cerbra
14th December 2006, 23:42
Am scapat de o grija. Am fost azi la Domo fara sa stiu ce sa cumpar. Dupa ce m-am uitat la Indesitul BAN 34VP si la niste Bosch-uri...am decis ca totusi este o invstitie pe termen destul de lung si m-am uitat la modelele mai scumpe. In final, ramasesem sa ma decid intre o combina Ariston (modelul cu cutiutele vidate) si una Liebherr (CN 38130). Decizia a fost grea pentru ca Aristonul venea cu multe facilitati, era complet No Frost, multe lacase pe usa, sistemul de vidare care ar fi putut fi practic si displayul care dadea bine. Din pacate Aristonul este fabricat in Turcia, asa ca m-am indreptat spre Liebherr care era un pic mai mult. A contat mult in decizia luata si faptul ca am auzit numai lucruri bune si nu s-a plans nimeni de firma nemteasca. Unde mai pui ca are compresor Danfoss si garantie 4 ani... M-a costat 2500 RON si il astept maine cu nerabdare. In curand o sa vina si impresiile despre el.
alina1
15th December 2006, 14:29
QUOTE(cerbra @ Dec 15 2006, 00:42)

..... , asa ca m-am indreptat spre Liebherr ....... In curand o sa vina si impresiile despre el.
Astept nu nerabdare impresiile. Si eu mi-am comandat pe site la Domo modelul asta de-o saptamana si inca nu m-au sunat. Adica nici nu stiu daca mai este... Poate la reclama(made in Germany) cred ca nici o sa mai fie si o sa raman fara combina
. Am citit numai impresii bune despre marca asta si il gasesti si pe www.liebherr.ro . Totusi daca intrii pe www.liebherr.com gasesti un model CN 3813 facut pt. Franta si unul CN 38130 facut pt. o groaza de tari din est. Modelele au caracteristici identice din ce am vazut eu.... sa fi calitatea oare diferita ?
cerbra
15th December 2006, 15:29
Si eu abia astept sa imi vina. Trebuie sa imi vina azi..dar am inteles ca sunt foarte aglomerati...asa ca sunt sanse sa vina in noaptea asta. Anyway....abia astept sa il vad. Asta pentru ca inca mai regret modelul Arison..
me1979
16th December 2006, 15:17
am fost astazi la Domo sa-mi cumpar o combina frigorifica si nu m-am putut sa iau o hotarare intre aceste doua modele :
http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_...rlpool_ARC_5752
http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_...Indesit_BAAN_13
poate ma poate ajuta si pe mine cineva sa iau o decizie cu niste argumente pro si contra .
cerbra
17th December 2006, 00:32
Mi-a venit combina. Arata bine, raceste bine. Este foarte inalta...are cam 2 metri si interiorul este ergonomic. Un plus este reprezentat de faptul ca este silentioasa iar manerele sunt chiar foarte practice.
@alina1, cred ca o sa mai ai ceva de asteptat. Din ce am inteles cel pe care mi l-au adus era ultimul.
sorin_35
18th December 2006, 18:38
QUOTE(alina1 @ Dec 15 2006, 15:29)

Astept nu nerabdare impresiile. Si eu mi-am comandat pe site la Domo modelul asta de-o saptamana si inca nu m-au sunat. Adica nici nu stiu daca mai este... Poate la reclama(made in Germany) cred ca nici o sa mai fie si o sa raman fara combina

