am si eu o problema, am o cabana intr-o zona fara curent. folosesc un generator de 700w si nu-mi place ca are fluctuatii, cu becu aprins zici ca sunt intr-o discoteca, si cd-playerul mai sare cateodata , ma ajutati cu o solutie? cineva are de vanzare? o schema gasesc?
tbancu
13th April 2006, 05:37
Sincer itzi recomand sa cumperi o sursa neintreruptibila (un UPS ) de minim 700W de la un magazin IT. E mult mai sanatos asa, unde mai pui ca in mod cert e si mai ieftin (250 - 300RON).
Paul_l
13th April 2006, 07:03
QUOTE(zaiclopz @ Apr 12 2006, 22:59)
am si eu o problema, am o cabana intr-o zona fara curent. folosesc un generator de 700w si nu-mi place ca are fluctuatii, cu becu aprins zici ca sunt intr-o discoteca, si cd-playerul mai sare cateodata , ma ajutati cu o solutie? cineva are de vanzare? o schema gasesc?
Esti sigur ca nu depasesti incarcarea oe generator ? Daca esti in gama de incarcarea admisa inseamna ca generatorul are ceva defect si nu-si tine turatia.
bchendran
13th April 2006, 07:36
Sincer itzi recomand sa cumperi o sursa neintreruptibila (un UPS ) de minim 700W de la un magazin IT. E mult mai sanatos asa, unde mai pui ca in mod cert e si mai ieftin (250 - 300RON).
Sincer mi se pare cea mai buna idee. Sa cumperi un model care are si AVR (automatic voltage regulator). Daca dispui de mai multi bani, poti cumpara un UPS cu dubla conversie si cu acela chiar ca ai scapat de toate problemele. Daca te incadrezi in puterea maxima admisa, desigur.
gec
13th April 2006, 08:48
Daca nu vrei sa fii stresat de faptul ca nu tine mai mult de 5-10 minute si de piuitul enervant al UPC eu zic sa-ti cumperi unul meserias care sa duca 2-3 ore ( glumesc fireste, asta e mare cat un frigider si nu vrei sa afli cat costa).
Pe vremuri existau niste transformatoare stabilizatoare, se foloseau la tara pentru TV-uri. Probabil ca in revitele Tehnium se mai gaseste schema. Eu am vazut una pe relee. Daca pui traful asta langa generator zgomotul releelor ar trebui sa fie insesizabil. Prima problema ete ca nu am gasit inca schema, iar a doua este ca trebuie sa gasesti pe cineva cu posibilitati sa ti-l faca traful asta pe 700W
tbancu
14th April 2006, 07:13
QUOTE(gec @ Apr 13 2006, 09:48)
Pe vremuri existau niste transformatoare stabilizatoare, se foloseau la tara pentru TV-uri. Probabil ca in revitele Tehnium se mai gaseste schema. Eu am vazut una pe relee. Daca pui traful asta langa generator zgomotul releelor ar trebui sa fie insesizabil. Prima problema ete ca nu am gasit inca schema, iar a doua este ca trebuie sa gasesti pe cineva cu posibilitati sa ti-l faca traful asta pe 700W
M-am jucat si eu mai demult cu un astfel de stabilizator... toata treaba era din transformator... avea foarte multe prize mediane pe secundar, releul probabil ca doar comuta pe priza care avea 220V, nush exact ca modelul care i-l aveam eu era cu comutare manuala ....
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.