Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

Courage

Da, apa se scurge pe peretele din spate, insa peretele interior ! (condens).

In partea de jos exista un orificiu care duce in exterior si pe el se scurge aceasta apa. In acest fel nu se produce acea gheata existente in firigiderele vechi cu congelator sus.
crz
QUOTE(Courage @ Apr 16 2006, 22:02) *
Da, apa se scurge pe peretele din spate, insa peretele interior ! (condens).

In partea de jos exista un orificiu care duce in exterior si pe el se scurge aceasta apa. In acest fel nu se produce acea gheata existente in firigiderele vechi cu congelator sus.

Buna asta cu peretele interior coolspeak.gif . E vina mea ca nu am specificat...intelesesem de la bun inceput ca pe interior tongue.gif.

In afara de factorul estetic, ce face sa merite diferenta de aproximativ 30% pe care trebuie sa o platesc pentru o combina FNF? huh.gif

Courage
FNF ?

La ora actuala, daca nu iti iei Arctic, merita sa mergi in Metro/Selgros, unde exista oferte ff. bune la Gorenje sau Polar.

Eu am Polar cu 2 compresoare si e de fapt Whirlpool... smile.gif
Iti recomand sa vezi Polar la Metro/Selgros/Flanco.
xcuseme
Gorenje am si eu de vreo 2saptamani...

Mai exact http://www.gorenje.ro/2933?aid=1079
Are intr-adevar 2 compresoare danfoss.

Ce pot sa zic... ingheata extrem de bine.

Singurul lucru care ma deranjeaza este zgomotul compresoarelor in timpul functionari... care este destul de puternic.

De asemenea termostatele au un cloncanit destul de puternic cand cupleaza/decupleaza.
crz
QUOTE(Courage @ Apr 16 2006, 22:17) *
FNF ?

La ora actuala, daca nu iti iei Arctic, merita sa mergi in Metro/Selgros, unde exista oferte ff. bune la Gorenje sau Polar.

Eu am Polar cu 2 compresoare si e de fapt Whirlpool... smile.gif
Iti recomand sa vezi Polar la Metro/Selgros/Flanco.

FNF= full no-frost

Nu iau Arctic. Am vazut oferte bune si prin altex la combinele zanussi ( care sunt de fapt electrolux tongue.gif). As merge in hypermarketuri, dar sunt departe si imi vine peste mana sa merg pana acolo (nu prea am timp, deci daca nu e in drumul meu, e prea departe smile.gif ).

Sper sa o conving pe a mea mama sa renunte la ideea de a lua combina no-frost. dry.gif

QUOTE(xcuseme @ Apr 16 2006, 22:40) *
Gorenje am si eu de vreo 2saptamani...

Mai exact http://www.gorenje.ro/2933?aid=1079
Are intr-adevar 2 compresoare danfoss.

Ce pot sa zic... ingheata extrem de bine.

Singurul lucru care ma deranjeaza este zgomotul compresoarelor in timpul functionari... care este destul de puternic.

De asemenea termostatele au un cloncanit destul de puternic cand cupleaza/decupleaza.

Daca la 42db face galagie, ma intreb cam cum suna Indesitul no-frost care are in datasheet 47db!!! NO-FROST SUCKS, imho. sleep.gif
skulder
QUOTE(acciduzzu @ Mar 30 2006, 09:32) *
De unde ai luat combina cu 11 000 000 ? Ma intereseaza sa cumpar si eu una..

avea in carrefour colentina ,am luat eu dar era ultimul model ca ala ,mai aveai arctic 380 + cam la acelasi pret si fac cam acelasi lucru
crz
Pana la urma m-am hotarat. Frigider indesit, model TA-5-FNF (full no frost).
Arata cam asa.

Pret: intre 16.200.000 si 17 mil (depinde daca il iau din Obor, Unirea sau Flanco, la Unirea fiind 16.500.000).

