Combina frigorifica / frigider
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

ogi

Salutare, sunt intr-o mare dilema happy.gif roll2.gif trebuie sa imi cumpar o combina frigorifica/frigider saptamana asta si nu stiu ce sa aleg.

Ma intereseaza o combina frigorifica/frigider (Maxim 1700 lei) cu urmatoarele caracteristici :

1. capacitate frigider cat mai mare- cca 270l
2. capacitate congelator cca 80l
3. daca se poate NO FROST

1. Frigider cu 2 usi INDESIT TAN5 sau varianta silver -----1150-1200 lei
Capacitate totala neta (l) 435
Capacitate neta frigider (l) 341
Capacitate neta congelator (l) 94
Capacitate de congelare (kg/24h) 5
Numar compresoare 1
Clasa de energie A
Consum energetic 1.05 kW/24h
Functii speciale Hygiene Control
Mod de decongelare Automat pentru frigider, manual pentru congelator
Ventilatie in frigider Da
Rafturi 4 sticla frigider, 1 congelator
Recipient pentru cuburi de gheata 2
Afisaj electronic Da
Nivel de zgomot (dB) 44

Dimensiuni (IxLxA) cm 180x70x68.5

2. Indesit BAN 14 -----12000 lei

Combina frigorifica de 60cm alba
Capacitate totala 358 lt( 245lt frigider + 113 lt congelator)
Consum energetic 0.95 kw/24 h
Capacitate de cogelare 6 kg/24 h
Clasa de eficineta energetica A
Dezghetare automata a frigiderului
1 compresor
Ice 3
Rafturi din sticla

3. Indesit BAAN 34 VP ----1500 lei

Ventilat, Control electronic, cps 1+Ev, 358lt=245+113, Play Zone, Hygiene Control, Eco, Holiday, Super Cool, Super Freeze, rafturi sticla, Ice 3, cl A+, dim: 200 x 60 x 65.5

4. Frigider cu 2 usi Bosch KDN 32V00----1800 lei
Volum frigider: 246 l, Volum congelator: 63 l, Clasa energie: A,
Numar de compresoare 1, Sistem No Frost, Sistem Multi Airflow,
Dimensiuni (IxLxA): 185x60x65 cm, tratament anti-bacteria, culoare alb

5 Frigider 2 usi Hotpoint Ariston MTM 1921 V-----1500 lei
Frigider 2 usi Hotpoint Ariston MTM 1921 V, capacitate frigider/congelator = 341/94 litri, capacitate congelare:5kg/24h, sistem ventilare A.I.R.

Am gasit pe net si Indesit TAN 5 FNF la 1500 lei cu no frost si capacitate mare frigider. Il pot gasi intr-un magazin sa il vad ???

Care sunt caracterisicile care merita ???

1) 1 compresor vs 1 compresor +1 electrovalva
2) Sistem Multi Airflow vs sistem ventilare A.I.R.
3) No frost
4) altele….???

Astept si alte sugestii, multam
christig
QUOTE (ogi @ Jan 17 2008, 10:35) *

vad ca te-ai orientat pe indesit la greu; uite ce spunea curaju acu ceva vreme

QUOTE (Courage @ Jul 10 2003, 11:48) *
...
Indesit si Wirpool au totul incapsulat ! Daca ceva se strica la sistemul de racire, adio ! Daca e in garantie ti-l schimba, daca nu... iti iei altul ! tongue.gif

Keto
QUOTE (christig @ Jan 15 2008, 11:36) *
se poate sa fac confuzie, chiar n-am sesizat diferenta no frost/dezghetare automata; pentru mine inseamna acelasi lucru: nu mai trebuiesc dezghetate, asta e ideea smile.gif acum ca unii zic no frost la metoda de racire care are si flux de aer, e o problema de terminologie care mi scapase; principiul e acelasi la ambele, pentru mici intervale de timp gheata rezultata (caci rezulta in ambele cazuri) e topita si se scurge in vasul de pe compresor); la no frost nu se vede vaporizatorul direct care probabil e mascat si scaldat de aer.

da, diferenta de preturi e imensa, n-am vazut in magazin, poate n-au mai updatat preturile pe net.

Ai ajuns la cea mai comrecta definitie (comerciala) a tehnologiei no-frost : "fara depunere vizibila de gheata/zapada".
Sunt diferente importante intre aparatele cu dezghetare automata si cele no-frost.
Keto
QUOTE (ogi @ Jan 17 2008, 10:35)

QUOTE (Courage @ Jul 10 2003, 11:48)
...
Indesit si Wirpool au totul incapsulat ! Daca ceva se strica la sistemul de racire, adio ! Daca e in garantie ti-l schimba, daca nu... iti iei altul !

