Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

nuti_barbu

QUOTE (plimbaretul @ May 24 2009, 12:05) *
pai din cate spui cred ca iti trebuie un aparat cu clasa climatica T. Din ce scrie pe site-ul MG, se pare ca KGN39Y20, acopera chiar intreaga plaja de temperaturi 10-43 grade C temperatura mediului ambiant. In plus fiind si NoFrost, inseamna ca raceste mai rapid si mai uniform (racirea se face cu jeturi de aer rece pe mai multe niveluri simultan). La fel si la congelator.

Multumesc pt.raspuns,nu m-am hotarat ce sa iau.
Daca air trebui sa-ti iei un aparat ,ce ai lua?
nuti_barbu
Va multumesc pentru toate informatiile primite de pe acest forum.
M-am hotarat,am luat combina Bosch KGN49A73,clasa A+,compresor Danfoss,no frost,climatizare T (18 - 43 grade)
Mai vorbim,maine soseste.

mstanciu
QUOTE (nuti_barbu @ May 25 2009, 17:15) *
Va multumesc pentru toate informatiile primite de pe acest forum.
M-am hotarat,am luat combina Bosch KGN49A73,clasa A+,compresor Danfoss,no frost,climatizare T (18 - 43 grade)
Mai vorbim,maine soseste.

felicitari, asteptam impresii si comentarii. de la media galaxy ?
nuti_barbu
QUOTE (mstanciu @ May 25 2009, 17:33) *
felicitari, asteptam impresii si comentarii. de la media galaxy ?

Lam luat de la Altex Unirea,este un produs nou probabil in curand va apare si pe situl de la Altex,pretul este acelasi ca la media galaxy si am beneficiat de promotia by back 250 ron.Promotia by back este pana la sfarsitul luni martie 2009.........El a sosit,a intrat si pe usa,i-a scos sotul meu doar manerele ca sa poata intra pe usa de la bucatarie........mai asteptam pana il bagam in priza
armaghedon_now
QUOTE (nuti_barbu @ May 26 2009, 15:09) *
Lam luat de la Altex Unirea,este un produs nou probabil in curand va apare si pe situl de la Altex,pretul este acelasi ca la media galaxy si am beneficiat de promotia by back 250 ron.Promotia by back este pana la sfarsitul luni martie 2009.........El a sosit,a intrat si pe usa,i-a scos sotul meu doar manerele ca sa poata intra pe usa de la bucatarie........mai asteptam pana il bagam in priza

BUY BACK NU BY BACK
nuti_barbu
Am bagat frigiderul in priza de 2 ore si am o problema,s-a incalzit partea de garnitura ,de jur iimpre jur a congelatorului.
In interior este rece congelatorul cat si frigiderul.
Poate sa-mi dea si mie cineva un sfat?
andreic
Pai e normal sa se incalzeasca garnitura la inceput. Regleaza puterea la coingelator cat trebuei sa ai temp de -18 si e oki.

plimbaretul
QUOTE (nuti_barbu @ May 26 2009, 20:05) *
Am bagat frigiderul in priza de 2 ore si am o problema,s-a incalzit partea de garnitura ,de jur iimpre jur a congelatorului.
In interior este rece congelatorul cat si frigiderul.
Poate sa-mi dea si mie cineva un sfat?

asta e unul din lucrurile care le apreciez la aparatele de racit facute profi - asa cum trebuie. Zona garniturii trebuie incalzita pentru a mentine garnitura elastica astfel incat aceasta sa nu imbatraneasca prea usor/rapid. Al doilea aspect - mentine etanseitatea maxima a compartimentului astfel incat sa nu existe pierderi de temperatura prin zona garniturii (de exemplu combina mea poate sa congeleze pana la -32 grade C. - cand scos cuburile de gheta facute la -24/-26 mi se lipesc de mana...)
PS: eventual citeste si manualul de utilizare - cred ca ar trebui sa scrie ceva de incalzirea pe laterale si in zona garniturilor...
Adrian13
Intrebare:Am o combina frigorifica Indesit de vreo 3 ani.Azi cand am venit acasa am observat ca desi motorul se aude mergand,nu se mai raceste!Nici frigiderul nici congelatorul.
Cam care ar putea fii problema???
nuti_barbu

S-a rezolvat,ne-am cam agitat pt. ca in manual nu scria sau cel putin nu am gasit noi.A mai durat cateva ore si dupa aceea s-a racit,m-am linistit,urmatoare zi trebuia s-a plec din Bucuresti.
Acum este OK si suntem multumiti.
Va multumesc si numai bine!