Arata super si...abia astept sa-l iau. Maine o sa fac gestul tongue.gif.

peacefingers.gif

rox
am gasit ceva dragut...adica in banii pe care eram eu dispusa sa-i investesc, pare ok. voi ce ziceti?
Beko NDP 9660 WD...costa 17 milioane la Carrefour, e mare, e compartimentat asa cum vroiam eu...so? pareri?
http://www.beko.ro/ aici sunt detaliile tehnice +poza
crz
QUOTE(rox @ Apr 19 2006, 14:29) *
am gasit ceva dragut...adica in banii pe care eram eu dispusa sa-i investesc, pare ok. voi ce ziceti?
Beko NDP 9660 WD...costa 17 milioane la Carrefour, e mare, e compartimentat asa cum vroiam eu...so? pareri?
http://www.beko.ro/ aici sunt detaliile tehnice +poza

E ala cum intri printre frigidere dinspre carti, pe dreapta. Mare, congelatorul sus, right? smile.gif.

Vezi ca tin minte ca aveau doua preturi pe el. Si nu era nici o diferenta de specificatii. Cred ca ala mai ieftin era lovit (ca si cel expus dealtfel cursing.gif ).

E aproape la fel cu indesit-ul meu. Practic aceeasi Marie cu alta palarie smile.gif. Ce lipseste la Indesit este dozatorul ala de apa smile.gif.
rox

QUOTE(crz @ Apr 19 2006, 14:57) *
E ala cum intri printre frigidere dinspre carti, pe dreapta. Mare, congelatorul sus, right? smile.gif.

Vezi ca tin minte ca aveau doua preturi pe el. Si nu era nici o diferenta de specificatii. Cred ca ala mai ieftin era lovit (ca si cel expus dealtfel cursing.gif ).

E aproape la fel cu indesit-ul meu. Practic aceeasi Marie cu alta palarie smile.gif. Ce lipseste la Indesit este dozatorul ala de apa smile.gif.

right. am vazut ca sunt doua preturi...pe doua frigidere identice. cel pistruiat( un alb cu punctulete, mai mult gri decat alb, mai antijeg) e 17, cel alb normal e 18.

edit: si inca o diferenta: am vazt ca al tau are mai multe spatii pentru sticle smile.gif
crz
QUOTE(rox @ Apr 19 2006, 15:02) *
right. am vazut ca sunt doua preturi...pe doua frigidere identice. cel pistruiat( un alb cu punctulete, mai mult gri decat alb, mai antijeg) e 17, cel alb normal e 18.

edit: si inca o diferenta: am vazt ca al tau are mai multe spatii pentru sticle smile.gif

tongue.gif.
Oricum, eu nu prea o sa il folosesc la maxim. Adica suportul ala de pe sertar se poate ridica, asa cum e in poza, sau se poate lasa jos (si pui sticlele pe un singur nivel). Mie imi mai plac locurile de pus cutii de bere/cola de pe usi tongue.gif. Si cutia aia "fresh box" (prima de sub congelator) care se trage si se deschide capacul singur (un sistem mecanic). mi se pare ca si Beko are.

Oricum, una peste alta cred ca sunt cam la fel. Daca tii la dozatorul ala ia Beko-ul smile.gif. Dar nu stiu ce face ca sa merite 2 milioane in plus fata de Indesit tongue.gif.

peacefingers.gif
crz
Nu l-am mai cumparat pe asta mare pentru ca nu imi intra pe usa cursing.gif .

Am ramas la modelul acesta. Raport calitate/pret excelent (13 mil la oferta), 2 motoare (deci control independent pentru congelator si frigider)...are toate dotarile de baza...sunt multumit. Acuma ma uit la el si ma gandesc ca in Indesitul ala nu prea aveam ce baga smile.gif.
medvonok
Trebuie sa ma decid sapt viitoare intre un Gorenje si un Electrolux. Din cate am citit pe aici, Indesit-ul nu este chiar stralucit, Zanussi consuma mult, ca si Bosh de altfel ....
Ce spuneti ?
Sau Arctic - voteaza cineva pentru el ?
crz
QUOTE(medvonok @ Apr 21 2006, 22:59) *
Trebuie sa ma decid sapt viitoare intre un Gorenje si un Electrolux. Din cate am citit pe aici, Indesit-ul nu este chiar stralucit, Zanussi consuma mult, ca si Bosh de altfel ....
Ce spuneti ?
Sau Arctic - voteaza cineva pentru el ?

