Doru_Neo
25th January 2007, 14:11
exista ceva program cu care as putea numara paginile automat??? (mai este si varianta in care le numar si le notez)
si cum as putea sa vad cata cerneala color mai este pe fiecare culoare (sa zicem ca nu prea mai este albastru......nu as vrea sa listez cu el pana nu mai listeaza deloc cu albastru......sa-l incarc la timp).......aici ma refeream la vreun programel, ca kit-ul nu are asa ceva.....imi arata numai pe tot cartusul
Nu exista, nici una nici alta
escap3
25th January 2007, 21:46
QUOTE(Doru_Neo @ Jan 25 2007, 07:27)

Toate centrele ar trebui sa foloseasca o metoda "corecta" fie kit refill fie prin duze cu masina de refilat (nu recomand!)
Eu am fost de exemplu la toate cele 3 centre pe care le-am gasit in Romana si nici una nu are nici un kit refill si nici o masina, toti mi-au zis ca le incarca pur si simplu cu seringa. As merge oriunde unde as sti ca sunt incarcate printr-o metoda directa. 10q
costas219
26th January 2007, 07:35
Am cumparat la oferta speciala 2 cartuse pt negru #17 la 60 lei.
Am inteles ca #17 are mai putina cerneala decat originalele #16.Este adevarat?
Doru_Neo
26th January 2007, 09:11
Cartusul Nr.17 este mai mic, aproape jumatate din Nr.16. In interior are un perete despartitor,
costas219
29th January 2007, 08:18
Multumesc
Am observat si eu cum arata la interior, eu credeam ca este la fel ca la 16 si numai cantitatea de cerneala difera.
Bine ca l-am vazut inainte sa fac un overfill.Recomand o micsorare a cantitatii de cerneala la refill,fata de cant. din film, pt acest cartus.
Doru_Neo
30th January 2007, 07:51
Cantitatea de cerneala, indicata in cele doua filmulete este Ok !
costas219
30th January 2007, 07:58
A cumparat cineva cartuse compatibile de aici:
http://www.cartusetin.ro/public/model_list....php?model=1065
Daca da. Merita? Cum se comporta fata de originale(calitatea cerneli, daca apar probleme in recunoasterea cartusului de catre imprimanta, daca se poate face refill, de cate ori, cam cat tine cerneala)?
Am inteles ca se foloseste cerneala de la Inktec.
Doru_Neo
30th January 2007, 09:55
Da produsele sunt de buna calitate la preturi bune.
@costas219
Cat despre : - cat tine cartusul, de cate ori se poate incarca.. etc - intrebarile astea nu isi au rostul, nimeni nu poate sa garanteze un numar de incarcari sau cat te tine cartusul - toate aste sunt variabile si depind de utilizator si de noroc pana la urma.
bulangiul
31st January 2007, 09:22
nu vreau sa fac reclama.......am cumparat ceva refil kit de pe net si pe langa ca am platit 15 lei taxe postale am mai avut si o problema cu cartusul dupa ce l-am incarcat cu cerneala din kit-ul respectiv (e vb de cartusul negru, cel color de-abia de cateva zile l-am incarcat): aproape sa infundat cartusul la a doua incarcare (nu am avut dispozitiv de vidare), am scos cum am putut cerneala din el si am pus (ca intre timp mi-am cumparat) cerneala Tin (care nu e asa vascoasa ca cea din kit) iar acum MERGE PERFECT cartusul negru.....sper sa nu am probleme cu cel color cum am avut cu cel negru......oricum recomand cerneala TIN, nu e asa de vascoasa si aveti sanse mai mici sa se infunde.
Doru_Neo
4th February 2007, 12:58
Daca faci incarcarea corect nu ai sa ai probleme. Kituri refill sunt de n producatori nu toate sunt bune ..Recomand inkmate atat cerneala cat si kit refill.
chilly willy
4th February 2007, 13:48
Si eu am lexmark x1190 si am reincarcat cartusele de nici nu mai tin minte cate ori(am tiparit cateva mii de pagini)cu tusuri variate cum am gasit pe moment si merge perfect.Daca injectezi lent tusul nu e necesara aspirarea decat daca ai ceva duze astupate cu tus uscat-foloseste o seringa fara piston ca pe o palnie si tusul se va scurge lent in cartus pe masura ce se echilibreaza presiunea.La modelul asta de imprimanta nu sunt probleme cu instalarea cartusului umplut ca unul nou in centrul de comanda.Cu 3500-5000 lei vechi cost pe incarcare poti tipari cam 150 pagini care au si ceva poze(am printat niste carti scanate).
ultimo
19th February 2007, 09:48
Parerea mea, este ca se merita sa faci refill, decat sa scoti mereu bani din buzunar pentru cartuse originale.
PL_500
19th February 2007, 10:57
Am tras pana acum peste 2000 de pagini, incarc mereu cu seringa cu cerneluri "no name" si mere perfect. De cand folosesc "clipul" de incarcare nu mai am nici o problema. Fara clip nu printa din prima intotdeauna.(Lexmark X1190). Cred ca cernelurile astea no name sunt chiar mai bune ca nu se infunda niciodata, am inpresia ca le "subtiaza" cu ceva, ca ei le iau la litru si apoi le pun in sticlute de 100ml.
PL_500
19th February 2007, 11:29
QUOTE(PL_500 @ Feb 19 2007, 10:57)

Am tras pana acum peste 2000 de pagini, incarc mereu cu seringa cu cerneluri "no name" si mere perfect. De cand folosesc "clipul" de incarcare nu mai am nici o problema. Fara clip nu printa din prima intotdeauna.(Lexmark X1190). Cred ca cernelurile astea no name sunt chiar mai bune ca nu se infunda niciodata, am inpresia ca le "subtiaza" cu ceva, ca ei le iau la litru si apoi le pun in sticlute de 100ml.