QUOTE (Adrian13 @ 27th May 2009, 21:32) *
Intrebare:Am o combina frigorifica Indesit de vreo 3 ani.Azi cand am venit acasa am observat ca desi motorul se aude mergand,nu se mai raceste!Nici frigiderul nici congelatorul.
Cam care ar putea fii problema???

Am avut si eu combina Indesit ,dupa ce a trecut garantia ,s-a defectat si am chemat pe cineva care mi-a schimbat freonul,a mai trait inca pe atat si dupa aceea nu mai dadea randament frigiderul.Mentionez ca nu era no frost
musicall
Detin un aparat Gorenje K357/2 CELA de vreo 2-3 ani ( detalii). Pozitia sa este in bucatarie - dupa usa. De curand, luna Mai, am observat ca pe peretele din spate a frigiderului formeaza gheata (zapada) de aproxmativ 1 cm grosime.

L-am dezghetat din nou si acum tot la fel mi-a aparut. Temperatura indicata este de -1 la frigider si -17 la congelator.

Numai la frigider am aceasta problema si apare pe toata suprafata peretului de jos pana sus ... numai gheata.

Un sfat ceva... ??
plimbaretul
CITAT (musicall @ 4th June 2009, 14:24) *
Detin un aparat Gorenje K357/2 CELA de vreo 2-3 ani ( detalii). Pozitia sa este in bucatarie - dupa usa. De curand, luna Mai, am observat ca pe peretele din spate a frigiderului formeaza gheata (zapada) de aproxmativ 1 cm grosime.

L-am dezghetat din nou si acum tot la fel mi-a aparut. Temperatura indicata este de -1 la frigider si -17 la congelator.

Numai la frigider am aceasta problema si apare pe toata suprafata peretului de jos pana sus ... numai gheata.

Un sfat ceva... ??

ma pregateam sa scriu ca bruma pe spate e ceva normal dar dupa ce am vazut pozele hohoho cred ca-ti vine Mos Craciun....
Nu stiu ce are da` e clar ca-ti trebuie o interventie service. Sub 0 in frigider nu e bine, si peste -17 grade la congelator iar nu e bine. Temperatura minima in congelator trebuie sa fie sub -18 grade
octavy
Salutari stimati forumisti.

Va cer sfatul deoarece doresc sa achizitionez o combina frigorifica. In alegerea acesteia va rog sa tineti cont de urmatoarele elemente:

1. Buget: 1300 RON - nedepasibil.

2. Aceasta va fi folosita de o familie de 3-4 persoane (prezenta celei de a patra este oscilanta) - asta ca sa va faceti o idee cum sta treaba, mai ales cand se face aprovizionarea pentru o per. mai lunga de timp wink.gif

3. Pun foarte mult accent pe calitatea aparatului respectiv.

+

O optiune personala: mi-ar place foarte mult ca acea marca sa aiba un punct de service, sau macar sa colaboreze cu un service serios din Cluj- Napoca.

Evident, bugetul limitat simplifica intr-un anumit aspect problema. Prin urmare, va voi prezenta mai jos principalele optiuni (ORDINEA ALEATORIE):

1. INDESIT BAN13

Mod de instalare: Independent
Volum net total (l): 303
Volum net frigider (l): 213
Volum net congelator (l): 90
Clasa energetica : A
Numar compresoare: 1

Sistem de racire: Static

Sistem dezghetare: Automat
Tip rafturi: Sticla
Numar rafturi: 3
Cutie pentru legume/fructe: Da

Sistem dezghetare: Manual
Numar de compartimente: 3
Compartiment congelare rapida: Da

Functie Super Freeze (congelare rapida): Da
Hygiene Control: Da

Consum energetic (kWh/an): 336
Agent frigorific: R600a
Iluminare interioara: Da
Nivel de zgomot (dB): 40
Autonomie in cazul intreruperii alimentarii cu curent electric (h): 19
Tip usa: Reversibila
Numar de usi: 2

Garantie 2 ani

http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...0&itemId=75

2. ZANUSSI ZRB634W

Volum brut total (l): 336
Volum brut frigider (l): 226
Volum brut congelator (l): 110
Volum net total (l): 315
Volum net frigider (l): 223
Volum net congelator (l): 92
Clasa energetica : A
Mod afisaj: Interior

Frigider:
Control temperatura: Analog
Tip rafturi: Sticla Reglabile
Rafturi pe usa: 3
Rafturi pentru lactate: 1
Cutie pentru legume/fructe: 2
Suporturi pentru oua: 1
Sertare: Transparente
Suport orizontal pentru sticle: Da

