Cu mașina prin Austria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

RoVal1972

N-am fost oprit pana acum in Austria de politie.
Dar va recomand cu caldura booster seat... By the way, unde gasesc la noi asa ceva ?
MihaelaD
QUOTE(RoVal1972 @ Jul 5 2006, 09:19) *
N-am fost oprit pana acum in Austria de politie.
Dar va recomand cu caldura booster seat... By the way, unde gasesc la noi asa ceva ?

Eu ma interesam pentru prietena mea care a plecat de luni, in Italia! Au renuntat in final la booster seat... N-am aflat inca nici o veste, ceea ce inseamna ca au trecut cu bine! Sa vedem la intoarcere!
Va tin la curent, daca sunteti interesati!

abancor
Eu as recomanda sa utilizati scaune speciale pentru copii indiferent de obligativitate. Am vazut pe propria piele ce inseamna frina brusca la nici 30 km/h, cu copil de 3 ani tinut pe bancheta, tinut doar cu o mina "in caz de ceva". S-a dovedit total ineficient, copilul zburind in spatarul scaunului din fata si apoi cazind la picioarele banchetei. Nu vreau sa imi inchipui ce se poate petrece la 60 sau viteze mai mari. Degeaba ai impresia ca conduci prudent, orice se poate intimpla si te forteaza sa frinezi brusc. Iar daca e mai mare, dar nu destul de inalt, si sta pe bancheta, fara inaltator special, cu centura, centura vine in mod incorect (corect este peste umar si sold) in dreptul gitului sau in dreptul burtii si in caz de frina brusca situatia este la fel de grava. Rolul pernitei inaltatoare este de a asigura o pozitie corecta copilului in raport cu centura.

Accesorii pentru transportat copiii se gasesc la magazinele de articole copii. In Bucuresti va pot recomanda hipermarketurile (mai greu de gasit inaltatoare, dar scaune se gasesc) sau magazinele Loris Baby Land (eu stiu unul, intre Piata Alba Iulia si Muncii, pe Decebal, la intersectia cu Dristor (troleibuzele).

Sper ca noul cod rutier va insitui obligativitatea utilizarii scaunelor speciale pentru copii si la noi, desi majoritatea ne purtam de parca ar fi ceva rau, si daca nu ne obliga sa purtam centura sau sa utilizam scaune de copii nici n-o facem.
MihaelaD
Ai dreptate, poate ar trebui sa incepem sa constientizam si noi anumite lucruri... Pana la urma sunt spre binele si siguranta noastra! Toata lumea insa se fereste de achizitionat astfel de lucruri, considerate ca inutile.. normal, copilul creste repede, ai dat banii de pomana. Cu toate astea, privind lucrurile asa cum au fost descrise... ai perfecta dreptate! Cu siguranta ca noul cod rutier va aduce schimbari in sensul asta!!
devs.java
De pe M0 intri direct pe M1.
abancor
Sa bag si eu cu o idee: daca pleci la 6 din Bucuresti la 16:00 esti la Viena. Asta pentru cei care merg la treaba, nu la plimbare. Cel mai departe am ajuns, plecvat la 6 din Bucale, la Nurnberg, la 23:00 ora locala. Deci se poate o zi pina la Viena fara doar si poate.
AlexIP
Cu un singur sofer e cam greu... smile.gif

abancor
Da, sa ajungi la 16:00 cum am zis eu (din greseala) depinde de conjunctura. Dar ca sa ajungi la 18-19:00 nu e nicio problema. Daca pleci la 6 din Bucale la 13:00 poti fi in vama, treci dincolo e 12:00, la 16:00 esti la granita cu Austria, la 17:00 in Viena. Mai pui o ora pierderi rezulta 18:00. Eu am facut aceasta isprava de vreo 4-5 ori. De fapt am mers pina la Salzburg fara oprire, si o data pina la Nurnberg. Dar in concediu nu m-as grabi in halul asta.
grasuta
Daca nu mergi pe autostrazi la unguri si la austrieci nu mai trbuie vigneta?
Fujitsu

QUOTE(grasuta @ Aug 10 2006, 21:14) *
Daca nu mergi pe autostrazi la unguri si la austrieci nu mai trbuie vigneta?

