Totul despre TUNISIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206

Micuta

QUOTE(sorin666 @ Jul 2 2007, 07:17) [snapback]3043563[/snapback]
Stai sa vad de cate ori am fost in Tunisia.
1,2,3,4,5 nu am gresit tara.
In Tunisia ...NICIODATA.
Se pare ca nu te-ai prea obosit sa citesti topicul asta.
Si eu am intrebat de scorpioni si daca erai mai atenta am insistat si cu MEDUZELE ALBASTRE dar nu am primit nici un raspuns.
Ceea ce am scris si modul in care am scris a fost o reactie la o anumita parte a temerilor enuntate de domnul Bubalus, la care s-a adaugat reactia fata de unele afirmatii anterioare de pe forum.

Asta este parerea ta!
marie_jeanne
QUOTE(alfabog @ Jul 3 2007, 01:09) [snapback]3048234[/snapback]
da frate, intr-un fel ai dreptate. De ce sa dai mai multi bani in sezon sau aceesi bani la un hotel de 3 * decat in "extrasezon" la un hotel de 5*. Extrasezon nu e el dar apa cu siguranta la piscina si in mare este rece nu?. Pai sa stii tu ca fiecare isi planifica vacanta in functie de buget, oferte si timpul pe care il are. De la servici sau stii tu cand mai esti si pe o functie e destul de greu sa pleci cand vrei. Pleci cand poti ca sa fii suplinit. De obicei stii ca se spune asa. Mai bine plec in sezon, ma bucur de zilele alea frumosase - putine dar ma distrez.
Sau daca si avea mai mult timp. da ai putea sa speculezi oferte si preturi speciale si sa pleci cand e mai putina lume, ca tot aceleasi taramuri le strabati. biggrin.gif
Cam atat, si yo as fi vrut sa plec vreo 2 sapt, dar sa plec prin octombrie mi se pare prea tarziu sa astept pana atunci. Stiu ca cu banii cu care plec acu ma pot duce atunci 2 sapt, dar aste e. Macar plec cand e calda apa, si e lume, agitatie turisti de toate natiile, ce sa fac doar 8 zile- de fapt 7.
Numai bine! coolspeak.gif

Te intorci pina pe 25, cind plec eu (tot la Orient Palace)?. As vrea sa stiu care e parerea ta. De citeva zile citesc vrute si nevrute in toate limbile si nici nu stiu ce sa mai cred. confused.gif

Kyandra
Mai pleaca cineva pe 18 iulie din Buc la El Mouradi Palm Marina in Kantaoui?
irinuca25
SEARA BUNA LA TOATA LUMEA....
AM SI EU O INTREBARE PTR. CEI CARE NU SUNT DIN BUCURESTI SI AU FOST IN EXCURSIE CU CEI DE LA TUNISIANA...EU VINERI AM PLATIT TOT SEJURUL LA O BANCA DIN CRAIOVA, LUNI LE-AM TRIMIS CONFIRMAREA PRIN FAX SI-ACUM NU PREA STIU CE URMEAZA CA EI NU M-AU CONTACTAT PANA ACUM SA-MI SPUNA MACAR DACA LE-AU INTRAT BANII IN CONT SAU NU, CAND POT SA INTRU IN POSESIA DOC. DE CALATORIE...CREDETI CA AR TREBUI SA-I SUN SAU IMI TRIMIT EI DOCUMENTELE LA TIMPUL LOR...MS FRUMOS
PTR CEI CARE PLEACA MAINE CONCEDIU PLACUT cool.gif
Micuta
QUOTE(Kyandra @ Jul 3 2007, 17:43) [snapback]3051659[/snapback]
Mai pleaca cineva pe 18 iulie din Buc la El Mouradi Palm Marina in Kantaoui?

eu plec in august..pe 29 la acelasi hotel...poti sa imi dai si mie aprecierile tale cand te intorci ca sa stiu si eu cum este acolo?
multumesc!
gorki
Nu va mai faceti griji ...singurele pericole din Tunisia sunt acelea de a te alege cu ceva dureri de cap-fie de la insolatie fie de la insistentele comerciantilor din bazare.
camilele nu mi s-au parut periculoase ,insecte nu am vazut deloc ,meduze nu am vazut deloc,am vazut o turma de capre ,doi catei si mai multe pisici.

ca si siguranta pe strada ,cred ca cel putin Port El Kantaoui unde am stat noi este absolut ireprosabil -indiferent de ora-am vazut turiste singure sau grupuri de 2-3
turiste mergand dupa orel 12 noaptea pe strazile din Kantaoui-in Tunisia turistii au parte de un tratament preferntial-nu esti oprit pe strada de politie ,masinile inchiriate de turisti-parca au numere albastre -nu sunt oprite de politie...

