Dupa ce mi-a luat ceva mai mult de doua nopti sa citesc toate "post-urile" de aici, m-am inarmat cu curaj si m-am dus la Domo convinsa ca voi putea alege foarte usor si in cunostiinta de cuaza intre Electrolux (ENB) si Liebherr (CN) - ambele nofrost si la 2 m inaltime. Bine-nteles ca domnii consultanti de vanzri n-au putut sa-mi spuna prea multe si mi-a luat aproape o ora sa fac aceasta alegere si fara ajuotrul lor. Pana la urma am ales Liebherr CN 38130 si o sa va spun si de ce.
Mi-au placut la Electrolux:
- Pretul
- Consumul
Nu mi-au placut la Electrolux:
- Sertarele din congelator (primul este prea mic)
- Rafturile grila din congelator (greu de spalat si uratele)
- Compartimentul de legume (prea mare, greu de manipulat si curatat)
- Nici-o mentiune in legatura cu fabricatia (probabil Ungaria)
Mi-a placut la Liebherr:
- Garantia (4 ani!!! dublu fata de Electrolux)
- Sistemul de manere (usile se deschid foarte usor si comod)
- Design-ul usilor (fara adaos de plastic, dintr-o singura bucata de tabla, usor de spalat)
- Sertarele congelatorului (mai spatioase, manere ergonomice, finisate frumos)
- Interiorul frigiderului (mai simplu, mai usor de modificat si de spalat)
- Originea fabricatiei (made in Germany)
Nu mi-a placut la Liebherr
- Pretul (mai scump cu 300 RON)
- Consumul (mai mare cu 70kw/an, din ce spuneau baietii de la Domo din cauza unui sistem de ventilatie mai puternic)
Sunt acum deja trei zile de cand e in uz, silentios, raceste perfect, deschiderea usilor (in special cea a congelatorului care era o problema la aparatul vechi) extrem de comoda si (asta e valabila pentru femei) usor de curatat (conform instrctiunilor aparatul trebuie curatat inainte de utilizare si asta a fost cea mai simpla operatiune pe care am efectuat-o pana acum la un aparat electrocsanic) - femeile stiu de ce....

K:
Ca sa nu uit...m-am uitat si la un Bosch, nu am retinut modelul dar mi s-a parut cu mult chiar sub Electrolux, pentru cine ar putea lua de buna recomandarea unei femei intr-o chestiune tehnica...Liebherr mi s-a parut cea mai buna alegere si tin sa va multumesc pentru asta, daca nu as fii intrat pe forumul acesta cine stie ce prostie as fii facut....