Electrolux=Zanussi ceva mai bine finisat si cu mai mult verde. Zanussi este parte a grupului Electrolux...
Combina mea e destul de silentioasa si nu cred sa consume mai mult decat media. coolspeak.gif

Gorenje mi se par destul de scumpe (mai bine un Electrolux la aceiasi bani).
Indesit sunt niste Ariston-uri low-end (cam aceeasi situatie cu Electrolux-Zanussi).

Despre Bosch nu stiu nimic confusedsmiley.png .

Dintre Gorenje si Electrolux eu l-as alege pe al doilea. Dar daca nu tii neaparat la aspect mai bine iei Zanussi.

peacefingers.gif
dumitress
pt. cei ce nu cunosc: arctic, zanussi, indesit, beko, electrolux, whirpool, toate, dar toate sunt facute in turcia, iar majoritatea vin prin arctic. motoarele sunt aceleasi (pe clase). alege ceva cu 2 motoare. si care sa va placa, si care se potriveste. toate sunt aceeasi corporatie multinationala. difera ce ofera si finisajele. produse diverse gasiti la candy, bosch, gorenje. eu am luat un zanussi cu 2 motoare si 2 compartimente separate, consuma foarte putin. apropos, si la aerele conditionate diferenta nu e cu mult mai mare, daca compresoarele sunt aceleasi (nu sunt decat 2-3 producatori), difera doar functiile, montajele electronice, finisajul, iar asta nu justifica diferentele de preturi.
medvonok
Chiar vroiam sa intreb care este shmenul cu Ariston- Indesit. Am vazut pe site o asemanare si nu intelegeam .... Pentru mine a mai intrat si Ariston in competitie. Totusi stiu ca sunt mai multe modele , dar nu le-am gasit pe toate. Cele mai multe modele se afla in Unirii. Am sa caut un distribuitor Ariston pe Bucuresti.
danaciu
Buna,
NU CUMPARATI ARCTIC!
Eu am luat un Arctic doar în spiritul "cumparati româneste". Si am luat cel mai mare, cel mai scump. Afisaj electronic, clasa A, combi, etc.
Dar se strica. Incerci la servisul Arctic din oras, nu gasesti niciodata pe nimeni: "azi nu se lucreaza" sau "suntem pe teren". Nici un numar de tel. nimic. Cauti pe internet suni la ei, care ei sunt de fapt fabrica care de acolo cica iti fac programare. Astepti ca fraierul. Nimeni, nimic. Suni dupa câteva zile si repeti figura. Da si ei repeta figura(!) si te lasa cu ochii (si frigiderul) in soare.
Suni iarasi si cand inteleg ca n-ai chef de prea multe discutii sau poate indraznesti sa ceri un sef iti arunca golaneste: "faceti ce vreti, la noi asa e"!
Si toate astea se intâmpla in Cluj. Oare ce s-ar intâmpla daca ai fi la tara? Cred ca ti-ar trânti telefonul pur si simplu.
Plus ca problema frigiderului e arhicunoscuta de catre Arctic, mi-au spus alti reparatori independeti la care a trebuit sa fac apel.
Concluzia:
NU CUMPARATI ARCTIC!
fiziflash
QUOTE(danaciu @ May 3 2006, 15:21) *
Buna,
NU CUMPARATI ARCTIC!
Eu am luat un Arctic doar în spiritul "cumparati româneste". Si am luat cel mai mare, cel mai scump. Afisaj electronic, clasa A, combi, etc.
Dar se strica. Incerci la servisul Arctic din oras, nu gasesti niciodata pe nimeni: "azi nu se lucreaza" sau "suntem pe teren". Nici un numar de tel. nimic. Cauti pe internet suni la ei, care ei sunt de fapt fabrica care de acolo cica iti fac programare. Astepti ca fraierul. Nimeni, nimic. Suni dupa câteva zile si repeti figura. Da si ei repeta figura(!) si te lasa cu ochii (si frigiderul) in soare.
Suni iarasi si cand inteleg ca n-ai chef de prea multe discutii sau poate indraznesti sa ceri un sef iti arunca golaneste: "faceti ce vreti, la noi asa e"!
Si toate astea se intâmpla in Cluj. Oare ce s-ar intâmpla daca ai fi la tara? Cred ca ti-ar trânti telefonul pur si simplu.
Plus ca problema frigiderului e arhicunoscuta de catre Arctic, mi-au spus alti reparatori independeti la care a trebuit sa fac apel.
Concluzia:
NU CUMPARATI ARCTIC!

