Asia
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Imperator

QUOTE(varucristea @ Jul 8 2007, 20:55) [snapback]3074425[/snapback]
Wow... va multumesc foarte mult pentru informatii... nu ma asteptam... atat de repede si atat de multe...

@Imperator: hehe... stiu exact ce vrei sa spui cu maimutele, am patit-o la Batu Caves in Malaezia, unul din fatza mea a enervat o maimuta, s-a ferit si m-a prins pe mine. au urmat evident o serie de vaccinuri.

@davao: mutumesc foarte mult pentru informatiile detaliate. nu intentionez sa ma abat de la traseele turistice obisnuite, batatorite de toti turistii. in caz ca o sa fac aceasta calatorie, o sa ma protejez si impotriva malariei. pana acum in KL nu a fost nevoie, am stat luni de zile fara malarone si nu mi s-a intamplat nimic, riscul e extrem de redus, spre 0 chiar. de serpi, scorpioni, tantari si alte bazdaganii mi-e frica de mor. am vazut o poza pe National Geographic cu un sarpe echivalentul lui black mamba. cred ca daca as vedea asa ceva chiar si de la 20 de metri, as face atac de cord pe loc, n-ar mai fi nevoie sa ma muste biggrin.gif . in rest preturile sunt mai mici ca in kl, ma asteptam la treaba asta.

am mai citit despre temple pe net si o sa ma documentez in continuare.

pentru cei care nu stiu, exista referinte cinematografice legate de Angkor:
Angelina Jolie-Tomb Raider s-a filmat la Ta Prohm
Angkor Wat apare la fianalul filmului lui Wong Kar Wai - In the mood for love

Astea doua+Bayon sunt pe lista mea.

Pe masura ce mai am intrebari, o sa le postez aici.

Malaysia peninsulara nu este in zona de risc a malariei, doar cea insulara. In Cambogia, insa exista numeroase cazuri de malarie in toata tara inclusiv in zona Siem Reap
davao
Mda, sarpele ala nu arata prea "bine". Eu n-am vazut nici unul desi, din nepasare sau inconstienta, m-am abatut cam departe prin "maracini".

Am uitat sa-ti spun:
Intrarea in complexul Angkor este gratis incepind cu ora 16:00 daca ai permis de intrare pt a doua zi.

Deci: daca ajungi in Siem Reap dimineata sau la prinz ai timp ca, dupa ce ai tras la hotel si ai gasit un driver, sa te duci la intrarea principala a complexului la ora 16:00. Odata ajuns aici, cumperi permisul pt a doua zi (de care vrei - 1, 3, 7 zile) si, deoarece deja ai acest permis pt ziua urmatoare, ai voie sa intrii gratis si in ziua prezenta incepind cu ora 16:00. In felul acesta: 1. nu mai pierzi timpul a doua zi dimineata cu cumpararea permisului si 2. cistigi doua ore gratis (nu e mult dar daca zici ca stai doar 2 zile fiecare ora conteaza, eu as sugera macar 4 zile)

Deoarece partea centrala a complexului se inchide la 18:00, ai 2 ore la dispozitie in care poti sa:
1. Urci la Phnom Bakheng (templu pe un deal, foarte popular pt apusuri de soare)
2. Arunci o privire la atractia principala: Angkor Wat: acesta, spre desosebire de alte temple, are intrarea principala orientata spre vest si cea secundara spre est (adica invers decit o au majoritatea celorlalte temple). Asta inseamna ca dupa amiaza este perioada cea mai propice de facut poze ale Angkor Wat dinspre intrarea principala care este si cea mai frumoasa si faimoasa (cea care apare intotdeauna in poze). Deci, poti folosi aceste 2 ore ale amiezii pt a arunca o privire spre Angkor Wat si a face poze de la intrarea principala. Din pacate dupa amiaza, tocmai din acest motiv, este cel mai aglomerat acolo. A doua zi poti sa-l vizitezi din nou pe indelete si dimineata poti eventual veni dinspre intrarea dinspre est pt ca lumina e buna acolo.

