plimbaretul
11th June 2009, 17:40
CITAT (ralucis @ 11th June 2009, 17:25)

a venit si nenea de la service, concluzia: gabian, esti un mincinos si jumatate ca ce imi spui tu de temperatura ta din frigider nenea asta nu a mai vazut la niciun frigider beko dintr-asta, nu o sa am aproape never 5 grade pe display, o sa arate intre 6 si 9, de racit, e f bine, raceste in parametri, masurata raceala cu mana, nu cu vreun termometru, iar termostatul nu e termostat, ci e un reglaj al jetului de aer care intra prin fante, da?
ce sa fac? e aiurea situatia, repet, nu s-a stricat nimic, e rece in frigider, dar vreau sa am 4-5 grade pe disoplay, in namual zice ca se poate, eu de ce nu am???
nu vreu sa par stupid, da` nu are niste taste cu +/- prin care sa setezi temperatura de afisat pe display (nu cunosc aparatul da` presupun ca trebuie sa apesi niste taste pe undeva; presupun ca in manual ar trebui sa si scrie cum sa setezi acest lucru) ?. In alta ordine de idei, imi vine greu sa cred ca un frigider nu poate raci/atinge in intervalul 2-4 grade. Pai ai alimente (exemplu oua, mezeluri, iaurturi) care se tin la un maxim de 4 grade. Cu astea ce faci ? Mai mult am vazut noFrosturi care au chiar si compartimente pentru temperaturi apropiate de zero grade C ...
Cat despre masuratul temperaturii cu mana (cel putin asa am inteles ca a facut servisorul tau) ....
gabian22
11th June 2009, 17:51
CITAT (ralucis @ 11th June 2009, 17:25)

a venit si nenea de la service, concluzia: gabian, esti un mincinos si jumatate ca ce imi spui tu de temperatura ta din frigider nenea asta nu a mai vazut la niciun frigider beko dintr-asta, nu o sa am aproape never 5 grade pe display, o sa arate intre 6 si 9, de racit, e f bine, raceste in parametri, masurata raceala cu mana, nu cu vreun termometru, iar termostatul nu e termostat, ci e un reglaj al jetului de aer care intra prin fante, da?
ce sa fac? e aiurea situatia, repet, nu s-a stricat nimic, e rece in frigider, dar vreau sa am 4-5 grade pe disoplay, in namual zice ca se poate, eu de ce nu am???
Nu stiu ce gogosi ti-a spus nenea dar la mine in bucatarie sunt 28 de grade si frigiderul imi afiseaza 2 grade, vezi foto. Repet: s-a intamplat sa-mi inghete unele produse dar acum este reglat undeva intre 5 si maxim.
@plimbaretul: se poate regla cu +/- dar numai pentru congelator, pentru frigider exista o rotita cu trepte de viteza in interior
ralucis
11th June 2009, 22:05
CITAT (plimbaretul @ 11th June 2009, 18:40)

nu vreu sa par stupid, da` nu are niste taste cu +/- prin care sa setezi temperatura de afisat pe display (nu cunosc aparatul da` presupun ca trebuie sa apesi niste taste pe undeva; presupun ca in manual ar trebui sa si scrie cum sa setezi acest lucru) ?.
In alta ordine de idei, imi vine greu sa cred ca un frigider nu poate raci/atinge in intervalul 2-4 grade. Pai ai alimente (exemplu oua, mezeluri, iaurturi) care se tin la un maxim de 4 grade. Cu astea ce faci ? Mai mult am vazut noFrosturi care au chiar si compartimente pentru temperaturi apropiate de zero grade C ...
Cat despre masuratul temperaturii cu mana (cel putin asa am inteles ca a facut servisorul tau) ....

exact de astea am intrebat si eu si mi-a zis sa le tin cat mai jos in frigider, ca acolo e mai frig. la raspunsul cau setarea a raspusn gabian, vroiam sa zic acelasi lucru
CITAT (gabian22 @ 11th June 2009, 18:51)

Nu stiu ce gogosi ti-a spus nenea dar la mine in bucatarie sunt 28 de grade si frigiderul imi afiseaza 2 grade, vezi foto. Repet: s-a intamplat sa-mi inghete unele produse dar acum este reglat undeva intre 5 si maxim.
@plimbaretul: se poate regla cu +/- dar numai pentru congelator, pentru frigider exista o rotita cu trepte de viteza in interior
sper ca ai inteles ca domnul a zis ca esti "mincinos", eu te cred pe cuvant, acuma daca ai pus si poza m-ai convins de tot:) vad, insa, ca tu ai congelatorul la -22, eu il am la -20, poate de asta e asa de frig la tine in frigider, o sa incerc si eu. dar vroiam sa te ma intreb, la -22 in congelator si la termostatul pe la 5 il tii tot anul sau doar cand e canicula?
gabian22
11th June 2009, 22:17
CITAT (ralucis @ 11th June 2009, 23:05)