Port Kantaoui e un cartier exclusivist in care gasesti numai vile rezidentiale deosebit de frumoase si hoteluri ,magazine si portul
ca si pondere a "populatiei", probabil ca in PEK sunt 90% turisti si 10% tunisieni-putini isi permit sa stea in Kantaoui-doar elita.

in Sousse sincer , nu m-asi fi plimbat chiar ca in PEK la orice ora pe orice strada-totusi este un oras-mare si are si zone mai putin bune-in Sousse au si zone ce seamana cu Ferentarii nostrii-chiar mai rau-nu am auzit totusi ca vre un turist sa fi patit ceva vreo data dar e o chestie de auto conservare si de bun simt
-pe arterele principale te poti plimba in voie oricand fara probleme(oricum la fiecare intersectie exista politie)

ca si idee -ce va va frapa ,va va contraria si va va face sa va besteliti tara si sa-i invidiati pe tunisieni sunt florile tunisienilor...

cine s-a plimbat seara pe strazile dinPEK stie despre ce vorbesc.

atasez poze graitoare ,sper...
gorki
QUOTE(Micuta @ Jul 3 2007, 19:25) [snapback]3052140[/snapback]
eu plec in august..pe 29 la acelasi hotel...poti sa imi dai si mie aprecierile tale cand te intorci ca sa stiu si eu cum este acolo?
multumesc!

Din pacate nu am reusit sa facem tot ce ne-am dorit...nu am vizitat Kartagina , nu am zburat cu parapanta confusedsmiley.png ...dar mergem din nou in octombrie
(pe pozele atasat este gresit setat anul 2006 in loc de 2007-am fost foarte atenti sa fixam ziua si luna nu si anul pe aparat photo.gif ) pt revansa laugh.gif

nu prea ai ce scuba diving sa faci pe acolo pt ca nu au fauna marina extraordinara-am inteles de la cei ce au fost cu vaporasul ce are fundul de sticla ca nu prea au vazut mare lucru...

-Ca si shopping-noi , dupa cateva zile in care ne-am luptat cu negustorii din magazine (-ne luptam mai mult sa scapam de ei pt ca am fi vrut sa mergem sa ne plimbam prin magazinele lor sa clatim un ochi etc-dar ce crezi ca se poa'?)-am intrat intr-un mall mic ,unde la parter aveau o reprezentanta Benetton -acolo nu te bate nimeni la cap...poti sa te uiti in voie-am spart aproape 500 euro acolo...preturile sunt cu mult mai mici decat la Benettonul bucurestean ,accepta carduri romanesti -e ok.

theotheo se temea ca nu o sa mearga AC-ul-tu daca mergi la Palm Marina ai AC de tip tubulatura ce coboara prin peretii hotelului,cu gura de ventilare in camera si reglaje din camera-nu este un aparat individual-asa cum ai acasa

la baie ai o cada de dimensiuni destul de mari si o presiune foarte mare la apa(la Palm Marina obiecte sanitare de firma-chiuveta cu blat enorm de marmura-chiar era marmura nu plastic)auzisem de la alti turisti care stateau in alte hoteluri ca nu aveau apa calda.
sunt conditii foarte bune-nu sunt chiar 5 stele europene dar nu-ti lipseste absolut nimic-ai prosoape curate-sotia este foarte pretentioasa si a luat prosoapele noastre de acasa-nu le-am folsit-ai minifrigider cu bauturi racoritoare si apa plata ,seif,tv(-nu prinzi decat arabesti/nemtesti clasice/frantuzesti clasice/cnn/euronews/eurosport-un canal american de filme)-uscator de par,prosoapele dupa cate mi-aduc aminte se schimba zilnic,primesti hartie igienica si pentru acasa, etc-camerele sunt foarte mari pentru niste camere de hotel si sunt foarte curate.

