Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

schultz13

CITAT (paulmarius @ 5th August 2009, 19:36) *
am vazut un indesit A++ cu 12 mil prin buy back.mi se pare f avantajos.totusi cele de la beko mi se par cele mai ieftine avand si multe functii.si daca e sa ne luam dupa cat scrie acolo ca cons ,cca 260 kW /an sunt foarte bune. probl e chiar consuma atat? nu cred ca e o solutie buna cele cu 2 compresoare.si nici no frost nu cred ca se merita.sunt si mai scumpe si consuma si mai mult.

1. 12 mil. e mult
2. 2 compresoare sau no frost...ridica pretul inutil
3. in legatura cu marca...vreau sfaturi de la cei care au o anumita marca si si-au facut o parere

Multumesc totusi de raspunsul prompt
Kitty2006
CITAT (taurash @ 2nd August 2009, 09:57) *
Am nevoie de cateva sfaturi. Vreau sa achizitionez o combina frigorifica care sa aiba No Frost, culoare inox sau argintiu/gri metalizat, reglaj/display electronic extrior, buget in jur de 2.300 ron.

Noi am luat Hotpoint Ariston MBT 1912 FI la pretul de 2300 ron de la Altex. http://www.ariston.com.ro/product--MBT%201...20FI--1174.html. Detalii nu prea pot sa iti dau pentru ca il avem doar de vreo 2 saptamani, insa respecta cerintele tale.

taurash
CITAT (Kitty2006 @ 5th August 2009, 22:13) *
Noi am luat Hotpoint Ariston MBT 1912 FI la pretul de 2300 ron de la Altex. http://www.ariston.com.ro/product--MBT%201...20FI--1174.html. Detalii nu prea pot sa iti dau pentru ca il avem doar de vreo 2 saptamani, insa respecta cerintele tale.

este f fine. imi place ca e lat, 70 cm.
poti sa-mi spui unde e fabricat? (are o eticheta undeva cu made in ...)
thx
taurash
am mai gasit un Electrolux pe la aprox. 2.400 ron, modelul ENA38511X

voua cum vi se pare?
bubu™
Ai mei au luat un arctic k346vd si e enervant. Piuie cand tii numai 1 minut usa deschisa si nu ai optiune antipiuiala, iar dupa ce il inchizi timp de vreo 5 minute nu-l mai poti deschide decat daca tragi ca nebunul si pui contra cu piciorul
Ei cred ca ma intereseaza ca tine mai putin cu 1 an ori ca consuma mai multa energie si alte aiureli, scuze dar sunt niste nenorociti, nu se gandesc ca omul ani de zile zilnic se va lovi de chestiile astea exasperante
Chiar, ce asi putea sa-i fac sa dezactivez alea? n-o sa fie de acord ai mei dar o sa fie in fata faptului implinit
A si cred ca e impotriva legilor sa scoti ceva "enervant" pe piata fara sa avertizezi cumva in specificatii ori fara sa ai optiunea de dezactivare a acelor chestii clar provocatoare de stres, asa cum alte chestii provoaca zgomot peste limitele legale
erik
daca tu consideri ca piuiala e stresanta, imagineaza-ti cat de stresant este pentru frigider sa ii tii usa deschisa timp de un minut. in principiu producatorul nu s-a gandit ca cineva ar face cu buna stiinta una ca asta, alarma a fost conceputa sa avertizeze ca usa nu a fost bine inchisa (am patit-o de mai multe ori la vechiul frigider si din pacate ala nu avea alarma).
cum sa dezactivezi piuiala: scoate tablourile si televizorul din frigider si pozitioneaza-le undeva unde poti sa le admiri fara a fi necesar sa tii deschisa usa frigiderului.

in ceea ce priveste usa care se deschide greu, nu numai ca asta nu ar trebui sa te enerveze, ar trebui sa te bucure. inseamna ca frigiderul este foarte eficient si garnitura usii etanseaza perfect. dupa inchiderea usii temperatura din interior scade rapid, odata cu ea scade presiunea si e normal ca usa sa nu poata fi deschisa usor atata timp cat garnitura isi face treaba.
daca vrei sa scapi de problema asta, da cateva gauri in garnitura. glumesc, lasa frigiderul in pace ca functioneaza normal.

marismario
CITAT (taurash @ 4th August 2009, 23:04) *
Pai si cum vad daca e model cu Danfoss sau nu?

