Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

ralucis

am luat frigiderul beko DEN477MD, arata f bine, zgomotul nu ma deranjeaza deloc, face mult mai putin decat ma astepta, dar am o problemuta. sa va zic: dupa ce l-am luat si l-am pus in fctiune a fost mai mult gol, cateva oua, o cutie de lapte, doua iaurturi si atat. temperatura setata arata -18 congelator, iar la frigider, pe treapta 3, 6-7 grade, pe 4 facea 5 grade. ieri am fost la cumparaturi mai consistente, s-a umplut, a crescut dupa umplere pana la 9 grade, tot la 4 setat, am zis ca isi revine pana dimineata. azi dimineata era la fel, 9 grade, am dat pe 5 la termostat, s-au facut 8 grade si aramas asa.
sun la service, ma cearta ca in primul rand nu se pun alimentele toate o data in frigider, adica pui doua cutii, inchzi usa, peste 15 minute mai pui carnea, etc, dupa care imi spun ca la congelator trebuie sa fie -20 si ca frigiderul sa il pun la treapta 1, 1 jumate si sa il lasa asa cateva ore. fac asa, ramane tot la 8 grade, sun iar, o alta tanti imi spune ca sa il pun pe treapta 3 la frigider si sa nu mai deschid usa 3 ore, fac iarasi la fel, ramane tot la 8 grade. am sunat iar acum 10 minute si mi s-a zis ca la fiecare deschidere de usa in frigider creste brusc temperatura, adica daca la inceput erau 5 grade a cdrescut pana la 9 brusc, iar ca sa scada scade fff lent, de genul un grad la 2 ore. mie asta mi se pare o aberatie, pai daca deschid usa de 6 ori pe zi ca fac mancare si tot iau ceva de acolo sau pun in el, ce inseamna ca nu o sa imi scada in veci temperatura, daca ne gandim ca scade un grad la 2 ore? am facut programare la tehnician, sa faca o deplasare la mine, dar ajunge abia joi. ma puteti ajuta cu un sfat? multumesc!
gabian22
CITAT (ralucis @ 5th June 2009, 18:31) *
am luat frigiderul beko DEN477MD, arata f bine, zgomotul nu ma deranjeaza deloc, face mult mai putin decat ma astepta, dar am o problemuta. sa va zic: dupa ce l-am luat si l-am pus in fctiune a fost mai mult gol, cateva oua, o cutie de lapte, doua iaurturi si atat. temperatura setata arata -18 congelator, iar la frigider, pe treapta 3, 6-7 grade, pe 4 facea 5 grade. ieri am fost la cumparaturi mai consistente, s-a umplut, a crescut dupa umplere pana la 9 grade, tot la 4 setat, am zis ca isi revine pana dimineata. azi dimineata era la fel, 9 grade, am dat pe 5 la termostat, s-au facut 8 grade si aramas asa.
sun la service, ma cearta ca in primul rand nu se pun alimentele toate o data in frigider, adica pui doua cutii, inchzi usa, peste 15 minute mai pui carnea, etc, dupa care imi spun ca la congelator trebuie sa fie -20 si ca frigiderul sa il pun la treapta 1, 1 jumate si sa il lasa asa cateva ore. fac asa, ramane tot la 8 grade, sun iar, o alta tanti imi spune ca sa il pun pe treapta 3 la frigider si sa nu mai deschid usa 3 ore, fac iarasi la fel, ramane tot la 8 grade. am sunat iar acum 10 minute si mi s-a zis ca la fiecare deschidere de usa in frigider creste brusc temperatura, adica daca la inceput erau 5 grade a cdrescut pana la 9 brusc, iar ca sa scada scade fff lent, de genul un grad la 2 ore. mie asta mi se pare o aberatie, pai daca deschid usa de 6 ori pe zi ca fac mancare si tot iau ceva de acolo sau pun in el, ce inseamna ca nu o sa imi scada in veci temperatura, daca ne gandim ca scade un grad la 2 ore? am facut programare la tehnician, sa faca o deplasare la mine, dar ajunge abia joi. ma puteti ajuta cu un sfat? multumesc!

Dupa ~24 de ore de functionare setat pe pozitia 4-5 o sa faca 3-5 grade in frigider.

Activeaza functia smart si ai putina rabdare.

