cudm
24th August 2005, 09:46
Salutare,
De modelul MBA 45 D1 NFE de la Ariston stie cineva ceva pe partea de calitate fiabilitate a acestei combine frigorifice ?
Detalii tehnice :
Tabelul complet al datelor tehnice
1 Gama
Newtime
2 Model
MBA 45D1 NFE
CAPACITATE BRUTĂ
4 Totală
396
5 Frigider
280
6 Congelator
116
CARACTERISITICI GENERALE
8 Ever Fresh
9 Display
10 Funcție Food Security
11 Funcție Ice Party
12 Funcție Super Cool
13 Funcție Eco
14 Funcție Holiday
15 Funcție Super Freeze
CARACTERISTICI STRUCTURALE
17 Hygiene Control
18 Filtru Air Care
19 Uși reversibile
20 Culoare
inox
21 Nr. compresoare
1
FRIGIDER
23 Sistem de răcire
No Frost
24 Suport pentru sticle sau cutii de băutură
25 Fresh box - cutia pentru alimente proaspete
26 Sistem de dezghețare
27 Tip rafturi
sticlă
28 Număr rafturi
3
29 Cutie de carne
30 Număr cutii pentru legume și fructe
1
31 Rafturi pe partea interioară a ușii frigiderului
4
32 Suport pentru sticle/cutii de băutură pe partea interioară a ușii frigiderului
CONGELATOR
34 Suport pentru sticla de șampanie (Ice Party)
35 Suport pentru cuburile de gheață (Easy Ice)
2
36 Suport cuburi de gheață (Ice Device)
37 Sistem de răcire
No Frost
38 Fast Freeze - compartiment congelare rapidă
39 Nr. compartimente
3
PERFORMANĂE
41 Tipul aparatului
Combină frigorifică
42 Clasa de eficiență energetică pe o scară de la A (cele mai joase consumuri) la G (cele mai ridicate)
A
43 Consum de energie în concordanță cu testele standard pentru 24 ore
405
44 Volum util frigider
280
45 Volum util congelator
116
46 Nr. stele congelator
1
47 Autonomie de conservare în cazul întreruperii curentului electric
21
48 Capacitate de congelare
14
49 Clasa de climatizare
SN, N, ST
DIMENSIUNI
51 Ănălțime
190
52 Lățime
70
53 Adâncime
64,5
d.p.m.d.v. pare ok.
Daca stiti mai multe chichite legate de acest produs va rog sa nu ezitati sa raspundeti.
Mercic.
actadi
28th August 2005, 10:22
Salutare,
Am un frigider Gorenje de 2,5 ani care acum imi da batai de cap!
Iarna a fost ok, il tinem la 2 din cele 7 pozitii ! dar odata cu venirea verii ni se strica mancarea in frigider dupa nici 3 sau 4 zile. Atunci am zis ca sa-l dam la 5, zis si facut! si SURPRISE - nu e nici o diferentza! l-am dat la 6! parca ar avea o singura pozitie! nu stiu de ce i-au mai pus rotitza aceea!
Am curatzat grilajul din spate! l-am dezghetzat si tot asha face! Bashca are un strat de zapada in partea de sus destul de gros,10 mm, si este modelul "Fresh and Cool" cu no frost si dezghetzare automata and some other shit! Acum mai trebuie sa-mi bat capu' si cu asta! Trebuie sa-i gasesc hiba! Am presupus ca a pierdut freon - o fi perforata/fisurata grila aceea din spate! DAR congelatorul este excelent! ingheatza perfect!
Dati-va cu parerea va rog! si poate-i dam de cap !
Multzam and Keep it cool !ca tot suntem la acest capitol.
bujuu
28th August 2005, 17:20
Din intamplare am dat peste acest forum da mi se pare tare utlil si mie care sunt consultant vanzari la o firma de electrocasnice...Am o intrebare ...ma tot intreaba clientii in ce tara sunt fabricate whirpool? le spun eu ca in slovacia da nu sunt prea sigur...Daca stie cineva marca de provienienta ?...Ca sa imi dau si eu cu parerea ca totusi lucrez in domeniu pot sa spun ca cele mai bine vandute combine sunt Indesit...arctic se cumpara dar a si venit un client caruia i s-a si stricat....Si modelul de Whirpool cu 2 compresoare ARC 5561 se vinde fff bine ....
numa bine
dncrash
28th August 2005, 21:13
Eu am de vreo 5 ani un Gorenje si nu am avut niciodata probleme cu el. Acum parca m`am plictisit de asta si as vrea un Whirpool 6700 IX vazut pe net la Domo. Ce parere aveti ? (Daca e facut in Turcia va rog sa`mi spuneti daca stiti)
sorin_35
29th August 2005, 09:11
QUOTE(actadi @ Aug 28 2005, 10:22)
Salutare,
Am un frigider Gorenje de 2,5 ani care acum imi da batai de cap!