sper ca ai inteles ca domnul a zis ca esti "mincinos", eu te cred pe cuvant, acuma daca ai pus si poza m-ai convins de tot:) vad, insa, ca tu ai congelatorul la -22, eu il am la -20, poate de asta e asa de frig la tine in frigider, o sa incerc si eu. dar vroiam sa te ma intreb, la -22 in congelator si la termostatul pe la 5 il tii tot anul sau doar cand e canicula?
Congelatorul a fost la -20 pana acum ~ o luna, acum este la -22 dar fara un motiv anume.
Frigiderul a fost mereu la 4.5 - 5 dar la mine in bucatarie sunt si iarna ~27 de grade.
Incearca sa-l dai la maxim seara sau cand pleci de acasa astfel incat sa stea inchis macar 12 ore si sa vezi la ce temperatura ajunge.
Acum parca raceste ceva mai bine (repede) decat la inceput dar poate este doar o impresie.
reflector
14th June 2009, 15:06
valyvis10
14th June 2009, 21:16
CITAT (reflector @ 14th June 2009, 16:06)

Eu am luat bosch-ul, la 1800 lei, are compresor danfoss.
Imi placea si samsungul, este mai bine finisat, poate mai frumos si inox/sidefat, nu stiu ce compresor are.Vezi ca sunt unele pe care scrie in interior made in coreea si pe altele made in EU.
Preturile vad ca sunt destul de mari si daca nu te dearanjeaza lipsa de spatiu de pe usa a samsungului, datorata dozatorului ia samsung bineinteles made in coreea.
Totusi verifica modelul compresorului.
Boschul este mai bastard dar raceste foarte bine.
mstanciu
15th June 2009, 09:34
Salut, ce parere aveti despre Whirlpool-ul asta? http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogI...amp;itemId=1283
Stie cineva ce compresor are?
biceman
15th June 2009, 13:43
CITAT (valyvis10 @ 14th June 2009, 22:16)

Imi placea si samsungul, este mai bine finisat, poate mai frumos si inox/sidefat, nu stiu ce compresor are.
Eu am Samsung44ECPS (fara dozator), are compresor Samsung....care tocmai s-a defectat. Poate e doar un caz nefericit... In rest numai cuvinte de lauda pentru acest model. Dozatorul de la RL44WCPS il folosesti doar daca bei apa plata. Lichide "cu bulbuci" nu pot fi puse, in plus pierzi mult spatiu.
plimbaretul
15th June 2009, 13:57
CITAT (reflector @ 14th June 2009, 16:06)

la Bosch, vad ca au bagat din nou garantie 5 ani . S-ar putea sa merite .....
danghetau
15th June 2009, 19:40
Am de cca 1 an si 2 luni o combina frigorifica Gorenje la un chiosc de vara unde temperatura nu e excesiv de mare.
Anul acesta cind am readus combina in chiosc am constatat ca motorul mergea si nu se mai oprea desi era la minim reostatul iar usile nu le deschideam.Temperatura de afara era pe la 15 grade.Am chemat serviceul,au constatat ca e motorul defect 9nu mai tinea nu's ce supapa desi gaz avea) si dupa o luna de asteptare a noului motor...totul e la fel,nu se mai opreste nici dupa o ora de mers.
Revin miine cu intervalul la care decupleaza,daca il prind decuplind.
Sa fie termostatul sau senzorul defect?
dant
15th June 2009, 20:09
CITAT (danghetau @ 15th June 2009, 20:40)

