Cu mașina prin Austria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

abancor

Dupa fotoliul asta, pe la 4 ani si 18 kile, tre sa treceti la inaltator, care tine pina la 10 ani sau mai bine, depinde de inaltime. Fii-mea are 4 ani si o tinem inca in scaunul mare, ca e comod la dormit, iar cind transpira sau se plictiseste o mutam in inaltator. In oras numai cu inaltatorul, nu mai stam sa montam scaunul.
danat
QUOTE(abancor @ Jun 13 2007, 14:58) [snapback]2961981[/snapback]
Dupa fotoliul asta, pe la 4 ani si 18 kile, tre sa treceti la inaltator, care tine pina la 10 ani sau mai bine, depinde de inaltime. Fii-mea are 4 ani si o tinem inca in scaunul mare, ca e comod la dormit, iar cind transpira sau se plictiseste o mutam in inaltator. In oras numai cu inaltatorul, nu mai stam sa montam scaunul.

Pai asta despre care ziceam cu cotiere, e al treilea, a avut si din cel intermediar pina la 18 kile, dar acum e pe la verisori :-)
Acum e pt 18-36 kile de baiat mare :-) E adevarat ca nu prea se poate dormi bine, fiindca e fix, nu mai culiseaza sa se lase pe spate. Doarme ca navetistul in tren. Transpiratia se "rezolva" cu aerul conditionat :-)
Avem si inaltator (pe care l-a primit cadou de la bunica - luat tot din carrefour cu 800 mii lei vechi) dar nu prea l-am mai folosit.

abancor
Aha, inteleg! Si al meu are brate, doar ca ii zic inaltator, nu fotoliu. Credeam ca zici fotoliu la scaunul de <18kg.
danat
QUOTE(abancor @ Jun 13 2007, 17:07) [snapback]2962719[/snapback]
Aha, inteleg! Si al meu are brate, doar ca ii zic inaltator, nu fotoliu. Credeam ca zici fotoliu la scaunul de <18kg.

Are brate si inaltatorul (cel fara spatar), insa scaunul actual, cel intre 18-36 kg, are si spatar, si tetiera super-meseriasa, cu laterale, ca la avion :-) Boierie, ce mai!
Aici e modelul pe care-l avem noi: http://www.strumfi.ro/produse-pentru-copii...)-f100-222.html

ofi
QUOTE(silviu 29 @ Jun 8 2007, 22:37) [snapback]2943128[/snapback]
trebuie si permisul international de conducere sau e bun asta din.ro?

e ok asta din ro. Daca vor sa iti dea amenda gasesc ei informatiile utile biggrin.gif

pe mine m-au oprit la un control la granita dintre germania si austria si au fost ok toate actele ( buletin, delegarea de la firma de leasing in lb romana, permis ). Eram cu masina de firma.

problema e sa nu ai masina lovita cand vrei sa iesi. E posibil sa se uite urat si sa nu te lase.

De asemenea legat de Casco. Este important sa intrebi la firma unde ai casco daca ai asigurat si cel extern. Unele societati am inteles ca practica sistemul ca trebuie sa-i anunti in prealabil si sa platesti eventual si ceva taxa... La alliantz daca ai si rca-ul la ei ai implicit si casco extern (nu vreau sa-i laud dar acolo am eu asa ca... smile.gif ).

drum bun
skunk
QUOTE(ofi @ Jun 18 2007, 11:49) [snapback]2981888[/snapback]
Daca vor sa iti dea amenda gasesc ei informatiile utile biggrin.gif

Corect! Eu am luat amenda in Viena fara probleme pe permisul de ro laugh.gif . So, mergeti cu atentie!
dan00_11
Salut am si eu o intrebare .Plec luni la viena cu masina.Am intrat pe viamichelin si mi-a facut o ruta dar trece prin Budapesta .Cum pot face ruta sa treaca pe langa budapesta ,adica pe soseaua de centura,ca sa trec cat mai repede?

kosmyn_kosmyn
de pe M5 intrii pe M0(centura budapestei) si apoi M1 pana in vama austro-ungara!

