Peachy
5th September 2008, 13:00
Sunt obligatorii pentru copii pana la 12 ani sau cu o inaltime sub 1,5 m si in niciun caz cerinta asta nu-i lipsita de ratiune.
dragosionut
21st September 2008, 00:54
Cine stie sa-mi spuna daca gasesc hainute mai ieftine decat la noi in perioada 25-30 sept 2008, adica peste cateva zile!?? La pandorf sunt mai ieftine ca la noi in sept sau doar in perioadele de reduceri?! Este prima data cand ma duc ...Rog pe ce-i care detin informatii sa-mi lase msg aici sau sa ma contacteze pe prv. Doresc sa ii intreb mai multe detalii despre viena si austria in general!? va multumesc
vid313
21st September 2008, 14:06
@dragosionut da gasesti
fredy2007
2nd November 2008, 21:48
Am auzit ca incepand cu data de 15 octombrie, in Austria sunt obligatorii anvelopele de iarna.Este adevarat?
Sambata plec pentru cateva zile in Austria si cu caldura care este acum, nu se preteaza anvelopele de iarna,insa nu as vrea sa incasez vreo amenda pentru ca nu sunt ,,incaltat''regulamentar.
creivean
2nd November 2008, 22:25
Eu am fost intre 22 si 25 Octombrie 2008 pana in Viena si nu m-a intrebat nimeni de sanatate, nici in Ungaria si nici in Austria asa ca nu cred sa ai probleme daca respecti regulile de circulatie.
fredy2007
3rd November 2008, 16:51
Am intalnit pe un alt topic ca anvelopele de iarna sunt obligatorii in Austria incepand cu 1 noiembrie.Nu sunt tentat sa incalc legislatia austriaca.
Peachy
3rd November 2008, 18:03
Si anvelopele "all season" sunt acceptate ca fiind de iarna daca profilul anvelopei are o adancime de cel putin 4 mm si anvelopa este inscriptionata cu M + S. E bine sa ai la indemana si lanturile antiderapante, in unele locuri sunt obligatorii.
TybyD
26th November 2008, 12:24
Salutare,
Sunt nou p'aici si am citit majoritatea discutiilor despre Ungaria si Austria...voi pleca pe 22 decembrie pt a-mi petrece Craciunul la Viena...insa am niste nelamuriri. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii? Daca da, as putea avea doar pe fatza? (lanturi o sa am la mine in caz de..). Se vorbea p'aici de niste becuri de rezerva, care am inteles ca sunt obligatorii...stie cineva unde as putea sa ma interesez de astfel de becuri?Am un seat leon, dar la porche romania nu prea ma bate gandul sa ma interesez deoarece au niste preturi enorme. A facut cineva drumul asta recent? Puteti sa-mi spuneti si mie ce-mi trebuei exact pt a nu avea probleme?, sau..te controleaza la vama de aceste lucruri? sau sunt bune in caz ca ai ghinionu sa te traga politia pe dreapta?..
Multumesc anticipat!
Paperotzi
26th November 2008, 13:28
QUOTE (TybyD @ Nov 26 2008, 12:24)

Salutare,
Sunt nou p'aici si am citit majoritatea discutiilor despre Ungaria si Austria...voi pleca pe 22 decembrie pt a-mi petrece Craciunul la Viena...insa am niste nelamuriri. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii? Daca da, as putea avea doar pe fatza? (lanturi o sa am la mine in caz de..). Se vorbea p'aici de niste becuri de rezerva, care am inteles ca sunt obligatorii...stie cineva unde as putea sa ma interesez de astfel de becuri?Am un seat leon, dar la porche romania nu prea ma bate gandul sa ma interesez deoarece au niste preturi enorme. A facut cineva drumul asta recent? Puteti sa-mi spuneti si mie ce-mi trebuei exact pt a nu avea probleme?, sau..te controleaza la vama de aceste lucruri? sau sunt bune in caz ca ai ghinionu sa te traga politia pe dreapta?..
Multumesc anticipat!
Nu te controleaza nimeni la vama, dar daca te opreste politia e posibil sa-ti ceara anumite „dotari”. Pentru copii scanunul special este obligatoriu. Mai trebuie sa ai becuri de rezerva, trusa medicala, extinctor si veste reflectorizante (citi pasageri, atitea veste). Sansele sa te opreasca sint mici. Dar daca ai vreun bec ars te opreste imediat si te pune sa-l inlocuiesti.
haplea82
26th November 2008, 15:13
vesta reflectorizanta trebuie sa fie in "interiorul "masinii si nu in portbagaj!atentie ca se ia amenda!detector radar strict interzis!nu depasii viteza legala,se poate lasa cu un mare - in portofel!
creivean
26th November 2008, 15:26
QUOTE (TybyD @ Nov 26 2008, 12:24)

