica le aud, sunt niste zgomote chiar ciudate care se aud doar daca esti langa frigider si care cred ca sunt oarecum normale.
-in legatura cu pozitionarea, eu am tot incercat sa reglez picioarele sa nu mai sune, dar zumzaitul reapare. frigiderul este stabil adica sta f bine pe toate 4 picioarele, nu are joc.
- si eu cred ca este o problema cu fixarea compresorului, si la transport se auzeau zgomote ca si cum ar fi ceva desprins acolo la compresor, cred ca in mod normal compresorul este bine prins si nu are ce sa sune in el.
- conductele circuitului exterior nu ating carcasa, cel putin vaporizatorul este fixat bine, acum acolo la motor nu m-am uitat.
combina este pe gresie, o sa incerc sa pun cauciuc sub picioarele din spate
sper sa gasesc o solutie, altfel o sa trimit mail la adresa mentionata de tine. oricum mie nu mi se pare normal ca la o combina noua sa vibreze chiar asa, parca nu a fost strans bine piulite, sau ceva de genu asta
multumesc mult
mircea-teodor
2nd August 2007, 09:57
QUOTE(mircea-teodor @ Jul 23 2007, 17:23)

SALUTARE
Si eu m-am gandit la o combina cu 2 compresoare.La un Beko :
http://www.shopix.ro/produs-Beko-BK-3862-WD_22592.htmlPuteti sa-mi spuneti ceva despre aceasta firma(aparat)?
Va multumesc.
Va rog urgent sa ma ajutati.[font="Arial Black"][/font]
Am gasit o combina Artic cu 2 compresoare la magazinul Plus si nu stiu ce sa fac .Ce sa i-au Beko cel de sus sau Artic:http://www.plus-discount.ro/cmspublic/ro_RO/nonfoodproducts/KW_31.pdf
Ma grabesc pentru ca la Plus oferta este de o saptamana iar aparatele la oferta sunt putine.
Va multumesc.
Keto
2nd August 2007, 10:21
QUOTE(mircea-teodor @ Aug 2 2007, 10:57)

Va rog urgent sa ma ajutati.[font="Arial Black"][/font]
Am gasit o combina Artic cu 2 compresoare la magazinul Plus si nu stiu ce sa fac .Ce sa i-au Beko cel de sus sau Artic:http://www.plus-discount.ro/cmspublic/ro_RO/nonfoodproducts/KW_31.pdf
Ma grabesc pentru ca la Plus oferta este de o saptamana iar aparatele la oferta sunt putine.
Va multumesc.
Aparatele sunt relativ similare, volume aproape identice, 2 compresoare, sistem de control cu termostat mecanic.
Garantie Arctic 3 ani, Beko 2 ani
Beko are dozator de apa, Arctic nu.
Beko are antibacteria, Arctic nu.
Depre cum arata, decizia este la tine.
Opinia mea,
+ pentru Arctic (3 ani)
+ pentru Beko - dozator si aspect
laurentiu_206
2nd August 2007, 12:28
Domnilor, va rog sa ma lamuriti cu un lucru despre care n-am gasit in ultimele 6-7 pagini:
Orice combina este incastrabila sau numai unele au aceasta oprtiune? Care sunt particularitatile lor?
Keto
2nd August 2007, 17:01
QUOTE(laurentiu_206 @ Aug 2 2007, 13:28)