In magazin, in general, frigiderele sunt pozitionate a.i. nu te poti uita prin spate. Plus ca intr-un magazin daca gasesti 1-2 modele din ce te intereseaza expuse. Eu sunt din Bucuresti insa pe unde am fost sa ma uit (MediaGalaxy, Flanco) nu prea am gasit multe variante. Cat despre informatii ... in afara de etichetele alea sumare si raspunsuri ale vanzatorului gen "cred ca sunt facute in Spania sau Turcia" altceva nu prea afli. tot netul si forumul e de baza.

Daca e sa-l comanzi de pe net frigiderul deja informatiile sunt si mai putine. sad.gif

Legat de incorporabil, din pacate am bucataria deja facuta si nu am unde sa-l mai incorporez. Culoarea mobilierului ma obliga sa iau ceva gri metalizat, sau un inox mai inchis la culoare.

Faptu ca are 5 ani garantie si ca am o masina de splata Bosch de care sunt f multumit ma fac sa ma indrept tot spre aceasta marca insa vroiam mai multe informatii. Acum ma mai uitam si la Siemens care mi se par ca arata bine si par sa fie si bune. Cine are Siemens (combina frigorifica) si-mi poate impartasi ceva impresii mi-ar prinde bine.

thx

Am o combina frigorifica Siemens, sant multumit de ea, are deja 9 ani de functionare, e cu doua compresoare Danfoss, cu autodezghetare. Am observat ca Siemens e putin peste Bosch, dar amandoua marcile sant de top.

taurash
CITAT (Prowler @ 11th August 2009, 14:07) *

Mie-mi place Gorenje din ce ai enumerat m sus insa si pretul e altul.

Si eu sunt in cautarea unei combine insa am cateva criterii dupa care ma uit. La tine vad ca nu prea conteaza: latimea frigiderului, culoarea, numarul de compresoare, no frost, afisaj electronic, etc.
plimbaretul

CITAT (Prowler @ 11th August 2009, 15:07) *

acasa am KGS` ul insa varianta de acu` vre-o 4 ani. Ce am apreciat la achizitie: clasa climatica (acopera tot), electronica de bun simt (si-a dovedit fiabilitatea la cateva caderi si reveniri de curent), puterea de congelare (pana la -32) care spune ceva despre compresoare (Matsushita) si nu in ultimul rand inaltimea. Modelul nou pare cam la fel, mai putin la culoare rafturi si clasa de eficienta energetica (A+ la asta mai nou - deh "Green technology inside" ). Dar trebuie sa zic totusi ca nici Gorenje nu arata rau .... desi la pretul lui parca m-as uita la niste NoFrosturi
andreic
CITAT (plimbaretul @ 11th August 2009, 23:23) *
clasa de eficienta energetica

M-am uitat pe site la Bosch KGS39A10:
Performante
Clasa energetica : A+
Consum energetic anual ( kW/an ) : 300
Consum energetic ( kWh ) : 0,82
Autonomie de conservare fara curent ( h ) : 21

820W cand merg ambele compresoare ? Nu e imens... ? (faza cu kw/an e chestie de marketing by the way).
mstanciu
CITAT (andreic @ 12th August 2009, 01:30) *
Performante

820W cand merg ambele compresoare ? Nu e imens... ? (faza cu kw/an e chestie de marketing by the way).

0,82 pe ZI (= 300/365)
plimbaretul
CITAT (andreic @ 12th August 2009, 01:30) *
Performante

pai altfel nu are cum sa fie - consum pentru racire si congelare - deci ambele compresoare
300 kwh per an, adica 820 wati (0,82 kw) per zi, adica 24 ore, adica 34 wati per ora. Un bec incandescent care da macar suficienta lumina sa citesti o carte - 40 wati (cele mai comune/uzitate sunt 60 wati). qed
Probabil ca nu degeaba clasa A+, inseamna mai bine ca A cu vre-o 20%.
Marketing ? - pai atunci inseamna ca la nivel mondial exista o conspiratie sa ne fraiereasca sa luam produse d`astea (marca nu conteaza).
Pe etichete mi se pare ca scrie ceva de genul ca consumul poate varia in functie de temperatura mediu ambiant, amplasare si utilizare. Dar chiar si asa tot consuma mai putina. Plus ca in valoare absoluta consumul include si volumul. Deci consider ca astfel oricine poate lua o decizie in mod constient.