Salutare,
Multumesc anticipat!
Control, in afara frontierei dintre Romania si Ungaria nu se face, dar pe mine, dupa trecerea frontierei, m-au tras pe dreapta vamesii maghiari pentru supracontrol si s-au uitat in bagaje dupa alcool si tigari, mai apoi, nici nu am vazut politist pe drum.
Toate cele necesare ( becuri, trusa, scaun pentru copii ) le gasesti si in marile magazine, eu le-am luat de la PIC, asa ca nu ai ce cauta la reprezentanta.
Cauciucurile de iarna sunt obligatorii pe toate rotile, iar lanturile daca mergi doar in Viena nu cred ca ai ce face cu ele.
Incearca sa nu depasesti viteza, controalele radar pe autostrada sunt anuntate cu mult timp inainte, asa ca fi atent la indicatoare, ai putea lua navigatia cu tine si sa ai actualizata baza de date a camerelor radar pentru a nu avea probleme.
Cel mai bine ar fi sa circuli in ritmul coloanei, fara sa te aventurezi sa faci manevre riscante, deoarece austriacul te raporteaza telefonic urgent la politie.
Peachy
26th November 2008, 15:42
... gasesti raspuns la toate intrebarile tale la 'turism auto' in topicul cu masina spre austria
blusmile
8th December 2008, 23:35
Sal tuturor!
As vrea sa plec in Austria pt 4-5 zile inainte de craciun dar cum nu am mai fost imi lipsesc multe repere, asa ca rog pe cineva care a fost de curand sa ma ajute daca are bunavointza:)
- as prefera o statiune unde se schiaza cu partii pt incepatori
- as vrea sa stiu cum pot sa rezerv o camera si mai ales unde anume sa fac rezervarea ( ce hotel, pensiune etc.)
- cat e motorina in austria?
- daca-mi recomandati o statiune spuneti-mi eventual si cati Km sunt pana acolo.
- sau orice alte info utile ....
Multumesc frumos!
Kidu
27th December 2008, 23:47
are sens sa ma risc spre viena fara cauciucuri de zapada? de rest am de toate inclusiv lanturi.
adrian1956
28th December 2008, 21:24
Eu zic sa nu risti. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in Austria.
dreaQ
29th December 2008, 09:32
QUOTE (Kidu @ Dec 27 2008, 23:47)

