Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

Eugen M

ar trebui sa lasi 4cm , 4 , 15 . daca nu vezi cat poti . in spate tabla aia neagra degaja caldura . si deasupra ar fi bine sa fie ceva liber . daca schimbul nu se face corespunzator creste perioada de functionare .
keli
mersi pt. raspuns. 4cm se poate lejer, eu de fapt m-am gandit la cel putin 5. Deasupra, daca ajunge ceva oricum am sa las cel putin o distanta de 40-50cm minim.

florin73
QUOTE(keli @ May 17 2007, 03:29) [snapback]2845716[/snapback]
Buna.

In curand as incepe renovarea apartamentului si pentru a conserva spatiul din bucataria nu prea mare, m-am gandit sa bag frigiderul intr-o "gaura" (de fapt viitorul - fosta camara) in bucatarie. Aparatul ar fi inconjurat de trei pereti (insa nimic in fata si probabil nimic deasupra)

Ce parere aveti? Se poate/nu se poate? Daca se poate, cam la ce distanta ar fi recomandat sa fie aparatul de pereti? -- fiindca numai acum urmeaza sa desprind o portiune din camara, inca am o flexibilitate in privinta latimii locului.

In principiu stiu ca firgiderul emana caldura, si chair lipit de perete nu se poate instala. Dar ar suporta o pozitionare din asta, blocata de pereti din trei directii?

Inainte sa uit, ar fi vorba oricum de un frigider mic-mijlociu. Momentan am un Arctic de nspe ani, dar m-am gandit sa-l schimb cu un Bosch KSV 29603 (Dimensiuni: 155x60x61, cl A, 199+68l) [pareri?]

sunt frigidere special gandite sa fie bagate intre pereti. doar atata ca le trebuie deasupra liber vreo 20-30 de centimetri.
ela67
Salutare tuturor ! Am nevoie de un sfat ! As vrea o combina No Frost , cu afisaj digital , cu 2 compresoare , de 185 cm inaltime . M-am tot uitat pe net , initial nici nu stiam ca mai sunt si alte firme inafara de Electrolux , care fac No Frost , dar tot nu m-am hotarat ! Ce mi-ati recomanda ?
Multumesc !
ciprian_andrei

Salutare tuturor.
Din cate am citit pe intregul topic ( mi-a luat ceva , poate ar fi fost bun si un pool pe branduri huh.gif ) cred ca o sa merg pe varianta Electrolux.Chiar azi am ajuns intr-un magazin de electocasnice ( nu-i spun numele )si am intrebat pendelete despre toate brandurile.
Am aflat cu stupoare ca frigiderele astea intre 1000-2000 ron nu se mai fac prin germania ( anumite marci gen Siemens, Bosch ) ci poate cateva modele foarte scumpe. Indesitul arata groaznic, zici ca-i facut pe vapor...
Astfel am aflat ca Electrolux e facut in Ungaria, Gorenje prin Polonia parca, Bosch in Turcia, LG in China, s.a.m.d. ( scuze daca am incurcat vreo provenienta sa ma corecteze cineva daca gresesc )
Bun, vanzatorul de acolo mi-a recomandat Electrolux sau Ariston, desi pentru cel din urma am indoieli, ptr ca un prieten si-a luat unul foarte scump si dupa 2 luni , nus ce piesa electronica s-a ars si l-a costat 500 eur, pentru ca frigiderul il luase din Franta si deh , nu mai putea sa revina cu el la service/garantie acolo..
Nu m-as increde in recomandarea vanzatorilor, pentru ca, se poate sa mi se recomande un model care nu se vinde.

Am stabilit un buget pe la 1500 ron, pentru un frigider cat mai performant si mare, ce imi recomandati? Din modelele de la electrolux am vazut ca modelul 4052 ar fi bun http://www.electrolux.ro/node111.asp?ProdID=31918 O alta parere? Alt model? Alt brand?