PS: acum vre-o 4 ani cand ma uitam dupa frigidere ma interesau si niste NoFrosturi - 550 kWh/an !! Si erau clasa A si volum mai mic. Numai zic de clasa B la NoFrost ... care erau majoritare
taurash
CITAT (plimbaretul @ 12th August 2009, 09:23) *
pai altfel nu are cum sa fie - consum pentru racire si congelare - deci ambele compresoare
300 kwh per an, adica 820 wati (0,82 kw) per zi, adica 24 ore, adica 34 wati per ora. Un bec incandescent care da macar suficienta lumina sa citesti o carte - 40 wati (cele mai comune/uzitate sunt 60 wati). qed
Probabil ca nu degeaba clasa A+, inseamna mai bine ca A cu vre-o 20%.
Marketing ? - pai atunci inseamna ca la nivel mondial exista o conspiratie sa ne fraiereasca sa luam produse d`astea (marca nu conteaza).
Pe etichete mi se pare ca scrie ceva de genul ca consumul poate varia in functie de temperatura mediu ambiant, amplasare si utilizare. Dar chiar si asa tot consuma mai putina. Plus ca in valoare absoluta consumul include si volumul. Deci consider ca astfel oricine poate lua o decizie in mod constient.

PS: acum vre-o 4 ani cand ma uitam dupa frigidere ma interesau si niste NoFrosturi - 550 kWh/an !! Si erau clasa A si volum mai mic. Numai zic de clasa B la NoFrost ... care erau majoritare

doua combine frigorifice care au aceeasi dimensiune insa una e no-frost+1compresor si cealalta are 2 compresoare e posibil sa consume la fel? Mi se pare putin bizar cum cea cu 2 compresoare nu consuma mai mult!?
Prowler
@taurash - "La tine vad ca nu prea conteaza: latimea frigiderului, culoarea, numarul de compresoare, no frost, afisaj electronic, etc."
Criteriile pt selectia:
Gorenje RK65365A - http://www.gorenje.ro/frigidere_congelatoa...rifice?c=120747

Ariston 1923 FW/HA - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...23_fw_ha--11499

Ariston 2022 CF HA - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...022_cf_ha--8523

Ariston MBL 2023 - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...l_2023_is--1592

Bosch KGS39A10 - http://www.shopmania.ro/magazin~cauta-kgs3...=pret-crescator

Au fost:
Obligatorii:
- Clasa A+,
- Antibacterian
- No Frost
- Latime maxim 70cm.
- Pret Maxim 27 mil.
Cel mai mult ma tenteaza unul din cele 3 aristoane - intre ele difera capacitatea ce scade pe masura ce are in plus alte tehnologii gen Ever fresh - pe care insa nu stiu cum sa le apreciez ca sa iau o decizie. Bosch e scumpicel iar Gorenje e f tentant - dar nici unul nu pare a avea vreun ceva care sa il diferentieze de Ariston - sau cel putin ceva de care sa imi dau seama...
De aceea am apelat la ajutorul forumistilor de aici.

Multumesc.
andreic
CITAT (mstanciu @ 12th August 2009, 10:19) *
0,82 pe ZI (= 300/365)

kWh = pe ora. Ori a gresit site-ul unitatea ori sa inteleg ca agregatul merge 1 ora din 24 si reuseste totusi sa mentina temperatura ? huh.gif

CITAT (plimbaretul @ 12th August 2009, 10:23) *
Marketing ?

Logic, doar nu crezi ca toata lumea are conditiile ideale in care au masurat ei consumul ala smile.gif

O sa fac o masuratoare pe gorenje al meu vechi sa vedem cat papa intr-o zi, e doar clasa A by the way da sunt sigur ca are cunsum nu gluma ca e destuld e cald afara inca.