Congelator:
Control temperatura: Analog
Numar de recipiente pentru cuburi de gheata: 1
Compartiment congelare rapida: 1
Sertare: 3
Racleta pentru indepartarea ghetii: 1

Caracteristici tehnice:
Clasa climatica:
SN (10 - 32 grade)
N (16 - 32 grade)
ST (18 - 38 grade)

Consum energetic (kWh/24h): 0.929
Consum energetic (kWh/an): 339
Capacitate de congelare (kg/24 h): 4
Agent frigorific: R600a
Condensator: Da
Iluminare interioara: Da
Nivel de zgomot (dB): 38
Timp de atingere parametri (h): 20
Tip usa: Arcuita
Usa: Reversibila
Balamale ascunse: Da
Maner: Da
Picioare: Da
Roti in partea din spate: Da

Garantie 2 ani

http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...amp;itemId=2365

[b]3. ARCTIC K346BPLUS
[/b]

Volum brut total (l): 340
Volum brut frigider (l): 240
Volum brut congelator (l): 100
Volum net total (l): 291
Volum net frigider (l): 204
Volum net congelator (l): 87
Clasa energetica : A+

Afisaj: LED

Frigider:
Control temperatura: Mecanic
Tip rafturi: Sarma
Reglabile
Rafturi pe usa: 4
Cutie pentru legume/fructe: 2
Suporturi pentru oua: Da
Suport orizontal pentru sticle: Da

Congelator:
Numar de recipiente pentru cuburi de gheata: 1
Compartiment congelare rapida: Da
Sertare: 2 de plastic

Caracteristici tehnice:
Consum energetic (kWh/an): 254
Capacitate de congelare (kg/24 h): 5
Nivel de zgomot (dB): 40
Tip usa: Reversibila
Maner: Da

http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...amp;itemId=1358

4. Exista o SANSA MICA de a face rost de asa ceva NOU, evident, fara a depasii bugetul:

Bosch KGV36X03

Capacitate totala: 346 l

Capacitate frigider: 256 l

Capacitate congelator: 90 l

Clasa energetica: A

Sistem decongelare: automat

Va rog sa va concentrati IN PRINCIPAL asupra primelor 3 variante.

Pe care ma sfatuiti sa o achizitionez? smile.gif

Va multumesc anticipat si va doresc tuturor multa sanatate!

mstanciu
Ma tenteaza o combina Arctic K346VD+. Am insa indoieli ca displayul va rezista, si este unica modalitate de reglare a temperaturii. Sau eventual varianta inferioara K346B+.
Ce parere aveti, merita?
BadBoyBlue
Strict dintre cele 3, Zanussi. smile.gif E și cea mai puțin zgomotoasă.
Am una acasă, face 5 ani, no problem so far.

peacefingers.gif
octavy
Salutare forumisti.

Poate unii dintrevoi ati vazut topicul meu "Alegere combina frigorifica" de mai jos. In graba si prostia mea pe moment am avut senzatia ca topic ul e inchis asa ca am zis ca deschid altul nou. Tema principala este expusa mai sus. Reiau in cele ce urmeaza cateva parti din topic -ul meu:

Va cer sfatul deoarece doresc sa achizitionez o combina frigorifica. In alegerea acesteia va rog sa tineti cont de urmatoarele elemente:

1. Buget: 1300 RON - nedepasibil.

2. Aceasta va fi folosita de o familie de 3-4 persoane (prezenta celei de a patra este oscilanta) - asta ca sa va faceti o idee cum sta treaba, mai ales cand se face aprovizionarea pentru o per. mai lunga de timp wink.gif

3. Pun foarte mult accent pe calitatea aparatului respectiv.

+

O optiune personala: mi-ar place foarte mult ca acea marca sa aiba un punct de service, sau macar sa colaboreze cu un service serios din Cluj- Napoca.

Evident, bugetul limitat simplifica intr-un anumit aspect problema. Prin urmare, va voi prezenta mai jos principalele optiuni (ORDINEA ALEATORIE):

1. INDESIT BAN13 ------------> http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...0&itemId=75

2. ZANUSSI ZRB634W --------> http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...amp;itemId=2365

3. ARCTIC K346BPLUS --------> http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?cata...amp;itemId=1358

Pe care ma sfatuiti sa o achizitionez? smile.gif

Va multumesc anticipat si va doresc tuturor multa sanatate!

CITAT (mstanciu @ 4th June 2009, 17:44) *
Ma tenteaza o combina Arctic K346VD+. Am insa indoieli ca displayul va rezista, si este unica modalitate de reglare a temperaturii. Sau eventual varianta inferioara K346B+.
Ce parere aveti, merita?

