Poliță CASCO cu tractare gratuită și mașină la schimb

Courage

http://www.zf.ro/articole/Polita-CASCO-cu-...himb-82231.html

Compania de asigurare Asitrans București a anunțat ieri lansarea unei noi polițe de asigurare facultativă auto (CASCO), care include tractarea gratuită a mașinii avariate și opțiunea unei mașini la schimb pentru perioada reparării daunelor.

"În momentul de față, suntem singura companie de pe piață care oferă o astfel de soluție ca produs retail, disponibil tuturor clienților", a declarat Bogdan Stan, directorul general al Asitrans.
Serviciul de tractare gratuită a mașinii este disponibil non-stop, spun oficialii companiei, datorită contractului încheiat de Asitrans cu Dacia Asistență.

De exemplu, în cazul unui automobil Logan, prima de asigurare pentru această nouă poliță variază între 22 și 26 de euro pe lună, incluzând și facilitatea mașinii la schimb. Toate avantajele noii polițe CASCO sunt valabile și pentru vechii asigurați CASCO ai companiei. Opțiunea mașinii la schimb este disponibilă titularilor de polițe CASCO pentru o primă suplimentară de 40 de euro pe an, în schimbul căreia asiguratul poate utiliza timp de o săptămână un automobil oferit de unul dintre partenerii locali ai Asitrans.

"Pentru opțiunea mașinii la schimb lucrăm cu o rețea de furnizori auto, pentru că nu am găsit un singur partener care să aibă acoperire națională", spune Stan. Anul trecut, polițele CASCO au reprezentat sub 10% din afacerile Asitrans, dar oficialii companiei au declarat că speră ca noul produs să crească această pondere. Compania de asigurări și-a propus pentru acest an un volum de prime brute subscrise de cel puțin 45 milioane de lei (12,6 mil. euro), în creștere cu 65% față de 2005.

În 2005, asigurătorul a înregistrat prime brute subscrise de 7,6 milioane de euro și a obținut un profit de 55.000 de euro. Directorul general a anunțat că Asitrans a operat o majorare de capital de 1,1 mil. euro (până la 3,4 mil. euro), pentru a se alinia la cerințele de lichiditate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Sincer mi se pare o idee excelenta.
In caz de accident, pana se repara masina este foarte frustrant sa fii pieton !
romaximusro
intrebarea e: cat de seriosi sunt? sigur, ofera facilitatile astea,insa nu cumva dupa aia iti blestemi zilele pana astepti sa-ti plateasca daunele societatea de asigurari? Ar fi fost ceva ca vre-unul din granzii asigurarilor sa fii oferit asa ceva..

cryo
imi amintesc de o discutie la SIAB cu o astfel de firma, si ii intreb ce inseamna "clasa echivalenta" pentru masina de schimb. Ma intreaba ce masina am, raspun "Honda Accord", la care el, dupa un pic de gandire, si cu aerul ca imi face o maaare concesie, imi spune: "Ei, pentru ca aveti si dv o masina cat de cat, cred ca va putem da la schimb o... Octavia". N-am nimic cu Octavia, dar totusi ma asteptam la un raspuns gen Passat / Peugeot 407 / Toyota Avensis etc...

Plus ca rata mi se paruse destul de nesimtita (vre-o 7% - oferta de SIAB, comparativ cu 4-5% ale societatilor de asigurare cu din top).
wolfyman
Treaba cu asigurarea transportului masinii avariate de la locul accidentului nu e noua! Si generalii au acest serviciu! Daca doriti polite casco la generalii puteti sa-mi trimiteti un mail la xxxxxxxxxxxxxxxxx cu datele masinii si eu va voi face un pret!
Courage
Respectiva societate nu e cu "traditie" pe piata romaneasca, insa ca idee serviciul este binevenit.
Nu o sa fug acum de la alliantz pt acest beneficiu, insa as fi ff. fericit sa ofere si ei acest serviciu !

Nici nazuri nu as face.. poate sa imi dea si Logan, dar sa am cu ce merge !
mgf
Sunt multe societati de asigurari care platesc transportul masinii pana la cel mai apropiat service autorizat,dar in privinta primirii unei masini pana la repararea celei avariate cred ca(deocamdata) ar trebui sa fim multumiti cu o masina in buna stare de functionare.... biggrin.gif
cryo
de acord... dar atunci sa omita faza cu "masina de clasa echivalenta". Din cate vad in citatul de mai sus, nu se specifica acest lucru, dar in exemplul meu era precizat...

add
QUOTE(cryo @ Apr 11 2006, 11:17) *
imi amintesc de o discutie la SIAB cu o astfel de firma, si ii intreb ce inseamna "clasa echivalenta" pentru masina de schimb. Ma intreaba ce masina am, raspun "Honda Accord", la care el, dupa un pic de gandire, si cu aerul ca imi face o maaare concesie, imi spune: "Ei, pentru ca aveti si dv o masina cat de cat, cred ca va putem da la schimb o... Octavia". N-am nimic cu Octavia, dar totusi ma asteptam la un raspuns gen Passat / Peugeot 407 / Toyota Avensis etc...

Plus ca rata mi se paruse destul de nesimtita (vre-o 7% - oferta de SIAB, comparativ cu 4-5% ale societatilor de asigurare cu din top).

eh... in afara majoritatea asiguratorilor ofera acest serviciu care mi se pare absolut normal. masina de clasa echivalenta .. lol... prefer sa platesc mai putin asigurare decat sa ia din banii mei sa-i plateasca unuia un 407 smile.gif merge si un matiz/logan.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.