Oarecum off topic: daca tot esti citeva luni in "zona", ai putea vizita si Ha Long Bay din nordul Viet Nam. Or fi frumoase templele de la Angkor dar, pt mine cel putin, lucrurile facute de mina omului nu sint asa de frumoase ca cele facute de "mina" naturii.

Imperator
QUOTE(davao @ Jul 9 2007, 11:10) [snapback]3076353[/snapback]
Mda, sarpele ala nu arata prea "bine". Eu n-am vazut nici unul desi, din nepasare sau inconstienta, m-am abatut cam departe prin "maracini".

Am uitat sa-ti spun:
Intrarea in complexul Angkor este gratis incepind cu ora 16:00 daca ai permis de intrare pt a doua zi.

Deci: daca ajungi in Siem Reap dimineata sau la prinz ai timp ca, dupa ce ai tras la hotel si ai gasit un driver, sa te duci la intrarea principala a complexului la ora 16:00. Odata ajuns aici, cumperi permisul pt a doua zi (de care vrei - 1, 3, 7 zile) si, deoarece deja ai acest permis pt ziua urmatoare, ai voie sa intrii gratis si in ziua prezenta incepind cu ora 16:00. In felul acesta: 1. nu mai pierzi timpul a doua zi dimineata cu cumpararea permisului si 2. cistigi doua ore gratis (nu e mult dar daca zici ca stai doar 2 zile fiecare ora conteaza, eu as sugera macar 4 zile)

Deoarece partea centrala a complexului se inchide la 18:00, ai 2 ore la dispozitie in care poti sa:
1. Urci la Phnom Bakheng (templu pe un deal, foarte popular pt apusuri de soare)
2. Arunci o privire la atractia principala: Angkor Wat: acesta, spre desosebire de alte temple, are intrarea principala orientata spre vest si cea secundara spre est (adica invers decit o au majoritatea celorlalte temple). Asta inseamna ca dupa amiaza este perioada cea mai propice de facut poze ale Angkor Wat dinspre intrarea principala care este si cea mai frumoasa si faimoasa (cea care apare intotdeauna in poze). Deci, poti folosi aceste 2 ore ale amiezii pt a arunca o privire spre Angkor Wat si a face poze de la intrarea principala. Din pacate dupa amiaza, tocmai din acest motiv, este cel mai aglomerat acolo. A doua zi poti sa-l vizitezi din nou pe indelete si dimineata poti eventual veni dinspre intrarea dinspre est pt ca lumina e buna acolo.

Oarecum off topic: daca tot esti citeva luni in "zona", ai putea vizita si Ha Long Bay din nordul Viet Nam. Or fi frumoase templele de la Angkor dar, pt mine cel putin, lucrurile facute de mina omului nu sint asa de frumoase ca cele facute de "mina" naturii.

As mai adauga ca rasaritul de soare peste Angkor Wat este un moment cu totul deosebit... Davao, stiu, cu umilinta ca iti datorez o poza smile.gif Apusul e mediocru, dar rasaritul e super... cum apar turnurile Angkor Wat-ului incet, incet....
davao
De data asta poze din zona Tam Coc (la vreo 2 ore da Ha Noi) - formatiuni similare cu cele din Ha Long Bay puse mai sus doar ca asta e pe uscat nu pe mare.
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
davao
Legat de ce scriam mai sus, ceva poze de temple din complexul Angkor:
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
davao
QUOTE(Imperator @ May 8 2007, 09:35) *
Acum, cand am plecat in Tibet, biletul Bucuresti - Hong Kong si retur m-a...

Din HK la Chengdu ce varianta ai ales?
Avion direct (mai scump)?
HK la Shenzhen si apoi avion de acolo la Chengdu (mai ieftin)?
Ar mai fi si trenul dar nu cred ca ai ales asta din motive de timp.

Imperator
QUOTE(davao @ Aug 15 2007, 17:11) *
Din HK la Chengdu ce varianta ai ales?
Avion direct (mai scump)?
HK la Shenzhen si apoi avion de acolo la Chengdu (mai ieftin)?
Ar mai fi si trenul dar nu cred ca ai ales asta din motive de timp.

