trinitty
28th March 2006, 13:06
As vrea sa-mi montez un ventilator pentru evacuarea umezelii din baie si ma intereseaza detalii tehnice privind capacitatea de evacuare a ventilatorului (volum baie 14 mc), daca e util ca acesta sa aiba senzor de umiditate si timer si nu in ultimul rand cum se face racordul la reteaua electrica a casei, avand in vedere ca se conecteaza pe iluminarea baii si cand opresti lumina, normal se opreste si ventilatorul (ma refer in cazul in care exista optiunea de timer si ventilatorul ar trebui sa mai functioneze si dupa stingerea luminii)/
Multumesc anticipat.
antalis
28th March 2006, 13:21
QUOTE(trinitty @ Mar 28 2006, 14:06)

As vrea sa-mi montez un ventilator pentru evacuarea umezelii din baie si ma intereseaza detalii tehnice privind capacitatea de evacuare a ventilatorului (volum baie 14 mc), daca e util ca acesta sa aiba senzor de umiditate si timer si nu in ultimul rand cum se face racordul la reteaua electrica a casei, avand in vedere ca se conecteaza pe iluminarea baii si cand opresti lumina, normal se opreste si ventilatorul (ma refer in cazul in care exista optiunea de timer si ventilatorul ar trebui sa mai functioneze si dupa stingerea luminii)/
Multumesc anticipat.
Man, nu stiu ce caracteristici ar trebui sa aiba acel ventilator referitor la umiditate. Eu pur si simplu am montat un ventilator obisnuit de marime 25*25 cm. Lagatura a facut-o un electrician, ca am cerut ca si tine sa fie indeplinite niste conditii. Ventilatorul a fost pus pe legatura cu un senzor de miscare cu timer (poti sa-l pui si in leg cu becul)..Programezi timerul ca sa functioneze un interval de timp de la actiunea stimulului (miscare sau aprinderea/stingerea becului).
Ia legatura cu un electrician, ca el stie mai bine ca tine ce sa faca si nu risca nimik
trinitty
29th March 2006, 09:25
Atat ? N-a mai avut nimeni nevoie de astfel de dispozitive ?
The_Napster
29th March 2006, 09:27
Ai probleme cu faianta? Se umfla de la umiditate?
DeeJay
29th March 2006, 09:28
eu am montat unul cumparat din brico in nisa de aerisire, legat la becul din baie
crz
29th March 2006, 10:20
Eu am largit putin gaura de aerisire si l-am zidit in perete.
Firul de alimentare l-am scos din baie si cu un intrerupator pe el l-am legat la priza de pe holul de langa baie.
Edit:
E "ventilator de baie" cumparat de la magazinul din sosea.
aeon
30th March 2006, 08:27
si eu la fel, am largit gaura de aerisire si am montat unul "de baie" acolo
intrerupatorul l-am pus tot in baie, la loc usor accesibil
Akello
26th April 2006, 21:03
OK. Hai sa-ti spun cate ceva. Atunci cand cumperi ventilatorul trebuie sa stii ca daca este prea mic in diametru va fi zgomotos. Tine cont ca daca este ieftin, de fapt e prea scump ( nu te va tine mult timp ). Nu uita ca daca vrei ca ventilatorul sa scoata aerul din baie, implicit vaporii, trebuie sa asiguri o "priza" de aer proaspat ( eu recomand sa montezi in usa o grila - plastic, aluminiu, ce vrei ...). In legatura cu instalatia trebuie sa stii ca la ventilatorul cu timer trebuie sa duci trei conductori - doi luati in paralel de la bec (sau intrerupator) si o faza permanenta de la o doza apropiata. Cam asta ar fi de stiut.....
phidias
26th April 2006, 22:04
N-are aerisire la baie.
Vezi sa nu fie infundata coloana cu cazaturi de bca.
...
Regula de baza in pneumatica: ventilatoarele se monteaza pe evacuare nu la intrare.
Si ca orice regula, e incalcata de toata lumea. Inclusiv de cei de la Intel (de-aia se incing procesoarele).
Randamentul e astfel de 80%. Altfel, nu va depasi 40%.
...
Cea mai buna solutie, e coloana de ventilatie pana in balcon sau fereastra. Se poate masca frumos cu rigips.
Courage
26th April 2006, 22:21
Am baie fara fereastra, doar aerisirea standard.
Anul trecut cand am pus faiana am pus un ventilator cu timer si senzor de miscare si ma felicit pt alegere.
In cazul in care detecteaza miscare in baie merge 10 min (reglabil 2-15 min) si se oreste, deci trebuie legat pe direct, nu pe intrerupator.
Unul bun trece de 1 mil lei, insa dupa 6-12 luni nu incepe sa faca zgomot.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.