Iarna a fost ok, il tinem la 2 din cele 7 pozitii ! dar odata cu venirea verii ni se strica mancarea in frigider dupa nici 3 sau 4 zile. Atunci am zis ca sa-l dam la 5, zis si facut! si SURPRISE - nu e nici o diferentza! l-am dat la 6! parca ar avea o singura pozitie! nu stiu de ce i-au mai pus rotitza aceea!
Am curatzat grilajul din spate! l-am dezghetzat si tot asha face! Bashca are un strat de zapada in partea de sus destul de gros,10 mm, si este modelul "Fresh and Cool" cu no frost si dezghetzare automata and some other shit! Acum mai trebuie sa-mi bat capu' si cu asta! Trebuie sa-i gasesc hiba! Am presupus ca a pierdut freon - o fi perforata/fisurata grila aceea din spate! DAR congelatorul este excelent! ingheatza perfect!
Dati-va cu parerea va rog! si poate-i dam de cap !
Multzam and Keep it cool !ca tot suntem la acest capitol.
Cu toate ca Gorenje sunt aparate OK au si ele un neajuns, clasa climatica...cea declarata de producator este N (+10 pana la +32 grade Celsius) adica temperatura mediului pana la care aparatul functioneaza in parametrii. Problema ce poate afecta functionarea la aparatul tau poate fi legata de aceasta caracteristica pentru ca nu numai temperatura poate cauza asemenea neplaceri ci si umiditatea relativa a aerului (vara este mai multa umiditate in aer, de-aici si grosimea startului de zapada). Umiditatea aerului si un strat mai gros de zapada prelungeste faza necesara decongelarii si de aici valori mari ale temperaturii din frigider. E posibil sa fie si o problema a sistemului de comanda (daca este termostat). Poti face un test modificand pozitia aparatului (intr-o zona cu mai putina umiditate) inainte de a chema un "meserias" care sa vada ce are...
Parerea mea....
sorin_35
29th August 2005, 09:20
QUOTE(bujuu @ Aug 28 2005, 17:20)
Din intamplare am dat peste acest forum da mi se pare tare utlil si mie care sunt consultant vanzari la o firma de electrocasnice...Am o intrebare ...ma tot intreaba clientii in ce tara sunt fabricate whirpool? le spun eu ca in slovacia da nu sunt prea sigur...Daca stie cineva marca de provienienta ?...Ca sa imi dau si eu cu parerea ca totusi lucrez in domeniu pot sa spun ca cele mai bine vandute combine sunt Indesit...arctic se cumpara dar a si venit un client caruia i s-a si stricat....Si modelul de Whirpool cu 2 compresoare ARC 5561 se vinde fff bine ....
numa bine
Daca ai fi cu adevarat consultant de vanzari ar trebui sa sti ca ai derptul sa soliciti importatorului certificatul de calitate al produsului care te intereseaza, pentru informare, acest certificat contine toate caracteristicile importante ale aparatelor precum si originea fabricatiei produsului...
Daca nu e cu suparare, la ce firma esti consultant?
presedinte
29th August 2005, 11:44
QUOTE(sorin_35 @ Aug 29 2005, 09:20)
Daca nu e cu suparare, la ce firma esti consultant?
good question
, sa stim si noi sa ocolim magazinul cu pricina...
ce magazine comercializeaza liebherr ?
sorin_35
29th August 2005, 15:30
QUOTE(presedinte @ Aug 29 2005, 11:44)
good question

, sa stim si noi sa ocolim magazinul cu pricina...
ce magazine comercializeaza liebherr ?
Flanco e sigur, apoi Domo (cred) si au un showroom pe Grivitei, sunt ceva detalii la www.liebherr.ro
bujuu
30th August 2005, 00:01
Lucrez in domeniu de abia de 2 luni asa ca ai putea sa ma intelegi ....pt ca banuiesc ca daca ai lucra si tu de atata timp ai fi la acelasi nivel ca si mine !!!Cat despre chestia cu certificatul de calitate ...eu nu am cum sa fac lucrul asta pt ca eu primesc marfa de la depozit nu direct de la importator...
lucrez oricum la un magazin mare ....nu pot sa ii dau numele ca as face reclama da oricum a fost pomenit pe site!!!!
numa bine!!!
burvi2001
30th August 2005, 00:03
bujuu,
Whirlpool se fabrica in acelasi loc in care se fabrica frigiderele Polaris, Romania, probabil.
