Mansardarea Blocurilor?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

iulian_vrasti

[quote name='seby1126' date='May 19 2008, 23:49' post='4602155']
Salutare.....

"Numai ca, in momentul de fata, suntem nu intr-un gol de lege, ci intr-un gol de interpretare a legii. Elementele pe care le are un cetatean care locuieste intr-un bloc sunt urmatoarele: proprietatea principala, constituita din apartamentul in care isi desfasoara existenta si proprietatea adiacenta, adica acea cota indiviza. Cota indiviza din terenul de sub bloc, cota indiviza din casa scarii, cota indiviza din uscator si cota indiviza din hidroizolatie. Se pune problema pe ce teren construim mansarde? Le construim pe terasa hidroizolata, care isi pierde aceasta calitate si devine o simpla platforma pe care se mai ridica un nivel. In momentul in care ai cele doua elemente de proprietate apare un paragraf din lege care spune "cota indiviza din proprietate nu poate fi instrainata decat o data cu proprietatea principala"; si asta creeaza primul pas stramb. Pentru ca sa-mi instrainez cota indiviza de pe terasa pe care se face mansarda inseamna, dupa lege, sa-mi instrainez si proprietatea principala. Deci, nu poti instraina o cota indiviza decat o data cu proprietatea principala. Admitem ca ar exista aceasta posibilitate. Noi ne dam sau nu acceptul. In ce conditii este valabil acceptul locatarilor? Cand acest accept are forma de vanzare sau promisiune de vanzare. Dau o declaratie la notar pe proprie raspundere ca renunt la acea cota indiviza care ma reprezinta pe terasa. Am renuntat la ea si sa zicem ca nimeni nu se prinde ca nu aveai voie sa o instrainezi decat o data cu proprietatea. De regula, cei care fac mansarde au suficienta experienta ca sa cumpere la global. Maine cel care construieste si care este proprietarul real al bunului incepe sa vanda. Cel care cumpara apartamentul n-are nici un statut de proprietate. In momentul in care i s-a atribuit apartamentul nu i s-a atribuit si o cota indiviza din scara, o cota indiviza si din terenul de sub bloc si celelalte elemente ce definesc un proprietar. Atunci se pune problema impartirii cotei indivize, luand in calcul si nou-veniti. Atunci ma trezesc ca ma intorc si la terasa. Pentru ca am cedat un drept de folosinta"

Textul integral aici http://old.jurnalul.ro/articol.php?id=43424

"cota indiviza din proprietate nu poate fi instrainata decat o data cu proprietatea principala" o vad ridicata si prin alte parti dar nu am vazut clar rezolvarea legala. Dupa cate am citit si inteles, cedezi cota indiviza la notar, o vinzi, o concesionezi, ii faci ce vrei tu, dar legea spune conform citatului ca nu se poate decat odata cu proprietatea principala. Asadar ca la noi , vrei sa faci ceva legal dar nu este legal de fapt.

Care e rezolvarea seby1126
Alexadi
Prin programul de reabilitare termica se face si izolatia acoperisului, inclusiv se poate realiza transformarea in acoperis in panta, cu tabla.
Tot mai multe primarii de sector, sigur la 2 si la 3 au preluat toate cheltuielile ce cadeau in sarcina locatarilor, acei 33%.
Scrie pe site-ul primariilor, la hotarari ale consiliului local.

Nu e nevoie decat de o cerere din partea asociatiei pt intrarea in programul asta.

Deci nu mai e nevoie sa vindeti proprietate indiviza unor firme pentru a vi se izola blocul si a va rezolva problemele cu acoperisul.

cipriaaan2003
salutare!
dar in cazul in care stau la etajul 4 din 4 si vreau sa imi fac mansarda numai deasupra apartamentului meu...ce parere aveti? rolleyes.gif adica un fel de penthouse...de fapt chiar penthouse...as putea face treaba asta? fara sa ma ating de suprafata celorlalte apartamente...adica doar 1/4 din terasa? tot la fel trebuie sa ma milogesc pe la proprietari?
nano_thrust
QUOTE (a21alex @ Feb 6 2008, 17:57) *
Recent am luat legatura si eu cu o firma din Hunedoara ce se ocupa de mansardari.
Domnu` mi-a zis asa... ca a renuntat deoarece chiar daca toti locatarii sunt de acord cu mansardarea, el se ocupa de acte si intabulare, intabulare ce dureaza iar pe parcursul intabularii, tot timpul, cel putin unul din locatari se razgandeste astfel ca el ca patron a ramas cu bani dati pe acte. Asa ca a lasat-o moarta.....
Avem un bloc cu 4 etaje + P, 4 apartamente cu 2 si 3 camere pe etaj si scara in interior in mijlocul blocului. conditii foarte bune pentru mansardare.
In asemenea conditii, mai face cineva in tara asta mansardari?! biggrin.gif

faci proiect te duci la primarie, iti cauti o firma de constructii serioasa si ii pui sa-ti faca acoperis la bloc.
anknic
QUOTE (cipriaaan2003 @ Jul 28 2008, 10:05) *
salutare!
dar in cazul in care stau la etajul 4 din 4 si vreau sa imi fac mansarda numai deasupra apartamentului meu...ce parere aveti? rolleyes.gif adica un fel de penthouse...de fapt chiar penthouse...as putea face treaba asta? fara sa ma ating de suprafata celorlalte apartamente...adica doar 1/4 din terasa? tot la fel trebuie sa ma milogesc pe la proprietari?

