erik
26th February 2008, 11:12
gyliaoli, ai interpretat gresit graficul. este doar o simulare, un exemplu in care se arata cum se manifesta injectia in cazul in care la viteza de 100 km/h se ridica piciorul de pe acceleratie, tps sesizeaza ca unghiul clapetei de acceleratie este 0 (graficul 2), turatia motorului incepe sa scada (graficul 4).
graficul 5 iti spune cand se taie alimentarea si cand se reia. eu spun ca e destul de clar.
astfel de grafice gasesti pe google cu nemiluita, l-am ales pe asta pentru ca prezinta credibilitate fiind pe site-ul unui producator si nu pe un blog oarecare.
geopsi
29th February 2008, 21:56
pai hai sa va zic ceva simplu: cand apesi ambreiajul rulmentul apasa pe placa de presiune nu? sa scoti o placa de preiune sa vezi ca apare o oarece uzura in locul ala de contact mai ales ca ti soarele indoit. parerea mea e ca la plecare ai grija sa nu ti mult ambreiajul patinat sa nu il ti mult apasat si sa il folosesti cat mai putin adica sa conduci preventiv nu sa freci schimbatoru si frana ca taximetristii=pericol public!
andreic
29th February 2008, 22:26
QUOTE (geopsi @ Feb 29 2008, 21:56)

parerea mea e ca la plecare ai grija sa nu ti mult ambreiajul patinat sa nu il ti mult apasat si sa il folosesti cat mai putin adica sa conduci preventiv nu sa freci schimbatoru si frana ca taximetristii=pericol public!
Conduita preventiva e altceva... dar imi aduc aminte ca instructorul mi-a spus de multe ori ca gandul trebuie sa fie la finetea manevrelor (patinare graduala corespnzatoare), utilizarea corecta si deplina a comenzilor cand se impune, frana de motor peste tot unde e cazul si nu trebuie sa stai cu gandul la uzuri si alte lucruri care te previn sa conduci corect.
erik
29th February 2008, 23:10
uitati niste filmulete interesante
partile componente si functionarea ambreiajului (click watch movie):
http://www.clutchindustries.com.au/#
pentru cei cu motoare diesel de generatie noua, este foarte probabil sa aiba asa ceva - volanta cu masa dubla:
http://www.zf.com/multimedia/zmsFunktionIA...Englisch_V3.wmv
sistemul hidraulic de actionare a ambreiajului:
http://www.zf.com/content/de/import/zf_kon...ayerContentPage
Albastrica
4th September 2008, 13:22
Dragii mei,
Am gasit acest topic cautand motive pentru care am ramas in pana la 400 de km de bucuresti si, nevrand sa dau 1.8 ron+tva+stationare pentru o platforma, a trebuit sa trec prin cosmarul de a fi tractata 9 ore cu trei corzi diferite care s-au rupt de nenumarate ori. (Sfat: nu incercati asa ceva acasa...)
Practic, dupa o vacanta pe drumuri neasfaltate din Tara Hategului (pante, gropi etc), am ajuns sa stau pe loc cu masina in viteza. Practic motorul se tura dar nu se miscau rotile. Groaznic sentimentul. Mirosul specific mi-a dat de inteles ca e ceva legat de ambreiaj.
Masina in cauza: VW Polo 1.4 TDI cu 45000 km la bord si 2 ani si jumatate de la achizitie. De la inceput am simtit ca ambreiajul tine prea sus. Cursa era prea lunga pana cand simteam ca se transpune cuplul catre roti. La ultima revizie, baietii au facut un reglaj, nu stiu exact ce au vrut sa faca, am simtit un pic pedala mai tare, dar atat (nu mai stiu detalii, nu am fost eu cu masina la service).
In concluzie, nu stiu exact care a fost cauza. Desi eu am probleme psihologice si ma simt mai in siguranta cand tin ambreiajul calcat mai mult decat ar trebui (la franele de la semafor, cand astept verdele si sunt in viteza, in pante, mai ales in curbe), 45k km e totusi destul de devreme.
Inca nu am diagnosticat problema, nu imi vine sa cred ca am ajuns intreaga dupa atatia km de serpentine si trafic aglomerat (e uimitor cate masini pot fi pe drumurile nationale luni dimineata pana la ora 5).
filipxxx
4th September 2008, 13:30
QUOTE (Albastrica @ Sep 4 2008, 14:22)

In concluzie, nu stiu exact care a fost cauza. Desi eu am probleme psihologice si ma simt mai in siguranta cand tin ambreiajul calcat mai mult decat ar trebui (la franele de la semafor, cand astept verdele si sunt in viteza, in pante, mai ales in curbe), 45k km e totusi destul de devreme.
Eu cred ca tocmai ai diagnosticat problema. Tu in mod normal suprasolicitezi ambreajul, in momentul in care ai facut serpentinele cu ambreajul calcat la orice frana s-a dus draq de tot. Eu am un prieten cu un Clio care a mers vre-o 40k km doar cu plecari de pe loc in scart si schimbari de viteza ca la raliiu. Rezultatul a fost acelasi ca la tine insa el cu mai multa experienta probabil a reusit sa mai mearga kilometrii buni schimband pe la 3000 fara ambreaj.
jay333
4th September 2008, 14:01
QUOTE (andreic @ Feb 23 2008, 03:26)

Aham. E vreo metoda sa verific exact cum lucreaza la mine, ca sincer nu mi se pare ca ar face asa ceva, zgomotul e acelasi, pe evacuare scoate la fel etc... poate doar ii reduce debitul ?
Mai in gluma, mai in serios: pui la teava de esapament un furtun pe care-l bagi in masina si, daca ti se face rau, inseamna ca nu taie alimentarea.
La capitolul laude: rav4 de firma, cedat ambreiaj la 60k km si la 90k km.
Acuma nu stiu cat a tinut de stilul de condus si cat de calitatea pieselor/manoperei, mai ales la a doua schimbare.
La capitolul probleme personale, logan 1.4:
1. cand schimb din 1 in 2 uneori imi trepideaza masina pe la jumatatea cursei ambreiajului. Cauze si evolutie cineva?
2. daca urc pana la 60-65 km/h in a 2-a si-i dau direct a 5-a ar trebui sa ma pregatesc de vizita la service?
filipxxx
4th September 2008, 14:05
In primele zile dupa ce mi-am luat permisul era sa bag a doua din a cincea. Sa simtit o frana de motor foarte violenta, m-am speriat si am bagat-o repede in a cincea din nou, insa nici vorba de service. Mergeam cu aproximativ 80 cand am incercat sa-i dau a doua
jay333
4th September 2008, 14:17
QUOTE (TADY85 @ Jul 8 2008, 09:14)

Doar daca e o bucata buna langa tine...sa-mi mai clatesc ochii

Tocmai ce mi-am adus aminte: sor-mea aia mare a reusit performanta sa bage 1 in loc de 3 la o berlina. Ce-a mai urlat saracutul motor! Interesant e ca nu a explodat cutia de viteze si nici ambreiajul nu l-am schimbat.