Se pare ca Cosmorom a mai avansat. A lansat 3 abonamente noi cu minute incluse si 1 produs nou prepaid. Tarifele sunt foarte mici dupa parerea mea, inclusiv la noul serviu prepaid :
Tarif in retea : 0.15 USD
Tarif in retaua RTL : 0.20 USD
Tarif in afara retelei :0.30 USD
Pentru mai multe informatii www.cosmorom.com
ca si client al retelei pot numai sa va recomand serviciile Cosmorom. nu am avut probleme de nici un fel pana acuma.
FireEyes
Apr 21 2003, 23:30
Abonament lunar: 15 USD
Minute incluse: 75
Taxare la secunda dupa primele 20 de secunde
Convorbiri nationale in dolari SUA pe minut (USD/min) fara TVA
Destinatie Tarif
In reteaua Cosmorom 0.10
Catre reteaua Romtelecom 0.15
Catre alte retele 0.20
Pentru orice apel durata minima taxata este de 20 de secunde
ce sa zic, tarife avantajoase cumulat cu tarifarea la secunda dupa 20 de secunde.
nu-i nici un secret ca au nevoie de clienti, nu? si eu zic ca oferta e atractiva.
George_Catean
Apr 22 2003, 08:31
pai ce se intampla??? incepe romtelecomul sa bage iar bani in iei?....hmm....au inceput sa isi faca si publicitate la TV....interesant...credeam ca o sa ii rebrandeze in connex!!!
Publicitate la TV??? ma mir... ce reclama au?
FireEyes
Apr 22 2003, 13:18
eu n-am vazut nici o reclama, daca e sa fie ceva trebuie sa fie agresivi si omniprezenti peste tot
a se vedea exemplul MobiFon si Orange
George_Catean
Apr 22 2003, 14:39
pe PRIMA am vazut un spot publicitar la noile abonamente....ceva de felu..."Cosmorom revine in forta"...
Mai oamenilor....voi stiti ca au extins si acoperirea...miercuri seara am sa vin cu o harta....nu va vine sa credeti...ii chiar vizibil
AcidMan
Apr 22 2003, 14:44
mei???? dar cu rau-platnicii ce fac???
andreic
Apr 22 2003, 14:51
Originally posted by yule
ca si client al retelei pot numai sa va recomand serviciile Cosmorom. nu am avut probleme de nici un fel pana acuma.
Probleme nu au fost decit in cazul in care vreti sa iesiti din oras, undeva la tara si gata no semnal Cosmo...
S-a vorbit asa mult despre Cosmorom dar vad ca nu v-ati prins ca harta lor de acoperire seamana cu harta riurilor tarii... mai mult zone neacoperite decit acoperite :yeah baby
K:
vindecatorul
Apr 22 2003, 14:55
is ce-i mai penali!!!
George_Catean
Apr 22 2003, 15:24
nu ii adevarat....is prosti ei...dar reteaua este curata Ericsson si in colaborarea lor cu Romtelecom puteau sa spulbere la oferta...uite ca treaba cu spulberatu la oferte incepe de acum:
Orange 60 minute nationale : 18$
ZAPP 60 minute nationale : 15 dolari
COSMOROM 75 de minute nationale : 15 dolari
....pe connex nu pot sa il pun in lista pentru ca nu are decat abonamente mai mari de 100 minute si acela costa 30$
...deci deocamdata cosmo are cea mai buna oferta nationala pentru abonamentele cu minute incluse....chiar mai buna ca ZAPP!!!..
FireEyes
Apr 22 2003, 15:37
intr-adevar, de acord cu tine
dar
1. nu au acoperire
2. nu au GPRS (eu am chiar am nevoie de el)
3. nu au retea de dealeri bine pusa la punct. cand ma gandesc ca tb sa ma duc la romtelecom la functionarii aia de rahat mi se face rau....