Domnilor, va rog sa ma lamuriti cu un lucru despre care n-am gasit in ultimele 6-7 pagini:
Orice combina este incastrabila sau numai unele au aceasta oprtiune? Care sunt particularitatile lor?
Electrocasnicele incastrabile in mobilier(built-in) sunt aparate specializate si difera, in functie de tipul lor (masini de spalat rufe/vase, frigidere, plite/cuptoare, hote) intr-o masura mai mica sau mai mare de modelele obisnuite (free-standing).
Specific pentru frigorifice sunt aspecte legate de carcasa (finisaje pereti laterali, posibilitatea de a monta pe usa/usi blat de mobilier, rama intarita pentru incastrare). De obicei partea frigorifica este asemanatoare la modele "free-standing" si gemenele lor "built-in". Cativa dintre producatori folosesc un condensator(schimbatorul de caldura de culoare neagra din spatele/nisa inferioara a aparatului) mai mare, special ca transferul caldurii in spatii inchise (in interiorul mobilierului) sa se produca fara sa afecteze performantele aparatului. In manualul de instructiuni exista informatii complete despre distantele care trebuie pastrate fata de peretii mobilierului si punctele de fixare.
Pentru cele neincorporabile, exista indicatii privind spatiile libere minimum necesare in spatele, pe partile laterale si deasupra aparatului, daca sunt montate in nise.
Concluzia ar fi ca frigiderele incorporabile sunt semnificativ diferite de cele neincorporabile. Incorporarea in mobilier a unui frigider neincorporabil trebuie facuta cu precautie - oricum nu este o solutie corecta, este un paleativ.
uledu
2nd August 2007, 17:33
QUOTE(uledu @ Aug 1 2007, 17:43)

..
Dupa ce am citit toate cele 28 pagini, ieri (31.07.2007) am cumparat
Combina frigorifica Arctic K386B+. pana acum este OK, doar ca este deranjant zumzaitul care cateodata este destul de puternic. Daca ating combina sau imping usor de usa in spate acest zumzait dispare. Am citit cartea tehnica, unde scrie sa reglez picioarele, sa nu se atinga sticle in interior, sa nu fie proptit. COmbina este la nivel, sta f bine pe toate cele 4 picioare, si intradevar daca mai reglez putin picioarele dispare zumzaitul pentru a reaparea dupa un anumit timp. Eu ma gandesc nu este fixat foarte bine compresorul sau vaporizatorul. Nici frigiderul arctic vechi de 30 de ani nu face asa zgomot si merge mai uniform. Ce se poate face? inainte de a suna la service.
...