Salut. Te rog sa imi spui cum de esti asa hotarat sa iti iei Arctic? Nu ma intelge gresit, fiecare isi ia ce vrea, dar vroiam sa stiu care sunt argumentele tale in favoarea arctic. Si eu trec printr-o dilema asemanatoare smile.gif

Merci anticipat.

Cele bune!
octavy
CITAT (BadBoyBlue @ 4th June 2009, 17:51) *
Strict dintre cele 3, Zanussi. smile.gif E și cea mai puțin zgomotoasă.
Am una acasă, face 5 ani, no problem so far.

peacefingers.gif

Multumesc de raspuns BadBoy. Mai studiez si cand ma decid sper sa fac alegerea cea buna. Intr-adevar si eu oscilez intre cele 2 italiene biggrin.gif.

Cele bune maestre si bafta la vanzarea masinii smile.gif!
musicall

CITAT (plimbaretul @ 4th June 2009, 14:41) *
CITAT (musicall @ 4th June 2009, 14:24) *

Un sfat ceva... ??

ma pregateam sa scriu ca bruma pe spate e ceva normal dar dupa ce am vazut pozele hohoho cred ca-ti vine Mos Craciun....
Nu stiu ce are da` e clar ca-ti trebuie o interventie service. Sub 0 in frigider nu e bine, si peste -17 grade la congelator iar nu e bine. Temperatura minima in congelator trebuie sa fie sub -18 grade

Mi-am imaginat ca ceva nu functioneaza cum trebuie.. Mi-ar fi de folos sugestii si/sau sfaturi pe aceasta tema.
mstanciu
CITAT (octavy @ 4th June 2009, 18:40) *
Salut. Te rog sa imi spui cum de esti asa hotarat sa iti iei Arctic? Nu ma intelge gresit, fiecare isi ia ce vrea, dar vroiam sa stiu care sunt argumentele tale in favoarea arctic. Si eu trec printr-o dilema asemanatoare smile.gif

Un motiv ar fi consumul (declarat), apoi garantia si de ce nu reteaua de service + speranta ca nu e mai slab calitativa decat un indesit sau zanussi (marci low-end ale grupurilor din care fac parte).
dant
CITAT (octavy @ 4th June 2009, 18:42) *
Multumesc de raspuns BadBoy. Mai studiez si cand ma decid sper sa fac alegerea cea buna. Intr-adevar si eu oscilez intre cele 2 italiene biggrin.gif.

Cele bune maestre si bafta la vanzarea masinii smile.gif!

Cele 2 italiene - indesit in Polonia si Zanussi in Ungaria fabricate...
Uita-te si peste oferta Whirlpool. Tot in Polonia dar...
dant
CITAT (musicall @ 4th June 2009, 18:48) *

Mi-am imaginat ca ceva nu functioneaza cum trebuie.. Mi-ar fi de folos sugestii si/sau sfaturi pe aceasta tema.

Treuie schimbata placa. Daca e in garatie suna la service, daca nu pregateste-te cu circa 300 ron, tot la service-ul autorizat.
BadBoyBlue
QUOTE (octavy @ 4th June 2009, 18:42) *

Cele bune maestre si bafta la vanzarea masinii!

Să fie într-un ceas bun! smile.gif

"Succesuri"! biggrin.gif Mersi, dar mașina nu e a mea.
octavy
CITAT (dant @ 4th June 2009, 21:15) *
Cele 2 italiene - indesit in Polonia si Zanussi in Ungaria fabricate...
Uita-te si peste oferta Whirlpool. Tot in Polonia dar...

Multumesc si tie Dant pentru interventie.

Desii studiez intens topicul dedicat de mai sus, tot nu imi pica fisa..ce urmeaza dupa acel DAR??

dar mai bune?

dar mai proaste?

smile.gif) Merci.

1) Va rog confirmati sau infirmati urmatoarea teorie pe care mi-am format-o citind topicul referitor la frigidere/comb frig: intrucat Romania se afla in ECE (eu centr si de est) suntem vazuti...si in cazul acestei "specii" de electrocasnice drept o piata secundara...unde sunt desfacute marfuri produse in jur..vezi polonia ungaria turcia etc. Datorita acestui motiv, se poate spune ca e un joc al sanselor?..pe sistemu cum il nimeresti asa o sa il ai? faptu ca ii aparatele astea is produse in tari precum cele mentionate anterior e chiar asa rau??..ok ok stiu ca nu -s facute de aceasi calitate ca in Vest, pt piata de acolo etc., dar totusi niste standarde exisa nu?