Daca nu crezi, esti liber sa constati singur detaliile, daca ai amindoua modelele disponibile.
presedinte
30th August 2005, 08:27
QUOTE(bujuu @ Aug 30 2005, 00:01)
Lucrez in domeniu de abia de 2 luni asa ca ai putea sa ma intelegi ....pt ca banuiesc ca daca ai lucra si tu de atata timp ai fi la acelasi nivel ca si mine !!!Cat despre chestia cu certificatul de calitate ...eu nu am cum sa fac lucrul asta pt ca eu primesc marfa de la depozit nu direct de la importator...
lucrez oricum la un magazin mare ....nu pot sa ii dau numele ca as face reclama da oricum a fost pomenit pe site!!!!
numa bine!!!
nu e toata vina a ta fiindca nu ai reusit sa asimilezi toate informatiile esentiale despre produse.
spun nu e toata, fiindca principala responsabilitate e a firmei angajatoare. trebuia sa ofere training, mai ales daca e vorba de o firma "mare". am cumparat un fier de calcat din mediagalaxy, erau mai multe modele pt tefal super gliss. cand i-am cerut informatii unui consultant despre diferenta dintre 2 modele, mi-a zis ca e pretul (200.000) si numarul modelului
, in loc sa-mi zica ce stie unul sa faca si ce stie celalat. ieri si-a luat o cunostinta calculator tot din mediagalaxy, si nu i-a facut proba fiindca se grabea
. anyway, m-a chemat pe mine ca nu merge si am constatat cu stupoare cu lanterna ca nu avea cablul la hdd bagat.
.
in curand imi voi lua frigider si consider acest topic mai mult decat un training in cazul de fata
p.s. cum ziceai ca se numeste magazinul ala ?
sorin_35
30th August 2005, 08:30
Bujuu, n-am vrut sa te ofensez man...
Dar daca esti consultant de vanzari incepator ar trebui sa fi mai smecher, in mod special atunci cand doresti sa afli lucruri care te pot ajuta in cariera si nu numai, toti importatori sunt obligati prin lege sa puna la dispozitia cumparatorilor (nu a consultantilor) toate informatiile privind produsele pe care le importa.
Whirpool se produc in cea mai mare parte in slovacia si italia, firma poloneza polar le apartine iar in trecut, pana ca turcii sa cumpere arctic, produceau si in romania frigidere brandate arctic.
Oricum, raman curios in legatura cu firma care ar putea angaja un consultant de vanzari incepator, mai ales ca spui ca e una mare, probabil ca stau foarte bine financiar si nu au nevoie nici de publicitate (recunosc ca daca as fi lucrat la Flanco sau la Domo, de exemplu, as fi recomandat tuturor sa se duca acolo si sa cumpere)
.
sorin_35
30th August 2005, 08:42
QUOTE(presedinte @ Aug 30 2005, 08:27)
nu e toata vina a ta fiindca nu ai reusit sa asimilezi toate informatiile esentiale despre produse.
spun nu e toata, fiindca principala responsabilitate e a firmei angajatoare. trebuia sa ofere training, mai ales daca e vorba de o firma "mare". am cumparat un fier de calcat din mediagalaxy, erau mai multe modele pt tefal super gliss. cand i-am cerut informatii unui consultant despre diferenta dintre 2 modele, mi-a zis ca e pretul (200.000) si numarul modelului

, in loc sa-mi zica ce stie unul sa faca si ce stie celalat. ieri si-a luat o cunostinta calculator tot din mediagalaxy, si nu i-a facut proba fiindca se grabea

. anyway, m-a chemat pe mine ca nu merge si am constatat cu stupoare cu lanterna ca nu avea cablul la hdd bagat.

.
in curand imi voi lua frigider si consider acest topic mai mult decat un training in cazul de fata
p.s. cum ziceai ca se numeste magazinul ala ?
dom' presedinte,
daca vrei sa le verifici aptitudinile intreaba-i despre frigidere, te vei distra pe cinste, roaga-i sa-ti explice principiul de functionare, "cum se produce frigul" si vei vedea atunci ca bujuu nu are nici-o vina, "asa e toti" ....
actadi
30th August 2005, 08:54
QUOTE(sorin_35 @ Aug 29 2005, 10:11)
Cu toate ca Gorenje sunt aparate OK au si ele un neajuns, clasa climatica...cea declarata de producator este N (+10 pana la +32 grade Celsius) adica temperatura mediului pana la care aparatul functioneaza in parametrii. Problema ce poate afecta functionarea la aparatul tau poate fi legata de aceasta caracteristica pentru ca nu numai temperatura poate cauza asemenea neplaceri ci si umiditatea relativa a aerului (vara este mai multa umiditate in aer, de-aici si grosimea startului de zapada). Umiditatea aerului si un strat mai gros de zapada prelungeste faza necesara decongelarii si de aici valori mari ale temperaturii din frigider. E posibil sa fie si o problema a sistemului de comanda (daca este termostat). Poti face un test modificand pozitia aparatului (intr-o zona cu mai putina umiditate) inainte de a chema un "meserias" care sa vada ce are...