Treaba cu deschisul usii..... chiar este aberatie smile.gif

ralucis
gabian, il am deja de vreo 2 saptamani si ceva si nu a coborat niciodata sub 5 grade, ba chiar media a fost de 6 pana ieri, cand, repet, l-am umplut aproape. de aceea am intrebat. iar ieri cand a fost umplut am activat fctia smart, azi dimineata am oprit-o, tot 9 grade ca si aseara erau. sa fie defect??? ca sa nu mai spun ca tantiile alea de la service telefonic au zis toate 3 cu care am vorbit ca nu trebuie nicodata sa il las la treapte 4 sdau 5, ca el merge f bine la maxim 3 confused.gif
andreic
CITAT (ralucis @ 5th June 2009, 18:31) *
s-au facut 8 grade si aramas asa.

E o problema generala, eu am testat multe frigidere cu termometru de laborator (al meu are 9 grade sus si 5 grade jos, Gorenje clasic fara afisaj) si am constatat ca de fapt putine frigidere ajung la 4 grade consistent, in majoritate cele vechi cu element de racire sus, asa zisul congelator smile.gif In realitate media era de 5-6 grade indiferent ce tampenii afiseaza pe ecran (alea care au) ca senzorul oricum e pus al smecherie pe langa elementul de racire, daca masori in portiera te sperii. Eu zic sa stai linistit, nu se intampla nimic cu mancarea... nu trebuie sa cumperi mult si sa tii multa vreme si ce e sensibil pui jos ca sus o sa fie cald in orice frigider mai putin cele cu ventilatie, e treaba clasica. Cu cat creste clasa de economie, A, A+ parca sunt mai slabe frigiderele, o sa ajungi sa gandesti ca un comerciant daca vrei calitate, iei clasa B-D sau frigider dinala american sanatos, consumi dar macar stii ca raceste.

CITAT (ralucis @ 5th June 2009, 23:02) *
gabian, il am deja de vreo 2 saptamani si ceva si nu a coborat niciodata sub 5 grade, ba chiar media a fost de 6 pana ieri, cand, repet, l-am umplut aproape.

Nici nu are cum sa ajunga prea jos, frigiderele acre s elauda cu 1-2 grade au sensorul prost amplasat (intentionat), asteapta sa vina canicula si o sa mai pui 2 grade la cat ai acuma, o sa vezi smile.gif
octavy
Merci Dant inca odata.

Eventual, pot adauga si WHIRLPOOL ARC5524

Mod de instalare: Independent

Volum brut total (l): 284
Volum net frigider (l): 210
Volum net congelator (l): 56
Clasa energetica : A
Numar compresoare: 1

Frigider:
Sistem dezghetare: Automat
Tip rafturi: Sticla
Numar rafturi: 3
Rafturi pe usa: 3
Cutie pentru legume/fructe: Da

Congelator:
Sistem dezghetare: Manual
Numar de recipiente pentru cuburi de gheata: 1
Compartiment congelare rapida: Da
Sertare: 2
Caracteristici tehnice:
Consum energetic (kWh/24h): 2.5
Consum energetic (kWh/an): 306.6
Iluminare interioara: Da
Numar de usi: 2
Usa: Reversibila
Picioare: Reglabile
Roti in partea din spate: Da

http://mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?ca...amp;itemId=738#

Voi alege dintre acesta si Zanussi ul de mai sus - ZANUSSI ZRB634W.

http://mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?ca...&itemId=717

1) Este inteleapta aceasta decizie?

2) Care sa fie: Zanusii vs. Whirlpool?, binenteles, cu referire in principal la aceaste modele daca se poate biggrin.gif.

3) Daca se poate, un raspuns la: intrucat Romania se afla in ECE (eu centr si de est) suntem vazuti...si in cazul acestei "specii" de electrocasnice drept o piata secundara...unde sunt desfacute marfuri produse in jur..vezi polonia ungaria turcia etc. Datorita acestui motiv, se poate spune ca e un joc al sanselor?..pe sistemu cum il nimeresti asa o sa il ai? faptu ca ii aparatele astea is produse in tari precum cele mentionate anterior e chiar asa rau??..ok ok stiu ca nu -s facute de aceasi calitate ca in Vest, pt piata de acolo etc., dar totusi niste standarde exisa nu?

4) Si la: Fac o greseala subapreciind ARCTIC? Daca da, de ce?