Corect
Am luat si eu un arctic acum cativa ani si acum am sa il arunc. Nu mai merita bagati bani in atatea reparatii.
Acum vreau sa imi iau un altul. Din cate am citit aici clasamentul pe branduri ar fi urmatorul:

1.Liebherr

2.Siemens

3.Bosch

4.Gorenje

5.Ariston

Am vazut ca desi Liebherr ar fi cele mai bune nu prea si-a luat nimeni de pe forum! Vi se par scumpe? Am vazut pe site la flanco ca nu: http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=1598
Dintre magazine nu stiu ce sa zic: eu lucrez in IT si stiu ca cine isi ia calculator de la Metro (no offence pt nimeni) isi ia cea mai mare tzeapa posibila. Nu cumva aceiasi situatie e si la frigidere? Nu e nimeni din "bransha" care sa ne lamureasca?
Dintre magazine ce recomandati? ALtex, domo, flanco, metro? (nu imi inspira nici una incredere)
Mai am un magazin in oras "Marelvi" care din auzite cik ar fi seriosi.
dant
QUOTE(fiziflash @ May 3 2006, 19:35) *
Corect
Am luat si eu un arctic acum cativa ani si acum am sa il arunc. Nu mai merita bagati bani in atatea reparatii.
Acum vreau sa imi iau un altul. Din cate am citit aici clasamentul pe branduri ar fi urmatorul:

1.Liebherr

2.Siemens

3.Bosch

4.Gorenje

5.Ariston

Am vazut ca desi Liebherr ar fi cele mai bune nu prea si-a luat nimeni de pe forum! Vi se par scumpe? Am vazut pe site la flanco ca nu: http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=1598
Dintre magazine nu stiu ce sa zic: eu lucrez in IT si stiu ca cine isi ia calculator de la Metro (no offence pt nimeni) isi ia cea mai mare tzeapa posibila. Nu cumva aceiasi situatie e si la frigidere? Nu e nimeni
din "bransha" care sa ne lamureasca?
Dintre magazine ce recomandati? ALtex, domo, flanco, metro? (nu imi inspira nici una incredere)
Mai am un magazin in oras "Marelvi" care din auzite cik ar fi seriosi.

Marelvi este importator si este si o firma serioasa.
Dupa mine, care si vand si repar frigidere, clasamentul ar fi DATORITA SI SERVICE-ULUI IN GARANTIE SI POSGARANTIE:
1. WHIRLPOOL (ARE REPREZENTANTA TEHNICA IN ROMANIA)
2. BOSCH-SIEMENS (IDEM)
3. SAMSUNG
4. LG , etc.
dar sa fie NO FROST. Totul depinde si in jurul carei sume te invarti. Gorenje nu as opta deoarece nu au nici un model NO FROST iar ei lucreaza numai pentru "fatada" (Svarowschi, Pinin Farina......) dar la interior "tigai". Nu se poate sa lucreze cu compresoare Danfoss si sa nu ai protectie decat la interior...
fiziflash
QUOTE(dant @ May 3 2006, 17:50) *
Dupa mine, care si vand si repar frigidere, clasamentul ar fi DATORITA SI SERVICE-ULUI IN GARANTIE SI POSGARANTIE:
2. BOSCH-SIEMENS (IDEM)
3. SAMSUNG
4. LG , etc.
dar sa fie NO FROST. Totul depinde si in jurul carei sume te invarti. Gorenje nu as opta deoarece nu au nici un model NO FROST iar ei lucreaza numai pentru "fatada" (Svarowschi, Pinin Farina......) dar la interior "tigai". Nu se poate sa lucreze cu compresoare Danfoss si sa nu ai protectie decat la interior...