Parerea mea....

Multumesc sorin! Se pare ca in ultimele zile iar raceshte f bine! ceea ce ma face sa cred ca o temp de peste 33 de grade il da peste cap!(in sensul ca face zapada si pt dezghetzare sta mai mult astfel crescand temp in frigider - nasol) !
Pe de alta parte am un Electrolux care este tinut la aceeashi pozitie toate anotimpurile si ingheatza ireproshabil !
Gorenje n-ar trebui sa faca figuri la temp ridicate vara! sau daca l-ai da la pozitia 7 din 7 ar trebui sa faca fatza!!!!!
bujuu
30th August 2005, 19:07
ok mersi mult de informatii...sa stii ca toti consultantii sunt asa ...eu chiar am mers la altex si la mediagalaxi si aia chiar ca sunt pe spate...nu se ocupa de tine nu iti dau iinformatii...... cel putin la firma unde lucrez ne dam silinta si in plus nu avem cum sa le stim pe toate din greseli invatam...training e experienta de zi cu zi cu clientul...
numa bine
sorin_35
2nd September 2005, 12:37
Ca sa nu ne departam de topicul forumului va supun atentiei un articol gasit in revista "Consumatorul" ce apare in Germania si in paginile careia isi prezinta articolele reputati medici si doctori in igiena alimentatiei si nu numai.
Am incercat (nu stiu cat de bine am reusit) si o traducere pentru voi.
"Environmental harmful and often ineffectively. "
FREIBURG/BERLIN (dpa/gms)
Antibacterielle products are environmental harmful and frequent, according to experts on ineffective.
Antibacterielle cleaners killed also useful bacteria, warn the environmental physician professor Franz Daschner from Freiburg in a contribution for the magazine "consumer appearing in Berlin concretely" (expenditure 3/2003).
Allergy-releasing.
In addition different antibacterial substances could release allergies, so the director of the institute for environmental medicine and hospital hygiene at the university clinic Freiburg. The test methods its used from the manufacturers to the proof of the antibacterial effect usually completely insufficiently, so the expert further. Usually only two or three bacteria or kinds of mushroom would test-to to part even such, which causes infections only very rarely with humans.
"Antibacterial ones" of refrigerators, which are coated with silver at the inner wall, equal according to Daschner of a consumer deception: Nobody will press "sausage or cheese in slightly not packed to the cooling wall, over thereby in the food to kill".
Traducere
Produse antibacteriene
Poluante și de multe ori lipsite de efect.
FREIBURG/BERLIN (dpa/gms)
Produsele antibacteriene sunt dăunătoare mediului și de cele mai multe ori lipsite de efect sunt de părere experții.
Substanțele antibacteriene ucid în același timp și bacteriile folositoare și plouează mediul, este de părere profesor în Medicina Mediului Franz Daschner în articolul său apărut în revista „Consumatorul” la Berlin (nr. 3/2003).
Alergii produse de substanțe
Ăn plus, unele substanțe antibacteriene pot produce utilizatorilor alergii, este de părere directorul Institutului de Medicină a Mediului și al Clinicii de Igienă a Universității din Freiburg. Metodele de testare utilizate de producători pentru a demonstra efectul substanțelor antibacteriene sunt de regulă incomplete adaugă experții. Ăn practică, sunt testate numai două sau trei tipuri de bacterii și ciuperci, care sunt foarte rar dăunătoare sănătății oamenilor.
Aparatele frigorifice „antibacteria” al căror înveliș interior este impregnat cu argint, este o decepție pentru consumatori, este de părere profesorul Daschner.
Nimeni nu va presa mezelurile sau brânza, care în mod normal sunt preambalate, fără ambalaj, pe pereții interiori ai aparatului pentru a permite substanțelor să pătrundă în interiorul alimentelor și să elimine bacteriile, adaugă expertul.
Nu va simtiti putin pacaliti?
burvi2001
2nd September 2005, 13:35
Nu ne simtim deloc pacaliti pentru ca "antibacteria" n-a costat nimic in plus.