George_Catean
Apr 22 2003, 15:56
da ai dreptate in toate punctele de vedere.....fara GPRS si eu sunt mort....si tariful la wap prin csd este gigant la ei....si pe langa asta pesntru serviciul de date cer 12 dolari si nici macar HSCSD nu au!!!....speram ca isi vor da seama de lipsurile acestea
AcidMan
Apr 22 2003, 15:59
Pt geo2001... Intradevar ab. este super... dar sa nu uitam se cheama telefonie mobila... adica mobila nu mobila in orasele mari... si acolo cu brobleme... ia-ti daca te tine... eu m-am lecuit de CosmoRom..
FireEyes
Apr 22 2003, 16:02
cosmorom are program de fidelizare ?
George_Catean
Apr 22 2003, 16:12
nu stiu....eu cand am fost abonat la ei am avut contract de 2 ani iar in primul an am avut abonament 0 iar in cel deal doilea 2 dolari cu 30 minute nationale incluse.....i-am intrebat de fidelizare iar raspunsul lor a fost ca cele 30 minute nationale sunt ca program de fidelizare....dar la abonament normal nu cred sa fie vre-un program de fidelizare!!!
FireEyes
Apr 22 2003, 16:18
mai, de unde ai prins tu asa oferta la CSR ?
si acuma mai sunt cu 2 dolari ? as da 2 dolari sa fiu si pe CSR
George_Catean
Apr 22 2003, 16:24
este oferta pentru angajatii romtelecom....a fost anu trecut cand lucram la ei....
FireEyes
Apr 22 2003, 16:28
aha, fain :-)
George_Catean
Apr 22 2003, 16:39
era super....30 minute nationale taxate la 2 secunde....super..
FireEyes
Apr 22 2003, 16:42
taxate la 2 secunde !?
George_Catean
Apr 22 2003, 16:45
scuze....ii tastatura proasta la clubu asta din buzau....este vorba despre taxarea la 20 secunde
acuma abonamentul ala s-a transformat in altul:
0$/luna
cosmorom 10c/minut
romtelecom 12 c/minut
alte retele 20c/minut ziua
alte retele 12 c/minut seara si in week-end
plus ca poti alege nr favorite pe cosmorom/romtelecom cu care vb cu 5/10 centi oricand. plus taxare la sec dupa 20 de sec. plus 10 sms-uri gratuite pe luna dupa un an. plus 30 sec gratuit wap-ul (hehe, conteaza!).
offtopic
geo2001 : Din cate stiu esti din Arad si ai 17 ani.
Intrebarea mea este cum ai lucrat tu anul trecut la RTL si acum esti in buzau ??
FireEyes
Apr 22 2003, 18:32
stie cineva care este pagina de wap a cosmorom ?
andreic
Apr 22 2003, 19:54
Eu nu stiu de ce se tot vantura ofertele de angajati ca fiind reprezentative... ca doar omu' de rind nu are acces la ele.
E ca si cum as spune, domne, luati-va telefon pe satelit cu abonament pe viata... si dupa aia spun, trebuie sa fiti cel putin maior in armata SUA ca sa beneficiati de super-oferta
mihai^ pagina de wap Cosmorom este wap.cosmowap.ro dar tin sa subliniez ca pagina nu e disponibila decat pentru utilizatorii Cosmorom
FireEyes
Apr 22 2003, 20:10
mda, naspa.
deci numai connex ofera acces la toata lumea.
hehe, o bila alba !!!
dar cine a zis ca sunt angajat Romtelecom?
Oferta Cosmorom e buna, dar vine cam tirziu. Oricum, mai bine mai tirziu decit niciodata...
George_Catean
Apr 23 2003, 08:23
ma kappa....nu ii treaba ta cum am lucrat eu la romtelecom....acuma is in buzau pentru cateva zile....scuze celorlalti membrii pentru OFFTOPIC dar ma enerveaza asta care isi baga nasu peste tot!!!
ma abtin..
George_Catean
Apr 24 2003, 13:07
Uite ca am venit si cu harta de acoperire a cosmoromului....daca va uitati bine in parta de jos veti vedea scris ACOPERIRE PANA LA 15 APRILIE 2003 si ETAPA URMATOARE DE DEZVOLTARE care este evidentiata pe harta cu un albastru mai deschis.......In cona Sulina pana acum nu a fost semnal deloc....acum este acoperita Full
andreic
Apr 24 2003, 19:48
Au mult de bagat Cosmorom dar inca nu s-au stabilit nici cite canale va primi in 900MHz pentru la tara si cite vor lua operatorii actuali din 900 MHz CNX/Org pentru orase in 1800. Probabil e chestie de bani, pina la urma o antena e rentabila daca are macar 3 canale de controlat, e ok.
