christig
2nd March 2008, 21:25
mi se par prea mari congelatoarele la toate combinele; nu sunt genul de maniac care si tine mancarurile congelate
stiu eu, un raport frigider congelator de 5:1 mi s-ar parea potrivit.
vulpanu
3rd March 2008, 10:31
Salutare tuturor,
pun acest post in disperare de cauza. Saptamana trecuta am achizitionat aceasta combina ( Hotpoint-Ariston MBL 2022 ) de la media galaxy.
Am lasat-o sase ore inainte sa o conectez la retea, dar din momentul in care i-am dat drumul a inceput sa faca din timp in timp un zgomot ca ce l produs la crearea unui arc electric sau mai precis ca cel al unui aprinzator electric pentru aragaz.
A mai intampinat cineva aceasta problema, pot face ceva?
Multumesc anticipat!
touche
5th March 2008, 10:41
Am nevoie de un sfat.
Vreau sa achizitionez o combina frigorifica si m'am oprit la una Electrolux:
Electrolux ERB 36003W8
http://www.altex.ro/?domeniu=Electrocasnic...model=ERB36003W
Merita achizitionata?
Din ce stiu Electrolux e o firma buna ... sau ar trebui in cazul combinelelor frigorifice sa ma orientez spre altceva? Indesit ? Whirepool ?
Multumesc.
flightcrank
6th March 2008, 09:59
QUOTE (touche @ Mar 5 2008, 10:41)

Am nevoie de un sfat.
Vreau sa achizitionez o combina frigorifica si m'am oprit la una Electrolux:
Electrolux ERB 36003W8
http://www.altex.ro/?domeniu=Electrocasnic...model=ERB36003W Merita achizitionata?
Din ce stiu Electrolux e o firma buna ... sau ar trebui in cazul combinelelor frigorifice sa ma orientez spre altceva? Indesit ? Whirepool ?
Multumesc.
E o combina frigorifica buna,nu ti-as recomanda Whirepool nu mai e ce a fost.Cel mai bine cand pleci sa-ti cumperi o combina frigorifica e sa te gandesti cat de mult bagi in congelator si cate pesoane sinteti in casa pt ca daca
sinteti 4 persoane sau 5 eu ti-as recomanda TAN 5 V(FR) de la INDESIT are capacitatea de la frigider 333 litri si cea de la congelator 86 litri e un frigider bun, e compartimentat bine,lat ,ai loc sa bagi mai multe oale mari:)) pe cand la o combina frigorifica nu ai asa mult spatiu e posibil sa te trezesti ca nu mai ai loc sa mai bagi si altceva sunt inguste.Bafta
kiphtea69
6th March 2008, 10:23
De Gorenje ce parere aveti ? Multa lume mi-a recomandat ori Gorenje ori Beko (raport pret/ calitate f bun...cica). Sub 1500 ron pt un cuplu de tineri ce ati recomanda ?....la frigider sau combina frogorifica ma refer
flightcrank
6th March 2008, 12:19
christig
12th March 2008, 15:56
tocmai mi-a venit modelul de Electrolux 38400W. L-am comandat pe la inceputul saptamanii trecute la Domo si desi pe site scria livrare in 2 zile, m-au sunat si mi-au spus ca n-au decat 2 bucati expuse prin Bucuresti si daca doresc sa vina ambalat trebuie sa astept 10 zile pana-l aduc de prin tzara; n-am avut obiectii, doar o mica parere de rau, pentru ca anticul (cred ca are vreo 20j de ani) artic prezenta semne acute de duca; in fine, azi a venit, mi-a fost adus pana in casa, am achitat pe loc si am fost sfatuit sa nu-l "bag" in priza azi; nu am respectat sfaturile lor ci pe cele din manualul aparatului care mentioneaza clar 2 ore pauza dupa transport.
primele impresii:
-e foarte f. silentios (in comparatie cu articul), practic se aude mai tare bolborositul din vaporizator decat compresorul, desi are 42db cand majoritatea de pe piata se lauda cu 39-40;
-misto display-ul unde poti vedea cum scade temperatura grad cu grad; un minus... ca trebuie sa deschizi frigiderul sa setezi ce vrei, desi ar fi putut pune butoanele pe afara.
