radio pt copiat!?
Pagini: 1, 2

M4573R

am vazut la un tip un dispozitiv pt copiat
era o casa micuta care se bafa in ureche si un "radio" cel putin asa arata carcasa dar respectivul nu m-a lasat sa desfac sa observ ce se ascunde in interior!
aveti vreo idee?
Acta non verba
QUOTE(M4573R @ Apr 1 2006, 01:13) *
..aveti vreo idee?

Da. Uite ce se ascunde in interior...
Acum poti sa-ti faci si tu unul...

augustin87r
QUOTE(Acta non verba @ Apr 1 2006, 00:48) *
Da. Uite ce se ascunde in interior...
Acum poti sa-ti faci si tu unul...

Mersi de idee Acta .Imi fac shi eu unul. biggrin.gif Am toate piesele.Mai dau si la altii daca vor biggrin.gif biggrin.gif
Sealevel
prea tare...
.ral:cr
cati cm are ca sa-mi fac o idee?
asta este si emitator?

ce-i asa de tare ca nu m-am prins?
srv_pub
Acta informatia ta este incompleta...nu se vad traseele de pe verso si nu are cum sa copieze omul schema smile.gif .Pe partea cealalta nu mai are piese??Sealevel cred ca la textolit s-a referit cand a zis "prea tare..." biggrin.gif
Acta non verba
Si deoarece este un montaj de RF, pe verso este un plan de masa... cool.gif

O sa caut si schema... Alte detalii de realizare:

augustin87r
pai asa , bine ca ai explicat.Acum ca ne-ai dat toate datele, imi mai trebuie doar datele despre bobine.Zi numarul de spire si diametrul worthy.gif
medvonok
Mai trebuie precizat ca se alimenteaza doar la 1,5 V, are 35 de grame si se gaseste in "Europa". smile.gif)
M4573R

ok.. interesanta schema.. deja incepe sa imi cada moralu`... de unde si cu cat ash putea cumpara jucarii dinastea!?
medvonok
Eu am auzit ca se vand cu preturi cuprinse intre 100 - 300 euro, depinde de performante. (asta e pe bune).
eu tot nu m-am prins daca-i radio, emitator sau amandoua.
daca-i si emitator vreau si eu partea aia smile.gif
rezistorul din ultima imagine e lipit stramb.
Dj Shock
Sugestie: INVATA wink.gif
Acta non verba
QUOTE(.ral:cr @ Apr 2 2006, 14:19) *
eu tot nu m-am prins daca-i radio, emitator sau amandoua.
daca-i si emitator vreau si eu partea aia smile.gif
rezistorul din ultima imagine e lipit stramb.

Pai uite cum arata tot ''receptorul''...

Si este un convertor pentru MMDS (Multichannel multipoint distribution service) 2,290 - 2,335 GHz .
Nu am emitatorul... smile.gif
PS: si a fost primul ''receptor'' disponibil la momentul respectiv... 1 Aprilie. wink.gif
M4573R
Acta non verba... am mai auzit de oameni care sa aibe capul mare.... dar atat de mare cat sa intre toata chestia aia in ureche... nu prea
receptorul avea max 1 cm lungime si 0.5 diametru.
si acolo avea si baterie? ar incapea un receptor dintrala cu tda7010 da e praf.
tehnics
Mai ...ideea este simpla..iti faci un emitator FM simplu ...ii bagi si un amplificator RF .. iar ca receptor folosesti un radio din ala simplu la 38 000 ( din ala cu SCAN si RESET ) si gata...problem solved
sa dus iarna oricum, nu mai merge asa simplu cu caciula.
Acta non verba
QUOTE(M4573R @ Apr 2 2006, 21:52) *
Acta non verba... am mai auzit de oameni care sa aibe capul mare.... dar atat de mare cat sa intre toata chestia aia in ureche... nu prea
receptorul avea max 1 cm lungime si 0.5 diametru.

Da, de 1 Aprilie ai auzit?... wink.gif
tunelu
PD1A
M4573R
QUOTE(.ral:cr @ Apr 2 2006, 22:38) *
si acolo avea si baterie? ar incapea un receptor dintrala cu tda7010 da e praf.

da acolo avea si o baterie micuta 1.5v

dc zici ca tda7010 ar fi praf?
M4573R
in una din nenumaratele mele cautari disperate pe net am dat peste asta... http://www.sci-toys.com/scitoys/scitoys/ra...made_radio.html ce zicetzi.. ar fi posibil?
asta-i praf de tot. prima mea carte de electronica avea tot soiu de scheme iar la receptoare asta era prima. cred ca n-ai cititi acolo, este doar pentru AM si-ti trebuie antena de zeci de metri.

imi facusem eu cu tda da n-am fost multumit. iti trebuie antena oricum, radioul nu merge asa simplu ca-n filme.

eu tind spre vorbele lui acta non verba, cand ai postat era 1aprilie, tot atunci l-ai si vazut?
tehnics
Mai..de antena nu cred ca era nevoie pt ca foloseai casca ca antena. ...eu cred ca merge...si merge chiar f bine wink.gif
foloseai firul de la casca ca antena da asta nu avea nici fir macar.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.