Post-ul lui Courage poate fi incadrat la categoria istorie recenta (in curand va fi implint 5 ani!). Nu prea mai e de actualitate.
christig
QUOTE (Keto @ Jan 17 2008, 17:03) *
QUOTE (ogi @ Jan 17 2008, 10:35)

QUOTE (Courage @ Jul 10 2003, 11:48)
...
Indesit si Wirpool au totul incapsulat ! Daca ceva se strica la sistemul de racire, adio ! Daca e in garantie ti-l schimba, daca nu... iti iei altul !

Post-ul lui Courage poate fi incadrat la categoria istorie recenta (in curand va fi implint 5 ani!). Nu prea mai e de actualitate.

si ce crezi, ca acum le face indesitul neincapsulate? poate se uita cineva la spatele lor si ne spune.
ogi
oki, merci de raspunsuri, dar ce sugerati?

am ales mai mult Indesit deoarce au capacitatea frigiderului mai mare fata de altele (Gorenje, Bosch) la preturi comparabile.
singurele care rivalizeaza cu succes cred ca sunt Electrolux-capacitate mare , 2 compresoare, no frost,....

Ce se poate alege cu 1500 lei?

Fiabilitatea probabil ca nu difera prea mult la combinele care se invart in jurul acestui pret. Problemele apar cel mai adesea dupa ce produsul iese din garantie.

Deci, Help me! biggrin.gif rolleyes.gif
christig
QUOTE (ogi @ Jan 17 2008, 20:57) *
...
singurele care rivalizeaza cu succes cred ca sunt Electrolux-capacitate mare , 2 compresoare, no frost,....
...

si as adauga eu, control digital cu afisaj pe ecran ceea ce nu prea are indesitu.

ogi
QUOTE (christig @ Jan 18 2008, 00:30) *
si as adauga eu, control digital cu afisaj pe ecran ceea ce nu prea are indesitu.

dar am uitat sa adug : in ce am vazut scris pe aici am inteles ca nu sunt prea fiabile
Keto
QUOTE (christig @ Jan 17 2008, 17:32) *
si ce crezi, ca acum le face indesitul neincapsulate? poate se uita cineva la spatele lor si ne spune.

Dimpotriva
Nu prea mai exista producatori care sa fabrice aparate cu vaporizator aparent (adica toate frigorificele sunt de ceva timp "incapsulate").
ogi

QUOTE (Keto @ Jan 18 2008, 16:58) *
Dimpotriva
Nu prea mai exista producatori care sa fabrice aparate cu vaporizator aparent (adica toate frigorificele sunt de ceva timp "incapsulate").

Keto, adica mare diferente nu sunt intre ele la banii astia 1500 lei?

De frigiderele / combinele Siemens stie cineva ceva???

Diferenta de fiabilitate intre Indesit si Ariston ?? sau diferenta e doar la look??

Dar, Combina frigorifica BEKO BK3862WD la 1400 lei???
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...&itemId=460

Merci
ogi

Cred ca m-am hotarat

o sa iau INDESIT BAN 34 NF P ca e si No Frost la 1450 e si la altex si la mediagalaxy

O are cineva?
radu.antohi
Dar de modelul Electrolux ENB 39409X? ce parere aveti?

Merita banii?
Keto
QUOTE (ogi @ Jan 18 2008, 18:19) *
Keto, adica mare diferente nu sunt intre ele la banii astia 1500 lei?

De frigiderele / combinele Siemens stie cineva ceva???

Diferenta de fiabilitate intre Indesit si Ariston ?? sau diferenta e doar la look??

Dar, Combina frigorifica BEKO BK3862WD la 1400 lei???
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...&itemId=460

Merci

Indesit si Ariston sunt produse de acelasi concern. Diferenta intre ele se refera la segmentul caruia i se adreseaza produsul: Indesit - marca populara, Ariston - clasa superioara. In afara de pret, mai exista ceva plusuri la Ariston, dar care costa ceva.

