Cu mașina prin Austria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

rexkroki

In districtele mai periferice exista pe strada locuri de parcare la liber, fara plata. Sigur gasesti asa ceva si in districtul 18. Eu am parcat in Viena pentru cateva zile asa undeva aproape de gara centrala si in rest am folosit mijloacele de transport in comun. Daca nu esti sigur daca poti parca liber intr-o anumita zona nu ezita sa-i intrebi pe localnici, sigur te vor ajuta.
o_dor
CITAT (SPF @ 20th September 2009, 11:57) *
Stie cineva daca in Austria-Ungaria-Germania-Franta sunt obligatorii gumele de iarna in decembrie? ...

Austria

Trebuie sa aveti cauciucuri de iarna sau lanturi pe perioada 01.11-15.04, care poate fi extinsa in functie de conditiile meteo.
Lanturile pentru zapada sunt recomandate sa le aveti la dumneavoastra in timpul iernii. Daca nu le aveti in dotare pentru a le folosi atunci cand conditiile le cer, politia va poate impiedica sa continuati calatoria.

Sunt interzise detectoarele de radar.

Germania

Toti soferii sunt obligati sa-si adapteze vehiculele la conditiile de iarna. Aceasta include, dar nu se limiteaza la anvelopele de iarna si lichid antigel pentru sistemul de spalare. In functie de situatie sunt necesare si lanturile.

Lanturile pentru zapada sunt recomandate sa le aveti la dumneavoastra in timpul iernii. Daca nu le aveti in dotare pentru a le folosi atunci cand conditiile le cer, politia va poate impiedica sa continuati calatoria.

Legea nu specifica ce tip de pneu este de iarna, asa ca opinia generala este ca orice tip de pneu, cu exceptia celui de vara, este adecvat. Pneurile de iarna trebuie sa fie marcate pe peretele lateral cu M&S sau cu un fulg de zapada.

Sunt interzise detectoarele de radar.

Sistemele GPS care au harti ce indica camerele fixe de masurare a vitezei trebuie sa aiba dezactivata functia fixed speed camera PoI

Ungaria

Utilizarea sau prezenta lanturilor intr-o masina poate sa fie obligatorie pe unele drumuri atunci cand conditiile meteorologice impun.

Franta

Trebuie sa aveti lanturi montate pe drumurile acoperite cu zapada, in conformitate cu semnalizarea rutiera specifica.

Este absolut interzis sa transportati sau sa folositi detetor de radar. 1500 euros amenda, iar vehiculul si/sau dispozitivul pot fi confiscate.

MrNiceGuy
Gataa, am gasit o parcare mai aproape, la vreo 40 minute de mers pe jos de unde voi fi cazat. Stiti cumva daca la parcarile Park & Ride trebuie facuta rezervare din timp, sau se poate merge pur si simplu acolo cand ajungi in Viena ?
Neeo86
Salutare tuturor.

Am citit posturile tuturor. Am primit detalii importante in ceea ce priveste planurile mele . Am insa rugamintea sa faceti precizari cu privire la itineratiul meu .

In 2-3 ianuarie , plecare 2 masini din Buc cu destinatie Kaprun ( ~70 km de Salzburg) . O masina este Seat ibiza iar cealalta este Opel Astra Classic , avem cauciucuri de iarna pentru Seat dar Opelul are All Season - Oare sunt probleme ?
In alta ordine de idei drumul se va face dintr-o bucata ( 2 soferi / masina) .
O alta intrebare, daca proprietarul masinii nu este cu noi , este necesara o procura notariala ?

As dori sa ajung in cursul diminetii in kaprun ( 9-10 dimineata) , la ce ora trebuie sa plec din buc?
Traseul in mare http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...eraryFuelType=0

Sa ies pe la Arad sau Timisoara ?

Costurile ar fi undeva la 80 euro / om - suntem 6 persoane in 2 masini.

Astept pareri .
SPF
2 soferi pe masina nu inseamna nimic. Daca unul din soferi nu doarme in timp ce celalat conduce, va fi la fel de obosit cand va schimba volanul. Iti spun din experienta. Iar intr-o masina mica nu se poate dormi in pozitia sezut. E chinul dracului. Ti se misca capul in toate directiile, ti se deschide gura, eventual iti mai curge si o bala...nu, nu se poate dormi intr-o masina mica in cur in timp ce merge.

Eu zic sa nu va mancati de sub unghie si sa dormiti la Arad. Gasiti cazare la 25-30 de euro pe noapte, camera de 2 persoane.
need_alex
CITAT (Neeo86 @ 22nd September 2009, 16:28) *
Salutare tuturor.

Am citit posturile tuturor. Am primit detalii importante in ceea ce priveste planurile mele . Am insa rugamintea sa faceti precizari cu privire la itineratiul meu .

In 2-3 ianuarie , plecare 2 masini din Buc cu destinatie Kaprun ( ~70 km de Salzburg) . O masina este Seat ibiza iar cealalta este Opel Astra Classic ,
avem cauciucuri de iarna pentru Seat dar Opelul are All Season - Oare sunt probleme ?
O alta intrebare, daca proprietarul masinii nu este cu noi , este necesara o procura notariala ?