Am luat vaporul de la HK (China Terminal din Kowloon) care m-a lasat langa aeroportul de la Shenzen. De acolo, am luat un microbuz naveta pana la terminal si am zburat Shenzen - Chengdu. HK este considerat strainatate si preturile sunt semnificativ mai ridicate. Trenul... hmmm.. mai bine de 24 ore cu schimb in Guangzhou.

davao
QUOTE(Imperator @ Aug 15 2007, 22:21) *
Am luat vaporul ...

De fapt asta era urmatoarea intrebare la care voiam sa ajung, ce varianta ai ales pt portiunea de la HK la Shenzen. Pt ca se poate si cu ferry si cu KCR si cu autobuzul. Se pare ca cea cu ferry (aleasa si de tine) este cea mai simpla cale si chiar daca nu e chiar cea mai simpla macar e mai interesant cu 'barca' decit cu trenul/autobuzul. Mersi.

Imperator
QUOTE(davao @ Aug 16 2007, 00:48) *
De fapt asta era urmatoarea intrebare la care voiam sa ajung, ce varianta ai ales pt portiunea de la HK la Shenzen. Pt ca se poate si cu ferry si cu KCR si cu autobuzul. Se pare ca cea cu ferry (aleasa si de tine) este cea mai simpla cale si chiar daca nu e chiar cea mai simpla macar e mai interesant cu 'barca' decit cu trenul/autobuzul. Mersi.

Cu trenul nu e simpla ca gara din Shenzen e la vreo 40 km de aeroport. Da, autobuzul este o varianta, dar nu stiu de unde se ia pentru Shenzen airport direct, Cu vaporul e elegant, interesant si te duce repede unde trebuie. Nu am comparat preturile, dar sunt cam in aceeasi zona, cu vaporul putin mai mult decat probabil autobuzul.
davao

QUOTE(Imperator @ Aug 16 2007, 07:41) *
Da, autobuzul este o varianta, dar nu stiu de unde se ia pentru Shenzen airport direct...

De luat autobuzul din HK spre Shenzhen e simplu, cica se poate lua din multe locatii: fie din Wan Chai (daca esti pe insula HK), fie din Mongkok (daca esti in Kowloon) fie chiar si de prin New Territories. Doar ca in Shenzhen autobuzul te lasa in centru care e la 35km de aeroport. Asa ca tot ferry+microbuz ramine solutia cea mai decenta pt a ajunge din HK la aeroportul din Shenzen. Asta daca ma hotarasc sa zbor din Shenzen. Cred insa ca am sa plec din Shenzen pe calea autobuzului nu a aerului asa ca am sa iau KCR train din Hong Kong pina in Lo Wu, acolo o sa trec granita spre Shenzen cu picioarele amindoua si apoi tot cu ele pina la statia de autobuz de unde o sa iau autobuzul de noapte spre Yangshuo (11 ore) si de-acolo pina in Xing Ping (unde e mai mic si mai linistit decit in Yangshuo) mai e doar o aruncatura de bat.

Imperator
QUOTE(davao @ Aug 16 2007, 14:48) *
De luat autobuzul din HK spre Shenzhen e simplu, cica se poate lua din multe locatii: fie din Wan Chai (daca esti pe insula HK), fie din Mongkok (daca esti in Kowloon) fie chiar si de prin New Territories. Doar ca in Shenzhen autobuzul te lasa in centru care e la 35km de aeroport. Asa ca tot ferry+microbuz ramine solutia cea mai decenta pt a ajunge din HK la aeroportul din Shenzen. Asta daca ma hotarasc sa zbor din Shenzen. Cred insa ca am sa plec din Shenzen pe calea autobuzului nu a aerului asa ca am sa iau KCR train din Hong Kong pina in Lo Wu, acolo o sa trec granita spre Shenzen cu picioarele amindoua si apoi tot cu ele pina la statia de autobuz de unde o sa iau autobuzul de noapte spre Yangshuo (11 ore) si de-acolo pina in Xing Ping (unde e mai mic si mai linistit decit in Yangshuo) mai e doar o aruncatura de bat.

