Salmonela e o bacterie de apa in primul rand... iar eu de cand ma stiu, de peste 30 ani am avut frigidere fara termometru si nu m-am imbolnavit niciodata de la asa ceva
Oricum ca info, m-am uitat acuma pe termometrul meu (care nu e inclus dar il am eu pe aici) a crescut la 8 grade sus, temperatura normala de vara, fara ventilatie cum ai spus si tu, jos e 4 grade. Daca alimentele sunt de calitate si in termenul de garantie e ok. De cele mai multe ori te imbolnavesti de la alimente proaste, vara de la inghetate mai ales.
Cat despre comparatia cu masina nu e posibila, intrucat in masina nu poti aprecia bine viteza ochiometric si cum exista legi care pun limite e normal sa ai aparatul indicator ca sa nu te "fure" viteza... cat despre frig aia e usor de testat... bei apa si iti dai seama usor daca e rece sau nu
E dragut dar cum spuneam, nu e indispensabil, mai ales ca oricum nu ai ce face daca e temperatura mare in incapere (peste 30 grade cum e la bloc la bucatarii... noroc ca stau la casa
) frigiderul ii scade randamentul usor, mai ales daca deschizi des sa-ti iei apa si altele.
Cat despre comparatia cu masina nu e posibila, intrucat in masina nu poti aprecia bine viteza ochiometric si cum exista legi care pun limite e normal sa ai aparatul indicator ca sa nu te "fure" viteza... cat despre frig aia e usor de testat... bei apa si iti dai seama usor daca e rece sau nu
E dragut dar cum spuneam, nu e indispensabil, mai ales ca oricum nu ai ce face daca e temperatura mare in incapere (peste 30 grade cum e la bloc la bucatarii... noroc ca stau la casa
Da, incercand o definitie noua, ar putea suna cam asa: salmonella este o bacterie de apa care treieste in sosuri, maioneze si oua pastrate in conditii de temperatura si umiditate ridicata...citeste putin mai jos...
TOXIINFECȚIILE ALIMENTARE
1. DEFINIȚIE
boli acute plurietiologice de cauză toxică sau infecțioasă, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.
2. CLASIFICARE
TA produse de bacterii ce conțin endotoxine, în care intervine elementul toxic și cel infecțios;
TA produse de toxine preformate în aliment, în care intervine numai elementul toxic (infecția stafilococică);
TA produse de o multiplicare exagerată a unor germeni (bacilus cereus, proteus, etc.).
3. ETIOLOGIE
30-60% din TA sunt produse de Salmonella;
20-30% din TA sunt produse de stafilococi enterotoxici;
alte TA sunt cele produse de: Enterobacteriaceae (Shigella, Proteus, Escherichia coli), Bacilaceae (Bacilus subtilis, cereus, anthracis, Clostridium botulinum, perfringens), Pseudomonaceae, Streptococi (fecalis, viridans, piogenes), Vibrionaceae (Vibrio parahemoliticus).
Apoi, cred ca nu ai citit cu atentie, sunt si eu de acord ca aparatele din generatiile mai vechi nu aveau nevoie de termometru, dar este altceva pentru cele noi...
Si daca ai fi citit despre clasele climatice ale aparatelor ai fi aflat ca sunt producatori care fac frigidere cu functionare in parametrii pana la +43 grade Celsius...nu trebuie sa stai la casa ca sa poti folosi un frigider in conditii bune, trebuie doar sa stii ce frigider sa alegi...
Daca temperatura o poti aprecia tactil atunci si viteza o poti aprecia "ochiometric", si sa stii ca exista si legi cu privire la afisarea temperaturilor aparatelor frigorifice (magazinele alimentare sunt obligate sa detina doar aparate cu afisajul temperaturii)...de ce crezi tu ca exista aceste legi???...sigur nu pentru cei care sunt interesati de temperatura la care beau apa...