Noi tipuri de abonamente la Cosmorom!
Pagini: 1, 2, 3, 4

FireEyes

nu este normal....
Masterboy
Eu nu stiu ce draqu mai incearca sa faca astia de la Cosmorom.
Sint in moarte clinica de aprope 2 ani, iar nr abonatilor e in cadere libera. Fara o investitie urgenta de citeva sute de milioane de $$ nu mai au nici o sansa de redresare.
Pacat, pt ca, capacitatea retelei le-ar fi permis sa aiba tarife mai mici chiar decit Zapp pe partea de voce.

FireEyes
pai pot, dar nu au venit deloc cu tarife cu adevarat mici, gen cent cum are connex !
andreic
Cosmorom are sub 10MHz banda alocata in licenta din peste 70 citi are GSM 1800... deci in situatia in care ar pune oferte identice cent si ar fi aprox 2.5 mil clienti activi s-ar imbirliga la fel antenele, chiar mai rau wink.gif Connex are 12.5 MHz alocati.
Adiceti-va aminte la cosmo cind era net free cum se ingenunchia reteaua imediat.
FireEyes
si atunci la ce draq mai sunt pe 1800?
andreic
Pai... unde vrei sa fie in 1900 ? biggrin.gif
1800 e libera, 900 e busy. Guvernul si astia care se ocupa de licente, ministerul comunicatiilor vand spatiu de emisie, canale fizice, fiecare isi ia citi bani si cita nevoie are... vorba lui Speedo mai demult, se vind canale nu benzi !

Mai mult, 1800 este banda viitorului... G3-ul etc... deci GSM-ul simplu nu poate ocupa toata banda... si mai ar fi noii operatori... unde vor intra ? Trebuie sa fie rezerve strategice de banda.

Am auzit zvonuri ca vor sa rezerve 1900 exclusiv pentru G3 in Europa... si asta o sa-i omoare pe unii... deci 1800 e "ultima" banda GSM "normala" deci, va trebui utilizata la comun... eventual ca in Franta, canalele se dau pe orase si zone... penibil dar corect din punct de vedere ingineresc...
George_Catean
Andrei...cand era net gratis la cosmo era ingenucheat doar numarul 1999 deoarece avea limita de useri...partea de voce mergea perfect!!!!

andreic
Unii prin alte orase mi-au spus ca nici voce nu mergea din prima, in Bucuresti nu pare sa fi fost grav...
Oricum, nu mai conteaza acuma, sa vedem ce iese din toate ofertele astea... m-am uitat pe site la cosmo si nimic nu e interesant.
George_Catean
cel putin in Arad nu am avut niciodata network busy la cosmorom...si oricum nici la connex nu prea am avut...cam 1 data la 2-3 sapt mi se intampla la connex...oricum aici in arad au multe siteuri!!
AcidMan

Oferta de la Cosmorom e buna in sinea ei. Poate or sa mai lucreze si la acoperire . Au ghinion deoarece in afara oraselor reteaua , din principiu, nu este recomandata deoarece o statie de baza in 1800 emite cam 10 Km2 si nici nu se preteaza la teren accidentat deci in vale nu ai semnal. In orase sta bine. Oricum la partea cu CNX vreau sa stiu daca sunt limitari din statii pt prepay si Connex Cent pt ca e enervant sa fi rejectat de statie pe motiv de Net busy.
z0z
Cum oare poate fi o oferta buna in sinea ei ?
kappa
Crede ca s-a exprimat prost AcidMan asta e tot
AcidMan
Adica la banii astia minutele incluse sunt destule... e buna oferta
kappa
E cea mai buna oferta cu minute incluse deocamdata pe piata.
Eu nu-mi fac griji de costuri, am un abonament special de la Orange pentru "Asociatia Internationala de Politisti".
Abonament per utilizator 3 USD/luna
Taxarea 0,07 USc/min. in retea ; 0,12 USc/min. in afara retelei
AirBoy
Originally posted by kappa
E cea mai buna oferta cu minute incluse deocamdata pe piata.
Eu nu-mi fac griji de costuri, am un abonament special de la Orange pentru "Asociatia Internationala de Politisti".
Abonament per utilizator 3 USD/luna
Taxarea 0,07 USc/min. in retea ; 0,12 USc/min. in afara retelei

uite cum isi permit operatorii de la noi tarife "reale" .