-nasol de scos rafturile de sticla din cauza usii care se deschide doar 90grade; am agatat cu unul garnitura de etanseizare care s-a ciupit cam cat un bob de orez.
-e foarte mare, 2m inaltime, persoanele mai mici cred ca vor folosi scaunul sa ajunga sus pe ultimul raft; sper sa nu am probleme la vara cu el din cauza ca nu face fata, si sa-mi dau palme ca nu am ales unul cu 2 compresoare; nu am luat cu 2 din simplul motiv ca nu am gasit un model cu 2 compresoare sa fie cu dezghetare automata.
-compresor Htk95AA, probabil facut tot prin ungaria sau pe unde se fac electroluxurile.
crst_rosu
15th March 2008, 09:15
Am vazut ieri la Media Galaxy urmatoarea combina frigorifica http://www.kumparaturi.ro/produs/combine_f...a_aeg_s70408kg8
Poate exprima cineva o parere despre ea? Era expusa la categoria produselor premium! 3ani garantie! Are un design suuuper. Fabricata in Suedia.
christig
15th March 2008, 10:11
QUOTE (christig @ Mar 12 2008, 15:56)

tocmai mi-a venit modelul de Electrolux
38400W. L-am comandat pe la inceputul saptamanii trecute la Domo si desi pe site scria livrare in 2 zile, m-au sunat si mi-au spus ca n-au decat 2 bucati expuse prin Bucuresti si daca doresc sa vina ambalat trebuie sa astept 10 zile pana-l aduc de prin tzara; n-am avut obiectii, doar o mica parere de rau, pentru ca anticul (cred ca are vreo 20j de ani) artic prezenta semne acute de duca; in fine, azi a venit, mi-a fost adus pana in casa, am achitat pe loc si am fost sfatuit sa nu-l "bag" in priza azi; nu am respectat sfaturile lor ci pe cele din manualul aparatului care mentioneaza clar
2 ore pauza dupa transport.
primele impresii:
-e foarte f. silentios (in comparatie cu articul), practic se aude mai tare bolborositul din vaporizator decat compresorul, desi are 42db cand majoritatea de pe piata se lauda cu 39-40;
-misto display-ul unde poti vedea cum scade temperatura grad cu grad; un minus... ca trebuie sa deschizi frigiderul sa setezi ce vrei, desi ar fi putut pune butoanele pe afara.
-nasol de scos rafturile de sticla din cauza usii care se deschide doar 90grade; am agatat cu unul garnitura de etanseizare care s-a ciupit cam cat un bob de orez.
-e foarte mare, 2m inaltime, persoanele mai mici cred ca vor folosi scaunul sa ajunga sus pe ultimul raft; sper sa nu am probleme la vara cu el din cauza ca nu face fata, si sa-mi dau palme ca nu am ales unul cu 2 compresoare; nu am luat cu 2 din simplul motiv ca nu am gasit un model cu 2 compresoare sa fie cu dezghetare automata.
-compresor
Htk95AA, probabil facut tot prin ungaria sau pe unde se fac electroluxurile.
mai adaugam o tzeapa a la electrolux: desi in cartea tehnica combina prezinta 2 subcapitole "stingerea (versiune generala)" si "stingerea/aprinderea/selectare fiecare compartiment" ceea ce te face sa crezi ca se pot manipula independent, in realitate am descoperit ca nu este asa; deoarece asta este un motiv pentru care am ales modelul asta ma consider "tepuit" de documentatia electrolux; le-a fost lene sa modifice cartea, probabil functiile acelea fiind disponibile la modelul cu 2 compresoare; oricum, m-am resemnat.