Help!
merci worthy.gif worthy.gif worthy.gif
razvan c
QUOTE(ciprian_andrei @ May 23 2007, 11:32) [snapback]2875634[/snapback]
Salutare tuturor.
Din cate am citit pe intregul topic ( mi-a luat ceva , poate ar fi fost bun si un pool pe branduri huh.gif ) cred ca o sa merg pe varianta Electrolux.Chiar azi am ajuns intr-un magazin de electocasnice ( nu-i spun numele )si am intrebat pendelete despre toate brandurile.
Am aflat cu stupoare ca frigiderele astea intre 1000-2000 ron nu se mai fac prin germania ( anumite marci gen Siemens, Bosch ) ci poate cateva modele foarte scumpe. Indesitul arata groaznic, zici ca-i facut pe vapor...
Astfel am aflat ca Electrolux e facut in Ungaria, Gorenje prin Polonia parca, Bosch in Turcia, LG in China, s.a.m.d. ( scuze daca am incurcat vreo provenienta sa ma corecteze cineva daca gresesc )
Bun, vanzatorul de acolo mi-a recomandat Electrolux sau Ariston, desi pentru cel din urma am indoieli, ptr ca un prieten si-a luat unul foarte scump si dupa 2 luni , nus ce piesa electronica s-a ars si l-a costat 500 eur, pentru ca frigiderul il luase din Franta si deh , nu mai putea sa revina cu el la service/garantie acolo..
Nu m-as increde in recomandarea vanzatorilor, pentru ca, se poate sa mi se recomande un model care nu se vinde.

Am stabilit un buget pe la 1500 ron, pentru un frigider cat mai performant si mare, ce imi recomandati? Din modelele de la electrolux am vazut ca modelul 4052 ar fi bun http://www.electrolux.ro/node111.asp?ProdID=31918 O alta parere? Alt model? Alt brand?

Help!
merci worthy.gif worthy.gif worthy.gif

electrolux-romania
gorenje - slovenia

rockafela
Salutare de aici de la calc! Ce parere aveti despre Indesit ban 13 , l-am gasit la 920 de lei, inca nu m-am dus sa-l vad in magazin, dar daca imi place si voi ziceti ca se merita si e ok, atunci il cumper laugh.gif

ciprian_andrei
QUOTE(rockafela @ May 24 2007, 01:51) [snapback]2878624[/snapback]
Salutare de aici de la calc! Ce parere aveti despre Indesit ban 13 , l-am gasit la 920 de lei, inca nu m-am dus sa-l vad in magazin, dar daca imi place si voi ziceti ca se merita si e ok, atunci il cumper laugh.gif

du-te si uita-te la ea. Personal mi s-a parut ca sunt facute pe vapor... au niste finisaje de 2 lei , dar poate cine stie, sunt eu mai fixist.
emiliaracovanu
QUOTE(vince1986 @ Mar 29 2007, 19:05) [snapback]2636535[/snapback]
Am fost azi la Domo si mi-am luat combina despre care v-am intrebat http://www.price.ro/specificatii_lg_gr_459...frost_17833.htm si maine o sa-mi vina...problema e ca are un singur motor si din cate am citit pe aici nu prea e un lucru bun....sper sa nu-mi fi luat tzeapa cursing.gif

Buna,
sunt interesata si eu de aceasta combina frigorifica? Ce poti sa-mi spui dupa 2 luni?
Teta

Salut,

tocmai mi-am luat de o zi un frigider cu 2 usi Indesit TAAN2 si am observat dupa citeva ore de la punerea in functiune ca partea din fata a congelatorului, la exterior, pe marginile garniturii de etansare, se incalzeste (doar partea de jos si lateralele, cea de sus nu). E normal sa fie asa? Sau sa-i intreb pe cei de la magazin daca partea de sus o fi cuptor cu microunde si eu n-am stiut happy.gif . Glumeam. Congelatorul ingheata bine, doar la exterior e problema pe o fishie de vreo 5 cm.
frezer man
vreau sa cumpar o combine frigorifica Beko BK3862WD de la metro si nu stiu cat de buna e??????

ma poate ajuta cineva?????
sirjohn
Salut,

Imi poate recomanda cineva un model de combina frigorifica (exclus side-by-side din motive de dimensiuni) care sa aiba sistem de water SI ice dispenser in usa? Am cautat cam la toti producatorii/dealerii asa ceva si nu am gasit. Nu se fabrica asa ceva???

