configurare retea locala

ConstantinD

salut. sunt absolut novice in ale retelelor, desi sunt student la cibernetica in cadrul ASE.
uite cu ce ma confrunt: am net de la o retea de-asta de cartier. deci am viteza mare. asa ca m-am gandit ca pot da net si celuilalt computer din camera. in acest scop am achizitionat o placa de reta amarata pe care am bagat-o in calcu meu (ca placa mea de retea era ocupata cu linia care imi venea de afara) si 5 metri de cablu care conecteaza cele 2 calculatoare. ok pana aici m-a dus si pe mine capu. aici incep necazurile.

pe calcu meu am win XP cu SP2. pe calcu celalalt e un windows 98 amarat (de fapt, tot calcu e amarat - 450 MHz, 2 GB de hard.. in fine.. u get the idea) si problema mea a aparut la configurarea retelei. din diferite surse am auzit ca la gateway-ul de la win 98 tre sa pun ip-u meu, iar la ip sa-i bag eu o adresa care imi convine... orice adica, iar subnet mask 255.255.255.0). am incercat dar nu merge. cineva mi-a mai zis ceva de internet connection sharing de prin win XP, dar n-am inteles mare lucru ca n-a avut timp sa stea sa-mi explice.

ma poate lumina cineva si pe mine ce sa fac?
cele bune,
costin
dan&dan
QUOTE(ConstantinD @ Mar 31 2006, 14:47) *
salut. sunt absolut novice in ale retelelor, desi sunt student la cibernetica in cadrul ASE.
uite cu ce ma confrunt: am net de la o retea de-asta de cartier. deci am viteza mare. asa ca m-am gandit ca pot da net si celuilalt computer din camera. in acest scop am achizitionat o placa de reta amarata pe care am bagat-o in calcu meu (ca placa mea de retea era ocupata cu linia care imi venea de afara) si 5 metri de cablu care conecteaza cele 2 calculatoare. ok pana aici m-a dus si pe mine capu. aici incep necazurile.

pe calcu meu am win XP cu SP2. pe calcu celalalt e un windows 98 amarat (de fapt, tot calcu e amarat - 450 MHz, 2 GB de hard.. in fine.. u get the idea) si problema mea a aparut la configurarea retelei. din diferite surse am auzit ca la gateway-ul de la win 98 tre sa pun ip-u meu, iar la ip sa-i bag eu o adresa care imi convine... orice adica, iar subnet mask 255.255.255.0). am incercat dar nu merge. cineva mi-a mai zis ceva de internet connection sharing de prin win XP, dar n-am inteles mare lucru ca n-a avut timp sa stea sa-mi explice.

ma poate lumina cineva si pe mine ce sa fac?
cele bune,
costin

nu shtiu chiar toate datele problemei tale..dar

in calc cu xp ai doua placi de retea : 1-vine netu de la reteaua de cartier
2-legatura cu celalalt comp

setari winxp: in properties -> advanced(placa de retea 1) ai sharing(bifezi acolo)
la placa de retea 2 ii dai un ip : de ex: 192.168.1.1
setari win98: la placa de retea ii dai ip (ex: )192.168.1.4 gateway: 192.168.1.1 si la dns: pui exact dns-ul de la placa de retea 1 de la comp cu win xp

cel mai important lucru este ca , cablul dintre cele 2 computere sa fie mufat cross-over--este explicat pe forum cum se face sau mergi la un magazin de compuri si le spui sa til mufeze cross

dupoa ce ai rez toate astea tb sa te mai interesezi de banda ocupata de winxp(dak iti merge prost netu pe win98 cand navighezi si pe winxp)

bafta

ps:
1. dns-ul din placa de retea 1 de la winxp il afli din "command prompt": ipconfig /all
2.dak am gresit ceva..corectati va rog

ConstantinD
nu pot sa cred. am facut urmatoarele:
am bagat placa de retea numarul 2 in calcul cu XP, a recunoscut-o
am bagat cablul in cele 2 placi
XP-ul a creat cea de-a doua conexiune automat
BUN pana aici. Acum trebuia sa dau pe proprietatile primei placi cea prin care accesez eu netul , la advanced si sa dau Internet Connection Sharing. Numai ca .. surpriza .. acea optiune a disparut cu totul. Culmea e ca la cealalta placa de retea (cea care face conectarea cu celalalt calculator) are la advanced Internet Connection Sharing. dar prima placa nu are. De ce? E posibil ca cei de la reteaua de cartier sa modifice ceva in Windows sa-mi faca imposibila incercarea sa mai dau net la alt calc?

Am adaugat si cateva poze sa vedeti ca nu sunt nebun. biggrin.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.