Multumesc si sanatate tuturor smile.gif.

dant
CITAT (andreic @ 5th June 2009, 23:07) *
E o problema generala, eu am testat multe frigidere cu termometru de laborator (al meu are 9 grade sus si 5 grade jos, Gorenje clasic fara afisaj) si am constatat ca de fapt putine frigidere ajung la 4 grade consistent, in majoritate cele vechi cu element de racire sus, asa zisul congelator smile.gif In realitate media era de 5-6 grade indiferent ce tampenii afiseaza pe ecran (alea care au) ca senzorul oricum e pus al smecherie pe langa elementul de racire, daca masori in portiera te sperii. Eu zic sa stai linistit, nu se intampla nimic cu mancarea... nu trebuie sa cumperi mult si sa tii multa vreme si ce e sensibil pui jos ca sus o sa fie cald in orice frigider mai putin cele cu ventilatie, e treaba clasica. Cu cat creste clasa de economie, A, A+ parca sunt mai slabe frigiderele, o sa ajungi sa gandesti ca un comerciant daca vrei calitate, iei clasa B-D sau frigider dinala american sanatos, consumi dar macar stii ca raceste.

Nici nu are cum sa ajunga prea jos, frigiderele acre s elauda cu 1-2 grade au sensorul prost amplasat (intentionat), asteapta sa vina canicula si o sa mai pui 2 grade la cat ai acuma, o sa vezi smile.gif

ARZ 893 Whirlpool - constant 2 grade in frigider !
gabian22
CITAT (ralucis @ 5th June 2009, 23:02) *
gabian, il am deja de vreo 2 saptamani si ceva si nu a coborat niciodata sub 5 grade, ba chiar media a fost de 6 pana ieri, cand, repet, l-am umplut aproape. de aceea am intrebat. iar ieri cand a fost umplut am activat fctia smart, azi dimineata am oprit-o, tot 9 grade ca si aseara erau. sa fie defect??? ca sa nu mai spun ca tantiile alea de la service telefonic au zis toate 3 cu care am vorbit ca nu trebuie nicodata sa il las la treapte 4 sdau 5, ca el merge f bine la maxim 3 confused.gif

Eu am acelasi frigider de ~ 1 an si il tin pe treapta 5:
- dimineatza il gasesc la 3 grade (uneori chiar 2) iar in timpul zilei mai creste la 4-5-6 functie de cat de des il deschid (de 2-3 ori mi-au inghetat produsele aflate in dreptul fantelor de aerisire)
- cand il umplu ajunge la 8-9 grade

Functia smart o tin activata mereu.

Frigiderul tau sta cumva prea aproape de o sursa de caldura? bate soarele direct pe el? se aeriseste suficient ? la mine in casa sunt cam 27 de grade si se comporta ok

Fantele de aerisire din frigider sunt deschise ??

andreic
CITAT (dant @ 6th June 2009, 08:11) *
ARZ 893 Whirlpool - constant 2 grade in frigider !

Sa gasesc si eu unul modelul asta exact si-l masor si vedem dupa, zi si ce pozitie folosesti la putere la frigider si cum ai masurat temp (pozitie senzor sau te-ai luat dupa cel inclus).

CITAT (gabian22 @ 6th June 2009, 10:22) *
(de 2-3 ori mi-au inghetat produsele aflate in dreptul fantelor de aerisire)
- cand il umplu ajunge la 8-9 grade

Aerul prin fante e mai rece ca sa mentina bine la interior.
Neohori
Artic la fel ca alte produse din Romania nu sunt bune pentru ca sunt facute aici , nu e ceva clar pina aici ? , asa fara alte explicatii ... laugh.gif
Toate produsele sunt supuse fenomenului de globalizare , toate rezista aproximativ acelasi numar de ani , dar sunt putine aparate electrocasnice produse inafara care rezista la fluctuatia de tensiune din Romania iar aici Artic clar face exceptie .
Aaaa , sau nu te gidile limba in cerul gurii cind spui prietenilor " mi-am luat Gorenje Pininfarina " - cam asta e una din mentalitati , sa sune puternic , exploziv , ca de facut face acelasi lucru ca Articul dar costa cit o masina . Un frigider in viziunea mea trebuie sa reziste 8 ani fara reparatii , in rest ce-o vrea domnul cu el , ca doar nu e zepter sa-l las mostenire . Cum spune un prieten - parca toate electrocasnicele sunt facute intr-o hala unde la sfirsit se pune denumirea , seful spune saptamina asta facem tv platinium , aialalta facem myria etc biggrin.gif
Am prieteni care expluateaza combine Artic de mai bine de 4 ani si nu au avut nici cea mai mica problema . Nu doresc sa te influentez intr-un fel sau altul , dar parerea mea este ca la multe dai banii doar pe denumire nu si pe ceva util gen radio in use , tv lcd , lumini colorate etc
dant

CITAT (andreic @ 6th June 2009, 12:40) *
Sa gasesc si eu unul modelul asta exact si-l masor si vedem dupa, zi si ce pozitie folosesti la putere la frigider si cum ai masurat temp (pozitie senzor sau te-ai luat dupa cel inclus).