Altfel spus..dintre producatorii astia..mai de duzina, low end, spuneti cum vreti, care is mai ok???..ca vad ca parerile is foarte impartite Despre unele marci am citit printre altele chestii de genul

""Nu este nimic de ris , doar nu am dezvoltat afirmatia , dar iacata pe larg: Beko si Artic sunt acelasi concern si au cotatii destul de bune pe piata pentru aparate low cost , Ariston este cotat la fiabilitate sub Artic si Beko , iar Indesit sub toate cele mentionate anterior.
Beko are aceleasi produse aproximativ ca si Artic dar cu alt design si pret putin mai mare de aceea am afirmat cele de mai sus . Un alt exemplu , la Indesit daca se duce ceva la vaporizator trebuie schimbat tot interiorul pentru ca este turnat impreuna , daca este in garantie nici o problema daca nu cumperi automat altul la ce costuri te duce , Zanussi este in acelasi concern cu Indesit dar are produse mai de calitate.
Alegerea iti apartine in totalitate , cele mentionate aici sa o iei ca pe o completare la "gluma" spusa anterior smile.gif
numai bine" (nu imi apartine)

2) Am zis ca o sa dao o raita si pe la Gorenje, ca nu am fost..macar de linistea mea...desii mi-am cam dat seama ca alea is cam toate in afara puterii mele de cumpare. Gorenje mi-a parut o marca mai putin criticata decat altele. Acele cam pe unde sunt facute? Sunt mai ok decat Whirlpool, Zanussi etc?

3) Fac o greseala subapreciind ARCTIC? Daca da, de ce?

MULTUMESC!
dant
CITAT (octavy @ 4th June 2009, 22:25) *
Multumesc si tie Dant pentru interventie.

Desii studiez intens topicul dedicat de mai sus, tot nu imi pica fisa..ce urmeaza dupa acel DAR??

dar mai bune?

dar mai proaste?

smile.gif) Merci.

1) Va rog confirmati sau infirmati urmatoarea teorie pe care mi-am format-o citind topicul referitor la frigidere/comb frig: intrucat Romania se afla in ECE (eu centr si de est) suntem vazuti...si in cazul acestei "specii" de electrocasnice drept o piata secundara...unde sunt desfacute marfuri produse in jur..vezi polonia ungaria turcia etc. Datorita acestui motiv, se poate spune ca e un joc al sanselor?..pe sistemu cum il nimeresti asa o sa il ai? faptu ca ii aparatele astea is produse in tari precum cele mentionate anterior e chiar asa rau??..ok ok stiu ca nu -s facute de aceasi calitate ca in Vest, pt piata de acolo etc., dar totusi niste standarde exisa nu?

Altfel spus..dintre producatorii astia..mai de duzina, low end, spuneti cum vreti, care is mai ok???..ca vad ca parerile is foarte impartite Despre unele marci am citit printre altele chestii de genul

""Nu este nimic de ris , doar nu am dezvoltat afirmatia , dar iacata pe larg: Beko si Artic sunt acelasi concern si au cotatii destul de bune pe piata pentru aparate low cost , Ariston este cotat la fiabilitate sub Artic si Beko , iar Indesit sub toate cele mentionate anterior.
Beko are aceleasi produse aproximativ ca si Artic dar cu alt design si pret putin mai mare de aceea am afirmat cele de mai sus . Un alt exemplu , la Indesit daca se duce ceva la vaporizator trebuie schimbat tot interiorul pentru ca este turnat impreuna , daca este in garantie nici o problema daca nu cumperi automat altul la ce costuri te duce , Zanussi este in acelasi concern cu Indesit dar are produse mai de calitate.
Alegerea iti apartine in totalitate , cele mentionate aici sa o iei ca pe o completare la "gluma" spusa anterior smile.gif
numai bine" (nu imi apartine)

2) Am zis ca o sa dao o raita si pe la Gorenje, ca nu am fost..macar de linistea mea...desii mi-am cam dat seama ca alea is cam toate in afara puterii mele de cumpare. Gorenje mi-a parut o marca mai putin criticata decat altele. Acele cam pe unde sunt facute? Sunt mai ok decat Whirlpool, Zanussi etc?

3) Fac o greseala subapreciind ARCTIC? Daca da, de ce?

MULTUMESC!

"dar"mai bine bineinteles.
musicall
La ce placa te referi - la grijalul ala din spate frigiderului ? Nu prea stiu...
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.