. Am citit numai impresii bune despre marca asta si il gasesti si pe www.liebherr.ro . Totusi daca intrii pe www.liebherr.com gasesti un model CN 3813 facut pt. Franta si unul CN 38130 facut pt. o groaza de tari din est. Modelele au caracteristici identice din ce am vazut eu.... sa fi calitatea oare diferita ?
sunt aceleasi aparate, sunt aceleasi fabrici, nu e nici-o diferenta de calitate, oricum, daca nu mai este la Domo ar trebui sa-l gasesti la Flanco sau la importator, cineva trebuie sa-l mai aiba sau sa-l mai aduca...
din ce am mai aflat si eu se pare ca diferenta de coduri (la unele modele apare in plus un zero la sfarsitul codului) este data de faptul ca doar in Europa de Est se lovesc de cazuri in care o firma inregistrata intr-o tara din est isi deschide magazine in tari vecine si incep sa-i faulteze pe cei de acolo cu preturi mai mici, garantie mai lunga, etc., din cauza asta pentru ai putea controla pe estici mai eficient le-au mai adaugat o cifra la codificare, aparatele sunt insa aceleasi (poti sa le ceri certificatele de calitate si poti sa verifici caracteristicile si designul)...eu, ca utilizator iti recomand Liebherr, alegerea iti si va apartine...
dragos_avram
19th December 2006, 16:01
Eu am cumparat o combine Gorenje de la Mega Vision. Problema a fost ca nu mi-a asigurat transportul decat pana in fata blocului (dar ca pot sa discut cu soferul), iar acolo soferul mi-a zis ca are probleme cu coloana si ca trebuie sa ma descurc... m-am descurcat pana la urma, cu ajutorul unor vecini de treaba.
O intrebare am si eu, in manual arata cum se instaleaza, in partea din fata are picioruse reglabile. Chestia e ca in manual zice ca trebuie o inclinare de 10 grade
. E cumva vorba de inclinarea maxima ? sau asa trebuie, putin pe spate ?
Are 2 compresoare, unul Danfoss si unul LG
adiop
19th December 2006, 22:09
In pofida a tot ce se scrie despre Ariston eu sunt foarte multumit de al meu.Am fost reticent atunci cand am vazut ca este facut in Turcia dar si AC Milan juca cu tricouri de la Tr. Magurele.Ultima chestie: atrebuit sa congelez porcul si in cele trei sertare ale lui a incaput cat incapea in congelatorul Arctic cu 5 sertare iar pentru aproximativ 40 kg carne a mers vreo 12 ore pe fast freeze.Consumul nu l-am masurat dar se simte o oaresce scadere la factura cu toate ca la mine in casa temperatura este in jur de 23-24 gr,iar frigiderul il tin la +4 gr,si congelatorul a ramas la -20(pana sa bag carnea era +6,-18)
VODAFONUL
29th January 2007, 12:23
Vreau si eu ...
O combina care sa aiba :
1 compresor
electrovalva
control separat temperatura frigider si gongelator
full NO FROST
si daca e posibil si un display sa-mi arate temperaturile...
Vreo sugestie ???
bukem
29th January 2007, 13:47
Salut. Am achizitionat o combina frigorifica GORENJE cu un singur compresor de aproape o luna... Am o nedumerire: merge non-stop, ma rog... cu opriri de cite 2-3 minute, la peste 10 minute de functionare. Am pus mina pe compresor, frige. Butonul (de reglat temperatura) e dat pe ECO, asa cum recomanda manualul. Ar mai fi o faza: tin combina frigorifica in bucatarie, numai ca la mine sta mai tot timpul geamu intredeschis. Temperatura e undeva intre 15-20 de grade. In manual mai scrie ca daca aparatul e intr-o incapere cu temperatura sub 16 grade, tre dat butonul la Max.
Am citit aici pe forum la un individ care descria aceleasi simptome, cum ca avea nu stiu ce filtru infundat. O sa sun zilele astea la ei la service...pina una alta, alte pareri ? Cam cit tre sa functioneze propriu zis compresorul? si cam ce pauza tre sa aibe. Banuiesc ca nu exista valori precise, vreau doar asa, sa stiu informativ sa vad cam cit de "turat" e compresorul meu
Multumesc anticipat.
VODAFONULE, nu prea stiu ce sa-ti recomand, cu toate ca am umblat (+ intrebat/citit) ca bezmeticul de sarbatori prin magazine sa ma uit de o combina frigorifica. Compresorul DANFOSS am auzit ca e cel mai practic de pe piata, deci afla ce combine au compresoarele astea. Vazusem tot un GORENJE cu doua compresoare (DANFOSS), tentant, dar cam mult pt buzunarul meu. Despre Liebherr iar am auzit numai de bine (singurul producator care da 4 ani garantie). Succes!
p.s.: la cele cu un singur compresor, am impresia ca nu ai control individual de temperatura pt frigider si congelator
VODAFONUL
29th January 2007, 14:11
QUOTE(bukem @ Jan 29 2007, 13:47)