Aerul prin fante e mai rece ca sa mentina bine la interior.

Termometru electronic Refco WM-150. Care senzor inclus ?
andreic
CITAT (dant @ 7th June 2009, 18:33) *
Termometru electronic Refco WM-150. Care senzor inclus ?

Credeam ca frigiderul are sensor inclus cum au altele. Termometru asemanator am si eu doar ca e alta fabricatie, germana mai exact, model ama-digit ad16th cu sonda mare (asemanator cu ah15th care-l gasesti mai usor pe net ca 16th e mai rar mai mult la laboratoare), domeniu -30/100 precizie la nivelul rezolutiei, 0.1 garde. O sa mai masor la al meu ca vad ca a dat deja caldura pe afara si cand mai prind si Whirlpool mai testez.
dant
CITAT (andreic @ 7th June 2009, 18:58) *
Credeam ca frigiderul are sensor inclus cum au altele. Termometru asemanator am si eu doar ca e alta fabricatie, germana mai exact, model ama-digit ad16th cu sonda mare (asemanator cu ah15th care-l gasesti mai usor pe net ca 16th e mai rar mai mult la laboratoare), domeniu -30/100 precizie la nivelul rezolutiei, 0.1 garde. O sa mai masor la al meu ca vad ca a dat deja caldura pe afara si cand mai prind si Whirlpool mai testez.

Are termostat clasic , nu senzori, agent frigorific r134, no frost.
dan210
CITAT (octavy @ 4th June 2009, 20:25) *
1) Va rog confirmati sau infirmati urmatoarea teorie pe care mi-am format-o citind topicul referitor la frigidere/comb frig: intrucat Romania se afla in ECE (eu centr si de est) suntem vazuti...si in cazul acestei "specii" de electrocasnice drept o piata secundara...unde sunt desfacute marfuri produse in jur..vezi polonia ungaria turcia etc.

Nu-i neaparat obligatoriu, firmele si-au mutat fabricile spre est din motive economice, toata lumea stie asta; si-n vest gasesti marca xxxxxx facuta in tari enumerate mai sus sau marci mai ieftine pentru ca sunt muuulti cu buget limitat si cererea de mai ieftin este maaare.

CITAT (Neohori @ 6th June 2009, 12:37) *
... dar sunt putine aparate electrocasnice produse inafara care rezista la fluctuatia de tensiune din Romania iar aici Artic clar face exceptie .

Nu cred ca o masina electrica facuta in Ro este diferita de o masina electrica facuta in alta parte, poate calitativ, dar formula de calcul a bobinajului/sectiunea sarmei/izolatiei e universala, se afla in cartea de fizica, nu-mi vine sa cred ca fabricantul roman prepara echipamentele electrice pentru fluctuatia de tensiune.

Cu alte cuvinte, totul tine de buget, de alegere si de noroc, am cumparat prin ´92, ´93 un congelator cu sertare si un frigider romanesc, functioneaza si astazi, frigiderul schimband 2 compresoare, am mai avut un frigider romanesc, scos din functie astazi dar bun, din anii ´70 (model nou cu colturi, nu de alea vechi rotunde), care are compresor original in functie cu 20 de ani de lucru scos din priza numai pentru curatire.
Neohori
CITAT (dan210 @ 8th June 2009, 10:44) *
Nu cred ca o masina electrica facuta in Ro este diferita de o masina electrica facuta in alta parte, poate calitativ, dar formula de calcul a bobinajului/sectiunea sarmei/izolatiei e universala, se afla in cartea de fizica, nu-mi vine sa cred ca fabricantul roman prepara echipamentele electrice pentru fluctuatia de tensiune.