Ia mai bine trenul pana in Shenzen... grnicerii chinezi de la granita cu HK nu au prea mult respect pentru cei care trec pe jos granita...
25aaf
Acum ca vacanta unora e pe sfasite, a altora sfarsita chiar, mai sunt cate unii care abia au terminat cu rezervarile si incep sa-si contureze cu speranta si maaaare bucurie visele.
Rugamintea mea catre cei care ma pot ajuta cu orice sfat (indrumare, experienta traita, sugestie...) ar fi in principal legata de "acoperirea" a 4 zile cu plecare din Bangkok. Initial, programul era de 9 zile Thailanda, cu 2 zile Bangkok si 7 Koh Samui. Din varii si obiective motive, "dispare" Koh Samui-ul din program, ramanand disponibile 4-5 zile de posibila escapada Kuala Lumpur, eventual Singapore.
Multumesc in avans oricarui furnizor de sugestii legate de transport, cazare , ce e de vazut , etc.
Va doresc numai bine
Imperator
QUOTE(25aaf @ Aug 31 2007, 08:36) *
Acum ca vacanta unora e pe sfasite, a altora sfarsita chiar, mai sunt cate unii care abia au terminat cu rezervarile si incep sa-si contureze cu speranta si maaaare bucurie visele.
Rugamintea mea catre cei care ma pot ajuta cu orice sfat (indrumare, experienta traita, sugestie...) ar fi in principal legata de "acoperirea" a 4 zile cu plecare din Bangkok. Initial, programul era de 9 zile Thailanda, cu 2 zile Bangkok si 7 Koh Samui. Din varii si obiective motive, "dispare" Koh Samui-ul din program, ramanand disponibile 4-5 zile de posibila escapada Kuala Lumpur, eventual Singapore.
Multumesc in avans oricarui furnizor de sugestii legate de transport, cazare , ce e de vazut , etc.
Va doresc numai bine

Daca ajungi in Bangkok, si ai timp de un singur lucru de vazut in toata Asia de Sud Est, acel loc este la kilometri distanta de orice altceva - Angkor Wat din Cambogia.
tim
In Kuala Lumpur sincer nu ai mare lucru de vazut, dar turnurile Petronas merita vazute. Ca sa urci in turn iei un bilet de ordine pe la 9 dimineata care iti spune la ce ora esti programat.. grupurile sunt cam la fiecare 15 minute. Toata zona Golden Triangle este meseriasa cu baruri, restaurante.

Singapore este orasul meu preferat, asa ca s-ar putea sa fiu putin subiectiv. Dar oricum, lucruri de facut si vazut sunt multe, nu stiu ce te intereseaza pe tine. Uite cateva locuri pe care ar trebui sa le vezi:

1. Gradina zoologica + Animal Wildlife (te duce pe la 11 noapte in padure cind se hranesc animele.. foarte cool si putin scary)
2. Sentosa Island (o insula la sud de Singapore unde poti sa stai la plaja, sa te urci intr-un turn sa maninci etc). Se ajunge cu telecabina de pe o cladire din Harbour.
3. Opera house
4. Boat Quay & Clark Quay - zona de restaurante si baruri pe malul garlei langa business district
5. Gradina botanica (peste 1000 specii de orhidee)
6. Shopping: Orchad Road (o strada plina de mall-uri), Vivo city (un mall urias de unde poti sa iei tren spre Sentosa). Daca vrei electronice gasesti peste tot sau in mall-uri speciale: Funan sau Sim Lim Square (atentie la preturi ca ce spun ei este fara taxe, iar daca platesti cu card te taxeaza in plus). Daca vrei ceva anume, research the price sa ai baza de negociere.

Daca vrei sa ajungi in ambele orase cred cam strinsa, dar nu imposibila. Poti sa iei un autobuz din Kuala Lumpur pina in Singapore - dureaza cam 5 ore tot drumul sau poti sa iei un taxi din Kuala Lumpur pina in Johor Bahru si de acolo sa iei un taxi long-distance care te trece podul pina in Singapore (doar long-haul taxi au voie sa te duca peste pod). Varianta asta e putin mai rapida dar trebuie sa schimbi taxi-uri etc.

Nu stiu cum e cu zborul la tine, eu in una din vizitele mele am zburat in Singapore, am stat citeva zile, am mers in Malaysia (autobuz) - zburat in Phuket - zburat Bangkok si de acolo back home (dus si intors via Paris cu Air France). Incearca sa-ti iei bilet de avion open-jaw cu intoarcerea din alt oras sa nu trebuiasca sa te intorci in Bangkok pentru ca pierzi si timp si bani.