VODAFONULE, nu prea stiu ce sa-ti recomand, cu toate ca am umblat (+ intrebat/citit) ca bezmeticul de sarbatori prin magazine sa ma uit de o combina frigorifica. Compresorul DANFOSS am auzit ca e cel mai practic de pe piata, deci afla ce combine au compresoarele astea. Vazusem tot un GORENJE cu doua compresoare (DANFOSS), tentant, dar cam mult pt buzunarul meu. Despre Liebherr iar am auzit numai de bine (singurul producator care da 4 ani garantie). Succes!
p.s.: la cele cu un singur compresor, am impresia ca nu ai control individual de temperatura pt frigider si congelator
Am gasit Electrolux enb 3850 ... le are pe toate ....alta marca nu exista cu ce vreau eu ?????
Vreau 1 compresor pt ca are suprafata de racire mai mare in spate si clar merge mai bine decat cele cu 2 compresoare !!!!
bukem
5th February 2007, 15:35
Salut. Am achizitionat o combina frigorifica GORENJE cu un singur compresor de aproape o luna... Am o nedumerire: merge non-stop, ma rog... cu opriri de cite 2-3 minute, la peste 10 minute de functionare. Am pus mina pe compresor, frige. Butonul (de reglat temperatura) e dat pe ECO, asa cum recomanda manualul. Ar mai fi o faza: tin combina frigorifica in bucatarie, numai ca la mine sta mai tot timpul geamu intredeschis. Temperatura e undeva intre 15-20 de grade. In manual mai scrie ca daca aparatul e intr-o incapere cu temperatura sub 16 grade, tre dat butonul la Max.
Am citit aici pe forum la un individ care descria aceleasi simptome, cum ca avea nu stiu ce filtru infundat. O sa sun zilele astea la ei la service...pina una alta, alte pareri ? Cam cit tre sa functioneze propriu zis compresorul? si cam ce pauza tre sa aibe. Banuiesc ca nu exista valori precise, vreau doar asa, sa stiu informativ sa vad cam cit de "turat" e compresorul meu
Multumesc anticipat.
andreic
5th February 2007, 17:02
Pai cred ca e normal avand in vedere ca ii ia timp sa ajunga la temperatura, congelatorului, si fiind cu un singur compresor merge la greu. Temteratura lui nu trebuie sa va sperie, e norma, merge la cald 
QUOTE(VODAFONUL @ Jan 29 2007, 14:11)

Vreau 1 compresor pt ca are suprafata de racire mai mare in spate si clar merge mai bine decat cele cu 2 compresoare !!!!
E o iluzie, 2 compresoare, 2 compartimente, 2 suprafere de condensator, 1 compresor tot 2 compartimente raceste deci 1 condensator mai mare e acelasi lucru.
Ice_girl
6th February 2007, 12:39
Am cumparat Electrolux 3645, si sunt destul de multumita de el pana acum...
alina1
12th February 2007, 16:24
QUOTE(VODAFONUL @ Jan 29 2007, 15:11)

Am gasit Electrolux enb 3850 ... le are pe toate ....alta marca nu exista cu ce vreau eu ?????
Iti recomand Liebherr CN 38130 . Arata bine, merge bine si poti selecta intervalul de temperatura. A lasat o impresie de lucru de calitate mai multor persoane care l-au vazut. Cel mai mult imi place ca e silentios si ca usa se deschide extrem de usor pentru ca are manere speciale. Ca orice lucru de calitate si costa.... Depinde si ce-ti place sa aiba o combina. La electrolux mie nu-mi placeau sertarele acelea imense pt. legume si fructe.
alina1
12th February 2007, 16:35
A si sa nu uit ca tot spuneai de suprafata de racire in spate. Liebherul ventileaza prin fata aerul asa incat poate fi asezat cu spatele si lateralele chiar langa perete. Ca sa nu mai vorbim ce e usor e sa faci curatenie pe sub el pentru ca se deplaseaza usor cu ajutorul manerelor si rotitelor pe care le are (ca de Pasti si de Craciun tot romanul mai curata si prin colturile ascunse). Totusi consumul e cam marisor in comparatie cu Electrolux-ul - are 400KW pe an dar nu stiu daca la electrolux nu e reclama ca sa se vanda mai bine.
VODAFONUL
12th February 2007, 17:12
QUOTE(alina1 @ Feb 12 2007, 16:35)

A si sa nu uit ca tot spuneai de suprafata de racire in spate. Liebherul ventileaza prin fata aerul asa incat poate fi asezat cu spatele si lateralele chiar langa perete. Ca sa nu mai vorbim ce e usor e sa faci curatenie pe sub el pentru ca se deplaseaza usor cu ajutorul manerelor si rotitelor pe care le are (ca de Pasti si de Craciun tot romanul mai curata si prin colturile ascunse). Totusi consumul e cam marisor in comparatie cu Electrolux-ul - are 400KW pe an dar nu stiu daca la electrolux nu e reclama ca sa se vanda mai bine.
To late..... mi-am luat Electrolux enb 3850 ...afiseaza temp din frigider, si p'aia din congelator, si p'aia ambianta ..... darrr scoate din cand in cand niste zgomote ciudate ... poate cat e in "rodaj" .......sper
pepsi razvan
14th February 2007, 20:36
QUOTE(VODAFONUL @ Feb 12 2007, 17:12)