Nu bobinajul este devina la motoare , normal ca respecta toti nr. de infasurari si sectiunea - lacul izolator , asta e baiul la motoare , se incalzesc odata bine si adio . Dar am intilnit si mixere care dupa citeva minute te frigea carcasa - acolo clar nr de spire sau sectiunea cuprului a avut de suferit . Variatia de tensiune este suportata mult mai bine la ale noastre - ce spui de mixerele noastre care merg si dupa 30 de ani... wink.gif
Romani fac motoare pentru mai multe firme , un exemplu ar fi kercher renumiti pentru aspiratoare dar motoarele sunt de electroarges... Am o masina de gaurit alectroarges de 25 de ani si functioneaza excelent si azi , am luat una cu mandrina automata no-name si s-a ars motorul in lemn .
nuti_barbu
CITAT (citizenx @ 19th May 2003, 08:19) *
...dar sunt foarte bune...am o combina Bosch cu nofrost...a costat relativ mult, dar functioneaza perfect...

Buna seara,
Am si eu o combina Bosch-nofrost,se mai incalzeste cateodata ,la congelator,partile laterale si vroiam sa stiu daca este normal asa?
arizona_dreaming
Si eu am beko ( din ala cu ezervor de apa ) si regret enorm ca l-am luat. am aceleasi probleme cu cele mentionate de voi- mi s epare prea cald in interior si una peste alta, repet, regret enorm ca la banii pe care i-am dat, aprox 1800 lei anul trecut nu am optat pt altceva. Anul asta, am mobilat unul din apartamentele noastre pentru inchiriere si am cumparat o combina frigorifica whirlpool cu 1050 lei de la bricostore( media galaxy ) de la orhideea. raceste super- imi venea sa plang de ciuda ca il las pe ala la chirias si rahatul de beko (care iti ia ochii cu niste cretinisme de genul display, rezervor de apa eco rahat , fuzzy rahat, smart rahat etc) ramane acasa la mine. Deh, spui beko, spui arctic turcesc. Mare branza ! La prima ocazie, out cu el, sa nu-l mai vad. Si banii pe fite de genul rezervorului ( pe care si l-a dorit fiu meu si din care a baut fix de 3 ori ) nu mai dau cat traiesc !

CITAT (nuti_barbu @ 8th June 2009, 21:26) *
Buna seara,
Am si eu o combina Bosch-nofrost,se mai incalzeste cateodata ,la congelator,partile laterale si vroiam sa stiu daca este normal asa?

da, este normal, asa fac astea no frost. O sa constati ca uneori pe muchia laterala a usii vei simti puncte fierbinti. e modul in care nu stiu ce draq de conducta trece pe acolo si raceste. Nu are nimic
irinuca8082
sper sa nu supar pe vreo careva, dar ati cam cautat-o cu lumanarea. va lucesc ochii dupa briz-briz-uri si nu mai tineti cont de firma. wink.gif chiar incomoda situatia voastra. vad jucariile alea de samsung, lg sau alte smecherii cu doua usi si inca o chestie (bar cica, sau poate o fi pentru luat ceva repede fara sa o mai deschizi pe aia mare, nu-sh) si spatiul , foarte mic, de fapt. le vezi cat sufrageria, insa dupa ce le deschizi usa, te scarpini in cap ca nu prea vezi ce si cum ai putea organiza totul si ma umfla rasul... . cati bani dai, atata face.
fratilor, de va mai luati aparate, dati un ban, dar stati in fata. stiu, poti avea parte de surprize neplacute si cu siemens-urile sau aeg-urile, sau vecina de la doi isi lauda chinezescu, sud-coreeanu, turcescu, ca il are de n ani. coincidente, accidente, noroc sau ghinion chior. analizati, luati si cantariti treburile PROCENTUAL , nu , da doamne sa fie. ce sa mai zic de vortex, platinium&co.. no comment

o cunostinta are un minsk din 91; a dat un ban, dar ii merge si-i raceste beton, cum nu o fac fineturile astea asiatice. wink.gif nu are zeci de compartimente, facilitati, insa , tine un lapte batut , si trei saptamani, fara sa i se schimbe gustul sau consistenta. jur.

sa stii arizona, ca sunt persoane pentru care este foarte important un rezervor sau mecanism pentru gheata (eu personal, le solicit mult). depinde de cata apa bei, cat de rece sau ce minunatii culinare faci (de ex. smoothies. fac vara cu sutele). insa, daca vrei un aparat care sa stie cateva chestii si sa le faca si bine, sari mult ca pret si trebuie sa ai portofel gros. mais, c'est la vie.
Pazvante
CITAT (irinuca8082 @ 10th June 2009, 20:47) *
s dati un ban, dar stati in fata.