are sens sa ma risc spre viena fara cauciucuri de zapada? de rest am de toate inclusiv lanturi.
Fa-ti un bine si pune pe masina cauciucuri de iarna. Sunt cazuri in care lanturile sunt "prea mult" si gumele de iarna sunt necesare. Ma refer la drumuri deszapezite dar cu asfalt ud si temperaturi joase. In plus le vei folosi si in alti ani daca le conservi cum trebuie.
Kidu
4th January 2009, 00:45
Am fost in Austria cu masina pana la urma, la intrarea in ungaria control comun, s au uitat doar la buletine si aia a fost tot la austrieci batea vantul, in rest am vazut o masina de politie pe autostrada, venise la un nene care era oprit cu avariile. Temperaturi -5 -7 grade, uscat pe jos, de la intrarea in Ungaria pana la Viena la hotel am avut o medie de 102km/h.
Intra-adevar este obligatoriu sa ai:
-cauciucuri de iarna si lanturi de zapada
-asigurare, carte verde
-veste reflect in int. masinii ptr toti ocupantii
-stingator, triunghi, trusa medicala
-becuri faza scurta si lunga + set complet sigurante
-roviniete ( in ungaria e doar chitanta, in austria LIPITI o pe geam )
Recomandat:
-asigurare medicala
-gps cu hartile la zi
-card bancar ( a mers si visa electron si maestro ) ptr platile diverse in ungaria, dar si austria.
-detector radar in ungaria, nu uitati sa il scoateti in austria
Benzina nu m a lesinat ca pret, este mai ieftin in Romania dar nu spectaculos. In ungaria este 0.92 euro, in Austria 0.878 euro cel mai ieftin, in Romania este 0.82 euro. Diferenta nu este semnificativa ptr mine, am alimentat de pe la toti. Masina era super jegoasa, dar am curatat atent geamurile, faruri si numere, nu m a intrebat nimeni nimic.
Hotelul a fost Holliday Inn, 4*, 260 euro camera dubla ptr 3 nopti, via booking.com. Parcare inchisa in subsol la vreo 18 euro, sau gratuita, in ext la 100m de hotel. Recomand.
Ptr amatorii de shopping, va puteti impartii in doua tabere: SCS ptr colectiile actuale, prindeti ceva discounturi dar nu spectaculoase, Parndorf ptr colectii vechi si inevitabil marimi nepopulare. M am amuzat la Triumf, oferea niste lenjerie superba, cu pret initial de 150-170 euro la vreo 25-30 euro, dar aveau chiloteii doar numarul 42 si 44
Cred ca imi erau si mie mari
La Nike, geci de iarna groase, 49 euro, doar XXL, m am bucurat enorm cand am vazut, ca eu am vreo 100 si ceva de kile si in mod normal era ok, dar o infasuram inca odata pe mine.
Apropo de marimi, nu luati nimic fara proba. Un XXL la Esprit pleznea pe mine, la altii o camasa 45 ( in mod normal port 45-46 ) era cu vreo 20 cm mai larga. Oricum, nu se justifica sa faci drumul doar ptr cumparaturi decat daca sunteti minim 3 pers cu un buget de 7-800 euro de caciula. Sunti totusi diferente, mi am cumparat camasi cu 15-25 euro in ro fiind 40-60euro, pulovarase sau bluze groase 20-40 euro, la noi ajung la 60-100. Dar trebuie sa cauti ce iti place si ce ti se potriveste.
anonima1
4th January 2009, 10:00
QUOTE (Kidu @ Jan 4 2009, 00:45)

Intra-adevar este obligatoriu sa ai:
-cauciucuri de iarna si lanturi de zapada
-asigurare, carte verde
-veste reflect in int. masinii ptr toti ocupantii
-stingator, triunghi, trusa medicala
-becuri faza scurta si lunga + set complet sigurante
-roviniete ( in ungaria e doar chitanta, in austria LIPITI o pe geam )
de unde stii ca e obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna?
MarchX
4th January 2009, 23:43
Am parcurs si eu drumul Romania-Ungaria-Austria cu:
- cauciucuri de iarna
- veste reflectorizante (2)
- asigurari (carte verde, asigurari de sanatate)
- "complexul" legal (triunghi, stingator, trusa)
- un set de becuri
- viniete
- GPS
- carduri (Visa, Mastercard)
Parcursul de la iesirea din Romania a fost Oradea - Debrecen (pentru intrarea pe autostrada) - Budapesta (prin oras) - Viena. N-am folosit detectorul, insa am mers noaptea si n-am prin niciun radar. Oricum, am mers in limitele decentei, pana in 150 pe autostrada. La unguri autostrazile foarte faine, la austrieci ceva mai valurite. Nu m-a intrebat nimeni de sanatate, erau si alti localnici cu masini murdare, asa ca nu m-am stresat prea tare. La unguri vinieta am luat-o aproape de intrarea pe autostrada, de la un Mol, am platit cu cardul, asa ca am avut un curs de schimb decent. La austrieci, de la intrarea in Austria, de la Shell.
Preturi vinieta: 10 zile HU - 2500 HUF (39 RON), 10 zile Austria - 7,5 EUR (nu mai retin exact, n-am platit eu).
In Viena am lasat masina intr-o parcare Park&Ride (3 euro/24 ore) pentru ca la hotel ne cereau 12 euro/zi. Parcarea era aproape de statia de metrou Erdberg, astfel ca in 15 minute eram la hotel. Prin oras am mers cu metroul si tramvaiul, mai putin stres legat de cautarea parcarilor ieftine (preferam sa nu dau 3 euro/h la una dintre multele parcari din centru) sau gratuite, plus ca n-am inteles foarte clar care-i treaba cu parcarile de scurta durata. Iar metroul merge excelent.
cehash
14th January 2009, 16:35
ai uitat sa mentionezi cat timp ai facut pe drum (cand ai plecat/ cand ai ajuns)
ashtefan
26th January 2009, 21:23
QUOTE (MarchX @ Jan 4 2009, 23:43)