Cazarea in KL este ieftina si de calitate (am fost de 2 ori si ambele dati am stat la Renaissance, hotel de 5* undeva pe la 90$ USD/ noapte in Club Room). In Singapore este in general scump (150-200 USD / noapte), dar poti gasi si hoteluri la preturi rezonabile. Ca zona iti recomand Marina Bay, iar ca site de booking www.directrooms.com.
25aaf
Mii de multumiri, tim, pertinente si foarte utile sfaturi.
Cat priveste zborul, nu ma intorc in Bangkok, se ocupa EMIRATES sa ma transfere Bangkok-Singapore-Dubai...si de acolo back home prin Athene.
Am inteles ca in Singapore se vorbeste common English, dar in Kuala Lumpur?
...scuzee ca intrec masura smile.gif
25aaf
Am nevoie de viza pt Cambodgia?
Mersi si tie Imperator si intoarce-te mai repede:), abia astept detalii despre Osaka & Kansai
varucristea
Salutare... desi mai era un topic cu acelasi nume, imi face placere sa scriu si aici. Traiesc de aproape 6 luni in interes de serviciu in Kuala Lumpur si mai mult ca sigur voi sta aici pana la sfarsitul anului (minus cateva saptamani in tara).
Am fost in Singapore de 3 ori pana acum. Excursii scurte de o zi - doua.
Chiar la sfarsitul saptamanii trecute am fost pentru prima (si cred ca ultima) oara in Bangkok. Trei zile.

Sa le luam pe rand:

1.Kuala Lumpur, asta e locatia mea de lunga durata. Orasul are un centru modern, dezvoltat, se construiesc zgarie-nori in draci. Cand iesi din zona 0, turistica, contrastul e insa izbitor. Multe blocuri mucegaite de igrasie, gen Rahova-Ferentari. Dar nu cred ca o sa calci tu pe acolo. Orasul e sigur, in 6 luni de zile nu mi s-a intamplat nici cea mai mica tentativa de atac asupra mea. Majoritatea malaezienilor cu care vei avea de a face ca turist vorbesc engleza, multi dintre ei impecabil, deci nu o sa intampini probleme din punctul asta de vedere. In general sunt oameni prietenosi, daca ii intrebi ceva fac tot posibilul sa te ajute. Desi tara e majoritar musulmana, o sa vezi aici un melaj de etnii si culturi: bumiputra, chinezi, indieni, multi turisti arabi cu nevestele imbracate in negru din cap pana in picioare, turistii europeni sau australieni, o sa ii vezi pe toti pe strada. Orasul nu are o cultura de sute de ani, ca turist il epuizezi in 2-3 zile. Merita sa vezi:
- turnurile, normal. Au un mall mare la baza si un acvariu care merita vazut.
- turnul Telekom pentru priveliste panoramica asupra KL, poze etc.
- in general multe restaurante, cafenele, baruri, discoteci. oferta e foarte variata si de calitate. preturi mai mult decat ok, undeva sub Romania.
- servicii impecabile si mult respect pentru client.
- au moschee, arhitectura bogata ai ce vedea din punctul asta de vedere.
Si sa nu uit. Anul asta e anul "Visit Malaysia - Celebrating 50 years of nationhood". Adica o campanie turistica a guvernului care inseamna diferite evenimente, expozitii, promotii, sales-uri, balamuc. Chiar vinerea asta a fost ziua lor nationala, 50 de ani de independenta, petrecere mare pe aici.
Despre Kuala Lumpur pot sa mai scriu de inca 10 ori cat am scris pana acum dar as prefera sa stiu cam ce te intereseaza, sa raspund la intrebarile tale.