La Beko exista si 2 frigidere no-frost (aparatul indicat de tine este o combina cu 2 compresoare).
Sugestia mea este sa mergi pe no-frost (am un asemenea aparat de cca 4 ani si apreciez atat volumul - nu exista no-frost cu volum mic -cat si performantele de racire. Exista si un inconvenient : consuma cam mult, dar revin :este intr-adevar un frigider)
Succes in alegerea noului frigider !

ogi
merici keto pentru raspuns!

am fost la un magazin si m-am hotarat intre doua frigidere no frost:

Frigider full No Frost Ariston MTM 1911 F http://www.price.ro/preturi_mtm_1911_f_57132.htm

sau

Frigider cu 2 usi BEKO DEN 477 WD http://www.price.ro/preturi_beko_den477wd_46785.htm

Cum imi pot da seama inainte de a-l cumpara unde e facut Aristonul pe care il cumpar (Italia sau Turcia) - scrie pe undeva sau trebuie sa ma incred in ce zice pustiul de la vanzari (unu mi-a zis ca Beko are 4 ani garantie ca sa aflu apoi de la un altul din acelsi magazin ca de fapt e vorba de 2 ani, 4 ani la masini da spalat...)

SI inca ceva : ce sanse am sa bag frigiderul cu dimensiunile 190x70x68,5 mm pe o usa de 70 mm latime?????????? biggrin.gif

A mai incercat cineva asa ceva?
andren15
QUOTE (radu.antohi @ Jan 20 2008, 10:21) *
Dar de modelul Electrolux ENB 39409X? ce parere aveti?

Merita banii?

Nu cred ca merita banii, mai ales ca are numai 1compresor. Cam mult 26 milioane Am electrolux cu 2 comp (acuma e in magazin cam 17-18 mil) si sunt f multumit. Asta pe care l-ai gasit tu e frumos ca e inox, eu am ales
modelul normal din tabla alba, caci altfel nu mai puteam sa-mi lipesc magnetii pe el.
Oricum, cred ca Electrolux e alegere buna la orice obiect electrocasnic.
radu.antohi
QUOTE (andren15 @ Jan 21 2008, 19:38) *
Nu cred ca merita banii, mai ales ca are numai 1compresor. Cam mult 26 milioane Am electrolux cu 2 comp (acuma e in magazin cam 17-18 mil) si sunt f multumit. Asta pe care l-ai gasit tu e frumos ca e inox, eu am ales
modelul normal din tabla alba, caci altfel nu mai puteam sa-mi lipesc magnetii pe el.
Oricum, cred ca Electrolux e alegere buna la orice obiect electrocasnic.

Salut,

Din ce am vazut eu in magazine, nu exista niciun model de combina frigorifica FULL NO FROST cu 2 compresoare... Ce era cu 2 compresoae, era cu dezghetare automata la frigider si manuala la congelator (Electrolux, AEG, Bosch, Siemens). Poate stie careva un model FNF cu 2 compresoare, fiindca si eu am cautat initial cu 2 compresoare insa nu am gasit.
Keto
QUOTE (ogi @ Jan 21 2008, 18:26) *
merici keto pentru raspuns!

am fost la un magazin si m-am hotarat intre doua frigidere no frost:

Frigider full No Frost Ariston MTM 1911 F http://www.price.ro/preturi_mtm_1911_f_57132.htm

sau

Frigider cu 2 usi BEKO DEN 477 WD http://www.price.ro/preturi_beko_den477wd_46785.htm

Cum imi pot da seama inainte de a-l cumpara unde e facut Aristonul pe care il cumpar (Italia sau Turcia) - scrie pe undeva sau trebuie sa ma incred in ce zice pustiul de la vanzari (unu mi-a zis ca Beko are 4 ani garantie ca sa aflu apoi de la un altul din acelsi magazin ca de fapt e vorba de 2 ani, 4 ani la masini da spalat...)

SI inca ceva : ce sanse am sa bag frigiderul cu dimensiunile 190x70x68,5 mm pe o usa de 70 mm latime?????????? biggrin.gif

A mai incercat cineva asa ceva?

Desigur, se demonteaza usile.
Nota : atentie la conexiunile electrice care trec prin axul balamalei superioare.
E indicat sa soliciti sprijin service - de obicei e gratuit .

Keto
QUOTE (radu.antohi @ Jan 22 2008, 09:07) *
Salut,

Din ce am vazut eu in magazine, nu exista niciun model de combina frigorifica FULL NO FROST cu 2 compresoare... Ce era cu 2 compresoae, era cu dezghetare automata la frigider si manuala la congelator (Electrolux, AEG, Bosch, Siemens). Poate stie careva un model FNF cu 2 compresoare, fiindca si eu am cautat initial cu 2 compresoare insa nu am gasit.