Nu, nu mai trebuie, dar atunci timpii se prelungesc corespunzator smile.gif
AlexPod
QUOTE(Fujitsu @ Aug 11 2006, 09:03) *
Nu, nu mai trebuie, dar atunci timpii se prelungesc corespunzator smile.gif

Corect, si in plus, mai e ceva. In Ungaria se lucreaza la drumuri intr-o veselie (deh, UE, civilizatie,etc.), si in special la drumurile nationale si europene. Din cauza asta sunt puse niste restrictii de circulatie absolut aberante (30 la ora pe drum ca-n palma in mijlocul campului), dar pe care le respecta absolut toata lumea, din cauza echipajelor radar care bantuie. Si spun asta din proprie experienta, tocmai m-am intors din Ungaria si mi-am blestemat zilele pentru ca NU m-am dus spre Budapesta pe autostrada, ci pe E60.

In orice caz, @grasuta, sa stii ca nu te costa din cale de afara de mult vigneta. Nush la austrieci, dar la unguri costa 7 euro pentru 3 zile, sau ceva mai mult (dar nu cu mult mai mult) daca vrei pentru mai mult timp. Si chiar se merita banii astia (macar pentru ca te scutesc de o gramada de nervi).
grasuta
QUOTE(AlexPod @ Aug 11 2006, 09:14) *
Corect, si in plus, mai e ceva. In Ungaria se lucreaza la drumuri intr-o veselie (deh, UE, civilizatie,etc.), si in special la drumurile nationale si europene. Din cauza asta sunt puse niste restrictii de circulatie absolut aberante (30 la ora pe drum ca-n palma in mijlocul campului), dar pe care le respecta absolut toata lumea, din cauza echipajelor radar care bantuie. Si spun asta din proprie experienta, tocmai m-am intors din Ungaria si mi-am blestemat zilele pentru ca NU m-am dus spre Budapesta pe autostrada, ci pe E60.

In orice caz, @grasuta, sa stii ca nu te costa din cale de afara de mult vigneta. Nush la austrieci, dar la unguri costa 7 euro pentru 3 zile, sau ceva mai mult (dar nu cu mult mai mult) daca vrei pentru mai mult timp. Si chiar se merita banii astia (macar pentru ca te scutesc de o gramada de nervi).

Sunt de acord ca nu e foarte scump.Oricum vom merge pe autostrada.Oare renteaza sa luam pe mai multe zile sa prindem eventual si intoarcerea?Stie cineva preturi mai precise?
Icelemon
exact asta vreau sa stiu si eu
@AlexPod, daca merg la Viena si platesc 7euro rovigneta pt. 3 zile pentru Unguria si ma intorc de la viena peste 5 zile, automat vigneta nu mai este valabila si trebuie sa cumpar alta, sau mai bine e sa platesc una pe o perioada mai mare care sa acopere si ziua de intoarcere ????
cum recomandati ?
neludok
APROPO... a mai facut cineva drumul asta BUCURESTI - VIENA de curand, adica ACUM (in 2007) DUPA intrarea noastra in UE ?

As vrea sa plec seara din Bucuresti pe la 21 ca ajung mai lejer (mai scap de traficu si soselele naspa de la noi) la vama, dupa autoroute (sa zicem bine setat la optiuni, aici e tot spilu! naughty.gif ) zice ca as fi la 4-5 dimineata la Nadlac (?)

(pe unde sa ies mai bine pt.ruta asta, site cineva ??)

..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 dimineata as ajunge in Viena si pe la 1 dupa amiaza prin Salzburg sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! peacefingers.gif
neludok
APROPO... a mai facut cineva drumul asta BUCURESTI - VIENA de curand, adica ACUM (in 2007) DUPA intrarea noastra in UE ?

As vrea sa plec seara din Bucuresti pe la 21 ca ajung mai lejer (mai scap de traficu si soselele naspa de la noi) la vama, dupa autoroute (sa zicem bine setat la optiuni, aici e tot spilu! naughty.gif ) zice ca as fi la 4-5 dimineata la Nadlac (?)

DAR PE UNDE SA IES MAI BINE pt.ruta asta ? Prin Arad - Nadlac - Szeged SAU Chisineu-Cris - Varsand - Gyor ??
Unele par mai scurte cu softu dar cred ca in teren situatia e diferita, din cate stiu culoarul Deva - Arad e full de tiruri , poate doar in weekend sa mai scada... CRED CA VOI PLECA VINERI sau SAMBATA seara din Bucuresti ca optim , ce ziceti ??

