Salutare forumisti. Prin aceasta sectiune nu prea am activat, asa ca va salut cu respect.
In urma cu vreo 3 saptamani m-am apucat de citit acest thread deoarece si eu am fost in situatia voastra: trebuia sa-mi aleg o combina frigorifica si nu stiam ce. Nu are rost sa discutam despre "competenta" oamenilor din magazine (cel putin la Domo eu il intrebam ce compresoare are si el era foarte ocupat sa faca poze cu telefonul unei maimute cu niste blugi mai mulati ... ma rog! Detalii).
Dupa multi km facuti prin magazine si multi biti transferati cu google m-am decis: Bosch KGS39x01. Din pacate la noi nu prea am vazut multe despre el. Nici laude, dar nici critici. Nimic!
Este clasa A+, 2 compresoare, are un consum dat de 299Kw/an, capacitate utila: 262 cu 84, nivel zgomot 43db (dar e foarte foarte silentios). Eu in magazinul de unde l-am luat (despre Media Galaxy e vorba, dar amintim de "ei" imediat) am vazut in asa-zis-ul showroom un model identic care avea compresoare (ca are 2) Danfoss si era facut in Italia. Dupa ce am alergat sa gasesc un average Ion sa-mi spuna si mie daca au, daca n-au .. sa-mi dea o proforma, etc .... ajungem la "calculator". Mai exista o bucata sigilata in depozit. Ok, o iau!
N-are rost sa spun ca am asteptat aproape 15 minute sa vina cineva cu o nenorocita de stampila pentru certificatul de garantie...voi trece direct la subiect: am primit agregatul acasa (ei mi-au spus 14-16. La ora 16:05 inca nu ma sunase nimeni) .Ca orice roman care isi cerseste liber ca-i vine frigideru acasa am pus mana pe telefon si am sunat. Supriza: nu a raspuns nimeni. Am trimis mail si cand imi pierdusem toate sperantele ca mai vine cineva m-a sunat o voce blonda sa-mi spuna ca ii pare rau de incurcatura si ca in 30 minute ajung la mine acasa cu animalu'. Au ajuns in 15! Deci se poate!!!!. Imi aduc baietii aparatul in casa, il desfac sa vad ca nu e lovit, ciobit etc. Impecabil estetic, nimic de reprosat, dar surpriza: are compresoare Danfoss ( am mai auzit ca in magazin erau unele si acasa s-au trezut cu altceva) dar este made in spain! Acum nu stiu cat de mult sau cat de putin ma afecteaza pe mine, dar de ce nu este Made in Italy !!! Eu asa il vroiam!
Despre aparat: frumos, MARE (mare rau! 201x65x60), fara prea multe fite (gen display si alte nebunii). Simplu, cu reglaj separat pentru "congelator" si "frigider" si .. culmea! in comparatie cu unele modele Arctic eu pot sa opresc independent congelator sau frigider (in orice combinatie posibila). Cum stiu ca se transporta cu "cap" am zis sa-l las 24h sa se aseze. L-am bagat in priza , am setat -16 si +4 si in ~1.5h am avut -16.54 si +4.32.(masurate cu un termometru digital care e destul de precis). SUPER!
Din cate am inteles eu de prin cartile alea ale lui cica ar tine timp de 21h in cazul unei pene de curent, are raft pentru sticle (dar stau minunat cutiile de bere

), cutiuta pentru unt/branzeturi si bestiale suporturile pentru oua

m-au distrat la culme. In cel din showroom erau "furate" probabil pentru ca nu le-am vazut.
Sincer sper sa fi facut o alegere buna. Garantie 2 ani pe agregat si 5 ani pe compresoare. AA .. pret de achizitie: 1999,99 RON (da, am primit 1 banut rest la casa).