Am de cca 1 an si 2 luni o combina frigorifica Gorenje la un chiosc de vara unde temperatura nu e excesiv de mare.
Anul acesta cind am readus combina in chiosc am constatat ca motorul mergea si nu se mai oprea desi era la minim reostatul iar usile nu le deschideam.Temperatura de afara era pe la 15 grade.Am chemat serviceul,au constatat ca e motorul defect 9nu mai tinea nu's ce supapa desi gaz avea) si dupa o luna de asteptare a noului motor...totul e la fel,nu se mai opreste nici dupa o ora de mers.
Revin miine cu intervalul la care decupleaza,daca il prind decuplind.
Sa fie termostatul sau senzorul defect?
S-a mai scris pe vechiul topic despe aceste probleme legate de compresoarele Danfoss de pe Gorenje.
danghetau
16th June 2009, 07:17
Pai problema e la compresor sau la termostat (eventual)?
Chiar dupa o lna de zile sa dea rateuri?De la 7,30 merge permanent,am stat pe linga el.
ralucis
17th June 2009, 10:00
gabian, am ascultat sfatul tau, am pus congelatorul la -22 si termostaul de la frigider la maxim, am plecat de acasa si nu l-am mai deschis vreo 10 ore, cand ne-am intors era la 2 grade frigiderul. acum ajunge la 4-5 grade, am dat termostatul la 4, cred ca vara asta asa o sa il las, poate prin septembrie sa revin cu congelatorul la -20. multam mult!
danghetau
17th June 2009, 11:15
Au venit cei de la service si mi-au spus ca nu e Danfoss.Au plecat sa vorbeasca cu seful si sa se uite in calculator
Probabil ca termostatul e de vina dar cum naiba nu au verificat asta de prima data desi eu am aruncat vorba asta si au preferat sa schimbe compresorul?Astia habar nu au,doar executa ordinele primite de patron,cred ca nu au multa pregatire.De fapt firma de service e recunoscuta ca avind multe bile negre.Faptul ca acest nou compresor a mers 2-3 saptamini cu foarte scurte pauze (lucru cauzat de termostatul defect) sa aibe efecte asupra compresorului sau nu?
dant
17th June 2009, 19:43
CITAT (danghetau @ 17th June 2009, 12:15)

Au venit cei de la service si mi-au spus ca nu e Danfoss.Au plecat sa vorbeasca cu seful si sa se uite in calculator
Probabil ca termostatul e de vina dar cum naiba nu au verificat asta de prima data desi eu am aruncat vorba asta si au preferat sa schimbe compresorul?Astia habar nu au,doar executa ordinele primite de patron,cred ca nu au multa pregatire.De fapt firma de service e recunoscuta ca avind multe bile negre.Faptul ca acest nou compresor a mers 2-3 saptamini cu foarte scurte pauze (lucru cauzat de termostatul defect) sa aibe efecte asupra compresorului sau nu?
Ce sa vorbeasca ? Ce sa vada in "calculator" ? E clar ca nu au nici o treaba cu frigotehnia. Din cate spui este posibil sa fie termostatul sau placa (depinde de model). In cel mai rau caz sa aiba o fisura in dulap si atunci trebuie inlocuit produsul cu unul similar sau echivalent. Daca nu sunt receptivi, suna la Pecef Tehnica -service-ul central.
altieri
18th June 2009, 01:06
Salut, poate sa imi spuna cineva va rog orice legat de alegerea acestei combine?
http://mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?ca...&itemId=723
Maine ma voi duce sa o comand si as dori sa aflu mai multe, eventual pareri de la posesorii mai vechi ai acestui model.
Daca aveti alte recomandari/optiuni ce se incadreaza in 1700-1800 ron (caracteristici asemanatoare, ex. no frost) sunt bucuros sa le aud.
Va multumesc mult si anticipat
valyvis10
18th June 2009, 08:01
CITAT (altieri @ 18th June 2009, 02:06)

Salut, poate sa imi spuna cineva va rog orice legat de alegerea acestei combine?
http://mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?ca...&itemId=723Maine ma voi duce sa o comand si as dori sa aflu mai multe, eventual pareri de la posesorii mai vechi ai acestui model.
Daca aveti alte recomandari/optiuni ce se incadreaza in 1700-1800 ron (caracteristici asemanatoare, ex. no frost) sunt bucuros sa le aud.

Vezi ca sunt made in china.Daca nu te deranjeaza tipul de plastic (calitatea lui) interior ia-o.
Vezi totusi ca erau unele daewoo la selgros, full no frost, la cca 1200 lei.
ralucis
18th June 2009, 08:32
CITAT (altieri @ 18th June 2009, 02:06)

http://mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?ca...&itemId=723Maine ma voi duce sa o comand si as dori sa aflu mai multe, eventual pareri de la posesorii mai vechi ai acestui model.

mama mea si-a cumparat exact acest model in urma cu un an, este multumita, si eu sunt, ca o mai folosesc si eu:), frigiderul raceste, congelatorul la fel, in general nu are nimic de reprosat, n-a patit nimic de genul sa i se strice mancarea in frigider la 2-3 zile dupa ce a pus-o in el. chestia amuzanta e ca are sus un display pe care apare si un buton cu child lock, la magazin s-a zis ca il apesi si nu mai poate copilul sa deschida usile, dar, de fapt, butonul ala, daca e apasat, face imposibila accesarea celorlalte butoane, ca si cum niste copii ajung sa umble singuri la butoanele aflate la o asa inaltime!
pudar2
18th June 2009, 13:19
Salut, am o combina Bosch no frost de cativa ani, a mers ireprosabil dar de un timp curge apa din ea, am impresia ca apa nu mai ajunge in tavita de pe motor ci se scurge din frigider afara,pe langa asta se aud si niste pocnituri puternice.Poate ma ajuta cineva cu sfaturi, am incercat s-o desfac si era plina de gheata in compartimentul congelator sub tava prinsa in suruburi, am dezghetat, am lasat o zi si a mers bine un timp apoi face aceleasi lucruri,banuiesc ca ar putea fi infundata o scurgere dar nu stiu unde...
concurent
18th June 2009, 15:06
CITAT (ralucis @ 11th June 2009, 18:55)