dupa ce am tot incercat sa reglez picioarele etc, am tras combina frigorifica de la perete si m-am uitat la compartimentul compresorului. imediat am gasit problema. compresorul este montat pe patru picioare de cauciuc care au si o parte metalica in varf. ca modalitate de contentie sunt folosite 2 bucati de tabla care au gauri prin care intra clemele de la picioare si care se torsioneaza. aceste 2 table aveau un joc destul de mare si, vibrand, produceau zumzetul acela puternic la contactul cu clemele picioarelor. am bagat 4 bucati de cauciuc intre cleme si table si am rezolvat problema
este f silentios frigiderul acum
am facut
ca sa se inteleaga mai bine. oricum mi se pare ciudat ca producatorul nu s-a gandit sa puna ceva cauciuc intre cele 2 metale.
laurentiu_206
3rd August 2007, 18:39
Daca pentru a incastra un frigider normal as monta 2 ventilatoare la suprafata, unul jos care sa impinga aerul rece in interior si unul sus care sa-l scoata pe cel cald as realiza fluxul de aer necesar unei bune functionari?
corinamirela
5th August 2007, 04:15
VA ROG FRUMOS DATI-MI SI MIE UN SFAT.AM CITIT DE CATEVA ORI COMENTARIILE VOASTRE,DAR NU MA POT HOTARI.NU DISPUN DE MULTI BANI,DAR VREAU SA-MI CUMPAR SI CEVA BUN.DECI,M-AM GANDIT LA LIEBHERR CU302109(11milioane),DAR CAPACITATEA FRIGIDERULUI E FOARTE MICA.ASA CA AM TRECUT LA SIEMENS KD33VV00(10milioane),MAI MARE CU 35LITRI SI CU VENTILATOR.PE UN SITE STRAIN SE EXPLICA DE CE E MAI BUNA COMBINA CU 2 COMPRESOARE,ASA CA AM LUAT IN CALCUL SI BOSCH KGV 36VOO CU 2 COMPRESOARE(10 MILIOANE),CU TOATE CA AJUNSESEM LA CONCLUZIA CA BOSCH NU AR FI PREA BUNE(ORICUM SUB LIEBHERR SI SIEMENS).DAR TOATE 3 AU CAPACITATEA MICA,ASA CA MA GANDESC SI LA UN ELECTROLUX(ARE CAPACITATEA MARE),DAR AM CITIT SI MULTE PARERI CONTRA ACESTEI MARCI.NU VREAU ARCTIC,ZANUSSI,WHIRLPOOL SI INDESIT AU TOTUL INCAPSULAT SI DACA SE STRICA CEVA NU SE POATE REPARA,IAR DESPRE GOREJNE AM CITIT CA IN ULTIMUL TIMP AU FOST INLOCUITE SUTE DE COMPRESOARE SI NU RISC SA NIMERESC UNA DIN ACELASI LOT.DECI CE PARERI AVETI DESPRE CELE ALESE DE MINE,EXCEPTAND LIEBHERR CARE STIU CA E CEA MAI BUNA?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
aci
5th August 2007, 20:33
Nu am reusit sa mai gasesc liebherr-ul pe care-l doream asa ca m-am orientat pt.Bosch KAN 60A40 de la domo.CE credeti sint in regula,sint fiabile frigiderele bosch?
Nu am gasit mentionata nicaieri tara de provenienta si vinzatorul mi-a spus ca e posibil sa fie facut in Polonia sau Bulgaria ceea ce-mi displace.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc pt.rabdare.
Keto
6th August 2007, 11:00
QUOTE(laurentiu_206 @ Aug 3 2007, 19:39)