To late..... mi-am luat Electrolux enb 3850 ...afiseaza temp din frigider, si p'aia din congelator, si p'aia ambianta ..... darrr scoate din cand in cand niste zgomote ciudate ... poate cat e in "rodaj" .......sper
buna,
hai sa iti spun un adevar...zgomotul acela il vei auzi atat timp cat motorul va functiona.....deoarece acum ,in zilele noastre,este folosit un agent frigorific ecologic,numit r600a,care are avantaje si dezavantaje.....avantajul ar fi ca sunt mai economice,iar dezavantajul....este acel zgomot( bolborosit)....deci "rodajul"va fi in permanenta...
referitor la firma ...e ok...
daca ai vreodata probleme cu el....iti pot recomanda pe cineva de incredere...
bplucian
22nd February 2007, 11:49
Mi-am luat si eu o combina Siemens, KG39VX00, aseara i-am dat drumul. Pana acum sunt super multumit: este mare vol frig. parca 264l (are 2 m inaltime), raceste bine, nu suna absolut deloc, arata f bine ( chiar daca in magazin
celelate parca aratau mai bine defapt iti lua ochii prin culori si tot felu de beculete
), compresorul e Panasonic facut in Singapore. Am cumparat-o de la MediaGalaxy cu 13mil(am avut si transportul asigurat pana in apartament - stau la et sapte)
vali 1970
22nd February 2007, 18:26
pepsi razvan , ma ajuti cu nr. acela de telefon ?De la mesterul de frigidere (ti-am scris pe pm )
pepsi razvan
22nd February 2007, 23:08
QUOTE(vali 1970 @ Feb 22 2007, 18:26)

pepsi razvan , ma ajuti cu nr. acela de telefon ?De la mesterul de frigidere (ti-am scris pe pm )
ai in privat nr de tel si numele persoanei....
vali 1970
23rd February 2007, 15:24
QUOTE(pepsi razvan @ Feb 22 2007, 23:08)

ai in privat nr de tel si numele persoanei....
Multumesc mult !
pepsi razvan
23rd February 2007, 23:09
QUOTE(vali 1970 @ Feb 23 2007, 15:24)

Multumesc mult !
ai rezolvat ?
Eugen M
24th February 2007, 10:19
QUOTE(pepsi razvan @ Feb 14 2007, 20:36)

buna,
hai sa iti spun un adevar...zgomotul acela il vei auzi atat timp cat motorul va functiona.....deoarece acum ,in zilele noastre,este folosit un agent frigorific ecologic,numit r600a,care are avantaje si dezavantaje.....avantajul ar fi ca sunt mai economice,iar dezavantajul....este acel zgomot( bolborosit)....deci "rodajul"va fi in permanenta...
referitor la firma ...e ok...
daca ai vreodata probleme cu el....iti pot recomanda pe cineva de incredere...
razvane , nu te supara , chiar n am nimic cu tine , dar te rog sa ti dai cu parerea doar atunci cand ai invatat problemele respective la scoala sau la niste cursuri de specializare .
zgomotele apar deseori si imediat cand motorul este oprit datorita egalizarii presiunilor . apar si la frigidere sau combine cu r 134 sau r12 .
sunt de 2 feluri :
pocnete datorita dif de temp f mari din izolatie ;
" curgere a freonului " datorita difuziei la iesirea din tubul capilar .
dar ai avut dreptate : din nefericire nu dispar . legislatia noastra permite un nivel de zgomot acceptat prea mare si producatorii au inteles acest lucru .
pepsi razvan
24th February 2007, 10:52
QUOTE(Eugen M @ Feb 24 2007, 10:19)

razvane , nu te supara , chiar n am nimic cu tine , dar te rog sa ti dai cu parerea doar atunci cand ai invatat problemele respective la scoala sau la niste cursuri de specializare .
zgomotele apar deseori si imediat cand motorul este oprit datorita egalizarii presiunilor . apar si la frigidere sau combine cu r 134 sau r12 .
sunt de 2 feluri :
pocnete datorita dif de temp f mari din izolatie ;
" curgere a freonului " datorita difuziei la iesirea din tubul capilar .
dar ai avut dreptate : din nefericire nu dispar . legislatia noastra permite un nivel de zgomot acceptat prea mare si producatorii au inteles acest lucru .
lucrez cu produse albe de vreo 7 ani.....am vazut masini de spalat si frigidere cat nu vede un tehnician de teren.....intr-o viata....
dar asta nu imi da dreptul sa nu gresesc sau sa imi spun punctul de vedere.....
tu ai explicat mai tehnic.....dar nu toti inteleg ceea ce ai scris............
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.