ia spune tu cu ce frigider "se sta in fata"?
irinuca8082
am si specificat: siemens, AEG, bosch (merge), ariston, hotpoint
sau
ka (kitchenaid) - my love wub.gif sleep.gif : http://www.kitchenaid.ca/en/Products/KBFC42FSS.html#

plimbaretul
CITAT (irinuca8082 @ 10th June 2009, 21:08) *
sau
ka (kitchenaid) - my love wub.gif sleep.gif : http://www.kitchenaid.ca/en/Products/KBFC42FSS.html#

degeaba vorbim de KA frigidere si aparate mari in general. Nu se vand in Romania. Iar acel frenchdoor din linkul tau este la baza acelasi Side by Side hulit te tine in postul tau de mai sus. Acelasi spatiu mic, chiar mai mic pe inaltime insa cu o a 3-usa tip sertar in partea inferioara. La baza, cam acelasi volum disponibil. PS: din cate am vazut la un search pe google, KA este cam Whirpool (poate ceva mai fatos) ....
Pazvante
CITAT (irinuca8082 @ 10th June 2009, 21:08) *
sau

esti in gama "de mijloc"! daca vrei "sa stai in fata", vorbeste despre Liebherr, Miele etc.
irinuca8082
CITAT (plimbaretul @ 10th June 2009, 22:37) *
degeaba vorbim de KA frigidere si aparate mari in general. Nu se vand in Romania. Iar acel frenchdoor din linkul tau este la baza acelasi Side by Side hulit te tine in postul tau de mai sus. Acelasi spatiu mic, chiar mai mic pe inaltime insa cu o a 3-usa tip sertar in partea inferioara. La baza, cam acelasi volum disponibil. PS: din cate am vazut la un search pe google, KA este cam Whirpool (poate ceva mai fatos) ....

in ce sens? huh.gif
la capitolul fiabilitate sunt cunoscute pe plan mondial. si sunt foarte scumpe. unele produse , stiu ca se vand si in tara. sau poti sa comanzi din sua. logic, cost. biggrin.gif

nu am hulit side-by-side, ci usita mica aplicata la frigiderele samsung (si am vazut apoi ca si unele siemens au asa ceva) al caror rost nu il inteleg). si personal, imi pare mai spatios decat acestea. smile.gif

CITAT (Pazvante @ 10th June 2009, 23:03) *
esti in gama "de mijloc"! daca vrei "sa stai in fata", vorbeste despre Liebherr, Miele etc.

well... miele. asa-i. insa acest topic se adreseaza in general oamenilor de conditie medie. eu de acest gen de produse vorbesc, nu de masini de spalat sau frigidere de 3000 de euroi. am adaugat ka-ul, pentru ca am fost vrajita de produse , produse pe care le-am folosit vreo 2 ani: frigider, masina de spalat vase si robot.

btw, sa stii ca masini miele pot fi gasite si sh. acum cativa ani, cineva din tm vindea cateva cu pana in 12 mil bucata. daca pui mana pe una, om esti.

ah, da. sa nu uitam de produsele de la haier. preturile? pe masura.
plimbaretul
CITAT (irinuca8082 @ 10th June 2009, 23:20) *
in ce sens? huh.gif
la capitolul fiabilitate sunt cunoscute pe plan mondial. si sunt foarte scumpe. unele produse , stiu ca se vand si in tara. sau poti sa comanzi din sua. logic, cost. biggrin.gif

nu am hulit side-by-side, ci usita mica aplicata la frigiderele samsung (si am vazut apoi ca si unele siemens au asa ceva) al caror rost nu il inteleg). si personal, imi pare mai spatios decat acestea. smile.gif