Hotelul schioapata in rest, nu in camere-dotarile hotelului si designul lor sunt doar ok nu sunt de 5 stele-nu arata ca la Mariott-dar e ok.
-poate ca la noi la Mariott dai 200euro/zi doar pt a dormi intr-o camera similara.

Personalul e super ok-cand te cazezi te intampina cu o limonada rece-face impresie buna biggrin.gif -noi am spus ca suntem in luna de miere si am primit o camera plina cu petale de trandafiri(erau petale chiar si in vasul de la wc)-am gasit in camera o tavita cu fructe si o farfurioara cu prajiturele

mancarea este variata ,savuroasa-eu unul nu am ce sa-i reprosez-ai torturi /prajituri /clatite /inghetata,fructe,mancare gatita 5-6 feluri+gratare-paine de 2-3 feluri -vin/bere/racoritoare/apa plata
daca esti putin"atenta" cu ospatarii -acestia-roiesc in jurul tau-1/2 dinari
au casa de schimb chiar la receptia hotelului-nu are rost sa schimbi bani chiar cand ajungi in aeroport.
apropo de aeroport daca de exemplu de la agentie ti se spune sa fii in aeroport la ora 9.30-nu e cazul sa fii mai catolica decat Papa si sa vi de la 9-oricum formalitatile vamale nu dureaza chiar asa de mult si oricum se pleaca in cel mai bun caz la timp , in nici un caz mai devreme -intelegi aluzia...noi am avut "doar" 3 ore intarziare la plecare

alfabog
QUOTE(marie_jeanne @ Jul 3 2007, 17:41) [snapback]3051638[/snapback]
Te intorci pina pe 25, cind plec eu (tot la Orient Palace)?. As vrea sa stiu care e parerea ta. De citeva zile citesc vrute si nevrute in toate limbile si nici nu stiu ce sa mai cred. confused.gif

Sigur ca da, cum am spus si in postarile mele anterioare am sa scriu un review complet legat de hotel ca sa se lamureasca lumea cum e. V-am mai spus ca alegerea am facut-o cu cei de la agentie cu care merg an de an. Nu am avut pana acum probleme cu ei si sunt sigur ca si acum nu o sa am. peacefingers.gif coolspeak.gif
panda89
QUOTE(gorki @ Jul 3 2007, 20:08) [snapback]3052341[/snapback]
Nu va mai faceti griji ...singurele pericole din Tunisia sunt acelea de a te alege cu ceva dureri de cap-fie de la insolatie fie de la insistentele comerciantilor din bazare.
camilele nu mi s-au parut periculoase ,insecte nu am vazut deloc ,meduze nu am vazut deloc,am vazut o turma de capre ,doi catei si mai multe pisici.

ca si siguranta pe strada ,cred ca cel putin Port El Kantaoui unde am stat noi este absolut ireprosabil -indiferent de ora-am vazut turiste singure sau grupuri de 2-3
turiste mergand dupa orel 12 noaptea pe strazile din Kantaoui-in Tunisia turistii au parte de un tratament preferntial-nu esti oprit pe strada de politie ,masinile inchiriate de turisti-parca au numere albastre -nu sunt oprite de politie...

Port Kantaoui e un cartier exclusivist in care gasesti numai vile rezidentiale deosebit de frumoase si hoteluri ,magazine si portul
ca si pondere a "populatiei", probabil ca in PEK sunt 90% turisti si 10% tunisieni-putini isi permit sa stea in Kantaoui-doar elita.

in Sousse sincer , nu m-asi fi plimbat chiar ca in PEK la orice ora pe orice strada-totusi este un oras-mare si are si zone mai putin bune-in Sousse au si zone ce seamana cu Ferentarii nostrii-chiar mai rau-nu am auzit totusi ca vre un turist sa fi patit ceva vreo data dar e o chestie de auto conservare si de bun simt
-pe arterele principale te poti plimba in voie oricand fara probleme(oricum la fiecare intersectie exista politie)

ca si idee -ce va va frapa ,va va contraria si va va face sa va besteliti tara si sa-i invidiati pe tunisieni sunt florile tunisienilor...