Deci, puteau ei sa spuna ca are si antiradar, daca e tot la pretul ala, nu deranjeaza.
andreic
2nd September 2005, 13:58
QUOTE(sorin_35 @ Sep 2 2005, 13:37)
Aparatele frigorifice „antibacteria” al căror înveliș interior este impregnat cu argint, este o decepție pentru consumatori, este de părere profesorul Daschner.
Nimeni nu va presa mezelurile sau brânza, care în mod normal sunt preambalate, fără ambalaj, pe pereții interiori ai aparatului pentru a permite substanțelor să pătrundă în interiorul alimentelor și să elimine bacteriile, adaugă expertul.
Pai sa sti ca asa este
Dar cum spunea si Burvi, nu are treaba, e doar marketing. Am mai spus eu acu cateva luni si a venit cineva sa explice cum merge teaba antibacteriana si l-am lasat nu am mai internvenit, asa ceva nu functioneaza dovada fiind ca si in frigiderele cu protectie antibacteriana dupa un timp apar ciuperci pe calea de scurgere a apei de la frigider (sunt negre de obicei), care se dezvolta cateodata asa de bine ca infunda si teava de scurgere 
Singura solutie antibacteriana este ca lunar sa speli frigiderul cum e corect si civilizat si sa limitezi activitatea bacteriana.
sorin_35
2nd September 2005, 14:38
QUOTE(burvi2001 @ Sep 2 2005, 13:35)
Nu ne simtim deloc pacaliti pentru ca "antibacteria" n-a costat nimic in plus.
Deci, puteau ei sa spuna ca are si antiradar, daca e tot la pretul ala, nu deranjeaza.
draga Burvi, orice gadget adaugat unui produs costa, nu s-au inventat inca asemenea pomeni...si ca sa te convingi iti transmit si rezultatele testelor din ultimul numar al revistei:
Results of Investigation: Hygenic Moduls for Reduction of Odour and Bacteriums
The consumer can buy hygenic products for reduction of odour and bacteriums as accessories on the market. On the added table you can see the single products as well as the results of experiment. The examined products:
Price per Unit
- Odorless by Electrolux 25,- €
- Killer of odour by Zilo 24,95 €
- CSG Natural Magic n. k. (wenig €)
- Neotec by Airbutler Philip 39,90 €
- ZeoFresh 0,7 € per piece of paper
- Antibacteria by Bosch/ Siemens 0,7 € per piece of paper
- Silver Nano Health System by Samsung
- Bioshield + Biosilver by LG
- NanoSilber by Daewoo Electronics
- Triple Clean System by Hitachi
- Plasmacluster Ions by Sharp
- Hygienic+ by Blomberg
- Hygienic filter + Anti Bacteriums by Fagor
- Filtration system of odour + „Argentum“ by Gorenje
- Biolyse + „antibacteria biocare“ by Thomson/ Brandt
Conclusion: Only products with an active coal-filter are efficient against odours. Other products seem to be not useful against odours.
multe dintre ele sunt nefolositoare din start sau isi pierd proprietatile dupa o anumita perioada.
iti trimit tot documentul atasat, oricum, nu e vorba doar de costuri, in ceea ce ma priveste, ma simt destul de ciudat cand aflu ca cineva a incercat sa ma pacaleasca...imi vin atunci ganduri ce nu pot fi reproduse aici...
burvi2001
2nd September 2005, 15:06
Transmite-le celor din revista aia ca eu am cumparat un frigider fara "antibacteria" si costa exact cit costa acum unul cu "antibacteria".
sorin_35
2nd September 2005, 17:05
QUOTE(burvi2001 @ Sep 2 2005, 15:06)
Transmite-le celor din revista aia ca eu am cumparat un frigider fara "antibacteria" si costa exact cit costa acum unul cu "antibacteria".
OK, please advise, ce marca de frigider ai cumparat?
burvi2001
3rd September 2005, 07:02
Gorenje.
Am explicat mai sus rezultatul cercetarilor mele.
MTheOne
7th September 2005, 23:53
Vreau sa-mi cumpar o combina de pana in 20 de mil si nuprea stiu la ce sa ma opresc. Am vazut un model de beko cu recipient pt apa din care se poate pune direct, fara sa se mai deschida usa. Am vazut ca multi si-au cumparat gorenje, ce ar fi mai insiprat sa aleg?
calinux
8th September 2005, 09:09
Servus,
nevasta-mea vrea musai un Bosch KGP 3G360
stie cineva ceva despre acest model?
(apropo, are si antibacteria
)
burvi2001
8th September 2005, 10:03
E facut numai pentru estici (polonezi, romani, rusi)...
E facut in Turcia, are mecanica de doi lei...
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.