2.Singapore, asta e un oras absolut uluitor, de departe preferatul meu dintre cele trei. Nu imi imaginam ca poate exista undeva gradul asta de curatenie si civilizatie. Din punctul asta de vedere, Bangkokului si Kualei Lumpur le mai trebuie 25 de ani de acum inainte sa egaleze Singapore. De vazut ai ce vedea, eu am vizitat si mi-au placut:
-Sentosa, insula lor gen parc de distractii.
-Rafflesul pentru arhitectura si senzatia de high clas care o inspira.
-Boat Quay si Clark Quay - excursia cu vaporasul face toti banii
-Moscheea Sultanului, templul hindus si cel buddhist din ChinaTown
Dar un astfel de oras merita vazut si admirat ca un intreg, senzatia e deosebita.

3.Bangkok - tocmai ce m-am intors din el. Hmmmm - senaztia pe care mi-a lasat-o nu e chiar ok si e chiar stranie. Cu mizeria de pe strazi si cu putorile exotice ma obisnuisem din Kula Lumpur. Dar oamenii... eu ca turist nu m-am simtit nicaieri atat de hartuit ca aici. O sa ai de a face cu tot felul de smenari care iti propun tot felul de chestii, sunt croiti sa te "scamuiasca", miros de la o posta a necurat. Si care te ating si nu te lasa in pace minute in sir, totul intr-un mod agasant. Si asta nu se intampla prin nu stiu ce suburbie ci chiar pe langa obiectivele turistice, temple, strazi principale, uneori chiar personalul hotelul e partas la jefuirea turistului care e considerat nu stapan, ci carne de tun. Plus ca oamenii de rand se descurca prost cu engleza. Templele sunt foarte frumoase, merita vazute. Orasul mai e recunoscut si pentru gagicile pe interes, dar mare atentie pe unde umbli, casca bine ochii, nu e un oras usor. In final nu mi s-a intamplat nimic grav in 3 zile cat am stat acolo, dar senzatia asta de hartuire continua si nesiguranta mie mi-a lasat un gust amar. Prefer de 10 ori Kuala Lumpur si eu personal nu o sa mai ma duc in Bangkok si nici nu recomand acest oras. Sper ca tu sa te intorci cu alte impresii de acolo.

In Cambodia la Angkor vreau si eu sa ajung, e visul meu, sper sa am ocazia asta cat stau pe aici. Da, iti trebuie viza care se da pe aeroport ca in Turcia. Costa 20 de dolari. Vezi ca am deschis eu un topic despre Cambodia unde am primit multe informatii folositoare.
varucristea
La mijlocul lunii octombrie am 3 zile libere in care pot sa fac o excursie din Kuala Lumpur in Hanoi, am gasit o oferta rezonabila ca pret. Initial as fi vrut sa merg la Siem Reap, dar nu am gasit o oferta care sa se potriveasca cu datele, avioane, buget etc. In cadrul acestei excursii as sacrifica o zi, cea din mijloc, pentru Ha Long Bay, la recomandarea lui Davao. Intrebari:

1. Cum e cu viza de Vietnam ? Cta costa ? O sa o iau din Kula Lumpur cel mai probabil.
2. Cam ce e de vazut in Hanoi, ce se poate face intr-o excursie pe termenul asta scurt "in zona" ?
tim
QUOTE(varucristea @ Sep 4 2007, 20:26) *
3.Bangkok - tocmai ce m-am intors din el. Hmmmm - senaztia pe care mi-a lasat-o nu e chiar ok si e chiar stranie. Cu mizeria de pe strazi si cu putorile exotice ma obisnuisem din Kula Lumpur. Dar oamenii... eu ca turist nu m-am simtit nicaieri atat de hartuit ca aici.

BKK este un oras foarte mare si ca in orice metropola exista foarte multi oameni veniti din alte tari la combinatii, dar daca play by the rules si esti atent nu ai de ce sa te frigi. De ex. eu am fost in Thailanda de 3 ori (prima data in 1999 si ultima oara in 2006) si am avut un singur incident la prima vizita: o localnica pe care am dus-o la hotel a plecat cu banii din portofel pentru ca eu m-am zgircit sa o inregistrez la receptie ca guest (costa 500 baht aprox ~12$). La o alta vizita un prieten s-a trezit cu cardu' clonat dupa ce a cumparat intr-un shop putin mai dubios.. eu am preferat sa platesc cash la magazinele de genul asta. In afara de aceste incidente BKK mi se pare un oras safe unde doar trebuie sa casti putin ochii, care pentru un roman nu ar trebui sa fie o problema smile.gif