As dori sa ajung in cursul diminetii in kaprun ( 9-10 dimineata) , la ce ora trebuie sa plec din buc?
Traseul in mare http://www.viamichelin.com

Astept pareri .

Daca sunteti soferi experimentati (in drumuri lungi), plecati pe la ora 18 si ar trebuii in mod normal pe la ora 10 dim sa fiti acolo.
Dar avand in vedere ca o sa conduceti numai noaptea, iarna fiind, mai luati- va o marja de doua ore.
Recomandarea mea este sa-l faceti cu pauza de o noapte, la un motel dupa Budapesta.

In mod normal aveti nevoie de procura notariala, dar se poate si fara am inteles.

Cu cauciucurile nu o sa aveti probleme daca sunt bune.

Iesi pe la Nadlac, Arad.

Aveti grija sa aveti tot ce va trebuie pt un drum lung iarna, mai ales in Romania, ca daca va prinde vre-o zapada o sa stati impotmoliti si 12 ore.

In rest, drum bun si distractie placuta!
Zavoianu
CITAT (Neeo86 @ 22nd September 2009, 16:28) *
Salutare tuturor.

In 2-3 ianuarie , plecare 2 masini din Buc cu destinatie Kaprun ( ~70 km de Salzburg) . O masina este Seat ibiza iar cealalta este Opel Astra Classic , avem cauciucuri de iarna pentru Seat dar Opelul are All Season - Oare sunt probleme ?

Traseul in mare http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...eraryFuelType=0

Astept pareri .

2 masini, 4 soferi, condus toata noaptea, a doua zi oricat de mare o sa fie entuziasmul pentru ski o sa fiti rupti in doua si nu o sa va bucurati decat de maximn 1 tura de sus pana jos pe partie. Sunt 2 masini nu tocmai confortabile la drum lung si mai mult ca sigur o sa simtiti aproape 1500km.
Sfatul meu e sa dormiti inainte de unguri, la arad gasiti cazare ieftina, si daca plecati din arad la 4 dimineata ajungeti la ora dorita.
Referitor la durata e greu de apreciat, anul trecut eu am fost cu avionul pana la viena si de acolo cu masina inchiriata, iar a doua zi au venit la acelasi hotel niste romani care au facut 23 de ore de la bucuresti la zell am see, care nu e departe de kaprun, eu am mai fost la zell am see, insbruck cu masina si acum 4-5 ani reuseam sa fac 13-15 ore dintr o bucata, acum 2 ani am facut 18 ore
Mai trebuie sa ai in vedere ca imediat dupa anul nou vama la iesire din romania se aglomereaza rau de cei care se intorc la munca, cozi interminabile. Conditiile meteo nu pot fi apreciate, eu am prins acum 2 ani viscol in ungaria si am facut de la budapesta la szeged 3,5 ore in spatele unor utilaje.Drumul are multe necunoscute pana acolo.
Daca aveti cazare doar 7 zile, merita sa va opriti , cel putin la dus, sa fiti odihniti, altfel prima zi va fi de recuperare.Costurile finale or sa fie mai mari de 320 euro/masina, o sa vezi cand o sa te intorci

Kidu
As insista un pic pe discutia despre rotiile de iarna. Intelegeti ca nu sta nimeni pe vine sa se uite la ce roti aveti, dar DACA se intampla un necaz si nu aveti cauciucurile cerute sunteti pasibili de niste chestii nasoale.

La fel si cu lanturile de zapada, nu vrea nimeni sa le vada, dar daca te opreste politica ca e zapada pe jos si tu nu ai, NU MERGE sa zici ca le pui mai tarziu sau ca iti cumperi din benzinarie. Acolo dormi pana se curata zapada.Plus amenda.

Aminti-va permanent ca NU mai sunteti in romania wink.gif Si apropo: Blue Air a introdus Viena in retea. Gasesti preturi intre 85 si 100 euro dus intors cu taxe incluse, daca esti flexibil in date. Succes
gabriel05
Neeo86, nu riscati sa faceti drumul fara escala! E pacat! Doar mergeti in vacanta! In aprilie cand ma intorceam din Italia, dupa ca am trecut granita la noi, pe cand cautam un loc de cazare in Arad, am aflat de o problama in familie si am zis ca se poate ajunge pana la Bucuresti fara escala( Era vorba despre un traseu total de 1700 km.). Intr-adevar s-a putut dar la sosire eram atat de epuizat incat m-am ratacit, unde credeti? In BUCURESTI desi sunt din Bucuresti biggrin.gif Nu mai recunosteam nimic! Pe acolo prin Militari totul mi se parea strain. Cand am coborat din masina, dupa 23 de ore de condus, nici nu mai puteam sta in picioare. Totusi suntem oameni si avem limitele noastre. Este ideal la ducere sa innoptati la Hegyeshalom la un hotel dragut Paprika Csarda. Este plasat ideal - cam la 1000 km. de Bucuresti. Have a good trip!
atupi

Lucrez intr-o companie germana si mai discutam chestii din astea cu colegii nemti iar ref la anvelopele de iarna mi-au zis ca nici in Germania nici in alta tara nu verifica sa le ai insa in caz de accident pe timp de iarna cu siguranta te vor scoate vinovat. Ei erau f mirati cand le-am zis ce "economicosi" suntem noi.
Stii cum e: odata e ca niciodata.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.