andren15
24th March 2008, 10:24
QUOTE (christig @ Mar 15 2008, 10:11)

mai adaugam o tzeapa a la electrolux: desi in
cartea tehnica combina prezinta 2 subcapitole "stingerea (versiune generala)" si "stingerea/aprinderea/selectare fiecare compartiment" ceea ce te face sa crezi ca se pot manipula independent, in realitate am descoperit ca nu este asa; deoarece asta este un motiv pentru care am ales modelul asta ma consider "tepuit" de documentatia electrolux; le-a fost lene sa modifice cartea, probabil functiile acelea fiind disponibile la modelul cu 2 compresoare; oricum, m-am resemnat. :confuzzled:
Haha, iti mai amintesti acum 1 luna cand iti scriam pe forum ca nu are cum sa opresti orice compartiment vrei la combina cu 1 compresor? Acuma spun iar ca poti opri numai frigiderul (congelatorul va merge in continuare). Eu am luat 2 compresoare, tocmai pt faptul ca 6 luni pe an nu folosesc congelatorul si sa-l pot opri.
Revenind la cei de la Electrolux, e rusinos pentru ei sa scrie asa ceva (sau poate e numai vina importatorului). Totusi, nu cred ca s-a facut intentionat pentru a-si spori vanzarile...sincer, nu au nevoie de asa ceva...
Sper totusi ca esti multumit de combina...si daca vei folosi tot anul si congelatorul chiar nu-ti trebuie 2 compr..........eu o am din 2006 si e super.
christig
24th March 2008, 17:16
QUOTE (andren15 @ Mar 24 2008, 10:24)

Haha, iti mai amintesti acum 1 luna cand iti scriam pe forum ca nu are cum sa opresti orice compartiment vrei la combina cu 1 compresor? Acuma spun iar ca poti opri numai frigiderul (congelatorul va merge in continuare). Eu am luat 2 compresoare, tocmai pt faptul ca 6 luni pe an nu folosesc congelatorul si sa-l pot opri.
Revenind la cei de la Electrolux, e rusinos pentru ei sa scrie asa ceva (sau poate e numai vina importatorului). Totusi, nu cred ca s-a facut intentionat pentru a-si spori vanzarile...sincer, nu au nevoie de asa ceva...
Sper totusi ca esti multumit de combina...si daca vei folosi tot anul si congelatorul chiar nu-ti trebuie 2 compr..........eu o am din 2006 si e super.
da dom'le, da' ce sa fac, am crezut ca documentatia este corecta, si teoretic nu mi se parea imposibil sa faci o electrovalva sa trimita tot gazul numai spre un compartiment; in fine, chiar daca stiam ca nu e asa, tot nu mu-as fi luat modelul cu 2 compresoare pentru ca nu era frost free. asta e, sunt multumit de combina, doar ca de cand am luat-o am doar 2 casolete in tot congelatorul ala pe care l-ash fi oprit cu placere
nicollo
27th March 2008, 21:40
Stimati colegi,
Sunt pe cale de a-mi achizitiona un frigider/combina frigorifica. Plecand de la premisa ca un frigider mai ieftin nu inseamna automat ca fac economie, initial m-am oprit asupra frigiderului BOSCH KDN 49A 00. La ce ar trebui sa tin seama in momentul in care fac acest pas? Gresesc daca il cumpar de la un magazin virtual - cu comanda on line?! .. Daca nu, la care din acestea sa ma indrept?! Sa va marturisesc sincer, teama imi este sa nu cumva sa nimeresc ceva facut in Turcia sau pe vapor si sa pierd banii... sau sa nu fie prevazut cu compresoarele care trebuie .. Sau totusi mai bine ar fi sa merg la un magazin normal si sa imi cumpar de acolo dupa o discutie cu cei care vand si dupa o vizionare atenta a produsului?