Daca ar fi sa faci un clasament dupa fiabilitate, care ar fi ala?
fiziflash
Dupa multe "studii" ma apropii de decizia finala.(care deocamdata nu o divulg, dar o voi face-o pentru a ajuta si alte persoane).
Totusi ceva mi-a atras atentia si v-ash solicita o parere pentru ca este cel putin suspect. Am fost prin Metro (Suceava) mai mult de curiozitate, si ce mi-a fost dat sa vad: frigiderul Bosch modelul KGV36600 costa 8.923.800 cand in alte parti (de ex aici: http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2678 ) sare de 13 milioane.
Este o diferenta de peste 30%, si produsul nu este la oferta (nu are eticheta rosie). Este de departe cea mai avantajoasa oferta daca e pe bune, dar oare este? Ce "ascunzisuri" or fi in spatele acestui pret? Poate cineva sa arunce o privire in Metro din alt oras, sa vada daca exista frigiderul asta si la ce pretz?

Dupa multe "studii" ma apropii de decizia finala.(care deocamdata nu o divulg, dar o voi face-o pentru a ajuta si alte persoane).
Totusi ceva mi-a atras atentia si v-ash solicita o parere pentru ca este cel putin suspect. Am fost prin Metro (Suceava) mai mult de curiozitate, si ce mi-a fost dat sa vad: frigiderul Bosch modelul KGV36600 costa 8.923.800 cand in alte parti (de ex aici: http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2678 ) sare de 13 milioane.
Este o diferenta de peste 30%, si produsul nu este la oferta (nu are eticheta rosie). Este de departe cea mai avantajoasa oferta daca e pe bune, dar oare este? Ce "ascunzisuri" or fi in spatele acestui pret? Poate cineva sa arunce o privire in Metro din alt oras, sa vada daca exista frigiderul asta si la ce pretz?
gorjeanul
QUOTE(dant @ May 3 2006, 19:50) *
2. BOSCH-SIEMENS (IDEM)
3. SAMSUNG
4. LG , etc.

1) Cum vine asta: "reprezentanta tehnica in Romania" - au ingineri de service delegati de la Whirlpool?
2) Se scrie SWAROVSKI.
3) Nu cred ca Swarovski si/sau Pininfarina ar fi colaborat cu o firma de "tigai" - in acest caz ar fi colaborat cu TEFAL.
4) De ce crezi tu ca NO-FROST este mai bun decat un sistem clasic de racire?
5) Gorenje-urile au urmatoarele sisteme de protectie:
-un releu de start + protectie daca intensitatea curentului absorbit de compresor este prea mare; acest releu este situat in exterior, pe compresor (mascat de un capac, daca ai rabdare sa te uiti);
- protectie termica in interior, aprope de bobinaj, pentru a simti mai repede incalzirea anormala a compresorului. Pe vremuri, releul de protectie termica era pus in exterior, dar nu simtea atat de rapid variatiile de temperatura, asa ca variantele actuale au fost imbunatatite.