doruletz75
e simplu dar vezi ca e limitare de 80 eu mi-am luato si am dat 50 de euroi coolspeak.gif
dan00_11

multumesc mult de raspunsuri....mai am o intrebare sunt multe radare in austria si ungaria?si inca una tongue.gif :e valabila chestia ca la noi ca daca e limita de 70 poti sa mergi cu 80 si nu te amendeaza sau sunt mai stricti?
amandigi
Daca treci seara/noaptea, e mai rapid traversarea prin oras. Eu m-am plictisit tare pe centura acela (1 ora de la M1 pana la M5), prin oras probabil faceam 30 de minute.
Teoretic la maghiari marja de eroare permisa e de 5%, dar de obicei nu vei fi oprit pentru 9km/h in plus, mai ales pe autostrada. Atentie ca permisul e retinut daca depasesti cu 50% viteza permisa daca acesta e sub 100km/h, iar cu 30% daca e peste 100km/h. Deci in oras cu limita 50, se retine la 76, cand limita e 30, la 46(!), iar pe autostrazi la 170.
Cred ca nici austriecii nu te opresc, cel putin eu am mers in aceasta marja destul de mult si n-am primit nici o amenda. Unde e limita de viteza pe autostrada, e de recomandat sa nu depasesti limita aceea.
Cat despre radare, in ungaria sunt mai ales in localitati. Au multe "radare" laser. Radare fixe parca nu sunt. In Austria nu stiu, nu m-am uitat la radare ca nu depaseam viteza, dar probabil sunt o multime. smile.gif
sorin02a
Legat de vignieta ungureasca, daca te intorci in mai putin de 10 zile e mai bine sa o cumperi pe cea de 10 zile. Stie cineva cum ceri in ungureste "matrica" pe 10 zile? Si unde se lipeste pe parbriz?

Multumesc.

Si mai am 2 zgarieturi pe capota, tabla nu e infundata de loc. Deranjeza vreun politist ungur sau austriac?

Multumesc din nou!
Icelemon
dus intor cu masina Bucuresti-Viena, sare de 100 euro cheltuiala la un diesel 5% consum mediu + roviniete ?
ilaurentiu
QUOTE(Icelemon @ Aug 30 2007, 14:23) *
dus intor cu masina Bucuresti-Viena, sare de 100 euro cheltuiala la un diesel 5% consum mediu + roviniete ?

ROvignete sunt in ROmania, la ei ar fi vignete (HUngaro-, AUsto-, BUlgaro-, etc. ) - daca ar fi sa le personalizam.

Teoretic drumul cel mai scurt e de 1056 Km, prin Pitesti-Sibiu-Nadlac.

Cu abaterile inerente de la drumul cel mai scurt, ia in calcul intre 1100 si 1200 Km x 2, iar cum litrul de motorina nici la noi nu mai este asa ieftin - ar fi bine sa iei in considerare cam 120-150 Euro, daca vrei sa mananci si o chiftea (Frikadelle), care, fara nimic altceva (paine, mustar, etc.) costa 4 Euro... thumbup.gif

In Ungaria e criminal sa mergi pe langa Autostrada - foarte multi respecta viteza, mai ales daca folosesti ruta Nadlac/Cenad-Arad. Pe la Oradea am mers odata dupa o tipa cu un BMW, dupa ce am iesi de pe M3 (venind dinspre Budapest) pe un drum national, cu peste 170Km/h si era foarte liber - dar asta ca exceptie.

Atentie la parcare in Wien/Viena - Kurzparkzone - e zona in care nu sunt semne de parcare interzisa, fiind permisa numai pe termen scurt sau foarte scurt. Un singur indicator te avertizeaza de acest lucru la intrarea in zona - insa e foarte posibil ca, daca nu esti atent sau nu stii despre ce este vorba sa ignori semnul. De exemplu, poti sa-ti iei gratuit tichet "de parcare" de la hotel pentru 5 minute - timp in care poti sa lasi bagajele sau de 1,5 ore - 1 Euro. In week-end si sarbatorile legale e free.