aceleasi flori le-am vazut in rhodos in grecia si in turcia sunt chiar frumoase si multe.....Imi spunea cineva la un moment dat ca domne mergeam prin sousse si am intrat putin pe o stradutza laturalnica si ca s-a luat cineva de ei !!!I-am intrebat ce au cautat acolo si au tacut !!!nici mie nu m-i s-a parut periculos poate periculoase erau tuk-tukurile:)))
marie_jeanne

Se numesc Bougainvillea. Eu le-am vazut in sudul Frantei iar acum am vazut ca se pot cumpara si la noi.
alfabog
QUOTE(marie_jeanne @ Jul 3 2007, 22:52) [snapback]3053081[/snapback]
Se numesc Bougainvillea. Eu le-am vazut in sudul Frantei iar acum am vazut ca se pot cumpara si la noi.

Fratilor, v-am pupat si va urez discutii aprinse in continuare. Continuarea pentru mine are loc maine cand voi pleca in tunisia. smile.gif Abia astept si va urez numai bine ca trebuie sa ma duc sa ma culc. Maine ma trezesc dimineata sa plec la Bucuresti. Asa ca va transmit o felicitare pentru toti de aici, pentru ca mi-ati fost de folos cu multe chestii. Mai multe raspunsuri si pareri cand ma intorc. (pe 11)
peacefingers.gif coolspeak.gif biggrin.gif cool.gif photo.gif
sorin666
SALVE
AZI E ZIUA CEA MARE
NE AUZIM CU INFORMATII LA CALD IN 18.
khelifa
QUOTE(gorki @ Jul 3 2007, 19:08) [snapback]3052341[/snapback]

atunci nu sint serpe si scorpioni?
Cred singurul lucru care ati iutat trebuie sa incerci este YASMIN este o florea care se vinde peste tot si in PEK este o floarea alba are un miros foarte bune
motanul13
Doamne ce e azi pe Otopeni !

BJ 7703 al lui Tunisiana a plecat cu o ora intarziere din cauza check-in , desi venise la timp

BJ 7055 al lui Kartago , desi trebuia sa plece la 11.30 , nu a sosit inca . Oficial a fost anuntata o intarziere pana la 16.30 dar baietii de la aproch ( turn ) vorbesc de ora 22.00 - 22.30

Si ce e la plecari ... nici nu vreau sa va povestesc ! ohmy.gif
panda89
QUOTE(motanul13 @ Jul 4 2007, 12:43) [snapback]3055376[/snapback]
Doamne ce e azi pe Otopeni !

BJ 7703 al lui Tunisiana a plecat cu o ora intarziere din cauza check-in , desi venise la timp

BJ 7055 al lui Kartago , desi trebuia sa plece la 11.30 , nu a sosit inca . Oficial a fost anuntata o intarziere pana la 16.30 dar baietii de la aproch ( turn ) vorbesc de ora 22.00 - 22.30

Si ce e la plecari ... nici nu vreau sa va povestesc ! ohmy.gif

Pai sunt depasiti pentru ca au bagat totul acolo ....dar personal in plus nu au bagat....si la noi pana le dau verdele pilotilor si companiei dureaza probabil s-au pierdut niste hartii pe drum
cleo222
QUOTE(panda89 @ Jul 4 2007, 12:54) [snapback]3055442[/snapback]
Pai sunt depasiti pentru ca au bagat totul acolo ....dar personal in plus nu au bagat....si la noi pana le dau verdele pilotilor si companiei dureaza probabil s-au pierdut niste hartii pe drum

Mai, eu zic ca e bine, macar nu sunt incidente grave. Cel mai stupid accident aviatic s-a petrecut in 1977 pe aeroportul din Tenerife: 2 avioane s-au ciocnit pe pista, pt ca un pilot s-a grabit sa decoleze fara sa aiba unde verde (voia sa respecte cu orice pret orarul de zbor-companii implicate KLM si PanAm; urmare: 600 morti). Tot asa, era aglomeratie, un alt aeroport inchis, oamenii nu faceau fata. Ziceti "doamne fereste" si multumiti-va sa decolati in siguranta, chiar si cu intarziere.
motanul13
QUOTE(cleo222 @ Jul 4 2007, 13:08) [snapback]3055511[/snapback]
Mai, eu zic ca e bine, macar nu sunt incidente grave. Cel mai stupid accident aviatic s-a petrecut in 1977 pe aeroportul din Tenerife: 2 avioane s-au ciocnit pe pista, pt ca un pilot s-a grabit sa decoleze fara sa aiba unde verde (voia sa respecte cu orice pret orarul de zbor-companii implicate KLM si PanAm; urmare: 600 morti). Tot asa, era aglomeratie, un alt aeroport inchis, oamenii nu faceau fata. Ziceti "doamne fereste" si multumiti-va sa decolati in siguranta, chiar si cu intarziere.