Nu inteleg nevoia ta pentru a avea un aparat cu 2 compresoare.
Aparatele no-frost nu au nevoie de 2 circuite separate, este suficient un singur vaporizator(schimbator de caldura) pentru a raci cele 2 incinte (racitor si congelator). Acesta ar fi unul dintre avantajele acestei solutii constructive - posibilitatea de a regla temperatura in racitor folosind "resursele din zona congelatorului" intr-o maniera usor de controlat si destul de precisa.
Exista si combine no frost (cu congelator jos), dar no-frost-ul clasic este un frigider cu 2 usi (congelator sus)

andren15
QUOTE (radu.antohi @ Jan 22 2008, 09:07) *
Salut,

N-am vazut nicaieri si inclin sa cred ca nu exista.
Avantajul la 2 compresoare e ca poti opri pe oricare cand vrei. De exemplu, daca plec da acasa 1 luna, opresc frigiderul ca nu are rost sa mearga degeaba, si daca ar merge, dupa 1 luna toata mancarea ar fi oricum stricata. La fel congelatorul, la mine din martie in septembrie e oprit. SI mai pune si uzura: una e ca fiecare compresor sa deserveasca un compartiment si alta e unul singur care munceste pentru 2 compartimente.
Keto
QUOTE (andren15 @ Jan 23 2008, 14:54) *
N-am vazut nicaieri si inclin sa cred ca nu exista.
Avantajul la 2 compresoare e ca poti opri pe oricare cand vrei. De exemplu, daca plec da acasa 1 luna, opresc frigiderul ca nu are rost sa mearga degeaba, si daca ar merge, dupa 1 luna toata mancarea ar fi oricum stricata. La fel congelatorul, la mine din martie in septembrie e oprit. SI mai pune si uzura: una e ca fiecare compresor sa deserveasca un compartiment si alta e unul singur care munceste pentru 2 compartimente.

Ai incercat sa vezi cum arata un frigider care a stat in "pauza" mai mult de cateva zile?
Din prima zi in care l-ai cumparat si ai pus alimente in el, bacteriile devin si ele locatari in frigider. Ca sa se dezvolte nestingherite le trebuie o temperatura mai mare de 10 C. De obicei, aparatele moderne au o functie "de vacanta" - odata activata aceasta functie reduc consumul aparatului, mentinand exact temperatura necesara ca sa nu se dezvolte bacteriile.
In privinta congelatorului, ai dreptate - totusi, eu nu mai vad utilitatea congelatorului in locuinta de azi. Un frigider no-frost iti ofera un compartiment (nici mare nici mic in care sa pastrezi pe termen nu foarte lung alimente congelate).

Cat despre "uzura" compresorului care deserveste 2 incinte...
Intr-adevar, daca ar trebui sa aleg intre doua combine frigorifice, as opta la o combina cu 2 compresoare in loc de una cu un singur compresor, dar nu din motivul riscului de uzura prematura a compresorului.

Eugen M
da' de ce ?
andreic
QUOTE (Keto @ Jan 24 2008, 17:15) *
dar nu din motivul riscului de uzura prematura a compresorului.

Pai oricum ele rezista mult. Eficienta si independenta in functionare ar trebui sa te faca sa folosesti compresoare independente.
Keto
QUOTE (andreic @ Jan 24 2008, 20:10) *
Pai oricum ele rezista mult. Eficienta si independenta in functionare ar trebui sa te faca sa folosesti compresoare independente.

"Independenta" da

'Eficienta", nu prea - sa nu uitam ca pentru un anumit volum dat folosim :
- 1 compresor mai mare
sau
- 2 compresoare mai mici

Pentru situatia folosirii ambelor compartimente, mai eficienta(energetic vorbind) este solutia cu un compresor.

Keto
QUOTE (Eugen M @ Jan 24 2008, 17:59) *
da' de ce ?

Salut,
Nu te-am mai auzit de ceva timp.
Solutia 1 compresor (fara electrovana) nu permite un reglaj suficient de bun al temperaturii in racitor, atat timp cat exista doar un singur element care masoara temperatura "intregului ansamblu". Drept urmare, in anumite conditii (clar specificate in manualele de instructiuni), se intampla ca racitorul sa nu raceasca suficient (stii prea bine la ce ma refer smile.gif )

ogi
am nevoie de un sfat:

m-am hotarat la frigiderul Ariston MTM 1911 F problema este ca la mediagalaxy e 1800 lei iar pe net il gasesc cu 200 lei mai putin.

Nu stiu ce sa fac merita cu 200 lei mai mult doar ca sa il iau de la un magazin sau il pot lua de la un magazin virtual?

A avut cineva experiente (ne)placute cu magazinele virtuale, gen: alopc, onestop etc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.