Dar de ce devil.gif numai pentru clienti speciali?

Noi nu avem moaca de 3$/luna si 0.07$ respectiv 0.12$/min?

Ca le-as bash.gif sa se trezeasca odata!
AirBoy
in ceea ce priveste oferta Cosmorom, eu zic ca este reala. Adica prinde si operatorul ceva si mai lasa si la client. Pacat ca au acoperirea care o au si nu reprezinta, deocamdata, un pericol pentru concurenta
andreic
Originally posted by AcidMan
Oferta de la Cosmorom e buna in sinea ei. Poate or sa mai lucreze si la acoperire . Au ghinion deoarece in afara oraselor reteaua , din principiu, nu este recomandata deoarece o statie de baza in 1800 emite cam 10 Km2 si nici nu se preteaza la teren accidentat deci in vale nu ai semnal. In orase sta bine. Oricum la partea cu CNX vreau sa stiu daca sunt limitari din statii pt prepay si Connex Cent pt ca e enervant sa fi rejectat de statie pe motiv de Net busy.

Nu mai dati date "din auzite"... de genul merge 10 km patrati... e stupid...
Merge cit e orizontul electric, iar la microunde acesta depinde direct de inaltimea antenei, eventual obstacolele inalte, nimic altceva ! Adica ca sa fie clar, poti vorbi in 2 GHz, lejer intre Bucuresti si Vf Omu, cu care este in vizibilitate directa... deci sa nu credeti ca la o anumita distanta undele pun frina si nu mai merg mai departe devil.gif
Daca Cosmorom nu isi inalta antenele mai mult, e job-ul lor, in occident se pun foarte sus, vezi poza aia data de mine pe alt subiect cu turnul de antene.
AcidMan
hmm.. cred ca m-am exprimat gresit .. tinand ca acoperirea unei staii e defapt un cerc( more or less ) da ai dreptate e o raza a cercului..
andreic
Acoperirea nu este un cerc, antenele sunt sectorizate deci aria ar fi sectiunea verticala printr-un con, partea subtire linga antena...
10 km partati e nimic... vreo 2 km distanta, asta e la oras ca asa e facut sistemul sa reutilizeze eficient canalele pentru capacitate dar nu reprezinta distanta maxima !

Inaltimea e baza in ultrascurete, orizontul electric direct si intr-o anumita masura puterea de emisie.
Domnul
Vad ca ati uitat subiectul threadului.
Mi se pare ca Cosmorom sunt niste stupizi daca nu lanseaza
o oferta tip cent in singurul loc unde s-ar putea face treaba asta-1800.
George_Catean
pai si zapp a facut Z500 anytime si a avut succes?? NU....acum ofertele cu minute incluse NATIONATE (si nu in retea smile.gif ) sunt la moda....
zippo123
de unde stii tu ca nu are succes zapp500
andreic
Pentru Domnul, iara uitati ca... Cosmo are mai putine canale radio alocate decit Connex/Orange... deci nu mai sustineti treaba cu cent ca ar merge mai bine acolo... poate daca ar avea mai putini clienti...
kappa
Oricum eu sper ca Cosmorom sa fie preluat de Vodafone si in rest totul sa ramana ca pana acum.
maiself
Originally posted by kappa
Oricum eu sper ca Cosmorom sa fie preluat de Vodafone si in rest totul sa ramana ca pana acum.

Sunt niste contradictii in enuntul de mai sus :cool:
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.