KA este o marca Whirpool (ask.com). Cat despre acea usita - americanii (pt ca este conceptul lor totusi biggrin.gif ) ii spun Homebar. Iti permite sa scoti rapid sticla de wisky sau orice bautura fara sa mai deschizi usa frigiderului (stim cat de comozi sunt americanii). Oricum mai are un avantaj - pierderi mai reduse de temperatura si implicit de energie care la ditamai aparatul pot fi destul de insemnate. Din motive de design si material al usii nu orice model dispune de asa ceva.
ralucis
va multumesc pt raspunsuri! deci, frigiderul meu beko de racit, raceste. de cand am postat mersajele am tot stat cu ochii pe el, nu mi s-a stricat nimic in frigider, alimentele sunt realmente reci, am niste cutii de lapte proaspat de vreo saptamana in el si nici una nu s-a stricat. intr-o casoleta am uitat niste paste cu branza facute sambata, ieri erau bune, dar le-a papat catelul:). in tot timpul asta, in fctie de cat de des am deschis usa si de gradul de umplere a oscilat temperatura intre 7 si 8 grade, cand a fost ziua ploioasa de luni a scazut la 6. banuiesc ca e o problema de display, nu stiu ce sa zic, azi cica trebuie sa vina de la service acasa sa vedem ce si cum. congelatorul iarasi, f bine se com,porta, am avut o petrecer duminica si am ramas uimita dev cat de repede mi-a inghetat cuburile de gheata, mai ales ca a fost si o zi al naibii de calduroasa. acum e pe 4 la termostat. cei de la service vin dupa 1, va spun ce au zis.

CITAT (irinuca8082 @ 10th June 2009, 20:47) *
sper sa nu supar pe vreo careva, dar ati cam cautat-o cu lumanarea. va lucesc ochii dupa briz-briz-uri si nu mai tineti cont de firma. wink.gif chiar incomoda situatia voastra. vad jucariile alea de samsung, lg sau alte smecherii cu doua usi si inca o chestie (bar cica, sau poate o fi pentru luat ceva repede fara sa o mai deschizi pe aia mare, nu-sh) si spatiul , foarte mic, de fapt. le vezi cat sufrageria, insa dupa ce le deschizi usa, te scarpini in cap ca nu prea vezi ce si cum ai putea organiza totul si ma umfla rasul... . cati bani dai, atata face.
fratilor, de va mai luati aparate, dati un ban, dar stati in fata. stiu, poti avea parte de surprize neplacute si cu siemens-urile sau aeg-urile, sau vecina de la doi isi lauda chinezescu, sud-coreeanu, turcescu, ca il are de n ani. coincidente, accidente, noroc sau ghinion chior. analizati, luati si cantariti treburile PROCENTUAL , nu , da doamne sa fie. ce sa mai zic de vortex, platinium&co.. no comment

o cunostinta are un minsk din 91; a dat un ban, dar ii merge si-i raceste beton, cum nu o fac fineturile astea asiatice. wink.gif nu are zeci de compartimente, facilitati, insa , tine un lapte batut , si trei saptamani, fara sa i se schimbe gustul sau consistenta. jur.

sa stii arizona, ca sunt persoane pentru care este foarte important un rezervor sau mecanism pentru gheata (eu personal, le solicit mult). depinde de cata apa bei, cat de rece sau ce minunatii culinare faci (de ex. smoothies. fac vara cu sutele). insa, daca vrei un aparat care sa stie cateva chestii si sa le faca si bine, sari mult ca pret si trebuie sa ai portofel gros. mais, c'est la vie.

mai, sincer nu vad de ce sa nu profitam de tehnologia noua, daca tot s-au inventat atatea fctii la frigidere. iar sa stii ca daca, intr-adevar, beko e cotat ca frigider de la care nu ai prea mari pretentii, eu de la un electrolux care a fost cumaparat in iarna lui 2005 la tara la mine aveam pretentii. dupa un an in care a frctionat bine, acum imi mucegaiesc alimente puse de 3 zile in el, face o zapada cat casa in congelator, indiferent daca umbli sau nu la el, si in frigider mai gasesc pojghita grosuta pe peretele din spate, imi curge apa la greu din el, gasesc mereu in fata jos apa, si nici nu are orificiul ala din interior astupat ca sa zic ca asta e o cauza. concluzia e ca totul e la noroc.
ralucis
a venit si nenea de la service, concluzia: gabian, esti un mincinos si jumatate ca ce imi spui tu de temperatura ta din frigider nenea asta nu a mai vazut la niciun frigider beko dintr-asta, nu o sa am aproape never 5 grade pe display, o sa arate intre 6 si 9, de racit, e f bine, raceste in parametri, masurata raceala cu mana, nu cu vreun termometru, iar termostatul nu e termostat, ci e un reglaj al jetului de aer care intra prin fante, da?

ce sa fac? e aiurea situatia, repet, nu s-a stricat nimic, e rece in frigider, dar vreau sa am 4-5 grade pe disoplay, in namual zice ca se poate, eu de ce nu am???
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.