SoSlow
19th April 2006, 17:04
Zilele astea am facut un drum de Suceava, din pacate nu mi-am luat camera cu mine.
Traseu:
Satu Mare - Negresti - Oas - Sighetu Marmatiei - Borsa - Campulung Moldovenesc - Suceava
Suceava - Targu - Neamt - Toplita - Deda - Reghin - Cluj
Am mers noaptea, drumul fiind varza am facut 9 ore pana la Suceava si mi-am rupt un cauciuc...oh well.
In zona Maramuresului nu am vazut chiar atat de multa masa lemnoasa taiata si nici traficanti de lemne pe timp de noapte, un singur camion plin de lemne oprit de politie. In Moldova insa dupa ce am trecut prislopul cam din 5 in 5 km poti vedea maldare de lemn proaspat taiat, zeci de carute si camioane care transporta lemn in miez de noapte. Spre Cluj am venit pe zi, cel mai alarmant a fost dupa Targu Neamt spre Toplita unde dealuri care anul trecut erau impadurite sunt acuma doar niste culmi golase, am vazut sute de arbori la pamant, zeci de camioane care carau lemne de toate dimensiunile, in sate curtile pline cu masa lemnoasa, peste tot copaci la pamant. Practic de la Dolhesti pana la Borsec si Toplita numai se taie padure dupa padure, nu am vazut NICI O MASINA a garzii de mediu, nici un politist, numai indivizi care taiau in draci copaci...asa ca, ce pot spune, Dl-e. Flutur, Dl-e. Basescu va multumim ca existati...data viitoare imi iau camera si fac poze, oricum, cine are poze din zona cu taierile ar putea sa le posteze aici.
matthew
19th April 2006, 19:35
hmm, ăştia lucră mână-n mână cu poliţia, so, take care. Să nu te taie.
djl
20th April 2006, 14:54
Toti padurarii sa aiba in dotare AK-47! Daca hotu' ataca, sa-l faca "sita" fara mila! Dupa ce o sa fie facuti cativa hoti "sita" sa le vedem cat o sa le mai arda de furat!
In Romania se poate face ordine doar cu bata si mitraliera!
SoSlow
20th April 2006, 15:15
Bine ca am reusit da protejam conductele de combustibil, cu mii de jandarmi, cu jeepane si mitraliere cu glont pe teava...ca doar companiile petroliere cotizeaza, nu suntem insa in stare sa ne protejam padurile...mi-e sila de tara asta.