Daca pentru a incastra un frigider normal as monta 2 ventilatoare la suprafata, unul jos care sa impinga aerul rece in interior si unul sus care sa-l scoata pe cel cald as realiza fluxul de aer necesar unei bune functionari?
Mai degraba, in constructia mobilierului incearca sa respecti distantele minimum recomandate de catre producator pentru situatia "montare in nisa" si sa creezi o deschidere in partea superioara (spate) a mobilierului, prin care aerul cald sa poata urca in mod natural (gravitational).
Nota : montarea acestor ventilatoare poate fi chiar sursa unui incendiu !
Keto
6th August 2007, 11:02
QUOTE(aci @ Aug 5 2007, 21:33)

Nu am reusit sa mai gasesc liebherr-ul pe care-l doream asa ca m-am orientat pt.Bosch KAN 60A40 de la domo.CE credeti sint in regula,sint fiabile frigiderele bosch?
Nu am gasit mentionata nicaieri tara de provenienta si vinzatorul mi-a spus ca e posibil sa fie facut in Polonia sau Bulgaria ceea ce-mi displace.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc pt.rabdare.

De exemplu, Liebherr produce in Bulgaria...
dant
6th August 2007, 17:07
QUOTE(corinamirela @ Aug 5 2007, 05:15)

VA ROG FRUMOS DATI-MI SI MIE UN SFAT.AM CITIT DE CATEVA ORI COMENTARIILE VOASTRE,DAR NU MA POT HOTARI.NU DISPUN DE MULTI BANI,DAR VREAU SA-MI CUMPAR SI CEVA BUN.DECI,M-AM GANDIT LA LIEBHERR CU302109(11milioane),DAR CAPACITATEA FRIGIDERULUI E FOARTE MICA.ASA CA AM TRECUT LA SIEMENS KD33VV00(10milioane),MAI MARE CU 35LITRI SI CU VENTILATOR.PE UN SITE STRAIN SE EXPLICA DE CE E MAI BUNA COMBINA CU 2 COMPRESOARE,ASA CA AM LUAT IN CALCUL SI BOSCH KGV 36VOO CU 2 COMPRESOARE(10 MILIOANE),CU TOATE CA AJUNSESEM LA CONCLUZIA CA BOSCH NU AR FI PREA BUNE(ORICUM SUB LIEBHERR SI SIEMENS).DAR TOATE 3 AU CAPACITATEA MICA,ASA CA MA GANDESC SI LA UN ELECTROLUX(ARE CAPACITATEA MARE),DAR AM CITIT SI MULTE PARERI CONTRA ACESTEI MARCI.NU VREAU ARCTIC,ZANUSSI,WHIRLPOOL SI INDESIT AU TOTUL INCAPSULAT SI DACA SE STRICA CEVA NU SE POATE REPARA,IAR DESPRE GOREJNE AM CITIT CA IN ULTIMUL TIMP AU FOST INLOCUITE SUTE DE COMPRESOARE SI NU RISC SA NIMERESC UNA DIN ACELASI LOT.DECI CE PARERI AVETI DESPRE CELE ALESE DE MINE,EXCEPTAND LIEBHERR CARE STIU CA E CEA MAI BUNA?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cum adica au totul incapsulat ?
dant
6th August 2007, 17:08
QUOTE(aci @ Aug 5 2007, 21:33)

Ce ma sfatuiti?
Multumesc pt.rabdare.

Bosch produce la Vestel in Turcia aceste modele !
motanu44
6th August 2007, 19:34
Salutare
dupa ce am aflat de aici de pe forum, cele mai bune compresoare la ora actuala sunt DANFOSS
Si din cate mi s-a spus GORENJE folosesc aceste compresoare, asa ca am pus ochii pe Gorenje RK60352 (1 compresor, 1060 RON, clasa A)
Insa prin toate magazinele si supermarketurile pe unde am intrebat pana acum, nu am gasit NICI MACAR UN model de Gorenje cu compresor Danfoss (din cele cu un singur compresor)
Toate la care m-am uitat in spate au ACC-uri turcesti
--Intrebarea mea este: sa mai astept ceva timp, poate vor folosi Gorenje compresoare Danfoss la toate modelele ?
Cine mai foloseste Danfoss in afara de Gorenje? (am auzit feldefel de pareri prin magazine - unii zic Bosch, altii Electrolux etc...)
Tind sa ma las pagubas, si sa aleg un Arctic, ca tot ACC foloseste si sunt si mai ieftine la acelasi volum
(desi nu vreau asta...)
--O alta intrebare: ce alte compresoare mai sunt bune, dupa Danfoss? Aspera, LG, Embraco?
Este pana la urma diferenta chiar asa de la cer la pamant intre ACC-urile (omniprezente) si Danfoss?
Multumesc
corinamirela
6th August 2007, 20:51
QUOTE(dant @ Aug 6 2007, 18:07)

Cum adica au totul incapsulat ?
NU STIU CE INSEAMNA,CINEVA A SCRIS ASTA PE ACEST FORUM.UNUL CARE REPARA FRIGIDERE I -A SPUS CA AU TOTUL INCAPSULAT,DACA SE STRICA CEVA LA SISTEMUL DE RACIRE NU SE POATE REPARA,TREBUIE SA ITI IEI ALT FRIGIDER.
aci
7th August 2007, 14:57
Am luat frigiderulbosch si desfacindu-l ca sa-i montez filtrul de apa am vazut ca are compresor Samsung.Frigiderul Bosch pe care l-am avut inainte avea compresor Astera.
Keto
7th August 2007, 17:35
QUOTE(corinamirela @ Aug 6 2007, 21:51)

