Subventii pentru locuinte

ionutz_cjv5

Am gasit stirea aceasta dupa ce am auzit la radio de ce va reduceri pentru tineri casatoriti:

Subventii pentru tineri la cumpararea de locuinte

Tinerii casatoriti cu varsta de pana la 35 de ani si cu un venit mediu net lunar pe membru de familie de pana la 520 lei noi (5.200.000 lei) vor beneficia, pentru cumpararea de locuinte in anul 2006, de o subventie de 30% din valoarea locuintei, calculata la valoarea finala a acesteia.

Persoanele prevazute la art. 7 din Legea locuintei nr. 114/1996, care au un venit mediu net lunar pe membru de familie de pana la 520 lei noi (5.200.000 lei) vor beneficia, pentru cumpararea de locuinte in anul 2006, de o subventie de 30% din valoarea locuintei, calculata la valoarea finala a acesteia.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, cuantumul subventiei de la bugetul de stat care se poate acorda acestor persoane, in anul 2006, a declarat Oana Marinescu, Purtatorul de Cuvant al Guvernului.

Pentru categoriile de persoane cu venituri medii nete lunare care depasesc 520 lei noi (5.200.000 lei vechi) pe membru de familie, dar sunt mai mici de 710 lei noi (7.100.000 lei vechi), subventia va fi acordata astfel:
 20% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 5.200.001 lei vechi si 6.000.000 lei vechi
 10% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 6.000.001 lei vechi si 6.300.000 lei vechi
 5% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 6.300.001 lei vechi si 7.100.000 lei vechi

Potrivit art. 7 din Legea nr. 114 (r1) din 11/10/1996, consiliile locale pot realiza locuinte, din depozitele special constituite, exercitand controlul asupra pretului de vanzare, in vederea inlesnirii accesului la proprietate pentru unele categorii de persoane, in urmatoarea ordine de prioritate:
a) tinerii casatoriti care, la data contractarii locuintei, au, fiecare, varsta de pana la 35 de ani;
cool.gif persoanele care beneficiaza de facilitati la cumpararea sau construirea unei locuinte, potrivit prevederilor Legii nr. 42/1990, republicata;
c) persoanele calificate din agricultura, invatamant, sanatate, administratie publica si culte, care isi stabilesc domiciliul in mediul rural;
d) alte categorii de persoane stabilite de consiliile locale.

LINK-UL

Voi ce intelegeti sau ce stiti? Cui se acorda subventia? O pot primi eu de exemplu daca sunt casatorit de 7 luni, varsta sub 30 ani, venit mediu pe membru de familie3.5 mil, apartament cumparat in 1 martie 2006?

Tare m-as mira sa dea statul asa ceva, dar nu costa sa ma interesez, cine stie de unde sare iepurele... worthy.gif
ionutz_cjv5
Art. 7.
Consiliile locale pot realiza din depozitele special constituite locuinte cu suprafetele construite prevazute in anexa 1 la prezenta lege, exercitand controlul asupra pretului de vanzare, in vederea inlesnirii accesului la proprietate pentru unele categorii de persoane, in urmatoarea ordine de prioritate:
-a) tinerii casatoriti care, la data contractarii locuintei, au, fiecare, varsta de pana la 35 de ani;
-cool.gif persoanele care beneficiaza de facilitati la cumpararea sau construirea unei locuinte, potrivit prevederilor Legii 42/1990, republicata;
-c) persoanele calificate din agricultura, invatamant, sanatate, administratie publica si culte, care isi stabilesc domiciliul in mediul rural;
-d) alte categorii de persoane stabilite de consiliile locale. Persoanele din categoriile mentionate la- lit. a)-c) beneficiaza de o subventie de la bugetul de stat, in limitele prevederilor bugetare anuale, in raport cu venitul, de pana la 30% din valoarea locuintei, la data contractarii, precum si de plata in rate lunare, pe termen de 20 de ani, a diferentei fata de pretul final al locuintei, dupa ce s-au scazut subventia si avansul minim obligatoriu de 10% din valoarea locuintelor la data contractarii, achitat de contractant. Persoanele prevazute la lit. d) beneficiaza de plata in rate lunare, in termen de 20 de ani, a diferentei fata de pretul final al locuintei, dupa ce s-a scazut avansul minim obligatoriu de 30% din valoarea locuintei la data contractarii, achitat de contractant. Dobanda la suma avansata din depozitul special, care se restituie in rate, este de 5% anual. In cazul nerestituirii la termenele stabilite a ratelor scadente, se va plati o dobanda de 10% anual asupra acestor rate. Autoritatile publice locale, prin administratori delegati de acestea, vor incheia cu persoanele fizice prevazute in prezentul articol contracte de imprumut pentru sumele avansate din depozitul special, potrivit normelor legale in vigoare. Art. 8.
Persoanele fizice prevazute la art. 7 se vor adresa consiliilor locale, care vor analiza si vor aproba, dupa caz, cererile respective, stabilind, totodata, si ordinea de prioritate. Cuantumul subventiei se stabileste in raport cu venitul mediu net lunar pe membru de familie, potrivit normelor aprobate anual de Guvern.