Temperatura in frigidere se regleaza numai din butonul circula din interiorul frigiderului. Al meu coboara pana la 2 grade cand butonul e la pozitia 5. O singura data a vazut 1 grad can a fost reglat pe max
Eu am alta problema pentru care va rog sa ma ajutati si pe mine.
Imi poate spune cineva ce se intampla cand semnul exclamarii se aprinde iar temperatura afisata pentru congelator se schimba succesiv din grade in EO?
Am ratacit instructiunile iar chestia asta o face cam la 2-3 luni, il tine cateva ore dupa care isi revine. In timpul asta raceste la fel de bine. Am sesizat ca se aud doua zgomote diferite ale motorului. Or fi filtrele sau poate s-a infundat canalul de scurgere a surplusului de apa?
Frigiferul este achizitionatin dec 2007. Cat are garantie?
Va multumesc.
alimik
19th June 2009, 12:13
CITAT (pudar2 @ 18th June 2009, 14:19)

Salut, am o combina Bosch no frost de cativa ani...
Salut. Presupun ca modelul este KSU XXXX. De obicei o simpla dezghetare de 24 h cu usa congelatorului deschisa rezolva problema. Trebuie sa verifici in primul rand daca ventilatorul functioneaza si daca scurgerea de deasupra compresorului este desfundata. Daca sunt ok, posibil siguranta termica sau rezistente intrerupte.
pudar2
19th June 2009, 14:57
CITAT (alimik @ 19th June 2009, 13:13)

Salut. Presupun ca modelul este KSU XXXX. De obicei o simpla dezghetare de 24 h cu usa congelatorului deschisa rezolva problema. Trebuie sa verifici in primul rand daca ventilatorul functioneaza si daca scurgerea de deasupra compresorului este desfundata. Daca sunt ok, posibil siguranta termica sau rezistente intrerupte.
Multumesc. am incercat cu dezghetare acum o luna,un timp a fost ok, acum iar e plin de apa probabil,scurgerea de jos am desfundat-o ,nu stiu sus de unde pleaca, am de gand sa-l desfac iar maine.Daca ai putea sa-mi detaliezi ce face siguranta aia termica si pe unde e sa pot s-o verific...
alimik
20th June 2009, 19:52
CITAT (pudar2 @ 19th June 2009, 15:57)

Multumesc.Daca ai putea sa-mi detaliezi ce face siguranta aia termica si pe unde e sa pot s-o verific...
In functie de ce model este frigiderul, conectorii pentru rezistente, ventilator si sigurante sunt in partea superioara a congelatorului in stanga/dreapta. Siguranta termica este de obicei fixata in partea de sus a vaporizatorului, este neagra si de aprox. 2cm lungime. Cand siguranta se arde, rezistentele nu mai sunt functionale.
Mai multe detalii pe PM.
indometacin
21st June 2009, 20:30
NICIODATA NU CUMPARATI FRIGIDERE CANDY. M-AM PACALIT RAU DE TOT!!!!!!!!!
IN GENERAL E BINE DE EVITAT TOT CE INSEAMNA MADE IN CHINA, IAR COMBINA FRIGORIFICA CANDY IN SPECIAL!
IN FIRGIDER SUNT ACUM 19 GRADE CELSIUS, IAR IN AFARA LUI 23......ASTA CU CONSUM DE ENERGIE ELECTRICA! IMI PARE NESPUS DE RAU CA AM PICAT IN PLASA CELOR DE LA CARREFOUR CARE VIN CU OFERTE DIN ACESTEA ECOLOGICE, MI-AM DAT FRIGIDERUL VECHI DAR IN CARE NU MI SE STRICAU ALIMENTELE SI AM DAT SI BANI PE CHINEZISMUL ACESTA IN CARE MI SE STRICA TOT!
Neohori
21st June 2009, 20:51
Daca frigiderul are termostatul interior cu un reglaj pe o scara de la 1 la 8 sa zicem regleaza-l pe 4 , deci la jumatate din valoare sau mai sus cu 1 . Nu functioneaza pe principiul celor vechi , la Frigero Lux l-am tinut pe 1 -1,5 ani buni si racea beton , la cel nou dupa ce l-am luat la o saptamina am aruncat toata mincarea setindu-l tot pe 1 , acum il tin pe 5 si merge foarte bine desi are citiva ani .
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.