NU STIU CE INSEAMNA,CINEVA A SCRIS ASTA PE ACEST FORUM.UNUL CARE REPARA FRIGIDERE I -A SPUS CA AU TOTUL INCAPSULAT,DACA SE STRICA CEVA LA SISTEMUL DE RACIRE NU SE POATE REPARA,TREBUIE SA ITI IEI ALT FRIGIDER.
Majoritatea aparatelor frigorifice aflate acum pe piata folosesc pentru compartimentul racitor (frigider) panouri de vaporizare incastrate in dulapul aparatului.
Aceasta situatie nu trebuie perceputa ca un dezavantaj, ci mai degraba ca un avantaj.
Intr-adevar, un defect la acest panou sau la circuitul inglobat in carcasa aparatului, automat solicita inlocuirea acestei piese - intregul dulap, sau mai exact aparat.
Frecventa acestui defect este relativ scazuta, iar producatorii au obligatii legale si in afara perioadei de garantie.
Nu ar trebui deci sa existe motive de ingrijoarare in acest sens.
Dimpotriva, aceste variante constructive de aparate frigorifice, cu o usa sau cu 2 usi (combine sau frigidere cu 2 usi) sunt mai usor de intretinut/utilizat si au consumuri specifice pe unitatea de volum mult mai reduse decat vechile aparate, "cu componente 100% demontabile".
Eugen M
7th August 2007, 19:38
aci : danfoss , aspera , lg , samsung . in general compresorul are viata lunga . il scot din funct penele de curent si functionarea continua . la un frigider nou , f rar pica compresorul .
Keto
8th August 2007, 08:33
QUOTE(Eugen M @ Aug 7 2007, 20:38)

aci : danfoss , aspera , lg , samsung . in general compresorul are viata lunga . il scot din funct penele de curent si functionarea continua . la un frigider nou , f rar pica compresorul .
Perfect de acord, chiar daca LG este made in China si ACC Made in Turcia. Defectul de compresor este absolut nesemnificativ judecand prin comparatie cu situatia de acum 10 ani. In plus, introducerea agentului frigorific R600a (riscuri majorate pentru defectul mecanic la compresor), nu a atras dupa sine si o crestere importanta a numarului de compresoare defectate.
Nota : marii producatori de compresoare isi muta fabricile cu tehnologie invechita catre Asia, din motive foarte clare. Si produc la preturi din ce in ce mai reduse.
motanu44
8th August 2007, 22:35
Deci cum ramane cu compresoarele Danfoss ?
Sa inteleg ca NU vor mai fi folosite, sau din contra, sa astept ca vor fi marci (Gorenje) care le vor folosi tot mai mult ... ?
Eugen M
9th August 2007, 22:33
am mai postat , dar de mult . ia ce prinzi in mana , cu electronica cat de putina , sa ti placa interiorul . cu cat e mai complicat , cu atat creste probabilitatea de defect . lasa l naibii de compresor . poa sa fie si verde , in general nu pica .
keto , ai dreptate dar nu intotdeauna tehnologie veche . am vazut si green uri ultimul racnet . dar asia e viitorul , intr adevar .
motanu44
10th August 2007, 08:22
QUOTE(Eugen M @ Aug 9 2007, 23:33)

ia ce prinzi in mana
dezamagitor....
De ce acelasi model de Gorenje are intr-un loc Danfos si in alt loc ACC ?
oricum... timp am, astept (la noroc) poate-poate gasesc ce vreau
Keto
10th August 2007, 08:33
QUOTE(Eugen M @ Aug 9 2007, 23:33)

am mai postat , dar de mult . ia ce prinzi in mana , cu electronica cat de putina , sa ti placa interiorul . cu cat e mai complicat , cu atat creste probabilitatea de defect . lasa l naibii de compresor . poa sa fie si verde , in general nu pica .
keto , ai dreptate dar nu intotdeauna tehnologie veche . am vazut si green uri ultimul racnet . dar asia e viitorul , intr adevar .
Un prieten din alta tara tocmai a fost intr-o vizita la niste fabrici de compresoare. Una in China - tehnologie veche, personal mult (stateau ca pestii la "banda de montaj"). A 2-a in Coreea de Sud : 8 oameni lucrau pe linia de fabricatie - procesul complet automatizat. Comparand produsul finit, performantele sunt relativ similare, sa zicem un pic mai bine pentru cel din Coreea. Te las pe tine sa ghicesti unde era mai mic pretul...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.