..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 as ajunge in Viena si pe la 18 seara in INNSBRUCK unde trebuie sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! peacefingers.gif

Stiu ca e al naibii de obositor 24 ore mers non-stop dar mi-am prevazut si pauze dese sa-mi revin cu picioarele si muschii la creier.... naughty.gif
Icelemon
Gasesti aici 12 pagini in threadul Totul despre AUSTRIA
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=103705&st
catalinb
QUOTE(Icelemon @ Jan 14 2007, 21:04) *
exact asta vreau sa stiu si eu
@AlexPod, daca merg la Viena si platesc 7euro rovigneta pt. 3 zile pentru Unguria si ma intorc de la viena peste 5 zile, automat vigneta nu mai este valabila si trebuie sa cumpar alta, sau mai bine e sa platesc una pe o perioada mai mare care sa acopere si ziua de intoarcere ????
cum recomandati ?

Din cate am inteles eu, vigneta expira peste 3 zile din momentul in care ai cumparat-o. Deci daca te intorci peste 5 zile, logic ar fi sa iei una pe o perioada mai lunga.
catalinb
QUOTE(neludok @ Feb 4 2007, 12:01) *

DAR PE UNDE SA IES MAI BINE pt.ruta asta ? Prin Arad - Nadlac - Szeged SAU Chisineu-Cris - Varsand - Gyor ??
Unele par mai scurte cu softu dar cred ca in teren situatia e diferita, din cate stiu culoarul Deva - Arad e full de tiruri , poate doar in weekend sa mai scada... CRED CA VOI PLECA VINERI sau SAMBATA seara din Bucuresti ca optim , ce ziceti ??
..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 as ajunge in Viena si pe la 18 seara in INNSBRUCK unde trebuie sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! peacefingers.gif

Eu am mers de curand pana in Viena si am ales Arad - Nadlac - Szeged. Fara sa alerg prea tare masina si cu pauze rezonabile (inclusiv pranz la Arad), am facut 14 ore pana in vama cu Austria (Hegyenshalom). Am plecat la 6 din Bucuresti si am ajuns la 8 acolo (ora noastra). E drept ca am condus duminica si nu au fost foarte multe TIR-uri.
La intoarcere am facut doar 13 ore din vama cu Austria pana in Bucuresti, dar nu am oprit decat foarte putin si am mers cat am putut de repede. Fiind marti, au fost foarte multe TIR-uri, asa ca aproape tot drumul in Romania a fost constituit din depasiri smile.gif

Stiu ca e al naibii de obositor 24 ore mers non-stop dar mi-am prevazut si pauze dese sa-mi revin cu picioarele si muschii la creier.... naughty.gif

Depinde cat de multe drumuri lungi ai la activ. Eu dupa 13 ore de condus aproape in continuu, din care 75% din timp depasiri, simteam adrenalina la maxim biggrin.gif
vead
Adresez aceasta intrebare celor care au stat prin Viena o perioada mai indelungata si au habar, unde as putea parca masina timp de o luna, fara sa ma trezesc ca mi-au ridicat-o cei cu parcarile!
De exemplu in aeroport Viena, am platit pentru citeva ore 17 euro!
Daca are cineva o solutie mai avantajoasa si sigura, il rog sa ma ajute!
xwh
cauta un garaj privat. sa o lasi pana la 30 de zile in strada, sigur o raporteaza un bun cetatean ca abandonata si o duce la depou, sau ti-o fura mai stii. cauta un garaj privat , ma refer la o parcare publica dar acoperita care ofera astfel de servicii pe timp indeulngat. ei o sa se ocupe de ea sa nu ramana fara aer in roti , sa nu se prafuiasca and so on. in momentul asta nu iti pot da o adresa exacta mai caut
amandigi
De obicei la aeroporturi sunt parcari de lunga durata cu un tarif mult mai scazut, eventual ei sunt mai departe de terminal sau nu sunt acoperite. Esti sigur ca nu exista asa ceva si la Viena?
TIC
langa prater e un garaj pe 3 nivele (daca imi aduc bine aminte!) acoperit!
amandigi
Uite, in 2 minute am gasit preturile la aeroport (www.viennaairport.com):
30 days: Parkplatz C 145.90 €, deci in jur de 4.8 euro/zi. Asta ca o suma de comparatie.
In alte parcari de la aeroport tariful este de 305.10 € sau 2,448.00 € (in parcarea de scurta durata) :-)
xwh
145 euro nu mi se pare mult, daca e acoperita.
rvic77
QUOTE(xwh @ Mar 8 2007, 16:48) *
145 euro nu mi se pare mult, daca e acoperita.

E doar cat un drum dus intors cu autocarul coolspeak.gif
Ai luat in calcul sa inchiriezi o masina ?!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.