In rest este un mit faptul ca parcarea se plateste chiar peste tot in Wien. Eu am parcat langa un parc si nefiind in Kurzparkzone, nu am platit nimic. Niste prieteni care au stat la acelasi hotel de 4*, au platit cam 15 Euro / 24 ore ceea ce lor li s-a parut OK - parcarea fiind la subsolul hotelului.

Politistii sunt super-ok, asta daca te vad si pe tine om civilizat. Am vazut pe cineva cu numere de RO la granita cu Austria care avea o masina de spalat si o masa pe portbagajul de deasupra plafonului. Destul de jenant - e de asteptat sa te opreasca, ba chiar sa nu te lase sa mergi asa pe autostrada - pentru ca ei chiar se gandesc la siguranta traficului.

Drum bun si nu uita si de starea vremii si posibile lucrari la drumuri.

fredy2007
Doresc sa ies cateva zile cu masina mea, un pic afara din tara, pe la Petea, jud.Satu Mare, avand ca destinatie vizitarea Budapestei si Vienei.Timp alocat pentru aceasta excursie 2-5 zile.Am mai iesit afara din tara, insa niciodata in calitate de conducator auto, asa ca niste sfaturi avizate nu mi-ar strica, in ceea ce priveste itinerariul de parcurs, regulile pe care trebuie sa le respect ca si conducator auto aflat in tranzit intr-o tara straina( inclusiv achitare taxa de autostrada in Ungaria-Austria, unde si cat?), adresele unor pensiuni, obiective de vizitat in 2 zile de fiecare locatie, si alte aspecte care sunt foarte importante iar dumneavoastra le cunoasteti.
Va multumesc anticipat pentru mesajele voastre pe care le astept cu mare interes.
kosmyn_kosmyn
taxele de autostrada in ungaria si austria se platesc la benzinarii,in orice benzinarie se gaseshte "matrica" sau "vignette",in ungaria e de preferat sai ai forinti pt vigneta!
polbr
QUOTE(fredy2007 @ Sep 10 2007, 18:46) *
Doresc sa ies cateva zile cu masina mea, un pic afara din tara, pe la Petea, jud.Satu Mare, avand ca destinatie vizitarea Budapestei si Vienei.Timp alocat pentru aceasta excursie 2-5 zile.Am mai iesit afara din tara, insa niciodata in calitate de conducator auto, asa ca niste sfaturi avizate nu mi-ar strica, in ceea ce priveste itinerariul de parcurs, regulile pe care trebuie sa le respect ca si conducator auto aflat in tranzit intr-o tara straina( inclusiv achitare taxa de autostrada in Ungaria-Austria, unde si cat?), adresele unor pensiuni, obiective de vizitat in 2 zile de fiecare locatie, si alte aspecte care sunt foarte importante iar dumneavoastra le cunoasteti.
Va multumesc anticipat pentru mesajele voastre pe care le astept cu mare interes.

- De la vama pana la Budapesta: DN
- (Szeged) - Budapesta-Viena: autostrada
- iei matrica/vignette, la orice benzinarie, pentru 4/10 zile
- pentru traseu nu trebuie decat sa urmezi indicatoarele, mai ales de cand intri pe autostrada, la fiecare 500 m ai tabla mare albastra/verde cu directia de mers, cu opriri pentru alimentare (om + masina biggrin.gif ) - pentru mancare, te sfatuiesc sa opresti inainte cu vreo 30 km de Budapesta, la VENUS PANZIO - si la intoarcere sa-mi spui cum ti s-a parut!
- nu ai cum sa gresesti drumul, dar daca chiar vrei sa mergi cu harta, intra aici sa-ti faci route plan:

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...amp;image2.y=18
abancor
Nu cred ca trece pe la Venusz daca intra pe la Petea.
VipeR85
fac acelasi traseu cu un logan 1.4 dar din deva pana in viena. plec in 25 luna asta si am planuita o oprire si in budapesta. gratie google am gasit si cazare ieftina si drum bun.
astept si eu ceva sfaturi, idei, pareri despre unguri, politie, drum si locuri de vizitat care nu sunt pe orice oferta de agentie de turism.
Wotan
Ungurii sunt amabili. Prin benzinarii mai gasesti si vanzatori care stiu un pic romana. Politia sta de obicei la panda la iesirea din benzinarii si iesiri/ intrari in autostrada. Intotdeauna cand te apropii trage pe dreapta si redu sub 130 km/h. Dupa Budapesta spre Gyor ai 3 radare fixe, in drept la panouri. Sunt marcate inainte cu tablita albastra "Radar controll". Atentie, e mica si seamana cu cele pe care se anunta posturile de radio. M0 (centura budapestei) e foarte ingusta si ai limitare la 80. La Austria fii atent unde parchezi, sunt foarte stricti.
Dic84
este cineva de aici care pleaca de REVELION cu masina pana in VIENA?Eu o sa plec pe 27 noapte ca pe 28 de dim sa fiu acolo.Daca mai e cineva care face tot ca mine,poate mergem impreuna.
josephro
As cam pleca eu dar eu vreau de Crăciun smile.gif . Pe mine mă interesează tare partea cu zăpada.Daca prin zăpada pe drum cum sta treaba afară ? E așa haotic ca la noi sau oamenii aia sunt mai civilizați ( curata si ei străzile and stuff smile.gif ca eu așa cred.
Plus ca eu vreau sa fac o oprire de o noapte la Arad si apoi sa plec a doua zi de dimineața spre Viena.

Mai am alternativa cu avion low cost dar am cam frica de avioane smile.gif si trebuie sa închiriez si o mașina in Viena.
Ca si idee care cineva cunoștințe de închirieri mașini in Viena in aeroport online ? Am găsit pe net dar mă interesează mașini micuțe ( gen Smart ) si nu am găsit decăt de la Opel Astra cu 4 uși in sus.

L.E. : Cum mai este drumul pana la Arad prin Deva ? Tot plin de tiruri ? Cam cat se estimeaza ca se face pana la Arad cu mers moderat, eu nefacand acest traseu niciodata smile.gif, doar ce am auzit ca e plin de tiruri.
catalinb
QUOTE(josephro @ Oct 14 2007, 14:12) *
L.E. : Cum mai este drumul pana la Arad prin Deva ? Tot plin de tiruri ? Cam cat se estimeaza ca se face pana la Arad cu mers moderat, eu nefacand acest traseu niciodata smile.gif, doar ce am auzit ca e plin de tiruri.

Da, tot plin de tiruri sad.gif Eu am fost in iunie ultima oara. Faci 7 - 10 ore, depinde cum mergi.
josephro
QUOTE(catalinb @ Oct 15 2007, 08:41) *
Da, tot plin de tiruri sad.gif Eu am fost in iunie ultima oara. Faci 7 - 10 ore, depinde cum mergi.

Eu cred ca am sa plec duminica, sper sa nu fie așa de multe tiruri. Drumul e ok ? Adică e DN in adevăratul sens al cuvântului ? sau tinde către DJ ? smile.gif
Bănuiesc ca alternativa prin Timisoara din București nu este mai buna ? am ințeles ca drumul pana la Timisoara din sud nu este prea strălucit.

când ies din tara cum e drumul ? iarna ma refer ...
catalinb
QUOTE(josephro @ Oct 15 2007, 12:34) *
Eu cred ca am sa plec duminica, sper sa nu fie așa de multe tiruri. Drumul e ok ? Adică e DN in adevăratul sens al cuvântului ? sau tinde către DJ ? smile.gif
Bănuiesc ca alternativa prin Timisoara din București nu este mai buna ? am ințeles ca drumul pana la Timisoara din sud nu este prea strălucit.

când ies din tara cum e drumul ? iarna ma refer ...

Drumul nu e tocmai OK peste tot, de regula este cu o banda pe sens si nu poti sa depasesti foarte usor tirurile multe si insiruite. Sunt si portiuni mai bune ce-i drept, dar putine.
Varianta prin sud nu o stiu. Unii o recomanda, dar eu unul nu am facut-o pana acum.
Nu am facut drumul in plina iarna, ci in februarie, cand nu era zapada. Fiind insa principalul drum de legatura cu Europa, ma astept sa fie prioritar la deszapezire smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.