RedMan_BZ
27th December 2006, 17:05
Hello, in caz de nu ati observat, aici e jurnal Touareg nu rubrica accidente
Un moderator sa curete?
chopzilla
29th December 2006, 10:41
Da, un stalp a cauzat efectul nou de bodystyle. A derapat taica-meu pe o strada cu linie de tramvai si piatra cubica uda, mazgoasa. A sarit o bordura de vreo 15 cm fara sa deterioreze jante, anvelope, sau sistemul de directie, si s-a proptit in stalp. Stalpul a murit pe loc, dar a mai avut timp sa indoaie si masina. Ieri am fost la service si au masurat sasiul si e ok. Trebuie numai caroserie noua, probabil . Daca era caroserie autoportanta era deja mult mai grav. In afara de ce vedeti pe partea indoita, masina e in perfecta stare, usile celelalte se inchid perfect, nu au lufturile deplasate, capota la fel, nu are nici o urma de deplasare. Sasiul separat a facut diferenta.
Viteza nu avea cine stie, pentru ca s-a petrecut la vreo 150 de metri de o intersectie in care virase la dreapta, insa cred ca a accelerat prea tare cand era pe linia de tramvai, si rotile patinau deja de mult cand a alunecat jos de pe ea, si nu a mi putut sa o controleze. Cand e goala masina e un real drifter, chiar si pe asfalt umed te intoarce de nu stii ce te-a lovit.
Taica are un cot julit, 1 x 1 cm, in rest nu il doare nica. Tot e bine. Daca era logan, nu cred ca reusea sa derapeze pana la stalp, ca il punea bordura la loc pe sosea, eventual se suia pe un alt participant la trafic. Iar daca ajungea la stalp, oricum era nasol.
Scuze de offtopic, declar inchis subiectul cu accsidentu'
DragomirPaul
1st June 2007, 12:52
Heiiii..!!!! Au trecut luni bune de cind este postat ultimul mesaj. Mai ales acum in clipa in care sunt hotarit 90 % sa achizitionez un " vis ". Deci ?!! Merita sau nu ?! Trebuie sa fii atent la anumite componente sau sa comanzi ceva in plus la achizitie ?!! Ce spuneti ?
overseas
20th November 2007, 23:06
Cum se mai comporta masina ? Sunt pe cale sa ma apropii de achizitionarea unui Touareg, am nevoie de un 4x4, dar nu am bani decat de varianta de intrare R5. Ce TDI are R5, este common rail sau nu ?
cotzi
6th September 2009, 19:30
Salutare, au trecut aproape patru ani de cand am luat in primire Touaregul. Am platit acum doua zile factura finala. E o chestiune de zile pana masina trece din proprietatea firmei de leasing in proprietatea firmei mele. In acest interval de timp masina s-a comportat f. bine pentru o masina "bucsita de senzori" cum bine zicea cineva pe-aici. S-au schimbat in total: doi senzori pe partea de franare (acelasi), un senzor de acceleratie de pe roata stanga fata, s-a ars semnalizatorul acustic din bord (buzerul) ceea ce nu ma supara deloc, chiar intrebasem la service daca nu-l pot dezactiva. Am consumat doua seturi de anvelope, unul de vara unul de iarna. Am avut un joc la cuplajul compresorului de AC dar s-a rezolvat fara sa schimb nimic. Mi-a fost schimbata gratis pompa de apa desi nu avea nimic dar a fost o actiune impusa de VW si acum, la ultima revizie trebuie sa o schimb contra cost pe cea montata gratis pentru ca prelinge lichid de racire. Am schimbat si o incuietoare de usa spate pentru ca uita sa transmita la computer ca s-a deschis usa stg. spate si la scurt timp incuia usile si rearma alarma. Veti zice ca nu e normal sa se strice atatea. Si eu zic la fel. Dar daca ma intrebati daca as lua tot Touareg as zice un da din toata inima. Masina isi face datoria si chiar cand s-au defectat acei senzori masina functiona fara repros atat doar ca imi aparea pe display mesaj de avertizare.
N-am mai citit prea multe din domeniul SUV-urilor in ultimii ani dar cred ca SUV-ul cu 4x4 permanent, reductor, blocare dif. central, blocare dif. spate, dar si confortabila (susp. pneumatica) si destul de agila pe teren accidentat, la pretul unui Touareg e destul de greu de ales. Nici pe sosele nu e de lepadat. Nu e BMW sau Porsche Cayenne sau mai stiu eu ce SUV dar pentru mine e super ok. Stabila, isi adapteaza suspensia din mers atat garda la sol cat si "taria" suspensiei. Cred ca cel mai mare neajuns pentru mine este sa gasesc un set de anvelope AT sau MT pe dimensiunea standard la Touareg R5 (235/?/17). Eu merg destul de mult pe drumuri forestiere, nu doar pe cel spre cabana mea si deseori mi-as dori sa ma aventurez mai mult dar cu anvelope nespecializate nu prea am chef sa ma bag. Mai am cateva poze, dar momentan nu am cu ce sa le redimensionez... sa vad daca imi fac "curaj" sa descarc un soft gratis poate mai actualizez galeria.
costel_cosmin
11th September 2009, 20:10
Cati km are masina si daca ai avut probleme cu partea de alimentare si esp (am inteles ca mergi pe drumuri forestiere si la mine cand intru prin blatoace si se uda pe dedesupt imi apare ca nu mai merge esp)?
cotzi
13th September 2009, 20:20
Masina are doar 62,000 km in 4 ani
Nu e singura masina din familie/firma asa ca... dar a vazut rar drumuri f. bune.
Referitor la problemele de care zici, nu mi s-a intamplat niciodata. In afara de mesajele referitoare la combustibil, s-a ars un bec, terminat lichid spalare parbriz etc. singurele mesaje mai "nasoale" pe display au fost: brake assist workshop > schimbat senzor G201 si ceva de genul running gear workshop > schimbat senzorul de acceleratie de pe roata stanga fata. Atat. In rest mormaie cuminte la deal fara sa gafaie ba chiar as zice ca ii place