cred ca mi-am dat singur raspuns, se pare ca se dau reduceri la locuinte construite de catre consiliile locale... multumesc oricum de efortul de a citi, daca aveti ceva informatii despre reduceri de care ar putea beneficia persoane ca mine tare m-as bucura sa le impartasiti si cu noi.

CAlex
Sunt curios cum 2 persoane cu venitul sub 500 ROn pot sa isi permita o rata la o casa noua. Mi se pare ca sunt niste bani care vor fi directionati unde nu trebuie.

AR mai fi o varianta, sa ofere suport celor care cumpara case in mediul rural, unde preturile sunt cu totul altele ca la oras.
barbosa
sunt 520 RON pe membru de familie. adica 1040 pe familie. din banii astia iti permiti sa platesti o rata de 400 RON sa zicem,pentru ca ratele se fac pe 25 de ani. asta inseamna 120.000RON .folosind si subventia acordata de stat eu cred ca iti poti lua un apartament. iti trebuie doar curaj sa faci pasul si sa nu te gandesti prea mult ca o sa platesti rate 25 de ani,pentru ca in perioada asta se pot schimba multe si daca ai noroc in 5 ani ai scapat de rate.
morosanuciprian
Ce casa sa iti iei cu un salariu de 520 RON venit net pe cap de familie? mad.gif Mai bine zis, cum poti sa platesti o rata la salariul asta cand acum cea mai mica rata posibila este de 200 - 250 Euro pe luna, pentru o garsoniera amarata in Bucuresti, asta in cazul in care ai un salariu de minimum 500 de Euro/luna. Si inca ceva, daca familia respectiva formata din sot si sotie castiga amandoi aproximativ 1100 Ron, (cum crede Guvernul) mai platesc chirie, platesc intretinere si celalte cheltuieli, iertati-ma dar cati bani le mai ramane sa plateasca pentru rata acelui apartament ? Pur si simplu este bataie de joc ! As vrea eu sa-l vad pe Tariceanu ca isi permite sa-si cumpere o locuinta noua cu "salariul lui de om de rand". Fiti seriosi! Pe de alta parte este de apreciat initiativa lor, sprijinirea celor cu venituri mai mici, pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti, dar ar trebui sa mareasca subventia mult mai mult. Va dau un exemplu: pentru un credit de 50000 de Euro, rata lunara este de aproximativ 380-400 de Euro, durata de rambursare fiind de 25 de ani. Asadar eu nu vad care este "marele" ajutor al Guvernului. In primul rand cei care au salariile in grila prevazuta de Guvern nici macar nu au acces la acest tip de credit (ipotecar). Ce naiba, fac sperante oamenilor degeaba. Totul este o minciuna.
asifilip
QUOTE(ionutz_cjv5 @ Mar 31 2006, 09:00) *
cred ca mi-am dat singur raspuns, se pare ca se dau reduceri la locuinte construite de catre consiliile locale... multumesc oricum de efortul de a citi, daca aveti ceva informatii despre reduceri de care ar putea beneficia persoane ca mine tare m-as bucura sa le impartasiti si cu noi.

Desigur, locuintele construite de consiliile locale au un pret de vreo 80.000 Euro/apartament.
Daca scadem 30% ramane 56.000 euro cu care de bine de rau mai gasesti ceva sa-ti cumperi.
SUPER thumbdown.gif
DRAKo
cum poate sa creada cineva ca daca castigi 10 mil pe luna poti sa-ti cumperi casa?!
Sa fim seriosi!

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.