Din cite am fost informat de pe o alta lista de discutii ca in Iasi deja Orange a instalat antene de 1800 pe zonele si pilonii unde au si 900, dar inca nu le-au cablat la statie, sunt doar instalate mecanic si directionate. Miscarea e generala mai ales ca ambii operatori de 900 pot cumpara daca au bani canale in 1800 pentru a elimina cit mai mult din problemele gen cent in weekend si a mari capacitatea in zone aglomerate.
Probabil noul plan de acoperire in Delta Dunarii va fi facut in 900 MHz ca acolo e zona intinsa, in care 1800 nu ar face fata corect , capacitate mare nu trebuie, densitatea populatiei e mica, iar dupa cum arata harta, vor baga pe bratul central (sF Gheorghe parca, nu mai stiu cum ii zice, pe la Maliuc mila 23 probabil vor avea unul din noduri si ce e in jur a acoperire tipica de 900, adica vreo 30 m raza... ma rog, om vedea.
FireEyes
Apr 24 2003, 20:42
la mila 23 din cate stiu eu exista un site connex sau orange, nu mai tin minte
George_Catean
Apr 24 2003, 21:44
ma...daca aveti telefoane doar pe 1800 Mhz (gen nokia 6150) vedeti daca incepe sa mearga si simul connex/orange pe ele....sa vedem unde au bagat astia 1800 si care!!
andreic
Apr 24 2003, 21:52
Originally posted by mihai^
la mila 23 din cate stiu eu exista un site connex sau orange, nu mai tin minte
Sunt amandoi cu 900 MHz, mila 23 e un punct strategic in Delta, un fel de oaza de civilizatie, vin straini multi, e un hotel calumea acolo si trebuie sa aiba roaming calumea
Sunt si locuri unde curentul electric lipseste cu desavarsire.
Grindurile de nisip fac citeodata acoperirea dificila de la distanta, Letea... ar fi un exemplu. E ca si la campie in sudul Bucurestiului unde in mod normal ai acoperire ok pe la 20 kM la toti e semnal mare sau acceptabil, si cind zici si tu sa cobori si tu la un riu, la o baie sau sa dai la peste, nu sunt mai mult de 6m diferenta de nivel fata de platou, a pica tot, 0 semnal la toti... calumea :cool:
Originally posted by geo2001
ma...daca aveti telefoane doar pe 1800 Mhz (gen nokia 6150) vedeti daca incepe sa mearga si simul connex/orange pe ele....sa vedem unde au bagat astia 1800 si care!!
Am verificat eu in Arad cu un telefon single-band pe 1800 MHz dar nu merge... Din cate am auzit eu in Transilvania ar fi statii si pe 1800 Mhz la orange dar aici in arad se pare ca nu
George_Catean
Apr 28 2003, 21:28
Pai da...dar cica nu is numa montate fizic pe piloni...inca nu le-au alimentat!!!
/offtopic m-am interesat eu la un tip de la orange cu ocazia cerfului si a spus ca au prima lor antena functionala pe 1800 la unirii. o sa o incerc.
/ontopic
oferta de la cosmo e ok, wap-ul inca le merge pe gratis pt ca se face conectarea in ~14 sec si restul pana la 30 de secunde poti sa-ti iei vreo 2-3 pagini de wap... dar apoi tre sa inchizi si sa te reconectezi & so on... nashpa dar pe cele 9 ore de tren a fost perfect! semnalul e evident cel mai prost, dar parca e putintel mai bun de o vreme.
abonamentele mi se par bune, dar NU destul de bune...
trebuie doar sa mentionez ca pe fabuloasa mea oferta de la orange (240 de min pe 10$) nu o prea pot folosi in bucuresti unde toti e connex...
