Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

drign

Salutare tuturor!

Sunt in perioada de cautari pentru electrocasnice. M-am hotarat pentru Bosch.

Am o dilema: ce combina frigorifica sa aleg?
Variantele sunt:
1. Bosch KGV36X42
2. Bosch KGV33X42

Ati vazut cumva aceste modele in magazine in Bucuresti? Pe net nu au decat poze cu ele inchise si nu pot sa-mi fac o idee despre organizarea interna.

Sunt de incredere magazinele virtuale?
vid313
Eu mi-am luat o combina frigorifica Daewoo acum 1 an si sunt FOARTE multumit. Recomand. Este No Frost si am vazut de curand prin magazine la pretul de ~1550 lei.

@drign eu as lua modelul KGN33X42, dintre cele doua, deoarece vad ca este No Frost, desi este putin mai mic.

AmoRouS
Salutari,

As vrea si eu sa achizitionez o combina frigorifica dar nu ma pot hotara intre

Beko BK3862WD si Siemens KG36SX00

Beko ma tenteaza ca are dozatorul acela de apa... si e si mai ieftin, are si mai mult spatiu dar consuma mai mult.Multa lume spune ca Beko nu e firma de incredere ....nu stiu ce sa cred.Voi ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat.
plimbaretul
QUOTE (AmoRouS @ Sep 24 2008, 23:05) *
Salutari,

As vrea si eu sa achizitionez o combina frigorifica dar nu ma pot hotara intre

Beko BK3862WD si Siemens KG36SX00

Beko ma tenteaza ca are dozatorul acela de apa... si e si mai ieftin, are si mai mult spatiu dar consuma mai mult.Multa lume spune ca Beko nu e firma de incredere ....nu stiu ce sa cred.Voi ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat.

chestii care-mi plac la modelul de Siemens mentionat de tine:
- duce congelatorul pana la -32grade Celsius - valoare postata in clar pe display, ceea ce inseamna ca si compresoarele sunt "beton" de pot duce o asemenea valoare.
- clasa climatica: SN-T (subnormal - Tropical) - ceea ce inseamna ca aparatul functioneaza perfect si la 10 grade si la 43 grade, temperatura mediului ambiant. in Schimb Beko pierde - are o singura clasa - N;
- capacitatea de congelare la Siemens e cu peste 50% mai mare ca la Beko
- datele tehnice complete pentru Siemens le gasesti pe site-ul lor , in sectiunea specificatii tehnice

Beko e interesant doar pentru dozator - insa pune in balanta: dozatorul e doar pentru apa rece plata, iar in schimbul dozatorului renunti la spatiile de pe usa frigiderului. Iar la inaltime mai castigi un raft, pe care cel mai probabil va trebui sa-l scoti ca sa poti baga oale. Sunt patit, am combina de 2m inaltime, insa tin 1 raft scos, caci altfel nu am suficienta inaltime pentru vase inalte.
AmoRouS
Mersi mult pentru raspuns, mai am o intrebare.E posibil ca frigiderul sa functioneze independet de congelator?Adica sa-l opresti congelatorul cand n-ai nevoie de el...sa mearga doar frigiderul...si invers!? Intrebarea e valabila pentru ambele modele.

Mersi anticipat.
christig
vad ca lumea are atractie spre frigidere cu rezonante auto si de scule electrice gen daewo, bosch biggrin.gif
plimbaretul
QUOTE (AmoRouS @ Sep 24 2008, 23:35) *
Mersi mult pentru raspuns, mai am o intrebare.E posibil ca frigiderul sa functioneze independet de congelator?Adica sa-l opresti congelatorul cand n-ai nevoie de el...sa mearga doar frigiderul...si invers!? Intrebarea e valabila pentru ambele modele.

Mersi anticipat.

da - este general valabil pentru combinele cu 2 compresoare.

AmoRouS
Scuze ca te mai deranjez odata ....

Ce combina frigorifica ai putea sa imi recomanzi intre 2000-2300 RON cu :

2 compresoare Clasa A sau A+

dozator de apa (nu e obligatoriu, dar ar fi de preferat)

mersi anticipat.
plimbaretul
QUOTE (AmoRouS @ Sep 25 2008, 01:22) *
Scuze ca te mai deranjez odata ....

