Merg si eu cu un grup in Arenal si ne batea gandul sa facem o excursie in Ibiza. Se poate face intr-o zi? Cam cat costa? 
Cam in jur de 60 de euro ferry
Problema e cu orarul. pe internet e una , la fata locului e altceva.
Eu am fost amu 2 veri in Mallorca , si am vrut sa fac aceeasi chestie . Surprizaa!!
Pleca dimineata pe la opt din palma , si inapoi aveai seara pe la opt , plecarea din Ibiza.
Ca sa mergi dimineata , ajungi pe la 1 la amiaza si sa pleci inapoi la 8 , nu merita.
Ca sa mergi dimineata la 8 si sa te intorci a doua zi seara , era cam obositor , pe mine nu ma tineau balamalele sa stau 2 zile si o noapte ( avand in vedere ca ajungeai in Palma inapoi pe la 1 noaptea , deci pe la 2 la hotel , erau vreo 42 de ore per total)fara sa pun capul pe perna .
Acum , ma tenteaza in continuare Ibiza , pentru vara asta , si mi se pare cea mai resonabila varianta cea Wizzair din Budapesta si cu ferry din Palma , dar ca sa mergi efectiv in Ibiza , sa stai cel putin 7 zile .
In cea ce priveste Mallorca , gasesti cam tot ce vrei sa stii , este si acolo viata de noapte cata vrei , nu tre sa mergi in Ibiza . Nu rezisti tu cate posibilitati ai . Arenalul e cam naspa , in sensul ca asta e cam statiunea nemtilor , seara alta limba nu mai auzi , si nu recomand nimanui viata de noapte din Arenal , ai putea avea mari surprize , sa mergi in discoteci super dar in care trei sfert din noapte iti cinta muzica nemteasca , te impiedici de 100 de nemti morti de beti , in coma aproape , sau care vin si iti cer bani sau tigari , exact stilu penarilor de pe terasa rRadiovacanta din Costinesti pe vremuri , aia de dormeau pe plaja .
Dar exista alternative !!!
- 1,2 euro biletul de autobuz , faci vreo 15-20 de minute pana in Palma , iesi seara frumos la plimbare , dai o tura prin centrul vechi si dupa aia o iei pe Paseo Maritimo . Asta inseamna vreo 2,5 km de de music baruri , puburi si discoteci de buna calitate si cu oameni de buna calitate . Ritualul se desfasoara in felul urmator : toata lumea iasa pe la 10 - 11 seara si ia music barurile la rand , unde bautura e mai ieftina , plus ca sunt tot felul de oferte , platesti 2 ai una moca si alte chestii de genul asta . Aici se face incalzirea . dupa care pe la 1,30 - 2 noaptea lumea incepe sa migreze catre discoteci .Care tin si pana pe la 7-8 dimineata . Dar aici bauturile sunt deja duble la pret sau chiar triple .Asa ca lume in general se formateaza pe la music baruri , si dupa aia merge in discoteca . Recomand Abraxas - fosta pacha din Mallorca - si Tito's( best of the best- in special beach-party-ul de miercuri noaptea , ceva deosebit ) . La intoarcere , autobuzele incep sa circule pe la 7,30 - 8 dimineata daca mai tin bine minte.Daca pleci mai repede te costa undeva la 15-20 euro un taxi din Palma de pe Paseo Maritimo si pana in Arenal .
- Daca ai timp si chef poti continua pana in Magaluf cu autobuzul , e vreo 15 km mai incolo , care are iarasi o super viata de noapte . recomand BCM - Planet dance - e la standarde de Ibiza , ca si Tito's din Palma