Numai bine!
Eugen M
are beko , de ex .

teta , e normal sa se incalzeasca . constructorul a gandit sa pastreze chederul cald , sa nu se degradeze datorita temp scazute . e ok.

frezer : e ok , la gama respectiva de pret ,
Teta

teta , e normal sa se incalzeasca . constructorul a gandit sa pastreze chederul cald , sa nu se degradeze datorita temp scazute . e ok.

Merci mult! Sint mai racorit acum. Ma speriasem.
Nei
Salut!

Va cer si eu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac. Mi-am luat acum vro 3 ani o combina artic, si merge incontinuu. De cum da caldura nu se mai opreste, daca se opreste de 2, 3 ori pe zi e sarbatoere. Geata de pe peretele frigiderului zici ca e o ninsoare din decembrie. Am fost de mai multe ori la service, dar raspunsul a fost de fiecare data acelasi: asa merge el vara. Faza e ca uneori si iarna mi se intampa acelasi lucru. Acum ca garantia s-a dus, m-as duce iar la service artic, dar ma tem c-o sa primesc acelasi raspuns.
Care e problema? Cum o pot rezolva?
andreic
QUOTE(Nei @ May 28 2007, 19:07) [snapback]2896408[/snapback]
Salut!
Va cer si eu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac. Mi-am luat acum vro 3 ani o combina artic, si merge incontinuu. De cum da caldura nu se mai opreste, daca se opreste de 2, 3 ori pe zi e sarbatoere. Geata de pe peretele frigiderului zici ca e o ninsoare din decembrie. Am fost de mai multe ori la service, dar raspunsul a fost de fiecare data acelasi: asa merge el vara. Faza e ca uneori si iarna mi se intampa acelasi lucru. Acum ca garantia s-a dus, m-as duce iar la service artic, dar ma tem c-o sa primesc acelasi raspuns.
Care e problema? Cum o pot rezolva?

Da-i putere mai mica si verifica etansarea chederului sa nu intre aer cald si umed. Deasemenea nu-l deschide permanent. Oricum duap parerea mea nu e etansat bine si de aia face zapada multa.
Nei
QUOTE(andreic @ May 28 2007, 20:05) [snapback]2896636[/snapback]
Da-i putere mai mica si verifica etansarea chederului sa nu intre aer cald si umed. Deasemenea nu-l deschide permanent. Oricum duap parerea mea nu e etansat bine si de aia face zapada multa.

L-am setat la 1 de la inceput, iar chederul l-am verificat si nu pare a fi desprins. Nu umblu prea des la el, mai ales nu in timpul zilei. Cand venim de la servici umblam cat ne pregatim pentru masa si atunci vad zapada densa de pe perete si imi dau seama ca nu s-a mai oprit de mult, si in plus ne mai spune si maica-mea ca nu s-a mai oprit nebunul asta.
Eugen M
ori compresorul nu dezvolta presiunea necesara , ori instal de frig e undeva infundata . pe 1 verifica cu un termometru temp din frigider .
ciprian_andrei
QUOTE(Eugen M @ May 29 2007, 19:25) [snapback]2900924[/snapback]
ori compresorul nu dezvolta presiunea necesara , ori instal de frig e undeva infundata . pe 1 verifica cu un termometru temp din frigider .

Eugen, ajuta-ma si pe mine sa aleg un frigider pe la 1700-1800 ron. Am varianta de Samsung http://www.price.ro/specificatii_samsung_rl39wbsm_45977.htm si varianta de Electrolux http://www.domo.ro/catalog.php?id=I:12
Samsung-ul l-am gasit la 1800 ron, Electroluxul e la 1700 ron.

