QUOTE(adiracz @ Jul 15 2006, 13:52)

Observatii
De cativa ani buni s-a impamantenit faptul ca anumite elemente de baza ale anumitor electrocasnice sa fie globalizate, adica:
Tuburi TV
Compresoare de frigider
Compresoare de AC
Cititoare optice DVD/CD
Motoare de aspirator si masnini de spalat.
Peste tot in vanzarea de produse apare marketing-ul. (nu ma puteti contrazice la asta)
Sunt sute de modele de frigidere cu exact acelasi compresor si care se diferentiaza prin design exterior/interior, si brand. Restul e la fel. In schimb, apar diferente de la 2 la 6 mil.
Clasa A. Clasa A inseamna un consum mai redus de energie(a se citi cu atentie in ce conditii) care se poate obtine doar prin doua cai: marirea suprafetei radiante de frig si izolarea cu o spuma mai groasa sau de o alta calitate. In rest, compresorul e cu acelasi consum nominal de energie. Toatea astea implica un cost mai mare de fabricatie.
Daca e o marca cu nume german sau italian e un pret, daca e un no-name lituania sau etc e alt pret. Tot o cutie de tabla este cu compresor si spuma.
Intrebarea simpla este.
Cat o costa pe firma X o mega-reclama in centru? Aveti idee cat costa 30 secunde de spot publicitar la tv? Aveti idee ce salarii au cei de la echipa de marketing? Big printuri pe cladiri, masini, reclame in magazine, etc?
Enorm de mult. Si toate aceste costuri se impart la fiecare frigider in parte, costuri care nu se revad la unul facut in lituania si aproape identic. Eu unul nu cumpar frigider pentru frumusete au ca l-am vazut la tv sau va vine vecinul si zice: ia uite ai si tu d`ala.
Va pot arata tv panasonic cu tub orion si difuzoare samsung. Cd player-ul meu technics are unitatea optica philips. Dar am si un monitor tft super no-name care are panelul LG.
Ma omoara ca lumea nu gandeste util si constructiv. Am niste amici, iar tipa are cam 155 inaltime. Si-au luat o combina frigorifica "frumoasa" si mare, cu congelatorul jos. Ea niciodata nu ajunge la ultimele doua rafturi de sus de la frigider. No comment
MARKETING la toate.(platim 2 milioane pentru un display sa stim cate grade sunt in frigider)
Gata ca ma doare capul
daca ar fi sa ne luam dupa tine, la fel si cu masinile, toate au 4 roti si un volan...pot fi impartite in nemtesti, italienesti si litauaniene...
apropos, ce pasta de dinti folosesti? ce bere bei?
marketingul isi are rostul lui, iar daca oamenii aceia au salarii mari inseamna ca au reusit sa ajunga la urechea consumatorului (a consumatorului prost, binenteles, tu nu faci parte din categoria aceasta), altfel, daca un produs nu se vinde, nu exista salarii deloc (ma rog, mai muptin in comunism).
de regula, bani multi in marketing se cheltuie pe produse mai putin bune, publicitatea se face tocmai pentru a impinge un produs inainte, nu stiu cata publicitate ai vazut tu la Bang&Olufsen (fac si ei TV si sisteme audio bunicele) si cata la LG, Daewoo, Arctic, Samsung, etc....asta nu inseamna ca in acele cutii vei gasi aceleasi lucruri.
Si fiindca vorbim despre frigidere, pai tocmai de aceea trebuie sa citesti de ce nu toate frigiderele nu sunt la aceleasi preturi, asa cum nici masinile nu sunt si nici aparatele foto si nici macar chilotii si tricourile...
De ce, de exemplu, e plin pamantul de panouri publicitare la Arctic, Indesit, Whirlpool, Bosch, etc., iar la altele ca: Liebherr, Kuepersbusch (Miele nu le mai mentionez fiindca sunt tot Liebherr) GE si altii...nu gasesti aceleasi imagini si mesaje pentru idioti? Nu toate frigiderele sunt la fel, cum nici toti oamenii nu sunt la fel...
In legatura cu amicii tai...tipul probabil ca vrea cele doua rafturi de sus numai pentru el, de aceea a ales un frigider atat de inalt pentru sotia lui...dar nu ai inteles tu....trebuie sa mai cresti putin si sa mai citesti...(no ofence) 
QUOTE(adiracz @ Jul 15 2006, 13:52)

Observatii
De cativa ani buni s-a impamantenit faptul ca anumite elemente de baza ale anumitor electrocasnice sa fie globalizate, adica:
Tuburi TV
Compresoare de frigider
Compresoare de AC
Cititoare optice DVD/CD
Motoare de aspirator si masnini de spalat.
Peste tot in vanzarea de produse apare marketing-ul. (nu ma puteti contrazice la asta)
Sunt sute de modele de frigidere cu exact acelasi compresor si care se diferentiaza prin design exterior/interior, si brand. Restul e la fel. In schimb, apar diferente de la 2 la 6 mil.
Clasa A. Clasa A inseamna un consum mai redus de energie(a se citi cu atentie in ce conditii) care se poate obtine doar prin doua cai: marirea suprafetei radiante de frig si izolarea cu o spuma mai groasa sau de o alta calitate. In rest, compresorul e cu acelasi consum nominal de energie. Toatea astea implica un cost mai mare de fabricatie.
Daca e o marca cu nume german sau italian e un pret, daca e un no-name lituania sau etc e alt pret. Tot o cutie de tabla este cu compresor si spuma.
Intrebarea simpla este.
Cat o costa pe firma X o mega-reclama in centru? Aveti idee cat costa 30 secunde de spot publicitar la tv? Aveti idee ce salarii au cei de la echipa de marketing? Big printuri pe cladiri, masini, reclame in magazine, etc?
Enorm de mult. Si toate aceste costuri se impart la fiecare frigider in parte, costuri care nu se revad la unul facut in lituania si aproape identic. Eu unul nu cumpar frigider pentru frumusete au ca l-am vazut la tv sau va vine vecinul si zice: ia uite ai si tu d`ala.
Va pot arata tv panasonic cu tub orion si difuzoare samsung. Cd player-ul meu technics are unitatea optica philips. Dar am si un monitor tft super no-name care are panelul LG.
Ma omoara ca lumea nu gandeste util si constructiv. Am niste amici, iar tipa are cam 155 inaltime. Si-au luat o combina frigorifica "frumoasa" si mare, cu congelatorul jos. Ea niciodata nu ajunge la ultimele doua rafturi de sus de la frigider. No comment
MARKETING la toate.(platim 2 milioane pentru un display sa stim cate grade sunt in frigider)
Gata ca ma doare capul
in incheiere...sa stii si tu si sa spui si la altii: E FOARTE IMPORTANT SA STII CATE GRADE AI IN FRIGIDER SI CONGELATOR, NU TOATE ALIMENTELE ALTERATE MIROASE, UNELE BACTERII PAR SA FIE CHIAR INTELIGENTE (SIC!) TRATAMENTUL PENTRU O TOXI INFECTIE ALIMENTARA SARE CU MULT DE 2 MILIOANE LEI (= APROX. 50 EURO) (= O MASA LA UN RESTAURANT MODEST) (= INTRETINEREA UNEI GARSONIERE IN NOIEMBRIE 2005) (=50 DE PACHETE DE TIGARI) - de aceea, un termometru si un sistem de avertizare merita toti banii, oricum, mai mult de doua milioane....
scuze, mi-au scapat ghilimelele pentru "MIROASE"...le adaug acum cu scuzele de rigoare...