Da , dar era ceata !

La noi nici o sansa sa se intample asa ceva ( Doamne fereste ) ca ai nostri nu dau in trap , sa lucreze in ritmul ala alert !

Catinel , catinel , ca ne luam salariul oricum !
cleo222
QUOTE(motanul13 @ Jul 4 2007, 13:32) [snapback]3055654[/snapback]
Da , dar era ceata !

La noi nici o sansa sa se intample asa ceva ( Doamne fereste ) ca ai nostri nu dau in trap , sa lucreze in ritmul ala alert !

Catinel , catinel , ca ne luam salariul oricum !

Pai da...nu stii vorba aia: cine nu munceste nu greseste? Deci e bine: cu cat muncesc mai putin si coordoneaza mai putine avioane, cu atat riscul e mai mic.
adina_melecciu
QUOTE(khelifa @ Jul 3 2007, 08:41) [snapback]3048647[/snapback]
cred trebuie sa intervin nu vreti un sfat de un localnic
daca tot nu ati ales hotelul
iutati am sa va spun citeva locuri unde mai bine sa merge sint pe plaja nu sint departe de centrul au gradina

1) tour khalef
2) marhaba sau marhaba beach
3) riadh palm
4) marabout
5) el hana residence

motanul13
QUOTE(cleo222 @ Jul 4 2007, 13:39) [snapback]3055690[/snapback]
Pai da...nu stii vorba aia: cine nu munceste nu greseste? Deci e bine: cu cat muncesc mai putin si coordoneaza mai putine avioane, cu atat riscul e mai mic.

Sigur , eu zic sa inchida de tot OTP si atunci riscul devine 0 !!!
cleo222
QUOTE(motanul13 @ Jul 4 2007, 15:05) [snapback]3056146[/snapback]
Sigur , eu zic sa inchida de tot OTP si atunci riscul devine 0 !!!

Si eu zic la fel! Poate mergem in Tunisia cu un ferryboat-e mai placut, chiar daca vom face cateva zile pe drum...sa vezi atunci cu cata nostalgie o sa ne amintim de intarzierile de pe aeroport.

Acum lasand gluma deoparte: sa nu lasam aceste probleme sa ne strice vacanta, se intampla si la firme serioase, nu doar la romani. Numai eu stiu doua persoane care si-au pierdut bagajele cu Air France, in escala la Paris.
indiralisa_26
ma poate ajuta cineva?
as vrea cateva sfaturi despre cum pot infiinta o agentie de turism...
poate cei care lucreaza la una.... care sunt pasii dupa ce ti-ai facut firma,
spatiul, utilat tot tacamul...
cum gasesti contracte?
le negociezi?
cum iei legatura cu tour operatorii?
cand e perioada optima sa deschizi agentia? la inceputul, sau sf anului?
si alte ponturi daca aveti...

merci
motanul13
QUOTE(cleo222 @ Jul 4 2007, 15:27) [snapback]3056279[/snapback]
Si eu zic la fel! Poate mergem in Tunisia cu un ferryboat-e mai placut, chiar daca vom face cateva zile pe drum...sa vezi atunci cu cata nostalgie o sa ne amintim de intarzierile de pe aeroport.

Sa stii ca eu am fost , si , intradevar este placut !
gorki
QUOTE(khelifa @ Jul 4 2007, 09:01) [snapback]3054199[/snapback]
atunci nu sint serpe si scorpioni?
Cred singurul lucru care ati iutat trebuie sa incerci este YASMIN este o florea care se vinde peste tot si in PEK este o floarea alba are un miros foarte bune

Asa e....

Khelifa stie.
adina_melecciu
QUOTE(motanul13 @ Jul 4 2007, 16:54) [snapback]3056808[/snapback]
Sa stii ca eu am fost , si , intradevar este placut !

a mai venit cineva de la residence boujafar !
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.