Daca socotesc cat am dat pe multifunctional, pe hartie, cerneluri, seringi pana acum imi da cam 1600 lei/pagina si scade in cotinuare acest cost pe masura ce printez mai mult. Plus scanarile pe care nu pot sa le cuantific. Ma intreb oare daca ar exista vreo metoda de "resigilare" a cartuselor pt a le pastra pe perioada verii 2-3 luni pt a scapa de grija de a printa mereu ca sa nu se usuce.
O singura problema imi face mie Lexmark-ul asta imi cam "lungeste" scrisul pe pagini la copiere si de multe ori nu-mi iese tot pe pagina.
alinoltean
22nd February 2007, 14:44
Stiti cum e Lexmarkul?
E ca Dacia noastra roamneasca. Am testat o gramada de imrimante si am ajuns la o singura concluzie: lexmark rezista la numeroase refiluri daca nu esti zgarcit sa o folosesti. Daca esti genul de om care scoate o foaie la o luna laso balta nu ti se potriveste. Lexmarkul e pentru cei ce scot multe pagini pe luna. Daca aveti grija sa nu stricati contactele la manipulare nu veti avea treba cu ea. Am spalat buretii la color de cel putin 10 ori si calitatea e cam aceeasi. Daca vrei sa-l faci ca nou iti recomand sa cumperi la cateva refiluri, un burete fin de corp folosit pentru baie si taie-l pe dimensiunea locasului din cartus, inserezi cerneala si cartusul merge ca unul nou. La fel procedezi si cu negru. Trebuie sa ai grija la manipularea cartusului si toate sunt bune. Iti recomand sa iei prima data o trusa de refil pentru color, trusa pe care o poti folosi si pentru negru. Iti va fi de folos. E neaparat sa nu schimbi firma cernelii pentru ca strici cartusul daca combini cerneala. Eu folosesc skyhorse si nu am probleme, e si mai ieftina ca altele. dar poti folosi de asemenea si cerneala de la speed, inktec, inkmate sau altele.
aveti incredere in voi si veti reusi sa umpleti cartusele si nu veti mai merge la hotii aia ce "refileaza" cartusele si dupa 20 de pagini mergi iarasi la ei.
Doru_Neo
22nd February 2007, 15:39
Problema ca in ultimul timp sunt din ce in ce mai proaste cel putin cartusurile originale. Rezista mai mult cele compatibile fata de originale.
Mycro
26th February 2007, 16:24
Am o problema cu un Lexmark 50 (pe o imprimanta Z32) L-am cumparat acum 3-4luni (e original) si zilele trecute s-a terminat cerneala. L-am dus la o firma ce se ocupa in principal cu refill, si dupa ce am ajuns acasa, am avut surpriza sa nu printeze complet. Am citit topic-ul asta, mi-am cumparat un refill kit, am tras 1ml de cerneala din cartus, dar degeaba..tot nu vrea sa scoata bine
Ce sa-i mai fac?
Click pentru a vizualiza atașamentul
Doru_Neo
27th February 2007, 07:24
Pune cartusul cu duzele in alcool isopropilic si lasal asa o zi doua dupa care mai trage din el cativa ml de cerneala in mod repetat pana vezi ca merge.
Mycro
27th February 2007, 14:19
Ok, multumesc pt sfat!
Inca o intrebare. Am dus la refill si cartusul color, dar mi-au zis ca e uscat si nu au ce sa-i mai faca (au incercat curatare cu vapori din cate am inteles) Am ce sa-i mai fac acasa, sau trebuie sa iau alt cartus (e original; a trecut ~1an de cand n-am mai scos ceva color...din cate imi amintesc se terminase rosu, dar si celelalte culori erau pe moarte)
Doru_Neo
27th February 2007, 14:55
Procedezi la fel ca si la negru.
verde
2nd March 2007, 10:52
vreau sa cumpar o imprimanta si imi place Lexmark Z735 pentru ca e mai mica la dimensiuni
ce stiti despre cartusul asta Nr. 1 pe care il foloseste?
http://www.lexmark.ro/uncomplicate/product..._ro_0_1,00.html
am vazut ca printeaza si negru si color, 165 pagini negru sau 200 pagini color
costa 60 lei cartusul
poate fi reumplut?
FAETONUL
6th March 2007, 13:16
Am reumplut o singura data cartusul la Lexmark Z601, si l-am folosit la cateva listari apoi a ramas in imprimanta. Cred ca are vreun an. Acum nu mai imprima, cred ca s-a uscat cerneala si as avea nevoie de un sfat pentru necunoscatori.
Doru_Neo
8th March 2007, 06:40
Am reumplut o singura data cartusul la Lexmark Z601, si l-am folosit la cateva listari apoi a ramas in imprimanta. Cred ca are vreun an. Acum nu mai imprima, cred ca s-a uscat cerneala si as avea nevoie de un sfat pentru necunoscatori.
Citeste topicul acesta de la inceput si vei gasi cateva indicatii necesare.
PL_500
16th March 2007, 13:53
Intrebare: Daca printez alb-negru numai cu cartusul de color, scrisul este obtinut prin amestec in proportie egala e celor trei culori? Multumesc.
razvan_paul
16th March 2007, 18:05
Da, iar negrul nu va fi chiar negru ci un verde foarte inchis, plus ca se va consuma foarte repede cartusul color
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.