BKK este un oras al contrastelor, foarte complex si interesant in acelasi timp. Nu poti sa zici ca ai inteles orasul dintr-o singura calatorie.. iti trebuie mai multe incursiuni. Nu-l cataloga direct, mai mergi si in afara orasului (Phuket, Pattaya, etc) sa vezi cum sta treaba cu thailandezii... nu degeaba se numeste Land of Smiles.
Imperator
QUOTE(tim @ Sep 4 2007, 21:00) *
BKK este un oras foarte mare si ca in orice metropola exista foarte multi oameni veniti din alte tari la combinatii, dar daca play by the rules si esti atent nu ai de ce sa te frigi. De ex. eu am fost in Thailanda de 3 ori (prima data in 1999 si ultima oara in 2006) si am avut un singur incident la prima vizita: o localnica pe care am dus-o la hotel a plecat cu banii din portofel pentru ca eu m-am zgircit sa o inregistrez la receptie ca guest (costa 500 baht aprox ~12$). La o alta vizita un prieten s-a trezit cu cardu' clonat dupa ce a cumparat intr-un shop putin mai dubios.. eu am preferat sa platesc cash la magazinele de genul asta. In afara de aceste incidente BKK mi se pare un oras safe unde doar trebuie sa casti putin ochii, care pentru un roman nu ar trebui sa fie o problema smile.gif

BKK este un oras al contrastelor, foarte complex si interesant in acelasi timp. Nu poti sa zici ca ai inteles orasul dintr-o singura calatorie.. iti trebuie mai multe incursiuni. Nu-l cataloga direct, mai mergi si in afara orasului (Phuket, Pattaya, etc) sa vezi cum sta treaba cu thailandezii... nu degeaba se numeste Land of Smiles.

Absolut de acord... daca stii sa treci peste cei care te mai bat la cap - asta e in general in zone ca Patpong, dar nu numai, Bangkokul este o experienta exceptionala, Am fost de 3 ori, sper sa revin cat de repede... Poate mai la iarna daca nu imi iese treaba cu Filipinele.
25aaf
putin spus, MULTUMESC....
as mai avea o intrebare (vezi cum e romanul, ii dai un deget...)...De cand esti in KL ai fost vreodata in Brunei?...inteleg ca Bandar Seri Begawan (capitala) merita vizitata...(iata un pont de week-end smile.gif )
Vremea de sf de septembrie, inceput de octombrie cum este la KL?
Si cam atat, pt ca te-am agasat destul . Raman datoare, anyway...
Imperator
QUOTE(25aaf @ Sep 3 2007, 14:33) *
Am nevoie de viza pt Cambodgia?
Mersi si tie Imperator si intoarce-te mai repede:), abia astept detalii despre Osaka & Kansai

Sunt inca in Japonia.., mai precis la Tokyo unde bantuie taifunul... Dar de maine trece taifunul si reapare soarele.
Pentru Cambogia, iti trebuie viza, dar se ia pe aeroport. Iti trebuie 20 dolari si o poza. Daca n-ai poza, mai lasi 5 dolari la vamesul ingaduitor.
varucristea
QUOTE(25aaf @ Sep 6 2007, 14:09) *
putin spus, MULTUMESC....
as mai avea o intrebare (vezi cum e romanul, ii dai un deget...)...De cand esti in KL ai fost vreodata in Brunei?...inteleg ca Bandar Seri Begawan (capitala) merita vizitata...(iata un pont de week-end smile.gif )
Vremea de sf de septembrie, inceput de octombrie cum este la KL?
Si cam atat, pt ca te-am agasat destul . Raman datoare, anyway...