Va multumesc anticipat.
andren15
28th March 2008, 09:54
QUOTE (nicollo @ Mar 27 2008, 21:40)

Stimati colegi,
Sunt pe cale de a-mi achizitiona un frigider/combina frigorifica. Plecand de la premisa ca un frigider mai ieftin nu inseamna automat ca fac economie, initial m-am oprit asupra frigiderului BOSCH KDN 49A 00. La ce ar trebui sa tin seama in momentul in care fac acest pas? Gresesc daca il cumpar de la un magazin virtual - cu comanda on line?! .. Daca nu, la care din acestea sa ma indrept?! Sa va marturisesc sincer, teama imi este sa nu cumva sa nimeresc ceva facut in Turcia sau pe vapor si sa pierd banii... sau sa nu fie prevazut cu compresoarele care trebuie .. Sau totusi mai bine ar fi sa merg la un magazin normal si sa imi cumpar de acolo dupa o discutie cu cei care vand si dupa o vizionare atenta a produsului?
Va multumesc anticipat.
E nu mi-as lua combina de pe net......poate un ventilator sau un sandwichmaker da, dar o combina nu prea cred......succes.
plimbaretul
30th March 2008, 19:21
QUOTE (nicollo @ Mar 27 2008, 22:40)

Stimati colegi,
Va multumesc anticipat.
personal pot doar sa-ti confirm alegerea....e intr-adevar un produs super fain (full no-frost; touch-control pe usa, filtru de carbon activ....) produs fain.....doar sa-ti incapa pe usa.... are 70 cm latime si este extra-adanc (75 cm - cu tot cu maner).
Daca esti din Buc, cred ca il poti gasi in Unirea Shopping Center - la etj 3, in Splai, e un magazin de electrocasnice cum iesi din lift.
In privinta comenzii online, asigura-te de termenul de livrare (eventual sa ai ceva in scris -email ?): si sa le subliniezi sa ti-l livreze cu toate actele necesare - ma refer in special la certificat de garantie; in rest -sa fie de incredere - afla eventual daca lucreaza direct cu importatorul - asta ar fi o garantie ca ti se ofera un produs original, alaturi de primirea actelor (factura, certificat de garantie); Site serios: shopix.ro - lucreza direct cu importatorii
lc4
1st April 2008, 19:11
Buna seara,
Dupa ce am citit acest topic, m-am oprit asupra urmatorului model de la Electrolux ERB 34402W8.
Desi am intrebat la reprezentata cu ce compresoare este echipat, nu am primit nici un raspuns.
M-am orientat catre acest model pentru ca dimensiunile imi convin, marca este OK, nu este prea complicat (are control mecanic).
In principiu am cautat un model mai simplu (teoretic mai fiabil), mai mic decat actualul frigider de 415l (care sta jumatate gol), produs de o firma buna.
Puteti sa ma ajutati cu puncte de vedere referiotare la alegerea facuta?
PS. Initial ma orientasem catre un frigider de 60cm de la Ariston, insa dupa ce am vazut ca este echipat cu compresor Jia Xipera (China), am renuntat.
Multumesc!
Cristian
nicollo
2nd April 2008, 22:59
Stimati colegi,
In primul rand doresc sa multumesc frumos pentru raspunsurile care le-ati formulat, pe cat de prompte, atat de exacte! Dupa explorari functionale si calcule realizate asupra configuratiei mobilierului de bucatarie si spatiului disponibil din apartament, am ajuns la concluzia ca trebuie sa cumpar un frigider inpcorporabil. In final m-am decis asupra Combinei frigorifice ? BCB 313 A WEI de la Hotpoint-Ariston (Înălțime (mm)1779; Lățime (mm)540; Adancime (mm)550. Am gresit sau nu?! Pe scurt acest produs are urmatorii parametrii tehnici: Clasa de eficienta: A; Sistem de racire A.I.R; Dual Control: 2 termostate electronice independente; Capacitate totala: 277 litri (206 lt frigider, 71 lt congelator); Capacitate de congelare: 9 kg/24h; Display LCD cu functii specifice; Super Freeze, Super Cool, Holiday, Ice Party, EVER FRESH; Rafturi din sticla; Hygiene Control.