Merci mult!
coolspeak.gif
Eugen M
samsung nu prea e firma de frig . stiu , arata frumos . electrolux am vazut la 1688 . dar are suflanta de aer , si sunt mai predispuse la defectare fata de cele clasice . liebherr , gorenje ?
ciprian_andrei
Merci.
Liebherr e prea scump, gorenje are o problema, congelatorul l-au facut mare, in detrimentul frigiderului... au pus 4 sertare la congelator, in loc sa lase 3 si sa ai volum mai mare la frigider. Cine mai umple in zia de azi congelatorul?Ma refer aici la combinele de peste 185 cm h.

Si mie mi-a placut mult cum e finistat Gorenje, dar, sotia si-a spus ultimul cuvant si pe buna dreptate ( faza cu congelatorul) - http://www.gorenje.ro/2933?aid=10067 il gasisem la 1500 ron - bun

Altceva?
Eugen M
oare a mai ramas ceva . vezi pm .
m_tm
Poate ma lamureste cineva.. am luat in iarna o combina Gorenje modelul acesta : http://www.gorenje.ro/2933?aid=10014
Merge ok, arata ok, nu face zgomot, design placut... dar... in frigider e cam....cald. Cand a inceput sa fie mai cald , se strica laptele in 2 zile. Am zis sa-l dau la 5 , desi initial era pe 2 si asa cum ziceau si cei de la magazin e suficient (jos, lada e inghetata bocna si pe 2)... aceiasi problema. fiind mult mai cald acuma vara, nu simt nici o "briza" cand deschid usa, desi este ceva "zapada" pe peretele frigiderului.. Am sunat la magazin si mi-au zis sa dau pe 7, iar daca nici asa nu raceste frigiderul, sa-i sun si o sa trimita un tehnician... ce ziceti? Multumesc anticipat.

PS: Atat de mult mi-am dorit Gorenje si atat de mult mi-a placut modelul, ca am taiat si mobila de bucatarie, doar sa incapa biggrin.gif
andreic
QUOTE(m_tm @ May 31 2007, 16:37) [snapback]2909026[/snapback]
Poate ma lamureste cineva.. am luat in iarna o combina Gorenje modelul acesta : http://www.gorenje.ro/2933?aid=10014
Merge ok, arata ok, nu face zgomot, design placut... dar... in frigider e cam....cald. Cand a inceput sa fie mai cald , se strica laptele in 2 zile. Am zis sa-l dau la 5 , desi initial era pe 2 si asa cum ziceau si cei de la magazin e suficient (jos, lada e inghetata bocna si pe 2)... aceiasi problema. fiind mult mai cald acuma vara, nu simt nici o "briza" cand deschid usa, desi este ceva "zapada" pe peretele frigiderului.. Am sunat la magazin si mi-au zis sa dau pe 7, iar daca nici asa nu raceste frigiderul, sa-i sun si o sa trimita un tehnician... ce ziceti? Multumesc anticipat.

Masoara temperatura sus si jos in frigider spre fata si vezi sa nu ai peste 9 grade sus si peste 5 grade jos (in spate e mai rece de regula). Frigiderele moderne nu racesc asa mult. In general sus ai 9 grade si jos (tot in frigider) vreo 4-5. Deci pune alimentele care le vrei mai reci cat mai jos, laptele vezi sa fie de de calitate gen zuzu ca sunt marci care se strica si dupa o zi... Pozitia optima e intre 5 si 6 intradevar. Si sa nu-l deschizi prea des altfel nu ai facut nimic ca se pierde frigul.
Eugen M
se poate face o medie : la mijloc pui un pahar cu apa , si la un termometru cu fir si sonda ( din statii peco ) , pui sonda in apa si aparatul afara . dupa 10 ore citesti o medie atemp din frigider . pe 5 ar trebui sa fie cam 5 gr .
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.