Ce combina frigorifica ai putea sa imi recomanzi intre 2000-2300 RON cu :

2 compresoare Clasa A sau A+

dozator de apa (nu e obligatoriu, dar ar fi de preferat)

mersi anticipat.

dozatorul se intalneste de obicei la marcile asiatice (LG, Samsung) + Beko (marca turceasca);
Altfel, poti sa mai iei in considerare si Electrolux sau Bosch
skorpion_ro

QUOTE (Neohori @ Sep 24 2008, 21:07) *
Nu este nimic de ris , doar nu am dezvoltat afirmatia , dar iacata pe larg: Beko si Artic sunt acelasi concern si au cotatii destul de bune pe piata pentru aparate low cost , Ariston este cotat la fiabilitate sub Artic si Beko , iar Indesit sub toate cele mentionate anterior.
Beko are aceleasi produse aproximativ ca si Artic dar cu alt design si pret putin mai mare de aceea am afirmat cele de mai sus . Un alt exemplu , la Indesit daca se duce ceva la vaporizator trebuie schimbat tot interiorul pentru ca este turnat impreuna , daca este in garantie nici o problema daca nu cumperi automat altul la ce costuri te duce , Zanussi este in acelasi concern cu Indesit dar are produse mai de calitate.
Alegerea iti apartine in totalitate , cele mentionate aici sa o iei ca pe o completare la "gluma" spusa anterior smile.gif
numai bine

Probabill sa fi interpretat eu gresit raspunsul tau Nehori.
Multzam pt explicatii, o sa tin cont de ele smile.gif
Noroc !
Red Force
Ce credeti ca este mai fiabil Electrolux sau Siemens?
Mai exact...
http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_...x_ERB_40402_W8#
sau
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...amp;itemId=3026
?
vid313
Eu as lua Electroluxul, iar ca fiabilitate nu cred sa fie mare diferenta intre cele doua.
AmoRouS
Red force tocmai mi-am luat KG 36SX00 si ti-o recomand...ii da clasa electroluxului wink.gif

http://www.siemens-electrocasnice.ro/?5=KG36SX00
christig
QUOTE (AmoRouS @ Sep 29 2008, 03:31) *
...ii da clasa electroluxului wink.gif

la ce ii da clasa? electroluxu e cu 5 mil mai ieftin si cu 90l mai mare; eu am modelul cu 1 compresor luat in iarna si merge brici smile.gif
Red Force
QUOTE (AmoRouS @ Sep 29 2008, 03:31) *
Red force tocmai mi-am luat KG 36SX00 si ti-o recomand...ii da clasa electroluxului wink.gif

http://www.siemens-electrocasnice.ro/?5=KG36SX00

De unde l-ai luat si la ce pret?
Da putine detalii... cum merge...ce zgomot face...ce marca de compresoare are...
plimbaretul
QUOTE (christig @ Sep 29 2008, 05:13) *
la ce ii da clasa? electroluxu e cu 5 mil mai ieftin si cu 90l mai mare; eu am modelul cu 1 compresor luat in iarna si merge brici smile.gif

parerea mea:
1. Siemens are ventilator interior --> racire mai rapida si mai uniforma; Electrolux - fara ventilator
2. Clasa climatica Siemens - SN-T bate clasa SN-ST de la Electrolux --> compresoarele de pe Siemens functioneaza la fel de eficient si la temperaturii inalte de pana la 43 grade celsius (clasa Tropical) + izolatie termica superioara
vid313
@plimbaretul in realitate diferenta dintre ele este mult mai mica si este data, de cele mai multe ori, de marketing.
TESYCUTA
QUOTE (vid313 @ Oct 2 2008, 22:58) *
@plimbaretul in realitate diferenta dintre ele este mult mai mica si este data, de cele mai multe ori, de marketing.