Edit - masuratoarea a inceput la 14:20, date preliminare, compresor frigider aprox 54w, cand intra si congelatorul 113w la o tensiune de 219-220v deci sub cea la care ratingul este facut adica delta-230v (la mine numai noaptea ajunge la 230v), zic aproximativ ca nu am luat in calcul si cosinusul care este intre 0.89 si 0.9, la final inmultesc si valoarea cosinusului. Intre timp aparatul va inregistra kw/h pana maine la aceeasi ora si vedem ce iese, nu este cald deci ar fi conditii medii de fucntionare.
mstanciu
CITAT (andreic @ 12th August 2009, 14:10) *
kWh = pe ora. Sa inteleg ca agregatul merge 1 ora din 24 si reuseste totusi sa mentina temperatura ? huh.gif

Unitatea de masura a energiei (ce masoara contorul) este kWh, diferita de cea a puterii - kW.
Acolo se dau consumurile (adica ENERGIA) anual - 300 kWh si zilnic = 300/365 (kWh/zi). - cred ca e destul de clar.

Cum consuma acei 0,82 kWh/zi e mai putin important; la un calcul empiric, presupunand puterea agregatului a fi de 180W ar insemna ca functioneaza circa 4,5 ore din 24, adica in medie la 10 minute functionate sta 43 de minute. Asta strict teoretic, in medie si bazat pe cifrele de mai sus.
In realitate probabil esti norocos daca la 10 minute de functionare sta 30 de minute. Sigur, asta depinde si de o multitudine de factori.

Daca vreti, asta cu consumul anual seamana cu timpul declarat pe care il sta un telefon mobil in stand-by.
andreic
CITAT (mstanciu @ 12th August 2009, 14:27) *
Unitatea de masura a energiei (ce masoara contorul) este kWh, diferita de cea a puterii - kW.

Asta e stiut din start laugh.gif

Acolo se dau consumurile (adica ENERGIA) anual - 300 kWh si zilnic = 300/365 (kWh/zi). - cred ca e destul de clar.

Asa cred si eu dar nu e exprimat clar sa se inteleaga ca e pe zi, cel mai probabil e scris gresit/incomplet pe site, trebuia sa puna un /zi si la a doua valoare.

In realitate probabil esti norocos daca la 10 minute de functionare sta 30 de minute. Sigur, asta depinde si de o multitudine de factori.
Daca vreti, asta cu consumul anual seamana cu timpul declarat pe care il sta un telefon mobil in stand-by.

Evident. Tot am zis ca-l verific pe al meu de lene niciodata nu am masurat, vedem ce zice. Temp in incaperea unde e pus e 24 grade.
mstanciu
CITAT (andreic @ 12th August 2009, 14:47) *
Asa cred si eu dar nu e exprimat clar sa se inteleaga ca e pe zi, cel mai probabil e scris gresit/incomplet pe site, trebuia sa puna un /zi si la a doua valoare.

La cate lucruri sunt scrise incomplet/gresit... asta e chiar super-parfum.
Ia-o ca pe o provocare a perspicacitatii. Daca anual consuma 300 (...) , ce ar insemna 0,82 ?
De altfel, este o informatie redundanta.
plimbaretul

Cum consuma acei 0,82 kWh/zi e mai putin important; la un calcul empiric, presupunand puterea agregatului a fi de 180W ar insemna ca functioneaza circa 4,5 ore din 24, adica in medie la 10 minute functionate sta 43 de minute. Asta strict teoretic, in medie si bazat pe cifrele de mai sus.