Vremea... e cald, pe la 30 de grade, dar ce e cel mai important ... exista in general in KL o umiditate in aer care te face sa transpiri in cateva minute. De asta e aproape imposibil sa mergi pe jos mult timp prin KL. Recomand taxiurile in orice situatie pentru ca sunt ieftine (desi pentru tine ca turist nu se va pune ceasul, ci ti se va cere un pret fix, mai mare, tot e putin, undeva pe la 5-10 RM calatoria). Teoretic septembrie-noembrie sunt cele mai ploioase luni, "rainy season" in KL, dar a dat cu furtuni de scurta durata si in sezonul secetos asa ca asteapta-te la orice, vremea e imprevizibila pe aici (si pentru mine e prima data cand prind sezonul ploios).
In Brunei nu am fost niciodata si nici nu ma prea tenteaza sa ma duc: o monarhie islamica foarte conservatoare care daca nu aveau rezervele alea de petrol nu existau ca stat independent, erau un stat al Malaeziei. Eu zic ca nu merita. Malaezia are oferte turistice mult mai atractive. Ca escapade de weekend:

1. in perioada sfarsit de septembrie-octombrie inca poti sa te duci in insule la plaja, sunt niste insule de vis in Malaezia. Oferta e variata, dupa buzunarul fiecaruia. Studiaza site-ul asta:
http://www.malaysia-islands.com
(asta fac si eu in momentul asta, 13-15 octombrie e sfarsitul Ramadanului si am si eu liber 3 zile legate, asa ca vreau sa plec undeva la plaja biggrin.gif )

2. ca excursie de o zi, poti sa te duci pana la Malacca, 2 ore cu autobuzul din KL. Orasel foarte frumos, centrul lor cultural, aici se pot vedea influentele tuturor popoarelor care au cucerit locurile astea de-a lungul timpului (portughezi, olandezi, englezi etc.). Multe muzee, moschee, biserici, palatul sultanului, curatenie, o bijuterie de oras.
varucristea
QUOTE(25aaf @ Aug 31 2007, 07:36) *
Va doresc numai bine

... ca alternativa la Koh Samui, in Malaezia ai asa:
-Redang
-Tioman
-Perhentian
Cica toate sunt ok pentru sfarsit de septembrie.

Sau daca ai punga mai groasa mult mai exclusivistele:
-Pangkor Laut cu Emerald Bay
-Sipadan, diamantul din coroana regala, un fel de raiul dive-rilor, o insula egala cu Galapagos din punct de vedere al vietii marine, nu o spun eu, a zis-o Jean Jacques Cousteau cand a vazut-o.

25aaf
QUOTE(varucristea @ Sep 10 2007, 20:50) *
Vremea... e cald, pe la 30 de grade, dar ce e cel mai important ... exista in general in KL o umiditate in aer care te face sa transpiri in cateva minute. De asta e aproape imposibil sa mergi pe jos mult timp prin KL. Recomand taxiurile in orice situatie pentru ca sunt ieftine (desi pentru tine ca turist nu se va pune ceasul, ci ti se va cere un pret fix, mai mare, tot e putin, undeva pe la 5-10 RM calatoria). Teoretic septembrie-noembrie sunt cele mai ploioase luni, "rainy season" in KL, dar a dat cu furtuni de scurta durata si in sezonul secetos asa ca asteapta-te la orice, vremea e imprevizibila pe aici (si pentru mine e prima data cand prind sezonul ploios).
In Brunei nu am fost niciodata si nici nu ma prea tenteaza sa ma duc: o monarhie islamica foarte conservatoare care daca nu aveau rezervele alea de petrol nu existau ca stat independent, erau un stat al Malaeziei. Eu zic ca nu merita. Malaezia are oferte turistice mult mai atractive. Ca escapade de weekend:

1. in perioada sfarsit de septembrie-octombrie inca poti sa te duci in insule la plaja, sunt niste insule de vis in Malaezia. Oferta e variata, dupa buzunarul fiecaruia. Studiaza site-ul asta:
http://www.malaysia-islands.com
(asta fac si eu in momentul asta, 13-15 octombrie e sfarsitul Ramadanului si am si eu liber 3 zile legate, asa ca vreau sa plec undeva la plaja biggrin.gif )

2. ca excursie de o zi, poti sa te duci pana la Malacca, 2 ore cu autobuzul din KL. Orasel foarte frumos, centrul lor cultural, aici se pot vedea influentele tuturor popoarelor care au cucerit locurile astea de-a lungul timpului (portughezi, olandezi, englezi etc.). Multe muzee, moschee, biserici, palatul sultanului, curatenie, o bijuterie de oras.

A HUGE THANK-YOU smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.