TV Philips

dany_lock

TV-ul este Philips model 28ST1714/02B. Defectul se manifesta astfel:sunet exista insa nu apare imaginea,ramane ca pe AV,OSD exista.Daca se da semnal de la un DVD de exemplu prin mufa euroscart TV-ul functioneaza normal.Am inlocuit modulul de cale comuna,dar nici o schimbare.E posibil ca procesorul sa fie defect? Procesorul este TMP47C1637N-U211.
johnnyTDA
Dar rastru exista? sau e ecranul negru? si daca exista rastru este cu zgomot adica rastru cu purici sau e curat fara purici? da mai multe detalii.Daca nu ai rastru regleaza tensiunea pe G2 e pe trafo de linii 2 potentiometre unu e focalizare si celalalt e screen regleaza de potentiometrul de screen si observa daca apare rastru ;daca exista rastru si e fara purici e defecta calea comuna , daca exista rastru cu purici atunci defectul trebe cautat de la borna de intrare in selector pana la calea comuna e scurcircuitata calea de semnal sau e intrerupta.

i.dani83
De ce nu s-a gandit nimeni sa i zica omului ca poate are selectorul defect .Procesorul nu face astfel de semnale . Un alt defect foarte probabil ar fi ca a ramas "blocat" in AV deci nu se poate comuta in TV ,pe ecarn i apare afisat prin OSD: AV sau TV dar comutarea semnalelor nu se face .Cauta comutatorul de semnale din TV si schimba-l ala e defect .In principiu poate fi un TEA 2014 sau TDA 8362 care face comutarea semnalelor AV /TV si da astfel de efecte foarte frecvent . Nu stiu ce Ci ai acolo dar cauta comutatorul AV / TV si sansele sa-l repari sunt mari .
srv_pub
QUOTE(i.dani83 @ Apr 12 2006, 22:33) *
De ce nu s-a gandit nimeni sa i zica omului ca poate are selectorul defect .

pentru ca nu e defect...are sunet smile.gif...defectele pot fi multiple...cateva masuratori daca ar posta s-ar putea sa ne apropiem de solutionarea defectului..
i.dani83
QUOTE(srv_pub @ Apr 12 2006, 22:58) *
pentru ca nu e defect...are sunet smile.gif...defectele pot fi multiple...cateva masuratori daca ar posta s-ar putea sa ne apropiem de solutionarea defectului..

Nu am fost atent , da a zis ca are sunet .Totusi ideea mea e ca, comutatorul audio video e defect .Sa-l schimbe apoi sa mai stea de vorba .
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.