Am parcurs si eu drumul Romania-Ungaria-Austria cu:
- cauciucuri de iarna
- veste reflectorizante (2)
- asigurari (carte verde, asigurari de sanatate)
- "complexul" legal (triunghi, stingator, trusa)
- un set de becuri
- viniete
- GPS
- carduri (Visa, Mastercard)
Parcursul de la iesirea din Romania a fost Oradea - Debrecen (pentru intrarea pe autostrada) - Budapesta (prin oras) - Viena. N-am folosit detectorul, insa am mers noaptea si n-am prin niciun radar. Oricum, am mers in limitele decentei, pana in 150 pe autostrada. La unguri autostrazile foarte faine, la austrieci ceva mai valurite. Nu m-a intrebat nimeni de sanatate, erau si alti localnici cu masini murdare, asa ca nu m-am stresat prea tare. La unguri vinieta am luat-o aproape de intrarea pe autostrada, de la un Mol, am platit cu cardul, asa ca am avut un curs de schimb decent. La austrieci, de la intrarea in Austria, de la Shell.
Preturi vinieta: 10 zile HU - 2500 HUF (39 RON), 10 zile Austria - 7,5 EUR (nu mai retin exact, n-am platit eu).
In Viena am lasat masina intr-o parcare Park&Ride (3 euro/24 ore) pentru ca la hotel ne cereau 12 euro/zi. Parcarea era aproape de statia de metrou Erdberg, astfel ca in 15 minute eram la hotel. Prin oras am mers cu metroul si tramvaiul, mai putin stres legat de cautarea parcarilor ieftine (preferam sa nu dau 3 euro/h la una dintre multele parcari din centru) sau gratuite, plus ca n-am inteles foarte clar care-i treaba cu parcarile de scurta durata. Iar metroul merge excelent.
De cauciucuri de iarna te-a intrebat cineva? Care a fost cursul la care ai platit vigneta la Unguri?
biscatrix
27th January 2009, 09:16
QUOTE (ashtefan @ Jan 26 2009, 21:23)

De cauciucuri de iarna te-a intrebat cineva? Care a fost cursul la care ai platit vigneta la Unguri?
Doar in zilele in care sunt anuntate ninsori poti fi intrebat (si intors din drum) la granita cu Ungaria daca nu ai dotarile de iarna. Mai poti fi insa oprit si pe drum, control de rutina (in Ungaria chiar si fara motiv) sau in Austria pentru ca ai incalcat codul rutier si printre altele sa se lege si de cauciucuri. Stiu ca in Austria amenda pentru cauciucuri de iarna poate ajunge si la 500€ pentru drumurile de munte.
Vigneta din Ungaria e recomandat sa o platesti cu cardul (cursul depinde de banca emitenta, dar e un curs decent) sau sa iti cumperi forinti din Romania. Iar vigneta de Au din Austria (7,70 Euro). Sa te feresti de vinzatorii de vignete din vama Ro-Hu.
anonima1
6th February 2009, 09:08
in austria amenda e de 100 euro pt cauciucuri iarna
am luat o amenda de 30 euro pt viteza aveam 71 in localitate pe restrictie de 50 si erau cu pistol laser ca in serbia si macedonia
ashtefan
6th February 2009, 20:32
Ai luat tu amenda pentru cauciucuri sau spui din auzite ? Amenda pentru radar unde ai platit-o? Direct la politist sau la posta/banca sau mai stiu eu unde?
anonima1
6th February 2009, 21:46
QUOTE (ashtefan @ Feb 6 2009, 20:32)

Ai luat tu amenda pentru cauciucuri sau spui din auzite ? Amenda pentru radar unde ai platit-o? Direct la politist sau la posta/banca sau mai stiu eu unde?
amenda direct la politist si am primit chitanta
stateau ascunsi intr-un audi negru intre copaci si fiind intuneric nici nu-i vedeai
de amenda pt cauciucuri a fost la intoarcere,dar am prins un politist f de treaba care m-a iertat
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.