Dupa ce am completat formularul electronic pe site-ul lor (www.ariston.com.ro), am fost contactat de un reprezentant sa ma intrebe daca infirm/confirm comanda, dupa care mi-a cerut CNP si adresa de facturare. In 2 zile mi-a adus frigiderul acasa, insa nu mi l-au urcat chiar pana in apartament, pentru acest lucru, am dat eu un bacsis soferului si s-a rezolvat! Inca nu l-am pus in functiune .. Sper sa nu fi facut o alegere gresita! ... Daca aveti pareri "pro" sau "contra", va rog, nu ezitati sa le spuneti!
(n)
christig
3rd April 2008, 00:51
QUOTE (nicollo @ Apr 2 2008, 22:59)

insa nu mi l-au urcat chiar pana in apartament, pentru acest lucru, am dat eu un bacsis soferului si s-a rezolvat!
genul de taranie ieftina mioritica; adica dupa ce probabil le-ai dat si o caruta de bani te lasau cu el in fata blocului; iti dai seama ce nemernicie, sa ramai cu frigideru' in fata blocului cu ochii in soare.
este un motiv pentru care m-as cak pe ea de firma si de frigider.
lc4
4th April 2008, 18:08
Buna seara,
Am aflat astazi dupa ce am sunat la importatorul Electrolux ca frigiderele si combinele frigorifice sunt echipate cu compresoare ACC ("fabricate in Italia si Turcia") si, din ce in ce mai putin, cu compresoare Danfoss si Embraco.
Nu au putut preciza cu ce compresoare este echipat modelul pe care il vreau eu ERB 34402W8.
Acest lucru depinde de lotul de fabricatie.
In aceste conditii merita sa mai cumpar o combina Electrolux sau sa ma orientez catre alta marca ce foloseste compresoare Danfoss si Embraco.
In aces caz, catre ce firma sa ma orientez?
Multumesc!
plimbaretul
7th April 2008, 22:59
QUOTE (lc4 @ Apr 4 2008, 19:08)

Buna seara,
Am aflat astazi dupa ce am sunat la importatorul Electrolux ca frigiderele si combinele frigorifice sunt echipate cu compresoare ACC ("fabricate in Italia si Turcia") si, din ce in ce mai putin, cu compresoare Danfoss si Embraco.
Nu au putut preciza cu ce compresoare este echipat modelul pe care il vreau eu ERB 34402W8.
Acest lucru depinde de lotul de fabricatie.
In aceste conditii merita sa mai cumpar o combina Electrolux sau sa ma orientez catre alta marca ce foloseste compresoare Danfoss si Embraco.
In aces caz, catre ce firma sa ma orientez?
Multumesc!
am mai vazut pe piata compresoare Matsuhita (?) parte din grupul Panasonic, si sunt nr. 1 la productia de compresoare pentru aer conditionate.... implicit ar trebui sa fie de incredere si la astea pentru frig....
vpt957
11th April 2008, 17:18
Mi-a crapat Arcticul, vechi de nici 4 ani, scurt circuit la compresor, asa ca am purces la achizitionat alt frigi. Tot Arctic, mai mare, D326+. E ok, silentios, 3 ani garantie (asta si caut, daca pica, sa am service la greu). Pe compresor, o denumire asiatica (chinezarie?)...dar ce mai conteaza?
Stiti ce compresor a avut pacientul decedat dupa iesirea din garantie? Danfoss, made in Germany.
