Pretul petrolului a explodat pe mapamond!
Pagini: 1, 2

iulian_vis

Pretul petrolului a inregistrat un nou record la bursa de la Londra. Analistii economici anticipau ca se va intampla asa ceva, ca urmare a escaladarii crizei din Iran. Astfel, barilul de titei a fost cotat la 72,20 de dolari. Acesta este cel mai mare nivel, de cand a inceput sa fie cotat la bursa, in 1988. Comentatorii spun ca pretul va continua sa creasca.

Ce Dumnezeu o sa facem? Sunt afectati aia mari, daramite noi!!!

Petrolistii americani sunt ingrijorati ca odata cu atacul Iranului, asa cum isi doreste presedintele Bush, Teheranul va sista exporturile de petrol, ceea ce va duce implicit la o criza majora pe mapamond.
bonobo
QUOTE(iulian_vis @ Apr 18 2006, 17:09) *
Petrolistii americani sunt ingrijorati ca odata cu atacul Iranului, asa cum isi doreste presedintele Bush, Teheranul va sista exporturile de petrol, ceea ce va duce implicit la o criza majora pe mapamond.

E de belea. yawn.gif

Necronomikon
QUOTE(Arthas_w3 @ Apr 18 2006, 16:22) *
Ce razboi ? huh.gif
cum te cheama in armata, huh.gif pai ce treba ai tu? huh.gif

In armata Iraniana, bineinteles laugh.gif

Lasand gluma la o parte, pretul benzinei a crescut ingrijorator si in US. Chiar si asa, e mult mai putin decat in EU.
Viezure-1000
Daca creste pretul chitrolului suficient de mult, nu mai mergeti voi la razboi, decit poate cu trenul cu carbune smile.gif.
barbosa
eu cred ca si americanii umfla putin preturile ca sa agite lumea si sa poata sa atace mai usor iranul. nu ati auzit previziunile? ziceau dimineata la stiri ceva de 150$ barill-ul in cateva luni. la pretul asta o sa iasa lumea in strada ,inclusiv americanii , iar Bush o sa fie " fortat" sa atace iranul pentru a face un bine omenirii. death.gif
eyer
Sunt 3 factori care au impins pretul petrolului in sus. Ieri a atins 72 dolari barilul considerat un "new all-time high" (20$ la inceputul lui 2002) in conditiile in care de 1 an incoace OPEC pompeaza aproape la maximum:

1. criza iraniana
2. rebeliunea din Nigeria, al 5-lea mare producator mondial (1/4 din capacitatile de productie inchise de 2 luni deja)
3. criza din Orientul Mijlociu (inrautatirea rapida a relatiilor intre Israel si palestinieni)

Tinand cont de situatia internationala cred ca pretul nu va cobori sub $70 barilul (unii analisti "cobesc" chiar depasirea pragului de $80) pana la sf anului.
Astor
E doar o manevra americana pentru a justifica atacarea Iranului. Au deja Kuweitul, Irakul, arabii le sunt vasali deci detin deja mare parte din rezervele mondiale de petrol. Acum li s-a pus pata pe Iran si au inceput circul.

tomaso
QUOTE(Astor @ Apr 19 2006, 11:08) *
E doar o manevra americana pentru a justifica atacarea Iranului. Au deja Kuweitul, Irakul, arabii le sunt vasali deci detin deja mare parte din rezervele mondiale de petrol. Acum li s-a pus pata pe Iran si au inceput circul.

Te tine sa pui un pariu ca nu fa fi un razboi ?
Eu mai unul cu Billy si o sa-mi respect pariul, daca pierd.

Ca sa nu fie dubii, fac pariu pe o sticla de JB, ca nu va fi nici un razboi cu Iranul ( in sensul debarcarilor si invaziilor. Nu exclud loviturile aeriene ).
Daca pierd, iti trimit sticla la adresa care o spui tu. Daca pierzi, faci la fel.
Ce spui ? w00t.gif
barbosa
QUOTE(tomaso @ Apr 19 2006, 11:55) *
Ca sa nu fie dubii, fac pariu pe o sticla de JB, ca nu va fi nici un razboi cu Iranul ( in sensul debarcarilor si invaziilor. Nu exclud loviturile aeriene ).

si loviturile aeriene nu inseamna tot un razboi? acum razboiul nu se mai poarta ca in 1945 cu debarcari si lupte de infanterie in camp deschis.
daca americanii ar scapa vreo 4-5 bombe in centrul bucurestiului ,ce ai spune? stati linistiti ca nu e nici un razboi.doar se joaca si astia. nu vedeti ca nu e nici un soldat? huh.gif
paulache

N-ai înţeles. Loviturile aeriene sunt doar nişte salve trase în aer.

QUOTE(iulian_vis @ Apr 19 2006, 11:00) *
fara petrol, nici razboi, dar nici viata...`natura moarta`

Stai tu liniștit, că au băieții alternative la țiței...
barbosa
probabil tomaso isi inchipuie ca americanii arunca bombe si omoara civili cum fac de obicei,iar iranienii aplauda de bucurie ca la parada ca nu e nici un picior de soldat american la ei in tara.

tomaso,teoria ta functioneaza intr-un singur caz : americanii sa lanseze vreo 20-30 de rachete nucleare si sa rada tot din prima. atunci nu ar mai fi un razboi pentru ca iranienii ar fi exterminati. insa nici tarile vecine nu or sa mai stea cu mainile in san in cazul asta.
djl
Ar fi și o parte bună: s-ar termina MAI repede recatoarele de la Cernavodă, iar în București ar apărea MAI multe troleibuze coolspeak.gif și tramvaie!
Iubiriță
Chiar nu ne dorim tramvaie si troleibuze.
djl
Își doresști mașini care să polueze chimic și fonic?
barbosa
QUOTE(djl @ Apr 19 2006, 13:57) *

imi doresc o masina electrica.
Billy
QUOTE(eyer @ Apr 19 2006, 08:52) *
Sunt 3 factori care au impins pretul petrolului in sus. Ieri a atins 72 dolari barilul considerat un "new all-time high" (20$ la inceputul lui 2002) in conditiile in care de 1 an incoace OPEC pompeaza aproape la maximum:

1. criza iraniana
2. rebeliunea din Nigeria, al 5-lea mare producator mondial (1/4 din capacitatile de productie inchise de 2 luni deja)
3. criza din Orientul Mijlociu (inrautatirea rapida a relatiilor intre Israel si palestinieni)

Tinand cont de situatia internationala cred ca pretul nu va cobori sub $70 barilul (unii analisti "cobesc" chiar depasirea pragului de $80) pana la sf anului.

4. (de fapt numaru UNU) Cererea mai mare sau egala cu productia.

QUOTE(tomaso @ Apr 19 2006, 09:55) *
Te tine sa pui un pariu ca nu fa fi un razboi ?
Eu mai unul cu Billy si o sa-mi respect pariul, daca pierd.

Daca pierd, iti trimit sticla la adresa care o spui tu. Daca pierzi, faci la fel.
Ce spui ? w00t.gif

Iar daca iese remiza o bem impreuna ....
Billy
QUOTE(paulache @ Apr 19 2006, 10:23) *
[...]
Stai tu liniștit, că au băieții alternative la țiței...

Desigur, gen avioane cu carbuni sau masini cu pedale ...
Iubiriță

Îmi doresc flexibilitate in trafic și totodată să dispară tramvaiul.
falco.user

Da!!!!
Imi mai doresc niste cai putere peste cei 260 pe care ii am acum.
Imi doresc examene de sofat mai grele sa nu mai fie atat de pline strazile de netoti si mai ales netoate care incurca traficul.
Imi doresc ca aceste examene sa se dea din 2 in 2 ani ca sa se mai faca curat printre cei care circula.

Dar nu despre asta e vorba in topic. Ca sa fiu sincer, nu reusesc sa inteleg cum ai ajuns tu de la razboi in Iran la tramvaie si troleibuze(ca doar nu te numeri printre cei care isi doresc scumpirea benzinei ca lumea sa fie fortata sa foloseasca din ce in ce mai mult transportul in comun).

Cat despre razbel, va fi, nu va fi... Sincer, cred ca vor fi niste bombardele, dar nu stiu daca ele vor veni din partea USA sau a Israelului(sa nu uitam declaratiile provocatoare si cvasi-razboinice ale lui Mahmoud Ahmadinejad impotriva statului Israel).
Daca Romanica va trimite trupe in Iran, sa steie linistiti si calmi domnii jandarmi in rezerva, ca nu-i va rechema nimeni la arme pe dansii. In astfel de situatii se apeleaza la militari pe contract care sunt destul de bine platiti ca sa fie acolo.
djl
Sunt unul dintre cei caruia ii convine sa fie cat mai putine masini pe strada (poate petrolul va rezolva problema, daca un sunt caposi si nu inteleg ca daca folosesc transportul in comun, bicicleta sau motocilceta ies mai ieftin coolspeak.gif )
Si sunt fan transport electric!
tomaso
QUOTE(barbosa @ Apr 19 2006, 13:00) *
sa spunem ca ar lovi casa ta, desi atunci nu ai mai putea sa ne spui ce crezi despre actiunea lor.
am spus centrul bucurestiului. vrei sa-ti spun si pe ce parte a strazii biggrin.gif . s-au ai prefera sa loveasca prin ferentari - rahova. tongue.gif

Nu ma ispiti sa spun pe unde mi-ar place sa cada bombele !
Please !

Eu nu stau prin Bucuresti.
Stau la munte, la aer curat.
Courage
*Thread curatat de prostii/offtopic.

Ma uit ca in Bucuresti nu prea mai ai pe unde sa circuli...
Mai mult, din cauza aglomeratiei, consumul e mult prea mare ;(

Suntem o economie slaba si usor de doborat, mai ales ca pretul combustibilului se repercuteaza in costul produselor, insa nu si in marirea de salarii.

americanii nu sunt idioti cand pregatesc "ceva".
Fara acel perol ei sunt primii care se duc la fund, apoi Japonia si UE.
Noi pe buna dreptate suntem... pierderi colaterale

Ma distreaza ca UE parca traieste pe alta planete, pt ca tot cauta solutii pasnice si perpetuum mobile...
matthew
QUOTE(djl @ Apr 19 2006, 15:33) *
Sunt unul dintre cei caruia ii convine sa fie cat mai putine masini pe strada (poate petrolul va rezolva problema, daca un sunt caposi si nu inteleg ca daca folosesc transportul in comun, bicicleta sau motocilceta ies mai ieftin coolspeak.gif )
Si sunt fan transport electric!

Deocamdată electricitatea aia tot din petroale se face.
Vino în Timișoara, folosește transportul în comun, scimbă de 5 ori tramvaiul și ajungi mâine. Atunci mai vb.
shimen_musashi
ce noroc ca bombardarea Bucurestiului nu e o idee idioata

peacefingers.gif
costaan
Proporţional cu creşterea...normal, înmulţit cu numărul de transporturi ale mărfii de la producător la beneficiar. Depindem de acest petrol peste tot în economie, este ce-a mai profitabilă afacere a oricărei ţări, din această cauză alternativele sunt ''sugrumate în faşă''. Chinezii aveau acum 120 ani automobilul cu arc, autonomie 100 Km... Pace tuturor!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.