(
connex e varza in week - end
cosmorom nu are acoperire si nicred ca o sa aiba curand
a ramas orange si zapp (unde orange >>>> zapp)
andreic
Apr 29 2003, 14:10
Depinde de zona si de asteptarile tale
Stii cum e, cind se vinde la macelarie carne la 5% din pret, jumate de oras o sa stea la coada si apare aglomeratia
Domnul
Apr 29 2003, 16:08
Originally posted by zippo
connex e varza in week - end
Documentat sau nedocumentat?
Domnul
Apr 29 2003, 16:17
Va reamintesc faptul ca threadul este Cosmorom
desi dupa parerea mea subiectul nu merita efortul.
stiu ca aici este vorba despre CSOMOROM, tocmai asta am vrut sa spun ca deocamdata la COSMOROM nu merita sa faci abonament din cauza acoperirii (daca pleci cu trenul in tara vorbesti numai unde opreste trenul , adica statiile mari)
Despre CONNEX asta este supara nu supara este varza, eu in weekend nu imi pot suna prietenii , retea ocupata, de sarbatori nici sa nu mai vorbim......(exemplu Rosiori de Vede unde acolo semnalul este demential, ies pe balcon sa pot vorbi, acolo merita intradevar COSMOROM ca are semnal super in oras)
si asta din cauza politicii proaste a companiei CONNEX care a scos pe piata abonamente de week-end unde toti pustanii stau la colt de strada si isi consuma cele 500 minute. Cam asta este CONNEX.
andreic
Apr 30 2003, 17:30
Vezi ca incepi sa faci discriminare. Pai ce daca au pustii abonamente de 500 min ? Foarte bine, vorbesc mai ieftin... care e problema... platesc e ok... de sarbatori tu ce ai vrea, mai ales cind coincid cu weekend-ul (Paste)... sa stea cu luminarea in mina... no way... vorbesc girla... e normal. Ce vina are connex ca nu toti au 500min convenabile ? Si mie ocazional mi se intimpla busy dar niciodata nu se intimpla sa nu sun a doua / a treia inrecrare. Daca vrei sa te convingi da-mi un beep in weekend si te sun sa vedem cum merge...
In rest, hai sa ne intoarcem la Topic... Cosmote Grecia are acoperire beton pe teritoriu dar tot ce au investit in afara tarii lor e varza... (exemplu Cosmorom) si nu se poate spune ca n-au bani... :yeah baby
See ya.
hai sa fim seriosi,
adica eu nu pot sa sun 5 ore le rand (de Paste , fara nici o gluma) si tu imi spui mie ca la a treia incercare poti sa suni, mie mi-ar fi rusine sa spun asta. Cum adica a treia oara, eu platesc un abonament pentru un serviciu si trebuie sa incerc de trei ori.
Te rog vin-o in Rosiori de Vede care zic eu ca este un orasel care nu ar trebui sa aiba prbleme nici macar cu semnalul (eu in casa nu prea am deloc , decat daca il tin la geam). Si dupa cate stiu eu erau 2 site-uri in Rosiori acum ceva vreme, de cand s-a ars unul de atunci sunt probleme mari (semnal naspa si busy la retea in week-end).
Sincer, ar trebui sa se faca ceva , e pacat sa vinda gogosi ieftine CONNEX, si sunt sigur ca nu este singura zona cu probleme.
Deci inca odata , problema cu politica companiei lasa de dorit.
cu COSMOROM nu am nimic , singura problema este acoperirea, tarifele ar fi super si daca ar mai baga ceva servicii care le poate tine o retea de 1800
ca tot am zis de 1800, COSOMOROM isi putea permite un abonament gen cent CONNEX, pentru ca iar tine reteaua, nu cum face CONNEX, da minute multe in week-end , de ce numai in week-end, sa vorbeasca 2 si alti 10 sa stea la coada, nu mi se pare normal
FireEyes
Apr 30 2003, 18:05
pentru ca in timpul saptamanii ar incurca clientii de pe care scot grosul si ala aia nu trebuie sa dea network busy.
si este normal ca in week-end sa nu poti suna?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.