toti proprietarii de ap.in blocul respectiv au cota indiviza din terasa.
eddymutu7
nu mai da sfaturi aiurea nano thrust
nu nu poti ciprian
cipriaaan2003
ce pacat! sad.gif ma si imaginam stand pe terasa cu un sprit de vin admirand apusul biggrin.gif ...dar asta e ... tongue.gif

costyn86
mai oameni buni (vb cu cei care zic ca o mansarda afecteaza structura de rezistenta a unui bloc) - din cate stiu eu inainte sa se construiasca mansarda se decoperteaza stratul de izolatie care il avea blocul ( undeva la minim 10-15 cm - 500-600kg/mp - asta inseamna la 400 mp se arunca undeva la 256 tone de moloz) izolatie cre oricum nu isi facea treaba - si eu stau la ultimul etaj si mi se crapa tavanul in viecare an - nu mai zic de infiltratii - frigul/caldura care vin de deasupra. la sfarsitul lucrarii o mansarda (pe structura de metal - ca sa fie si rezistenta la incedii) cantareste mai putin de atat si sa nu luam in considerare ca o terasa de bloc in timpul ierniii trebuie sa sustina si greutatea zapezii pe cand la mansarda nu mai exista problema asta. mai una erau materialele de acum 25 de ani cand au fost construite blocurile si alta sunt ele acum (usoare si foarte rezistente). dc ai si o echipe profesionista care sa iti garanteze lucrarea si care sa faca o treaba de calitate - avantajele sunt net superioare.
in legatura cu locatarii care nu accepta - dc nu stau la ultimul etaj eu nu vad de ce ar trebui sa conteze parerea lor - dc s-au multumit sa locuiasca la bloc trebuie sa isi asume si dezavantajele acre vin cu acest lucru.
oricum mansardarea blocurilor (bine cele pana in 5-6 etaje) din punctul meu de vadere e benefic - si din punct de vedere tehnic si nu mai zic de estetic
poate dc e destul de isteata administratia sa mai faca si un proiect la primarie pentru reabilitare termica in acelasi timp cu o mansardare - ar fi totul de vis

oricum dc stai la bloc trebuie sa te supui si majoritatii si - pana la urma te mai gandesti si la binele altora si na se numesc locuinte colective - trebuie toti sa facem sacrificii sa ne fie bine.

o alta problema de a mea care are ceva legatura cu tema - sunt oamenii batrani - care locuiesc in blocuri - si acre e foarte greu sa inteleaga unele schimbari sau care platesc intretinere cu banii primariei(adica ai nostrii) sau mai stiu si eu cate dezavanatje - In orase cum e Bucurestiul (oras activ) (60% din populatie persoane care au depasit varsta pensionarii = nu mai au activitate in oras) care sufera din lipsa locuintelor - de ce batranii se incapataneaza sa ramana intr-un oras super aglomerat - foarte scump (la pensiile lor mici) - la pretul cu care se vinde apartamentul in care sta mai cumpara 3 apartamente in alt oras mai mic (si na zic oras ca poate sunt obisnuiti cu "luxul" trairii la bloc) - frate trebuie sa se faca campanii pentru schimbarea acestei mentalitati invechite - oameni buni lumea se schimba si dc nu ne schimbam cu ea riscam sa murim singuri in locuinte colective.

cam atat deocamdata - intrati si pe blogul meu poate gasiti ceva interesant - Visit My Website
Hogfather
am fost sa vad o mansarda construita.
ca aspect arata bine, blocul primise termopane, varuire exterioara (o nuanta nu chiar neplacuta de portocaliu) si acoperis rosu visiniu.
bine inauntru era cam naspa si compartimentarea lasa de dorit, dar daca n-ai pretentii e ok.
eu venind din apartamente de 3-4 camere am cam strambat din nas la camera lor "americana" living + bucatarie in 23-26 de metrii patrati (ciudat e ca ala imi spunea ca sunt 30-33 de metrii acolo)
La etaj erau doua camere lunguiete dar nu le-as folosi la altceva decat la somn. adica nu prea poti sa personalizezi la ele sunt asa... fade. partea buna e ca aveau ferestre de mansarda velux.

Altfel e un apartament ok pentru niste adolescenti in calduri (cand ii trimite tata sa scape de ei)
Si asa e, scara din lemn era neplacuta si la gandul unui incendiu....
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.