No comment
ionescu78
13th April 2008, 09:14
QUOTE (vpt957 @ Apr 11 2008, 17:18)

Mi-a crapat Arcticul, vechi de nici 4 ani, scurt circuit la compresor, asa ca am purces la achizitionat alt frigi. Tot Arctic, mai mare, D326+. E ok, silentios, 3 ani garantie (asta si caut, daca pica, sa am service la greu). Pe compresor, o denumire asiatica (chinezarie?)...dar ce mai conteaza?
Stiti ce compresor a avut pacientul decedat dupa iesirea din garantie? Danfoss, made in Germany.
No comment
Pai daca ti-a crapat dupa doar 4 ani tu acum iei tot artic?
Am luat ieri un elctrolux ERB 36003W8 de la altex, promotie.recomand !
vpt957
14th April 2008, 16:45
QUOTE (ionescu78 @ Apr 13 2008, 09:14)

Pai daca ti-a crapat dupa doar 4 ani tu acum iei tot artic?
Am luat ieri un elctrolux ERB 36003W8 de la altex, promotie.recomand !
Aceeasi Marie cu alta palarie sau cam tot pe-acolo.
Am motivat de ce tot Arctic: garantie 3 ani.
alexstef
17th April 2008, 17:16
Salutare! Am cumparat de curand o combina ZANUSSI ZRB 324, marca de care ma declar aproape multumit. Prima combina am cumparat-o acum 3 ani si merge foarte bine,dar a ramas la mama mea si eu m-am mutat si a trebuit sa-mi iau o alta combina. Nu am reusit sa ma prind unde e fabricata cea noua...Daca stie cineva, rog sa-mi raspunda...
Puncte slabe: 1.usoare "valuri" ale tablei partilor laterale,cam in dreptul congelatorului,sesizabile doar in lumina puternica.
(Domo a livrat-o plina de praf,parca sa nu vezi daca e lovita sau deformata.Baietii de la livrari au lasat-o si "au fugit"...)
2.bolboroseste cand pleaca motorul,enervant daca dormi in apropierea combinei....(cea veche ,a mamei mele,nu facea asa,doar vara mai pocnea plasticul din spate(lucru cica normal)
P.S. Zanussi face parte din Electrolux,alaturi de AEG...Aragazurile Zanussi se fac la Satu Mare,dar combinele frigorifice?
outkastm
18th April 2008, 08:45
Am si eu o combina BEKO386PLUS de o luna. Ce ma deranjeaza este zgomotul freonului (bolboroseli si clipoceli) care se aud incontinuu atata timp cat functioneaza compresorul. Practic zgomotul compresorului e acoperit de zgomotul freonului. E normal ?
alfa&omega
18th April 2008, 10:59
Salutare la toata lumea,
Va rog o opinie avizata:
Cred ca trebuie sa vedem ce marci sunt cele mai fiabile, pentru ca in principiu ar trebui ca firma sa pastreze calitatea/ standardul cam la toate produsele (poate depinde unde sunt facute diversele produse ale aceleiasi marci).
Ce este de recomandat intre Ariston, Electrolux, Gorenje, Bosch-Siemens (ca e aceeasi tehnologie), Indesit.
Pe site s-a spus Ariston – dar are compresoare ACC!
Electrolux iarasi au inceput sa bage si ei ACC.
Un tip care parea cunoscator (intr-un magazine de electronice/ electrocasnice) a zis ca Elektrolux, Bosch sunt clasa superioara, pe cand Ariston, Indesit sunt mult mai jos (deci invers fata de ce spune cineva pe site ca intre firme ar fi de ales Ariston-ul Electrolux-ului)
Caci am vazut ca Arctic nu, Beko cam tot asa, Whirpool iara nu prea, de Zanussi nu prea s-a spus (dar sunt mai mici) si LG, Samsung etc putine produse si scumpe.
Trebuie sa ne orientam la un frigider in functie de compressor?
Care este firma cea mai buna la un pret bun (combina/ frigider intre 330-400 l)?
URGENTA: trebuie sa imi iau urgent ceva ca daca nu raman de Sarbatori fara :-(
va rog opinie urgenta
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.