MOSHULE, esti varza....daca vrei, pot sa adaug si niste carne.... inlove.gif
fiziflash
Decizia finala a fost luata!
Am optat pentru brandul LIEBHERR. (modelul CU30210 Comfort). De ce LIEBHERR? pentru ca ma interesa in primul rand fiabilitatea, iar aceste combine au 4 ani garantie. Un minus din start ar fi sa il zic ca resellerii lor sunt reteaua de magazine FLanco, iar cei de acolo, cel putin in SUceava sunt varza. A trebuit sa vb direct cu ei sa imi aduc combina dorita, pentru ca cei de la flanco spuneau ca (aceasta combina a fost inlocuita cu o alta care se cheama "Fridier cu doua usi" smile.gif) ) In fine, maine imi vine jucaria, daca intereseaza pe cineva am sa revin cu detalii dupa ce o iau!
sorin_35
QUOTE(fiziflash @ May 11 2006, 13:36) *
Decizia finala a fost luata!
Am optat pentru brandul LIEBHERR. (modelul CU30210 Comfort). De ce LIEBHERR? pentru ca ma interesa in primul rand fiabilitatea, iar aceste combine au 4 ani garantie. Un minus din start ar fi sa il zic ca resellerii lor sunt reteaua de magazine FLanco, iar cei de acolo, cel putin in SUceava sunt varza. A trebuit sa vb direct cu ei sa imi aduc combina dorita, pentru ca cei de la flanco spuneau ca (aceasta combina a fost inlocuita cu o alta care se cheama "Fridier cu doua usi" smile.gif) ) In fine, maine imi vine jucaria, daca intereseaza pe cineva am sa revin cu detalii dupa ce o iau!

Prietene, dupa parerea mea ai facut cea mai buna alegere, Liebherr sunt cu totul altceva ca aparate si sisteme de racire, din pacate toate marile retele de electrocasnice (altex, domo, flanco) sunt varza la capitolul personal specializat, dupa ce am citit tot ce am gasit pe internet despre firgidere, fara sa ma laud, as putea sa ma duc si sa le fac training tehnic celor din magazine, sunt idioti, lenesi si imperinenti, la fel am patit si eu cand am cumparat Liebherr, ca nu se mai fac, ca nu mai aduc, ca nu mai lucreaza cu ei, ca numai cu nu stiu ce comanda, e lenea mare, prefera sa ne lase sa ne uitam ca gusterii la televizor si sa mergem sa cumparam mai stiu eu ce rahat fiindca au ei nu stiu ce reclama cu gagici cu pene si gheata pe ele, ne cred idioti...
Eu am Liebherr si sunt mai mult decat multumit, am mai spus-o, am avut un zanussi si m-am razbunat pe soacra-mea cu el, i se strica mancarea gatita dupa 2 zile si functioneaza nonstop, lucrurile sunt clare si la frigidere ca la orice alt produs, ai atat cat dai si daca te lasi pe mana unor idioti care nici nu stiu ce-i cu ei pe lumea asta, atunci, asa meriti...
fiziflash
Intr-adevar ai perfecta dreptate. Eu am ajuns la aceasta alegere tot dupa ceva "Training" pe net, iar faptul ca am vazut ca are si 4 ani garantie a fost "cireasa de pe tort".
Desi personalul FLanco(dar nu este singular, si la Altex,domo si alte firme "concurente" am vazut acelasi entuziasm) este mai mult decat idiot, cei de la liebherr romania sunt foarte comunicativi si cu ajutorul lor am reusit ca ieri sa imi aduc frigiderul acasa. Pretul dupa cum am zis, nu a fost cu mult mai mare decat ceva similar dar facut pe "vapor". Calitatea se vede din prima:
Incepand cu certificatul de garantie cu holograma, am avut parte de surprize placute. Finisajele sunt aproape perfecte, si atentia la detalii de asemenea. M-a surprins in mod placut felul in care este facut agregatul. Este "monobloc" ca sa ma exprim asa, ca la vechiul (Dar bunul) Ziell (nu stiu daca asa se scrie corect).
Ieri noapte l-am pus in functiune si surprizele placute au continuat. Silentiozitate, timp scurt de incarcare, tot ce mi-am dorit de la combina. Sunt CONVINS ca am facut cea mai buna alegere in bugetul alocat si recomand cu caldura tuturor celor care sunt in dilema cumpararii unei combine/frigider.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.