In sfarsit cred ca m-am lamurit si eu cum e cu kWh si kW. Inteleg ca unul este unitatea pentru consum curent iar celalalt exprima puterea. Probabil ca intre ele exista o formula de legatura dar nu vreau sa-mi bat capu` cu asta. Apropo tot de calcule, consumuri si eficientizare - asta pentru ca mai e si criza - ia` uite peste ce am dat: un calculator care iti spune cam cati bani economisesti daca iti schimbi aparatul vechi cu unul nou. Mda, deci masina de vase nu merita deocamdata laugh.gif
marshall_balance
Va salut. Dau si eu buzna pe acest topic, la fel ca si altii de pana acum. Am citit paginile, dar tot nu m-am convins inspre o anume marca. Ce ati recomanda la un pret pana in 1500 RON? Ma refer la o combina frigorifica, de preferat no frost. Am vazut ceva Indesit-uri prin magazine, ce ziceti, sunt ok? Mersi
andreic
CITAT (mstanciu @ 12th August 2009, 14:57) *
La cate lucruri sunt scrise incomplet/gresit... asta e chiar super-parfum.
Ia-o ca pe o provocare a perspicacitatii. Daca anual consuma 300 (...) , ce ar insemna 0,82 ?
De altfel, este o informatie redundanta.

Deja la meu care e doar clasa A si e putin mai micut ca cel discutat mai sus, a luat din priza 0.5kw/h si asta in aproape 7 ore doar si tinand cont ca la mine tensiunea electrica ziua e mai mica pt ca sutn la casa si mai apar pierderi pe cablurile stradale in fucntie de consumul vecinilor prin urmare afecteaza consumul real inregistrat in favoarea clientului laugh.gif Ma si gandesc maine ce rezultate cutremuratoare pt marketing vom avea... tineti aproape laugh.gif
taurash
CITAT (Prowler @ 12th August 2009, 13:47) *
@taurash - "La tine vad ca nu prea conteaza: latimea frigiderului, culoarea, numarul de compresoare, no frost, afisaj electronic, etc."
Criteriile pt selectia:
Gorenje RK65365A - http://www.gorenje.ro/frigidere_congelatoa...rifice?c=120747

Ariston 1923 FW/HA - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...23_fw_ha--11499

Ariston 2022 CF HA - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...022_cf_ha--8523

Ariston MBL 2023 - http://www.kumparaturi.ro/combine_frigorif...l_2023_is--1592

Bosch KGS39A10 - http://www.shopmania.ro/magazin~cauta-kgs3...=pret-crescator

Au fost:
Obligatorii:
- Clasa A+,
- Antibacterian
- No Frost
- Latime maxim 70cm.
- Pret Maxim 27 mil.
Cel mai mult ma tenteaza unul din cele 3 aristoane - intre ele difera capacitatea ce scade pe masura ce are in plus alte tehnologii gen Ever fresh - pe care insa nu stiu cum sa le apreciez ca sa iau o decizie. Bosch e scumpicel iar Gorenje e f tentant - dar nici unul nu pare a avea vreun ceva care sa il diferentieze de Ariston - sau cel putin ceva de care sa imi dau seama...
De aceea am apelat la ajutorul forumistilor de aici.

Multumesc.

pai Gorejne e peste 3.000 ron ...
andreic
Revin cum spuneam cu rezultatul consumului real al lui Gorenje k336 clasic al meu, pe zi este 1.45KW/h, deci departe de minciunile de marketing... si asta fara canicula, zi normala, clasa A. Mai rulez un test inca o zi sa vedem pe 2 zile ca oricum am uitat sa opresc masuratoarea dupa citire biggrin.gif
Timp functionare din 24h cel putin unul din agregate a mers 19 ore jumate. Cosinus cu ambele motoare cam 0.89.
plimbaretul
CITAT (andreic @ 13th August 2009, 20:05) *
Revin cum spuneam cu rezultatul consumului real al lui Gorenje k336 clasic al meu, pe zi este 1.45KW/h, deci departe de minciunile de marketing... si asta fara canicula, zi normala, clasa A. Mai rulez un test inca o zi sa vedem pe 2 zile ca oricum am uitat sa opresc masuratoarea dupa citire biggrin.gif
Timp functionare din 24h cel putin unul din agregate a mers 19 ore jumate. Cosinus cu ambele motoare cam 0.89.

interesant ... m-ai facut curios sa caut standardele de calcul..... m-a luat cu durere de cap ....e complicat (si eu care credeam ca cosinusul tau e nasol biggrin.gif ). ia uitati-va la paginile 21 si 22 ; oricum documentul e interesant M, N, omega, coeficienti, bla bla, merg sa iau o aspirina death.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.