Corect!!!!
Eu as alege Electrolux!!! Este la un pret acceptabil, are volumul congelatorului mai mare, si are multe functii pe care le are si Siemens-ul:
- Numar compresoare 2, Rafturi sticla,
Sistem decongelare frigider - automat,
Suport orizontal sticle, Display electronic LCD, Functie congelare rapida,
Indicator luminos si sonor pt temperatura ridicata,
1 sertar mare legume fructe, 3 sertare transparente congelator,
Dimensiuni (IxLxA) 201x59.5x63.2 cm, Consum 0.81 kWh/24h.
E "beton"!!!!!!
plimbaretul
QUOTE (vid313 @ Oct 2 2008, 23:58) *

comunicarea de marketing are cu siguranta rolul ei, insa am furnizat cateva detalii tehnice care ar putea motiva diferenta de bani. Ramane ca fiecare sa decida daca se merita intr-adevar sa dai bani in plus pe functii/caracteristici de care nu ai nevoie. De asemenea e important e sa stii pe cei dai banii si ce primesti in schimbul lor.
PS: ambele produse sunt la fel de viabile daca sunt destinate unor conditii de utilizare normale (care nu suprasolicita dpdv tehnic)
dacotec
Eu caut o combina pana in 1500 ron, A sau A+... ce parere aveti de acest whirlpool?
http://www.neomax.ro/Whirlpool_ARC_5774_en...p12383s663.html?
vid313
@plimbaretul foarte bine zis cu ultima fraza! Si cum marea majoritate dintre noi folosim in conditii normale de utilizare obiectele electrocasnice, in speta combina frigorifica, sunt sigur ca doar un ghinion ar putea face diferenta intre cele doua modele prezentate anterior. Dar sunt de acord cu tine ca odata ce am iesit din conditiile normale de exploatare pentru care a fost proiectat produsul vom intampina probleme in exploatarea acestuia. Eu personal nu am intalnit in jurul meu multi oameni care sa se planga de combinele frigorifice folosite, poate doar unul si foloseste o combina zanussi.
Red Force
QUOTE (plimbaretul @ Oct 1 2008, 19:41) *
parerea mea:
1. Siemens are ventilator interior --> racire mai rapida si mai uniforma; Electrolux - fara ventilator
2. Clasa climatica Siemens - SN-T bate clasa SN-ST de la Electrolux --> compresoarele de pe Siemens functioneaza la fel de eficient si la temperaturii inalte de pana la 43 grade celsius (clasa Tropical) + izolatie termica superioara

Multumesc in primul rand pentru pareri si sugestii.
Cum ramane atunci cu primul punct mentionat aici. Credeti ca Electroluxul are probleme cu uniformizarea temperaurii in frigider?
Si eu sunt de parere ca nu merita sa dai 5 milioane in plus doar pentru anumite functii pe care poate nu o sa le folosesti niciodata, dar incerc sa descopar daca nu sunt cumva si altele care chiar isi merita banii.

Ce modele imi mai recomandati in afara de astea 2? Mentionez ca as dori ceva cu urmatoarele caracteristici:

- Sa nu fie no frost
- Sa aiba doua compresoare
- Sa fie in clasa energetica A+
- Sa nu aiba water-dispenser
- Preferabil culoare alb
andreic
QUOTE (Red Force @ Oct 5 2008, 15:24) *
Credeti ca Electroluxul are probleme cu uniformizarea temperaurii in frigider?

Corect era sa intrebi asa, credeti ca exista vreun frigider care are cu adevarat temperatura uniforma si corecta peste tot, pe masurate frumos cu termometru in infrarosu ? smile.gif
Red Force
QUOTE (andreic @ Oct 5 2008, 15:39) *
Corect era sa intrebi asa, credeti ca exista vreun frigider care are cu adevarat temperatura uniforma si corecta peste tot, pe masurate frumos cu termometru in infrarosu ? smile.gif

Nu vorbim aici de perfectiune. Asta dupa parerea mea nu se poate atinge... dar putem vorbi de produse mai bune si mai putin bune... de o ventilatie mai buna si de una mai proasta... la asta ma refeream.
dacotec
Eu caut o combina pana in 1500 ron, A sau A+... ce parere aveti de acest whirlpool?
http://www.neomax.ro/Whirlpool_ARC_5774_en...p12383s663.html?
Am inteles ca aceasta marca este destul de fiabila, fara prea multe probleme.daca are cineva o combina Whirpoll..astept pareri, daca sunteti multumit, eventualele probleme, merita investitia.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.